Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το TikTok

Η σκοτεινή λειτουργία είναι μια εξαιρετική δυνατότητα που υποστηρίζουν οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές. Μειώνοντας την πίεση στα μάτια σας, μπορείτε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο δουλεύοντας ή απολαμβάνοντας διαδικτυακό περιεχόμενο. Τούτου λεχθέντος, ένας σημαντικός αριθμός εφαρμογών δεν υποστηρίζει ακόμη τη σκοτεινή λειτουργία σε όλη την επιφάνεια.

Μια τέτοια εφαρμογή είναι το TikTok. Αν και δεν έχει ακόμα πλήρη υποστήριξη για τη σκοτεινή λειτουργία σε κάθε λειτουργικό σύστημα, σιγά σιγά φτάνει εκεί. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σκοτεινή λειτουργία στο TikTok, οι ακόλουθες μερικές ενότητες θα παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία TikTok στο Android

Τη στιγμή της γραφής, τον Δεκέμβριο του 2021, το TikTok δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει τη σκοτεινή λειτουργία εντός εφαρμογής για συσκευές Android. Ακόμα κι αν ψάξετε στο Διαδίκτυο αναζητώντας το, δεν θα λάβετε καμία πληροφορία σχετικά με την ύπαρξη μιας τέτοιας δυνατότητας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ορισμένοι δοκιμαστές beta έλαβαν τη σκοτεινή λειτουργία στα Android τους. Αν και αυτό μπορεί να ισχύει, αν εγκαταστήσετε την εφαρμογή από το Google Play, δεν θα βρείτε επιλογές σκοτεινής λειτουργίας. Καθόλου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το TikTok κυκλοφόρησε πρόσφατα υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας για την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, ελπίζουμε ότι το Android θα αποκτήσει σύντομα τη δική του. Σαφώς, υπομονή είναι το όνομα του παιχνιδιού εδώ.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία TikTok σε ένα iPhone

Σε αντίθεση με το Android, το TikTok πρόσθεσε υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας για συσκευές iPhone και iPad. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη εντός εφαρμογής για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία ή μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις συστήματος στο iPhone σας. Για να μάθετε πώς να τα κάνετε όλα αυτά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Σημείωση: Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το iOS σας στην έκδοση 13. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν έχετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση και για το TikTok. Μπορείτε να το βρείτε στο App Store.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok στο iPhone σας.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Εγώ. Είναι η καρτέλα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Πατήστε το κουμπί Περισσότερα στην επάνω δεξιά γωνία. Είναι αυτό που μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές.
  • Στην ενότητα Περιεχόμενο και Δραστηριότητα, πατήστε Σκούρα λειτουργία.
  • Τώρα θα δείτε τις επιλογές για χρήση είτε Light είτε Dark mode. Πατήστε Σκούρο.
  •   Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας TikTok

    Μόλις πατήσετε το Dark, η διεπαφή της εφαρμογής θα μεταβεί αμέσως σε σκοτεινή λειτουργία και αυτό είναι.

    Εάν θέλετε το TikTok να ακολουθεί τη ρύθμιση συστήματος για τις σκοτεινές και φωτεινές λειτουργίες, πατήστε Χρήση ρυθμίσεων συσκευής αντί να πατήσετε Dark Mode στο Βήμα 5. Είναι αυτό ακριβώς κάτω από τις επιλογές Light και Dark. Μόλις το ενεργοποιήσετε, η διεπαφή του TikTok θα εναλλάσσεται μεταξύ των δύο λειτουργιών ανάλογα με την εμφάνιση του τηλεφώνου σας.

    Τώρα που έχετε ρυθμίσει την εφαρμογή TikTok να ακολουθεί τις ρυθμίσεις του συστήματός σας, ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο τηλέφωνό σας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  • Πατήστε Οθόνη & Φωτεινότητα.
  • Στην ενότητα Εμφάνιση στο επάνω μέρος της οθόνης, θα παρατηρήσετε τις επιλογές Light και Dark. Πατήστε Dark για να το ενεργοποιήσετε.
  • Μόλις το κάνετε αυτό, ολόκληρη η εμφάνιση του τηλεφώνου σας θα αλλάξει σε σκοτεινή λειτουργία. Εάν αυτή η διαδικασία σας φαίνεται περίπλοκη, υπάρχει επίσης ένας πιο βολικός τρόπος εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών:

  • Σύρετε το δάχτυλό σας από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε το μενού του Κέντρου Ελέγχου. Πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο ελέγχου Φωτεινότητα για να ανοίξετε το αποκλειστικό μενού του.
  • Εδώ θα δείτε το κουμπί λειτουργίας εμφάνισης στην κάτω αριστερή γωνία. Πατήστε το. Εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε λειτουργία φωτός, θα αλλάξει σε σκοτεινό και αντίστροφα.
  • Ακόμα πιο βολικό από αυτό είναι να προσθέσετε το διακόπτη Dark Mode στο Control Center. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Κέντρο ελέγχου και πατήστε την.
  • Πατήστε στο πράσινο εικονίδιο + δίπλα στο Dark Mode.
  • Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου, θα δείτε τον διακόπτη Dark Mode εκεί. Απλώς πατήστε το για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών.

    Για να χρησιμοποιήσετε πλήρως την επιλογή Χρήση ρυθμίσεων συσκευής στο TikTok, φροντίστε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ φωτεινών και σκούρων θεμάτων στο iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, αντί να πατήσετε Σκούρο στην ενότητα Εμφάνιση του iPhone, πατήστε Αυτόματα τώρα. Είναι ακριβώς κάτω από τις επιλογές Light και Dark.

    Η λειτουργία Automatic παρέχει δύο επιλογές:

  • Το Sunset σε Sunrise θα εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής λειτουργίας με βάση την τρέχουσα τοποθεσία σας και τη σχετική ζώνη ώρας.
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε προσαρμοσμένες ώρες κατά τις οποίες θα ενεργοποιείτε καθεμία από τις δύο λειτουργίες πατώντας Προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα. Με αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να εισάγετε χωριστά τις ώρες που θέλετε να ενεργοποιήσετε κάθε μία από τις λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία φωτός να ξεκινά στις 6:00 π.μ. και τη σκοτεινή λειτουργία στις 10:00 μ.μ.
  •   Πώς να βρείτε τα βίντεο που σας αρέσουν στο TikTok

    Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία TikTok σε υπολογιστή Windows, Mac ή Chromebook

    Προς το παρόν, μόνο η εφαρμογή TikTok για iOS έχει το πλεονέκτημα της ενσωματωμένης σκοτεινής λειτουργίας. Δυστυχώς, η κατάσταση με επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές μοιάζει περισσότερο με το σενάριο Android. Επειδή δεν υπάρχει αποκλειστική εφαρμογή TikTok για υπολογιστές, δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε την εμφάνισή της όπως στο iOS. Ή υπάρχει;

    Ευτυχώς, υπάρχει μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό. Η πρόσβαση στο TikTok από έναν υπολογιστή καταλήγει στο άνοιγμα του σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Και εκεί είναι που εμφανίζεται η επέκταση Turn Off the Lights, επιλύοντας το πρόβλημα της σκοτεινής λειτουργίας για εσάς.

    Αυτό που είναι υπέροχο με αυτήν την επέκταση είναι ότι λειτουργεί με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο που μπορείτε να βρείτε σε σύγχρονους υπολογιστές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Apple’s Safari, Opera, Brave κ.λπ.

    Για να εγκαταστήσετε την επέκταση Turn Off the Lights, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοιξε το Κέντρο λήψης «Σβήσε τα Φώτα». στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας για να λάβετε τους συνδέσμους λήψης για κάθε πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει αυτή η επέκταση.
  • Κάντε κλικ σε αυτό που είναι κατάλληλο για το πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, ο σύνδεσμος είτε θα σας κατευθύνει στην ειδική σελίδα λήψης είτε θα ξεκινήσει τη λήψη του αρχείου εγκατάστασης. Και ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησής σας, ίσως χρειαστεί να εγκρίνετε μη αυτόματα τη λήψη του αρχείου.
  • Μόλις εγκαταστήσετε την επέκταση, θα εμφανιστεί στο μενού επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Το εικονίδιο μοιάζει με μια μικρή γκρι λάμπα. Αλλά για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να το ρυθμίσετε.

  • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο επέκτασης Turn Off the Lights στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Κάντε κλικ στο Επιλογές.
  • Τώρα η σελίδα επιλογών της επέκτασης θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας.
  • Κάντε κλικ στο Night Mode από το μενού στα αριστερά.
  • Στην ενότητα Night Mode, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Show the night switch button ….
  • Τώρα, κάθε φορά που ανοίγετε μια σελίδα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα βλέπετε τον διακόπτη Νυχτερινής λειτουργίας να εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας. Απλώς κάντε κλικ σε αυτό για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών Night και Day. Φυσικά, αυτό λειτουργεί και με το TikTok.

    Εκτός από τη λειτουργία διακόπτη, υπάρχουν επίσης πολλές άλλες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μενού Νυχτερινή λειτουργία.

    • Οι επιλογές Χρώμα φόντου, Χρώμα κειμένου και Χρώμα υπερσύνδεσης σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε περαιτέρω την εμφάνιση του ιστότοπου όταν ενεργοποιείτε τη νυχτερινή λειτουργία.
    • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο της λάμπας της επέκτασης ως συντόμευση για την ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας.
    • Εάν βρίσκετε τον διακόπτη ενοχλητικό, μπορείτε να τον κάνετε να φύγει μετά από έναν ορισμένο αριθμό δευτερολέπτων που ορίζετε.
    • Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία με συγκεκριμένους ιστότοπους, μπορείτε να τους προσθέσετε σε μια μαύρη λίστα. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή της λίστας επιτρεπόμενων για να ορίσετε μόνο συγκεκριμένους ιστότοπους που θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη νυχτερινή λειτουργία.
    • Επίσης, υπάρχει η επιλογή να ορίσετε τη χρονική περίοδο που θέλετε να δείτε το διακόπτη. Για παράδειγμα, πιθανότατα δεν χρειάζεστε τον διακόπτη νυχτερινής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, θα ήταν βολικό αν εμφανιζόταν το βράδυ.
    • Μπορείτε να κάνετε τον διακόπτη νυχτερινής λειτουργίας να γίνει διαφανής, μειώνοντας τον αντίκτυπό του στο περιεχόμενο που διαβάζετε ή παρακολουθείτε.
    • Μπορεί να μην σας αρέσει καθόλου να έχετε το κουμπί διακόπτη. Εάν ναι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια συντόμευση που ενεργοποιεί τη νυχτερινή λειτουργία μετά από παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού του ποντικιού στη σελίδα.
    • Τέλος, μπορείτε να παίξετε με τη θέση του διακόπτη Night Mode. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές για να διαλέξετε: πάνω αριστερά, πάνω δεξιά, κάτω δεξιά και κάτω αριστερά. Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη θέση για τον διακόπτη.
      Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το Tiktok;

    Συχνές Ερωτήσεις

    Ακολουθούν ορισμένες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TikTok και το Dark Mode.

    Πότε έρχεται το Dark Mode στο Android;

    Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη απάντηση σε αυτό. Όπως έχουμε δει με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, η λειτουργία Dark Mode μπορεί μερικές φορές να πάρει χρόνια για να γίνει μέρος της διεπαφής της εφαρμογής. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγχετε περιοδικά τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής TikTok για να δείτε αν υπάρχει η δυνατότητα.

    Φυσικά, να διατηρείτε πάντα ενημερωμένη και την εφαρμογή σας. Όταν τελικά η λειτουργία κυκλοφορήσει στους χρήστες Android, θα έρθει με μια νέα ενημέρωση. Μια μη ενημερωμένη εφαρμογή δεν θα έχει τις νέες δυνατότητες.

    Η Dark Mode αλλάζει την εμφάνιση των βίντεό μου;

    Όχι. Η αλλαγή των ρυθμίσεών σας σε σκοτεινή λειτουργία δεν θα επηρεάσει την εμφάνιση των βίντεο TikTok ή της σελίδας σας για εσάς. Η Dark Mode επηρεάζει μόνο την εμφάνιση του προφίλ και των ρυθμίσεών σας.

    Σκοτάδι με το TikTok

    Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε τη σκοτεινή λειτουργία στο TikTok. Εκτός από συσκευές Android, υπάρχει λύση για όλα τα άλλα συστήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Με αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια όλο το ενδιαφέρον περιεχόμενο χωρίς να ανησυχείτε μήπως καταπονήσετε τα μάτια σας στο σκοτάδι.

    Καταφέρατε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο TikTok; Παρακολουθείτε περισσότερο TikTok κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.