Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth σε Mac

Το Bluetooth σάς δίνει την ελευθερία να χρησιμοποιείτε συσκευές όπως πληκτρολόγια και ακουστικά ασύρματα, αλλά δεν είναι πάντα αξιόπιστο. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με το Bluetooth στο macOS, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να τα αντιμετωπίσετε.

Βασικά πρώτα βήματα

Προτού κατευθυνθείτε στο Apple Store ή αρχίσετε να σκέφτεστε για αντικαταστάσεις, ακολουθήστε πρώτα μερικά από αυτά τα πιο κοινά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Πολλές φορές, τα πιο βασικά βήματα μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας Bluetooth.

Ελέγξτε την Κατάσταση ζεύξης

Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει αντιστοιχιστεί και συνδεθεί σωστά στο Mac σας. Για έλεγχο, μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων Bluetooth. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth.

ο

Επανασυνδέστε τη συσκευή σας Bluetooth

Εάν η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη στο Mac σας, απενεργοποιήστε τη συσκευή Bluetooth και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά για να δείτε εάν θα επανασυνδεθεί. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε το επίπεδο της μπαταρίας στη συσκευή σας. Εάν δεν έχει επαρκή ισχύ για να λειτουργήσει, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να το επιλύσετε.

Εάν η συσκευή σας έχει αρκετή ισχύ αλλά δεν επανασυνδέεται αυτόματα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock. Από εκεί, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Σύνδεση» δίπλα στη συσκευή σας.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη σας χωρίς να αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες

Κάντε κλικ

Εάν βλέπετε το εικονίδιο Bluetooth στη γραμμή μενού σας, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε (ή να επανασυνδέσετε) τη συσκευή σας Bluetooth.

Για να εμφανίσετε το εικονίδιο Bluetooth στη γραμμή μενού, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο “Εμφάνιση Bluetooth στη γραμμή μενού” στο μενού ρυθμίσεων Bluetooth.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο

Κάθε συζευγμένη συσκευή έχει μια καταχώρηση στο μενού Bluetooth στη γραμμή μενού. Για να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομά της και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποσύνδεση». Κάντε κλικ στο «Σύνδεση» για επανασύνδεση.

Κάντε κλικ

Κάντε επανεκκίνηση του ραδιοφώνου Bluetooth

Εάν η συσκευή σας δεν επανασυνδεθεί, μπορείτε να επανεκκινήσετε το ραδιόφωνο Bluetooth στο Mac σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock και κατευθυνθείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Turn Bluetooth Off” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Turn Bluetooth On”.

Κάντε κλικ

Εάν είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε επίσης να το κάνετε από το μενού ρυθμίσεων Bluetooth στη γραμμή μενού. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο Bluetooth, κάντε κλικ στο “Turn Bluetooth Off” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Turn Bluetooth On” για να το επανεκκινήσετε.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Bluetooth και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Αφαιρέστε τη συσκευή σας Bluetooth

Εάν κανένα από τα προηγούμενα βήματα δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε εντελώς την ενοχλητική συσκευή Bluetooth από το Mac σας προτού εξετάσετε πιο δραστικά βήματα.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock και μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση”.

Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Αφού αφαιρεθεί η συσκευή, μπορείτε να επιχειρήσετε να την επανασυνδέσετε. Πρώτα, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή έχει ρυθμιστεί σωστά. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε ένα πληκτρολόγιο Bluetooth για να λειτουργήσουν τα σωστά πλήκτρα.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων τυχόν συνδεδεμένων συσκευών Apple

Το υλικό της Apple τείνει να λειτουργεί καλύτερα με άλλες συσκευές Apple, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αξεσουάρ όπως τα Airpods θα λειτουργούν πάντα τέλεια με το macOS.

  Δημιουργήστε κείμενα Strike Through, Upside Down, Small και Wide Spaced

Μπορεί να φαίνεται δραστικό, αλλά μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς των Airpods ή άλλων περιφερειακών της Apple, εάν δεν μπορείτε να επαναφέρετε ή να σταθεροποιήσετε τη συνδεσιμότητα Bluetooth. Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο να γίνει με ένα iPhone, αλλά είναι μια απλή διαδικασία για μικρότερες συσκευές (όπως τα Airpods).

Αντί να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια για κάθε συσκευή, μπορείτε να την κάνετε σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές Apple στο μενού εντοπισμού σφαλμάτων Bluetooth.

Το εικονίδιο Bluetooth πρέπει να είναι ορατό στη γραμμή μενού για να γίνει αυτό, οπότε θα ξεκινήσουμε από εκεί.

Ενεργοποιήστε το εικονίδιο Bluetooth στη γραμμή μενού

Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο Bluetooth στη γραμμή μενού, κάντε κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο “Εμφάνιση Bluetooth στη γραμμή μενού” για να το ενεργοποιήσετε.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο

Μπείτε στο μενού εντοπισμού σφαλμάτων Bluetooth και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στις συσκευές Apple

Όταν το εικονίδιο Bluetooth είναι ορατό στη γραμμή μενού, πατήστε παρατεταμένα Shift+Option και κάντε κλικ στο εικονίδιο Bluetooth. Εμφανίζεται το μενού Bluetooth και περιλαμβάνει ένα πρόσθετο μενού “Εντοπισμός σφαλμάτων” και άλλες κρυφές πληροφορίες σύνδεσης.

Κάντε κλικ στο «Εντοπισμός σφαλμάτων» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όλων των συνδεδεμένων συσκευών Apple». Αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν η συσκευή σας Bluetooth είναι αυτήν τη στιγμή συνδεδεμένη στο Mac σας. Αν δεν είναι, ακολουθήστε τις οδηγίες επαναφοράς για αυτήν τη συσκευή.

Κάντε κλικ

Αποδεχτείτε την προειδοποίηση και κάντε κλικ στο “OK” για να ξεκινήσετε την επαναφορά όλων των συνδεδεμένων συσκευών Apple.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων σε όλες τις συσκευές σας, θα πρέπει να τις επανασυνδέσετε και να τις συνδέσετε ξανά στο μενού ρυθμίσεων Bluetooth, είτε από το μενού Προτιμήσεις συστήματος είτε από τη γραμμή μενού.

Αφαιρέστε όλες τις συσκευές Bluetooth ή επαναφέρετε τη μονάδα Bluetooth

Από τις επιλογές εντοπισμού σφαλμάτων, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε όλες τις συσκευές Bluetooth από τη διαμόρφωση Bluetooth ή να επαναφέρετε πλήρως τη μονάδα Bluetooth macOS.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί Bixby σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Και πάλι, για να γίνει αυτό, το εικονίδιο Bluetooth πρέπει να είναι ορατό στη γραμμή μενού. Εάν δεν είναι, κάντε κλικ στο εικονίδιο Launchpad στο Dock και μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth. Από εκεί, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο “Εμφάνιση Bluetooth στη γραμμή μενού” και θα εμφανιστεί το εικονίδιο.

Πατήστε Shift+Option και κάντε κλικ στο εικονίδιο Bluetooth που είναι πλέον ορατό για πρόσβαση στο μενού Εντοπισμός σφαλμάτων.

Καταργήστε όλες τις συσκευές Bluetooth

Στο μενού Εντοπισμός σφαλμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση όλων των συσκευών” για να καταργήσετε όλες τις συσκευές Bluetooth που είναι αποθηκευμένες στη διαμόρφωση Bluetooth του macOS.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Bluetooth, επιλέξτε

Κάντε κλικ στο “Κατάργηση” για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.

Κάντε κλικ

Επαναφέρετε τη μονάδα Bluetooth

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε πλήρως τη μονάδα Bluetooth από το μενού Εντοπισμός σφαλμάτων. Αυτό θα διαγράψει τη διαμόρφωση Bluetooth, θα επαναφέρει το υλικό Bluetooth και θα αποσυνδέσει τυχόν συνδεδεμένες συσκευές Bluetooth.

Κάντε κλικ στο «Επαναφορά της μονάδας Bluetooth» για να ξεκινήσετε.

Κάντε κλικ

Κάντε κλικ στο “OK” για επιβεβαίωση.

Κάντε κλικ

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε το Mac σας και επανασυνδέστε τις συσκευές σας. Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι Bluetooth, φροντίστε να τα επανασυνδέσετε προτού επανεκκινήσετε το Mac σας.

Ελέγξτε το αρχείο καταγραφής συστήματος

Τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε πολλά κοινά ζητήματα. Ωστόσο, εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να ελέγξετε το αρχείο καταγραφής συστήματος για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

Μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε πιθανές διενέξεις ή προβλήματα με το υλικό ή τις συσκευές Bluetooth σας. Για πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής, χρησιμοποιήστε το Spotlight.

Πατήστε Command+Space, πληκτρολογήστε “Console” στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, πατήστε Enter. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Αναζήτηση στη γραμμή μενού για να εκκινήσετε το Spotlight. Κάντε κλικ στην επιλογή “Κονσόλα” όταν εμφανιστεί.

Τύπος

Κάντε κλικ στις καταχωρήσεις “Αναφορές” στα αριστερά για να δείτε το αρχείο καταγραφής συστήματος. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε “Bluetooth” στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος για να εμφανίσετε τυχόν σχετικές καταχωρήσεις.

Κάντε κλικ στο

Δεν μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα απευθείας από το αρχείο καταγραφής συστήματος, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διαγνώσετε ένα βαθύτερο πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ή το υλικό.