Πώς να αναδιατάξετε πολλές οθόνες στα Windows 10

Εάν εκτελείτε μια εγκατάσταση πολλαπλών οθονών στα Windows 10, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τα λειτουργικά συστήματα πώς είναι τακτοποιημένα στο φυσικό χώρο, ώστε να λειτουργούν σωστά. Δείτε πώς να το κάνετε.

Πώς να αναδιατάξετε τις οθόνες σας

Για να ρυθμίσετε τη διάταξη των οθονών σας, θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων οθόνης. Για γρήγορη πρόσβαση, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10 και επιλέξτε “Ρυθμίσεις οθόνης”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις πατώντας Windows+i. Μεταβείτε στο Σύστημα > Εμφάνιση.

Εάν έχετε συνδέσει περισσότερες από μία οθόνες, θα δείτε μια οπτική αναπαράσταση των οθονών ως ορθογώνια με αριθμούς μέσα τους. Αυτό το απλοποιημένο διάγραμμα αντιπροσωπεύει τον προσανατολισμό των οθονών σας όπως τον κατανοούν τα Windows. Για να το αλλάξουμε, πρέπει να αλλάξουμε το διάγραμμα.

  Πώς να εξαιρέσετε αρχεία και φακέλους από την αναζήτηση Cortana στα Windows 10

Για να αλλάξετε τη θέση μιας οθόνης, κάντε κλικ στο ορθογώνιο της και σύρετέ τη όπου θέλετε σε σχέση με τις άλλες οθόνες που συνδέσατε.

Εάν οι οθόνες σας έχουν διαφορετικές αναλύσεις, τότε τα ορθογώνια θα έχουν διαφορετικά μεγέθη. Είναι χρήσιμο να ευθυγραμμίσετε το επάνω ή το κάτω μέρος των δύο οθονών, έτσι ώστε ο κέρσορας του ποντικιού και τα παράθυρα που σύρετε να μετακινούνται μεταξύ τους όπως θα περιμένατε. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ και σύρετε ένα από τα πλαίσια της οθόνης μέχρι να ευθυγραμμιστούν οι επάνω ή οι κάτω πλευρές.

  Οκτώ καλύτεροι αναγνώστες RSS για Windows 10

Στο παραπάνω παράδειγμα σεναρίου, η Οθόνη 2 βρίσκεται πλέον στα αριστερά της Οθόνης 1. Εάν φτάσετε στο αριστερό άκρο της Οθόνης 1, ο κέρσορας του ποντικιού σας ή το παράθυρο που σύρετε, θα εμφανιστεί στη δεξιά άκρη της Οθόνης 2.

Πώς να αλλάξετε την κύρια οθόνη (Κύρια οθόνη)

Στα Windows 10, η “κύρια οθόνη” ή “κύρια οθόνη” είναι η οθόνη στην οποία ανοίγουν νέα παράθυρα και εφαρμογές από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε ποια οθόνη είναι η κύρια οθόνη από τις ίδιες Ρυθμίσεις > Σύστημα > Οθόνη προβολής.

Στις Ρυθμίσεις οθόνης, κάντε κλικ στο ορθογώνιο που αντιπροσωπεύει την οθόνη που θέλετε να ορίσετε την κύρια οθόνη στις Ρυθμίσεις οθόνης. Τα Windows θα επισημάνουν το πλαίσιο που αντιπροσωπεύει την επιλεγμένη οθόνη.

  Επεξεργασία στοιχείων μενού Έναρξη στα Windows 10 [Guide]

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο παράθυρο Οθόνη στις Ρυθμίσεις και βρείτε την ενότητα “Πολλαπλές οθόνες”. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Make This My Main Display”.

Εάν υπάρχει ήδη ένα γκρι πλαίσιο ελέγχου, σημαίνει ότι η οθόνη που επιλέξατε είναι ήδη η κύρια οθόνη.

Εάν θέλετε να αλλάξετε ξανά την κύρια οθόνη, πρώτα. επιλέξτε μια άλλη οθόνη στις ρυθμίσεις οθόνης κάνοντας κλικ στο ορθογώνιο της. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο “Make This My Main Display” για αυτήν την οθόνη.