Πώς να εξαιρέσετε αρχεία και φακέλους από την αναζήτηση Cortana στα Windows 10


Η Cortana μπορεί να αναζητήσει αρχεία στα Windows 10. Είναι λίγο πολύ η ίδια δυνατότητα αναζήτησης των Windows που χρησιμοποιούσατε σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αλλά με ορισμένες βελτιώσεις και μερικές επιλογές φίλτρου που βασίζονται στη διεπαφή χρήστη. Η Cortana σάς προσφέρει λίγο περισσότερα για να εργαστείτε από ό,τι η αναζήτηση των Windows. Για παράδειγμα, εάν αναζητάτε μια εικόνα, θα σας εμφανίσει μια ωραία προεπισκόπηση μικρογραφιών όλων των αντιστοιχιών, ώστε να είναι πιο εύκολο για εσάς να διαλέξετε τι χρειάζεστε. Προς το παρόν, η αναζήτηση της Cortana δεν είναι η καλύτερη. Λέμε ότι είναι σαν την αναζήτηση των Windows, αλλά η εμπειρία σίγουρα μειώνεται συχνά δίνοντας φτωχά και άσχετα αποτελέσματα όταν αναζητάτε αρχεία. Εάν διαπιστώσετε ότι η Cortana παραθέτει επανειλημμένα αρχεία που θα προτιμούσατε να μην εμφανίζονται ποτέ στην αναζήτηση, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από την ευρετηρίαση αρχείων και φακέλων των Windows και να τα αποκρύψετε από την Cortana. Να πώς.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα Windows 10 VM στο VMware σε Linux

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στις Επιλογές Ευρετηρίου. Κάντε κλικ στο κουμπί «Τροποποίηση» και στο παράθυρο «Τοποθεσίες με ευρετήριο», μεταβείτε στον φάκελο που θέλετε να εξαιρέσετε από την αναζήτηση της Cortana. Καταργήστε την επιλογή της τοποθεσίας και κάντε κλικ στο “Ok”. Δεν μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα αρχεία για εξαίρεση από την αναζήτηση, επομένως εάν υπάρχει ένα μεμονωμένο αρχείο που θέλετε να εξαιρέσετε, προσθέστε το σε έναν φάκελο και επιλέξτε το.

Επιστρέψτε στο παράθυρο “Επιλογές ευρετηρίου” και κάντε κλικ στην επιλογή “Για προχωρημένους”. Θα χρειαστείτε πρόσβαση διαχειριστή για να προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό το σημείο και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Στην καρτέλα «Ρυθμίσεις ευρετηρίου», κάντε κλικ στο κουμπί «Ανακατασκευή». Αυτό θα δημιουργήσει ξανά το ευρετήριο αναζήτησης των Windows. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την ανοικοδόμηση του δείκτη. Θα πρέπει να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά.

  Πώς να μοιράζεστε αποσπάσματα παιχνιδιών και στιγμιότυπα οθόνης στη ροή Xbox σας στα Windows 10

Η Cortana δεν θα αναζητά και θα εμφανίζει πλέον αρχεία από τους φακέλους που έχετε εξαιρέσει και δεν θα εμφανίζεται ούτε στην αναζήτηση των Windows. Περιττό να πούμε ότι εξαρτάται από εσάς να παρακολουθείτε τα αρχεία και τους φακέλους που έχετε εξαιρέσει.