Οκτώ καλύτεροι αναγνώστες RSS για Windows 10

Η σύνοψη εμπλουτισμένων ιστότοπων (RSS) είναι μια μορφή τροφοδοσίας ιστού που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συνεχώς εξελισσόμενο περιεχόμενο ιστού από τους εγγεγραμμένους ιστότοπούς τους. Αυτές οι ροές μπορούν να διαβαστούν χρησιμοποιώντας προγράμματα ανάγνωσης ροών ή λογισμικό συγκέντρωσης ειδήσεων.

Για όσους από εμάς καταναλώνουν περιεχόμενο μαζικά, η εύρεση του κατάλληλου αναγνώστη RSS είναι κρίσιμης σημασίας. Οι καλύτεροι αναγνώστες RSS θα πρέπει να είναι αποτελεσματικοί, ευανάγνωστοι και εύχρηστοι. Έχουμε ήδη συζητήσει τον τρόπο προσθήκης και ανάγνωσης ροών RSS στον Firefox για Android. Στο Linux, μπορείτε να φιλοξενήσετε το δικό σας σύστημα RSS. Για τα Windows, ωστόσο, μπορείτε να μετατρέψετε τις ροές RSS σε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα εργαλεία που δοκιμάσαμε – γιατί έχουμε εντοπίσει τα 8 καλύτερα προγράμματα ανάγνωσης RSS για τα Windows 10.

RSS Central

RSS Central φαίνεται υπέροχο σχεδιαστικά — το οποίο, όπως θα δείτε σε αυτήν τη λίστα, είναι αρκετά σπάνιο. Εμπνευσμένο κατά κάποιο τρόπο από το Windows Mail όσον αφορά την παρουσία και τη λειτουργικότητα, το RSS Central σάς επιτρέπει να φορτώσετε μια ιστοσελίδα στο σύνολό της (μορφοποίηση και όλα) και στη συνέχεια να την ανοίξετε σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εκτός από αυτό, εμφανίζει ροές ειδήσεων Atom και RDF και διαθέτει ένα γρήγορο σύστημα πολλαπλών λήψεων που συγκεντρώνει τις εγγεγραμμένες ροές σας σχεδόν αμέσως. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το RSS Central διαθέτει επίσης εργαλεία αναζήτησης άρθρων, εναλλαγή κατάστασης ανάγνωσης/μη αναγνωσμένου και επιλογές κοινής χρήσης email.

  Πώς να δείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το δίκτυό σας στα Windows 10

FeedDemon

FeedDemon ισχυρίζεται ότι είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα ανάγνωσης RSS για Windows. Ενώ η διεπαφή τους που μοιάζει να είναι από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, μπορούμε να δούμε γιατί θα έκαναν έναν τέτοιο ισχυρισμό. Το FeedDemon σάς επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες σε άρθρα για γρήγορη αναζήτηση αργότερα, θα παρακολουθεί τις λέξεις-κλειδιά για εσάς (εάν εμφανίζονται σε οποιαδήποτε νέα δημοσίευση, θα εμφανίζονται στη ροή σας) και διευκολύνει την αναζήτηση των ροών σας και τη λήψη του περιεχομένου σας σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή πολυμέσων — η οποία είναι αρκετά κουλ.

Θαυμάσια νέα

Ο σχεδιασμός μπορεί να μην είναι το σημείο πώλησης για το GreatNews. Μοιάζει πολύ με τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows, ο οποίος με κανένα πρότυπο δεν είναι καθόλου φανταχτερός, αλλά μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα ότι είναι αποτελεσματικός. Έχετε ένα πλαίσιο γεμάτο λέξεις-κλειδιά με ένα αναπτυσσόμενο μενού για να βοηθήσετε στην περαιτέρω συγκέντρωση πληροφοριών. Κάνοντας κλικ σε μια καταχώριση θα φορτωθεί αμέσως η σελίδα προορισμού με βασική μορφοποίηση και εικόνες. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε έναν ολόκληρο ιστότοπο χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το παράθυρο. Μπορείτε να επισημάνετε ειδήσεις, μπορείτε να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε (ανά ετικέτες) και μπορείτε να τις διαβάσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε κλικ.

  Το Moo0 File Monitor εμφανίζει τις αλλαγές αρχείων σε πραγματικό χρόνο και το καταγράφει [Windows]

Έτοιμος

Μια άλλη εφαρμογή που αναφέρεται στο Windows Store είναι Έτοιμος. Ο προηγμένος σχεδιασμός κάνει την ανάγνωση μια ευχάριστη εμπειρία. Ένα χαρακτηριστικό που θεωρήσαμε εξαιρετικό ήταν ότι το Readiy είναι πλήρως ενσωματωμένο στο οικοσύστημα των Windows. Επομένως, εάν μετρήσετε τη σύνδεσή σας ή περιορίσετε το εύρος ζώνης για ενημερώσεις, δεν θα ανανεωθεί αυτόματα το περιεχόμενο — αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα, επομένως απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο ανανέωσης και voila. Το περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση ανοίγει εντός της εφαρμογής, αλλά σε ξεχωριστή οθόνη. Στις δοκιμές μας, μερικές σελίδες χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να φορτωθούν.

FeedReader

Τροφοδότης είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό εργαλείο προσωπικής συγκέντρωσης. Ενημερώνεται αυτόματα και σας ειδοποιεί συνεχώς κατά τη συλλογή δεδομένων. Ομολογουμένως οι επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις (οι οποίες αγνοούν τον ηχητικό σας συνδυασμό) παλιώνουν, ειδικά όταν είστε συνδρομητές σε πολλαπλές ροές. Τούτου λεχθέντος, είναι μόνο μερικά κλικ μακριά από τη σιωπή. Οι σελίδες ανοίγουν με πλήρη μορφοποίηση εντός της εφαρμογής και μπορούν να ανοίξουν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης μέσω ενός κουμπιού στην επάνω δεξιά γωνία.

Fedora Reader

Fedora Reader προσθέτει ένα επίπεδο απλότητας στους αναγνώστες RSS μειώνοντας την ακαταστασία. Αυτός ο αναγνώστης φορτώνει τη σελίδα που θέλετε στις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές των Windows με την ελάχιστη μορφοποίηση που εστιάζει στο κείμενο (συμπεριλαμβανομένων των υπερσυνδέσμων) και στις εικόνες. Αυτή η προσέγγιση έχει τα πλεονεκτήματά της, καθώς οι χρήστες tablet Windows θα μπορούν να καταναλώνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε εγγενή μορφοποίηση των Windows. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψετε στο μενού για να διαβάσετε την επόμενη καταχώρηση, αλλά αυτό δεν είναι πολύ ενοχλητικό εάν οι λίστες σας είναι βελτιστοποιημένες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Emoji στα Windows 10

JetBrains Omea Reader

JetBrains Omea Reader μοιάζει με παλαιότερη έκδοση του Microsoft Outlook, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την απόδοσή του. Αν και το JetBrains Omea δεν θα φορτώσει περιεχόμενο με την αρχική του μορφοποίηση, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα το χαλάσει — το αφήνει εξαιρετικά ευανάγνωστο. Εκ πρώτης όψεως, ο τεράστιος αριθμός των καρτελών μπορεί να φαίνεται τρομακτικός, αλλά είναι για πρόσθετη λειτουργικότητα και δεν επηρεάζουν την απόδοση.

NextGen Reader

NextGen Reader είναι το μόνο πρόγραμμα ανάγνωσης RSS στη λίστα που φορτώνει μόνο αποσπάσματα από ιστοσελίδες και απαιτεί να κάνετε κλικ στην επιλογή “Ανάγνωση τώρα” για να φορτώσει ολόκληρη τη σελίδα. Λόγω αυτού του γεγονότος, οι χρόνοι φόρτωσης είναι σχεδόν άμεσοι, καθιστώντας την περιήγηση αρκετά αποτελεσματική. Αν και προτιμάτε να διαβάζετε όλες τις εγγραφές στη ροή που έχετε εγγραφεί, θα πρέπει να φορτώσετε κάθε ανάρτηση που μπορεί να αποτρέψει την προσφορά. Επιπλέον, μπορείτε να μοιράζεστε οποιεσδήποτε αναρτήσεις άμεσα στο Twitter και το Facebook μέσα από την εφαρμογή.