Χρησιμοποιήστε το μονοφωνικό κανάλι ήχου για καλύτερο ήχο όταν χρησιμοποιείτε ένα ακουστικό

Η μουσική μας βοηθά να συγκεντρωθούμε στη δουλειά, αλλά μαζί σας δεν μπορούμε να έχουμε πάντα τα ακουστικά σας όταν εργάζεστε. Εκνευρίζει όποιον χρειάζεται να σου μιλήσει. Το να τραβήξετε την προσοχή σας ενώ εργάζεστε και ακούτε μουσική μετατρέπεται σε αγγαρεία για τους ανθρώπους και εμποδίζει την εργασία. Ο ασφαλής τρόπος για να το κάνετε είναι να ακούτε μουσική μόνο μέσω του ακουστικού. Η ακρόαση μουσικής με ένα μόνο ακουστικό δεν προσφέρει εξαιρετική εμπειρία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Απλώς μεταβείτε στο μονοφωνικό κανάλι ήχου και θα έχετε μια απείρως καλύτερη εμπειρία ακρόασης με ένα μόνο ακουστικό. Δείτε πώς μπορείτε να μεταβείτε στο μονοφωνικό κανάλι σε iOS, Android και Windows.

Κανάλι μονοφωνικού ήχου – iOS

Το iOS έχει ίσως τον πιο εύκολο τρόπο για να μεταβείτε στο μονοφωνικό κανάλι. Διαθέτει διακόπτη που κάνει το κόλπο και δεν θα είστε τόσο τυχεροί όταν πρόκειται για συσκευές Android και Windows 7+.

  Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του AppleCare στις συσκευές Apple σας

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε τον μονοφωνικό ήχο.

Κανάλι μονοφωνικού ήχου – Android

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μεταβείτε στο μονοφωνικό κανάλι ήχου στο Android. Η πρώτη είναι η εύκολη επιλογή που έρχεται με τη μορφή μιας ρύθμισης συστήματος που μπορείτε να ενεργοποιήσετε, παρόμοια με το πώς γίνεται στο iOS. Δυστυχώς, η ρύθμιση δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές και ίσως καθόλου στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android.

Για να ελέγξετε εάν η ρύθμιση συστήματος είναι διαθέσιμη, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και στο Γενικά> Προσβασιμότητα, αναζητήστε μια επιλογή Μονοφωνικής αναπαραγωγής στην ενότητα Ήχος.

  Χρειάζεστε μια αποκλειστική κάρτα ήχου για τον υπολογιστή σας;

Εάν, όπως θα το έλεγε η τύχη, δεν βλέπετε την επιλογή που θα πρέπει να κάνετε με την αλλαγή του τρόπου αναπαραγωγής της μουσικής από το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε εδώ το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC καθώς το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στο Android 6.0 δεν έχει ειδική επιλογή αναπαραγωγής για ακουστικά.

Παίξτε ένα τραγούδι σε VLC και πατήστε το κουμπί περισσότερα στη γραμμή ενεργειών. Από την οθόνη του ισοσταθμιστή, επιλέξτε Ακουστικά και θα έχετε πολύ καλύτερη εμπειρία ακρόασης από ένα μόνο ακουστικό.

Windows

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε «Συσκευές αναπαραγωγής». Κάντε διπλό κλικ στα ακουστικά σας που αναφέρονται κάτω από τις συσκευές και μεταβείτε στην καρτέλα Βελτιώσεις. Ενεργοποιήστε την εικονικοποίηση ακουστικών.

  Πώς να αποκτήσετε μια ένδειξη υπολειπόμενης μπαταρίας στο macOS 10.12.2

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Επίπεδα και κάντε κλικ στο «Υπόλοιπο». Μειώστε τον ήχο από ένα ηχείο (ακουστικό) από αυτό που δεν χρησιμοποιείτε και απολαύστε τη μουσική από το ένα ακουστικό καλύτερα.