Πώς να αναζητήσετε τα άμεσα μηνύματά σας στο Instagram

Το Instagram προσφέρει όλες τις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων που θα χρειαστείτε για να συνομιλήσετε για τα πιο πρόσφατα μιμίδια και αναρτήσεις εκτός από μία: ένα εργαλείο αναζήτησης. Σας επιτρέπει να κάνετε βιντεοκλήσεις με τους φίλους σας και να αποστέλλετε αυτοκαταστροφικές φωτογραφίες και βίντεο, αλλά δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τις συνομιλίες σας.

Όταν θέλετε να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να κάνετε κύλιση σε ολόκληρη τη συνομιλία μόνοι σας. Στην καρτέλα Απευθείας μηνύματα, υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης σκαρφαλωμένη στην κορυφή, αλλά φιλτράρει τις συνομιλίες σας μόνο από την επαφή.

Δυστυχώς, τρίτοι προγραμματιστές Instagram δεν έχουν πρόσβαση στα μηνύματά σας. Αυτό αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα ένας ανεπίσημος πελάτης να αναζητήσει τις συνομιλίες σας στο Instagram.

Ευτυχώς, υπάρχει μια λειτουργική, αν και δυσκίνητη, λύση στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε DM Instagram είναι μέσω του εργαλείου λήψης δεδομένων. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε και να κατεβάσετε ένα αρχείο με όλες τις πληροφορίες που έχει το Instagram για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και των βίντεο που έχετε δημοσιεύσει, των προσωπικών σας στοιχείων και ναι, των άμεσων μηνυμάτων σας. Επειδή αυτά τα αρχεία είναι σε μορφή κειμένου, μπορείτε εύκολα να τα αναζητήσετε με οποιοδήποτε βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που είναι διαθέσιμο στον υπολογιστή σας.

  Πώς να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Instagram

Για να ζητήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας Instagram, εκκινήστε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή και εισαγάγετε την καρτέλα του προφίλ σας.

Εδώ, επιλέξτε το εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία για να εμφανίσετε ένα πλευρικό μενού.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Λήψη δεδομένων.

Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και επιλέξτε το μπλε κουμπί «Αίτηση λήψης» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της φόρμας. Σύντομα θα λάβετε ένα email με έναν σύνδεσμο προς το αρχείο δεδομένων σας.

Στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εικόνας του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία Ο ιστότοπος του Instagram.

  Πώς να δείτε τις ιστορίες Instagram στο Chrome για την επιφάνεια εργασίας

Από εκεί, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και Ρυθμίσεις > Αίτημα λήψης.

Αφού κάνετε λήψη του φακέλου ZIP, εξαγάγετε το περιεχόμενό του στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας. Θα έχει ένα αρχείο “messages.json”. Όταν το ανοίξετε, θα χρειαστούν μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα για να φορτώσει, ανάλογα με το πόσα μηνύματα στέλνετε στο Instagram.

Το περιεχόμενο του αρχείου μπορεί να φαίνεται σαν ασυναρτησία και πολύ περίπλοκο στην αρχή, αλλά δεν χρειάζεται να το καταλάβετε. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι αυτό το αρχείο περιλαμβάνει ένα αρχείο καταγραφής όλων των άμεσων μηνυμάτων σας μέχρι τη στιγμή που επιλέξατε αυτό το κουμπί Αίτημα λήψης.

Για να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα Instagram, απλώς εκτελέστε την εντολή αναζήτησης (Ctrl+F στα Windows, Cmd+F σε Mac και την επιλογή αναζήτησης στη διαχείριση αρχείων του τηλεφώνου σας) και μετά πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί σας. Το κείμενο θα επισημανθεί εάν υπάρχει αντιστοιχία.

Εναλλακτικά, επειδή κάθε μήνυμα καταγράφεται με τη χρονική σήμανση και τον αποστολέα του, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ημερομηνίες και ονόματα επαφών ως λέξεις-κλειδιά. Τα δεδομένα τεκμηριώνονται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Επομένως, για να διαβάσετε την πλήρη συνομιλία που σχετίζεται με τη λέξη-κλειδί σας, απλώς κάντε κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

  Πώς να δημοσιεύετε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στο Instagram

Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε το αρχείο και τα υπόλοιπα στοιχεία για να κατανοήσετε πόσα από τα δεδομένα σας συλλέγει το Instagram. Υπάρχει ένα αρχείο “seen_conduct.json” που περιέχει ένα αρχείο καταγραφής για κάθε ανάρτηση που έχετε δει και έχετε κάνει κύλιση. Το “Devices.json” έχει έναν λογαριασμό με τις συσκευές που χρησιμοποιήσατε ποτέ για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Αυτό το τέχνασμα δεν υποκαθιστά μια απλή γραμμή αναζήτησης και δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό όταν θέλετε να διαβάσετε αμέσως το ιστορικό των άμεσων μηνυμάτων σας. Αλλά έως ότου το Instagram προσθέσει ένα επίσημο εργαλείο αναζήτησης, είναι μια εύχρηστη λύση στην οποία μπορείτε να βασιστείτε στις πιο απελπιστικές συνθήκες.