Πώς να αναφέρετε βίντεο, λογαριασμούς και σχόλια στο TikTok

Το TikTok, το οποίο είναι επί του παρόντος η πρώτη γραμμή του περιεχομένου ιογενούς βίντεο, είναι μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται σύντομα βίντεο. Ωστόσο, εάν συναντήσετε οποιοδήποτε σεξουαλικό, βίαιο ή άλλως ακατάλληλο περιεχόμενο στην εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να υποβάλετε μια αναφορά.

Πώς να αναφέρετε ένα βίντεο TikTok

Καθώς κάνετε κύλιση στα βίντεο στη ροή TikTok, ενδέχεται να δείτε περιεχόμενο που παραβιάζει οποιονδήποτε αριθμό κανόνων της εφαρμογής ή κοινοτικές οδηγίες, ή ακόμα και νόμους. Για να αναφέρετε ένα βίντεο, πατήστε “Κοινή χρήση” στην κάτω δεξιά γωνία.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το TikTok

Παρακέντηση

Στο επόμενο μενού, πατήστε “Αναφορά”.

Παρακέντηση

Επιλέξτε τον λόγο για την αναφορά σας—ίσως χρειαστεί να επιλέξετε έναν πιο συγκεκριμένο λόγο στην παρακάτω οθόνη.

Η λίστα των λόγων στο TikTok

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρέχετε στιγμιότυπα οθόνης και να περιγράψετε γιατί αναφέρετε το βίντεο. Όταν τελειώσετε, πατήστε “Υποβολή”.

Παρακέντηση

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της τελικής αναφοράς, εάν κάποιος βρίσκεται σε άμεσο σωματικό κίνδυνο, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.

Εάν το βίντεο είναι κατάλληλο περιεχόμενο που απλά δεν σας ενδιαφέρει, πατήστε παρατεταμένα στη μέση του βίντεο μέχρι να εμφανιστεί ένα μικρό μενού. Από εκεί, πατήστε “Δεν ενδιαφέρομαι”.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε “Περισσότερα” για να αποκρύψετε όλα τα βίντεο είτε από αυτό το άτομο είτε με αυτόν τον ήχο (μουσική φόντου ή ήχος).

  Instagram Reels εναντίον TikTok

Παρακέντηση

Πώς να αναφέρετε έναν λογαριασμό TikTok

Εάν ένας ολόκληρος λογαριασμός δημοσιεύει τακτικά ακατάλληλο περιεχόμενο ή παραπλανητικές πληροφορίες, μπορείτε να το αναφέρετε επίσης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί Λογαριασμός (το avatar του λογαριασμού).

Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά στη σελίδα Λογαριασμού. Επιλέξτε “Αναφορά” και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον λόγο για τον οποίο αναφέρετε τον λογαριασμό. Και πάλι, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε έναν πιο συγκεκριμένο λόγο στην παρακάτω οθόνη.

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρέχετε στιγμιότυπα οθόνης και μια περιγραφή της αναφοράς σας. Όταν τελειώσετε, πατήστε “Υποβολή”.

Πώς να αναφέρετε ένα σχόλιο στο TikTok

Μέρος της πτυχής αφοσίωσης του TikTok είναι η ανταπόκριση σε σχόλια σε βίντεο. Όπως τα περισσότερα μέρη στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι μερικές φορές αφήνουν άσχημα ή ακατάλληλα μηνύματα.

  Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο TikTok στο τηλέφωνό σας

Για να αναφέρετε ένα συγκεκριμένο σχόλιο, πατήστε παρατεταμένα μέχρι να εμφανιστεί ένα μικρό μενού. Επιλέξτε “Αναφορά” και δώστε τον λόγο (και έναν άλλο πιο συγκεκριμένο λόγο) για την αναφορά σας.

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε τυχόν επιπλέον σχόλια ή στιγμιότυπα οθόνης. Όταν τελειώσετε, πατήστε «Υποβολή» για να στείλετε την αναφορά στο TikTok.

Μέρος της γοητείας των social media είναι η φύση της «Άγριας Δύσης». Ευτυχώς, αυτά τα εργαλεία (και πολλά άλλα, όπως Οικογενειακή Ασφαλής Λειτουργία) μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το είδος του περιεχομένου που βλέπετε στο TikTok.