Ελέγξτε τα πολυμέσα στον Firefox με τα πλήκτρα πολυμέσων στο πληκτρολόγιό σας

Τα πληκτρολόγια, ειδικά αυτά σε φορητούς υπολογιστές, διαθέτουν ειδικά πλήκτρα πολυμέσων. Σε φορητούς υπολογιστές, τα πλήκτρα λειτουργιών συνήθως διπλασιάζονται για να λειτουργούν ως πλήκτρα πολυμέσων και άλλες εναλλαγές συστήματος. Αν και αυτά τα πλήκτρα είναι λίγο πολύ τυπικά στα πληκτρολόγια, δεν λειτουργούν πολύ καλά. Μπορούν να ελέγχουν το στοκ μουσικής ή/και αναπαραγωγής βίντεο στην καλύτερη περίπτωση. Είναι μια πρόκληση να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να δουλέψουν για εφαρμογές πολυμέσων τρίτων. Μπορείτε να μαντέψετε ότι τα πλήκτρα πολυμέσων δεν κάνουν τίποτα όταν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης. Το Media Keys είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να ελέγχετε πολυμέσα στον Firefox με τα κλειδιά πολυμέσων. Λειτουργεί με όλα τα διαδικτυακά προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο.

  Πώς να αφαιρέσετε τις μηχανές αναζήτησης στον Firefox

Έλεγχος πολυμέσων στον Firefox

Εγκαθιστώ Πλήκτρα πολυμέσων και ανοίξτε ένα βίντεο YouTube στον Firefox. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα για αναπαραγωγή/παύση του βίντεο. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το παράθυρο του Firefox και τα πλήκτρα θα εξακολουθούν να μπορούν να το ελέγχουν. Εάν παίζετε μια λίστα αναπαραγωγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα επόμενο/προηγούμενο για να μεταπηδήσετε μεταξύ των στοιχείων της λίστας.

Περιορισμοί

Δοκιμάσαμε αυτό το πρόσθετο στο YouTube, το Vimeo και το Facebook και λειτούργησε μόνο στο YouTube.

Όταν δοκιμάσαμε τα κλειδιά πολυμέσων, λειτούργησε χωρίς προβλήματα όσον αφορά το YouTube, αν και οι χρήστες του πρόσθετου αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα μέσα στον Firefox με τα κλειδιά πολυμέσων όταν ελαχιστοποιείται το παράθυρο του Firefox. Δεν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα, επομένως, εάν παρουσιαστεί, θα πρέπει να εργαστείτε με αυτό ή να παραιτηθείτε από τη χρήση του πρόσθετου.

  Πώς να λάβετε έναν αριθμό χαρακτήρων από το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ στον Firefox

Ένας πιο ανησυχητικός περιορισμός αυτού του πρόσθετου είναι ότι τη στιγμή της σύνταξης δεν είναι συμβατό με τον Firefox 57. Ο Firefox 57 πρόκειται να καταστήσει πολλά πρόσθετα απαρχαιωμένα, εκτός εάν οι προγραμματιστές τους ενδιαφέρονται ενεργά για την ενημέρωση τους. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στον Firefox 56 στο κανάλι σταθερής έκδοσης, επομένως η κυκλοφορία του Firefox 57 δεν απέχει καθόλου. Εάν το πρόσθετο δεν ενημερωθεί σύντομα, ενδέχεται να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για μερικές εβδομάδες προτού καταστεί παρωχημένο. Και σε αυτήν τη σημείωση, το μικρό σφάλμα όπου δεν ελέγχει τα βίντεο που παίζονται στο Vimeo και στο Facebook πρέπει επίσης να διορθωθεί. Εάν το πρόσθετο ελέγχει μόνο έναν ιστότοπο, ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά δημοφιλής, εξακολουθεί να είναι περιορισμένη σε λειτουργικότητα.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα χρώματος για τον Firefox

Το πρόσθετο δεν αναλαμβάνει τον έλεγχο των πλήκτρων έντασης. Σε έναν υπολογιστή με Windows, τα πλήκτρα έντασης σε ένα πληκτρολόγιο λειτουργούν κανονικά χωρίς προβλήματα. Ακόμη και με τα πλήκτρα πολυμέσων εγκατεστημένα, τα πλήκτρα έντασης θα εξακολουθούν να ελέγχουν την ένταση του ήχου του συστήματος και όχι την ένταση του διαδικτυακού προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων.