Επεξεργασία στοιχείων μενού Έναρξη στα Windows 10 [Guide]

Τις ημέρες πριν από την κυκλοφορία των Windows 10, εξετάσαμε εξονυχιστικά το μενού Star. Καθώς προστέθηκαν χαρακτηριστικά και εξελίχθηκε, καλύψαμε τον τρόπο προσαρμογής διαφόρων στοιχείων στο μενού Έναρξη. Τώρα που τα Windows 10 κυκλοφορούν στη σταθερή (ή κάπως σταθερή) έκδοση, γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να προσθέσουμε στο μενού Έναρξη. Αυτή είναι μια περιεκτική ανάρτηση που περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε διάφορα στοιχεία στο μενού Έναρξη.

Προσθήκη/Αφαίρεση πλακιδίων εφαρμογών

Το μενού Έναρξη από προεπιλογή συνοδεύεται από καρφιτσωμένα πλακίδια. Εάν δεν θέλετε να εμφανίζεται ένα πλακίδιο, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Ξεκαρφίτσωμα από την Έναρξη».

  Πώς να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας με Windows 7 το 2020

Για να καρφιτσώσετε μια εφαρμογή στο μενού Έναρξη, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν είτε από τη λίστα Όλες οι εφαρμογές είτε από μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Καρφίτσωμα στην Έναρξη από το μενού περιβάλλοντος.

Προσθήκη/Αφαίρεση φακέλων

Κάντε δεξί κλικ σε έναν φάκελο και επιλέξτε την επιλογή Pin to Start. Για να το αφαιρέσετε, κάντε δεξί κλικ στο πλακίδιο του στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ξεκαρφίτσωμα από την Έναρξη.

Προσθήκη/Κατάργηση τραγουδιών, άλμπουμ ή λιστών αναπαραγωγής

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Groove για να το κάνετε αυτό και έχουμε γράψει μια σύντομη ανάρτηση σχετικά εδώ: Καρφιτσώστε τα αγαπημένα σας άλμπουμ και λίστες αναπαραγωγής στο μενού “Έναρξη” στα Windows 10. Μπορείτε να παίξετε ένα άλμπουμ, ένα τραγούδι ή ακόμα και μια λίστα αναπαραγωγής απλά κάνοντας κλικ στο πλακίδιο. Για να το αφαιρέσετε, κάντε δεξί κλικ στο πλακίδιο και επιλέξτε την επιλογή ξεκαρφίτσωσης.

  Πώς να αφαιρέσετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10 χρησιμοποιώντας το PowerShell [Guide]

Προσθήκη/Αφαίρεση βιβλιοθηκών

Αυτό σας επιτρέπει να προσθέτετε συνδέσμους σε Έγγραφα, Εικόνες κ.λπ. πάνω από το κουμπί λειτουργίας. Για να προσθέσετε αυτές τις βιβλιοθήκες και άλλους φακέλους, θα χρειαστεί να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Διαβάστε: Προσθήκη συντομεύσεων στις βιβλιοθήκες των Windows στο μενού “Έναρξη” στα Windows 10.

Προσθήκη πλακιδίων ιστότοπου

Αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν συνδεδεμένη με το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Διαβάστε: Καρφιτσώστε τους αγαπημένους σας ιστότοπους στο μενού Έναρξης των Windows 10. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς να ξεκαρφιτσώσετε έναν καρφιτσωμένο ιστότοπο.

Αλλαγή μεγέθους πλακιδίων

Για να αλλάξετε το μέγεθος ενός πλακιδίου, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και στην επιλογή του μενού περιβάλλοντος Αλλαγή μεγέθους, επιλέξτε ένα από τα διαθέσιμα μεγέθη.

  Πώς να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows από τη γραμμή εντολών

Πλακίδια ομάδας & Ονομάστε τις Ομάδες

Για να ομαδοποιήσετε πλακίδια, κάντε κλικ και σύρετέ τα σε μια νέα θέση στο μενού Έναρξη. Κολλάνε σε ένα αόρατο πλέγμα και μπορείτε να τα οργανώσετε έτσι. Διαβάστε: Πώς να ονομάσετε ομάδες εφαρμογών στο μενού Έναρξης των Windows 10.

Σύρετε και αποθέστε

Θα εκπλαγείτε πόσα πράγματα μπορείτε να καρφιτσώσετε στο μενού “Έναρξη” απλά σύροντάς τα και αποθέτοντάς τα.

Μήπως μας έλειψε κάτι; Ενημερώστε μας στα σχόλια.