Πώς να αναγνωρίσετε συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού και τι να κάνετε εάν κάνετε κλικ κατά λάθος

Όλοι έχετε ακούσει τις προειδοποιήσεις μέχρι τώρα: μην κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμους, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλο λογισμικό. Είτε είναι ένας σύνδεσμος σε ένα email από μια διεύθυνση που δεν γνωρίζετε, ένα ψεύτικο κουμπί λήψης σε έναν ιστότοπο ροής ή ένας δελεαστικός σύνδεσμος σε μια αναζήτηση Google, θα δείτε αυτούς τους αμφίβολους συνδέσμους παντού όταν είστε συνδεδεμένοι. Αλλά ακόμα κι αν γνωρίζετε τους κινδύνους του κακόβουλου λογισμικού, μπορεί να καταλήξετε να κάνετε κλικ σε έναν τέτοιο σύνδεσμο κατά λάθος.

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε λίγο τι είναι οι σύνδεσμοι κακόβουλου λογισμικού και στη συνέχεια θα σας μάθουμε πώς να αναγνωρίζετε συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού και τι να κάνετε εάν κάνετε κατά λάθος κλικ σε έναν.

Τι σημαίνει κακόβουλο λογισμικό;

Υπάρχει κάποια σύγχυση μεταξύ των λιγότερο έμπειρων χρηστών υπολογιστών σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «κακόβουλο λογισμικό». Και αν χρησιμοποιείτε υπολογιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ίσως να είστε πιο εξοικειωμένοι με τον όρο «ιός». Βοηθά να κατανοήσετε πώς χρησιμοποιούνται αυτοί οι όροι, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε την ασφάλειά σας.

Κακόβουλο λογισμικό σημαίνει κακόβουλο λογισμικό. Είναι λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας και δρα ενάντια στα συμφέροντά σας – αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους του συστήματός σας, να κλέψει τα δεδομένα σας, να αντιγράψει τα αρχεία σας, να προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα από εσάς ή να κάνει τη συσκευή σας μέρος ενός botnet . Ο όρος κακόβουλο λογισμικό καλύπτει πολλά είδη εχθρικού λογισμικού, όπως ιούς, σκουλήκια, ransomware, spyware, adware και άλλα.

ΕΝΑ ιός είναι ένας συγκεκριμένος τύπος κακόβουλου λογισμικού. Είναι ένα πρόγραμμα που αντιγράφει τον εαυτό του όταν εκτελείται και μεταβιβάζεται σε άλλες συσκευές του δικτύου, επιτρέποντας στον ιό να εξαπλωθεί και να μολύνει άλλες συσκευές.

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον υπολογιστή τους, μπορεί να πουν ότι έχει «ιό». Στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχουν κάποιο άλλο είδος κακόβουλου λογισμικού που τους προκαλεί προβλήματα. Για λόγους σαφήνειας, θα αναφερόμαστε σε κακόβουλο λογισμικό και όχι σε ιούς για το υπόλοιπο αυτού του άρθρου.

Πώς μοιάζει το κακόβουλο λογισμικό;

Καθώς ο όρος κακόβουλο λογισμικό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τύπων λογισμικού, εάν η συσκευή σας έχει μολυνθεί τότε μπορεί να συμπεριφερθεί με διάφορους τρόπους. Μια τακτική κακόβουλου λογισμικού που φημίζεται ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για την αντιμετώπιση είναι το ransomware. Αυτό είναι λογισμικό που εισέρχεται στο σύστημά σας και κρυπτογραφεί ή κρύβει τα αρχεία σας και, στη συνέχεια, ανοίγει ένα αναδυόμενο παράθυρο που απαιτεί να στείλετε χρήματα στους απατεώνες για να ανακτήσουν τα αρχεία σας. Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού έχει προκαλέσει πολύ χάος τα τελευταία χρόνια, επειδή εξαπλώνεται μεταξύ συσκευών τόσο γρήγορα που ολόκληρα δίκτυα μπορούν να μολυνθούν πολύ γρήγορα.

Μια άλλη κοινή μορφή κακόβουλου λογισμικού είναι το adware. Αυτό εισάγει κρυφές διαφημίσεις στη συσκευή σας, όπως η εισαγωγή τους σε ιστότοπους ή ακόμα και σε παράθυρα εφαρμογών. Αυτό είναι λιγότερο επικίνδυνο από άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Οι περίφημες γραμμές εργαλείων του προγράμματος περιήγησης που υπήρχαν παντού πριν από 10 χρόνια είναι ένα παράδειγμα αυτού του είδους κακόβουλου λογισμικού. Μπορεί να ανακατευθύνουν τα ερωτήματα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης σε άλλη μηχανή αναζήτησης, να ανοίξουν καρτέλες διαφημιστικών σελίδων ή να προσθέσουν διαφημίσεις banner σε ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Ένας λόγος ανησυχίας είναι ότι μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι η συσκευή σας έχει μολυνθεί. Μερικές φορές, ένα κομμάτι κακόβουλου λογισμικού θα βρίσκεται στο παρασκήνιο ενώ χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας και καταναλώνει πόρους του συστήματος κάνοντας κάτι κακό – όπως αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων από τη συσκευή σας, χρήση της συσκευής σας για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ή εκτέλεση διαφημιστικής απάτης. Αλλά αν δεν ξέρετε πώς να δείτε τις διαδικασίες του συστήματός σας, μπορεί να μην το παρατηρήσετε καν. Το Spyware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που συλλέγει δεδομένα από τη συσκευή σας (συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασής σας) και στέλνει αυτά τα δεδομένα πίσω στους απατεώνες. Ένα σημάδι μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό που πρέπει να προσέξετε είναι εάν η συσκευή σας γίνεται πολύ πιο αργή στην εκκίνηση και στη φόρτωση λογισμικού ή ιστοσελίδων. Η συσκευή σας μπορεί επίσης να ζεσταθεί εάν είναι κινητό. Ωστόσο, η επιβράδυνση είναι κάτι που συμβαίνει ούτως ή άλλως στις συσκευές με την πάροδο του χρόνου, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε εάν η συσκευή σας έχει μολυνθεί ή απλώς γερνάει.

  Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CSV σε VCF για μεταφορά επαφών

Ποιες συσκευές είναι ευάλωτες σε κακόβουλο λογισμικό;

Οι συσκευές στο σπίτι σας που είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό είναι ο προσωπικός σας υπολογιστής και το τηλέφωνο ή το tablet σας. Ο προσωπικός υπολογιστής αναφέρεται στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας, ο οποίος μπορεί να εκτελεί Windows, Mac OS ή Linux. Όλα αυτά τα λειτουργικά συστήματα έχουν περιορισμούς ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζετε.

Μπορεί να έχετε ακούσει πριν από πολύ καιρό ότι “οι Mac δεν λαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό” ή ότι δεν μπορείτε να μολύνετε έναν υπολογιστή Linux με κακόβουλο λογισμικό. Αν και ήταν αλήθεια ότι υπήρχαν λιγότερα κομμάτια κακόβουλου λογισμικού που στόχευαν χρήστες Mac και Linux από τους χρήστες Windows, ήταν πάντα δυνατό για οποιαδήποτε οικιακή υπολογιστική συσκευή να μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό. Και στην πραγματικότητα, καθώς το Linux και συγκεκριμένα τα Mac έχουν γίνει πιο δημοφιλή, τώρα δημιουργείται περισσότερο κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει και αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Καθώς τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet έχουν γίνει πιο δημοφιλή, τώρα γίνονται συχνά στόχοι κακόβουλου λογισμικού. Το Android και το iOS είναι δύο πολύ συχνά χρησιμοποιούμενα λειτουργικά συστήματα για κινητά που είναι επίσης ευάλωτα σε κακόβουλο λογισμικό.

Πώς μολύνεται η συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό;

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ανησυχητικά, ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε τη συντριπτική πλειοψηφία του κακόβουλου λογισμικού προσέχοντας σε τι κάνετε κλικ. Γενικά, κακόβουλο λογισμικό εισέρχεται στη συσκευή σας όταν επιτρέπετε σε έναν μη αξιόπιστο ιστότοπο ή πρόγραμμα να εκτελέσει ένα αρχείο εγκατάστασης για το λειτουργικό σας σύστημα. Για παράδειγμα, εάν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ροής ή torrent, θα βλέπετε συχνά κουμπιά κάτω από τα αρχεία που πραγματικά θέλετε, τα οποία λένε πράγματα όπως “Λήψη σε HD τώρα!”. Αυτά τα κουμπιά δεν αποτελούν μέρος του ιστότοπου, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούν να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί, θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει λογισμικό κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος διάδοσης κακόβουλου λογισμικού είναι μέσω συνδέσμων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δείτε ένα email στα εισερχόμενά σας από έναν άγνωστο χρήστη, τότε είναι καλύτερο να μην ανοίξετε καθόλου το email. Αλλά αν το ανοίξετε, σίγουρα μην κάνετε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς πιθανότατα αυτοί θα είναι σύνδεσμοι λήψης κακόβουλου λογισμικού. Επίσης, μην ανοίγετε συνημμένα από άγνωστους αποστολείς, καθώς τα συνημμένα μπορούν να αποκρύψουν συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού ακόμα και σε κάτι που φαίνεται καλό όπως ένα έγγραφο PowerPoint ή ένα PDF.

Πώς αναγνωρίζετε συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού;

Όπως είπαμε προηγουμένως, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε την πηγή ενός συνδέσμου προτού κάνετε κλικ σε αυτόν. Εάν η πηγή ενός συνδέσμου είναι μια άγνωστη διεύθυνση email, ένα ανεπιθύμητο μήνυμα στα μηνύματά σας στο Facebook από κάποιον που δεν γνωρίζετε ή ένα tweet από έναν άγνωστο χρήστη χωρίς οπαδούς, τότε πιθανότατα πρόκειται για σύνδεσμο κακόβουλου λογισμικού.

Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τις συντομευμένες διευθύνσεις URL. Η συντόμευση διευθύνσεων URL έγινε δημοφιλής λόγω του ορίου χαρακτήρων στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες – έτσι όταν οι χρήστες ήθελαν να προσθέσουν έναν σύνδεσμο σε ένα tweet αλλά να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο, χρησιμοποιούσαν ένα συντόμευση διεύθυνσης URL. Με αυτόν τον τρόπο, ένας μακρύς σύνδεσμος όπως:

https://www.wdzwdz.com/category/vpn/

συντομεύεται σε συντομότερο σύνδεσμο όπως:

https://goo.gl/GMSWJE

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι διευκολύνει την απόκρυψη ενός κακόβουλου συνδέσμου. Αν είδατε έναν σύνδεσμο όπως:

https://www.dodgysite.to/spam/dubioussoftware.exe

τότε θα ήξερες να μην κάνεις κλικ. Αλλά εάν η διεύθυνση URL είναι συντομευμένη, δεν θα μπορείτε να το καταλάβετε.

  Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Εάν δεν είστε σίγουροι για έναν συντομευμένο σύνδεσμο που βρήκατε, δοκιμάστε να τον συνδέσετε σε έναν ιστότοπο ελέγχου όπως https://checkshorturl.com για να δείτε αν είναι ασφαλές πριν κάνετε κλικ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ελέγχου φήμης ιστότοπου όπως https://www.urlvoid.com/ για να ελέγξετε εάν ένας σύνδεσμος που βρίσκετε είναι γνωστό ότι είναι αμφίβολος ή όχι.

Τι να κάνετε εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο κακόβουλου λογισμικού

Ίσως έχετε κάνει κατά λάθος κλικ σε έναν σύνδεσμο που πιστεύετε ότι είναι ύποπτος. Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα για να προστατευτείτε από κακόβουλο λογισμικό:

Μείνε ήρεμος. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Εάν έχετε κάνει μόνο κλικ σε έναν σύνδεσμο κακόβουλου λογισμικού, τότε είναι πιθανό να είστε εντάξει. Απλώς ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να βεβαιωθείτε.
Αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εξαπλωθεί από τη συσκευή σας σε άλλες συσκευές στο δίκτυό σας και μπορεί να επικοινωνεί μέσω του Διαδικτύου. Επομένως, εάν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε τη συσκευή σας εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αποσυνδέοντας το καλώδιο για ενσύρματο internet ή απενεργοποιώντας το wifi και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε μια συσκευή Wi-Fi.
Χρησιμοποιήστε τη διαχείριση εργασιών για να σκοτώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Θέλετε να απομακρυνθείτε από τον ιστότοπο κακόβουλου λογισμικού και να σκοτώσετε τυχόν διαδικασίες που θα μπορούσε να εκτελούνται στη συσκευή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση εργασιών στη συσκευή σας για να σκοτώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.
Απορρίψτε τυχόν λήψεις που προσπαθούν να ξεκινήσουν. Όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο κακόβουλου λογισμικού, θα σας μεταφέρει σε μια ιστοσελίδα όπου πιθανώς θα ξεκινήσει μια αυτόματη λήψη. Δεν πρέπει να επιτρέψετε στην περιήγησή σας να κατεβάζει αρχεία αυτόματα, επομένως το πρόγραμμα περιήγησης συνήθως θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να κάνετε λήψη του αρχείου. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί Ακύρωση, η λήψη δεν θα εκτελεστεί και πιθανότατα είστε ασφαλείς.
Εάν κάνετε λήψη ενός αρχείου, μην το ανοίξετε. Θα πρέπει να λάβετε μια προειδοποίηση εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας προσπαθήσει να εκτελέσει ένα αρχείο .exe ή άλλον δυνητικά επικίνδυνο τύπο αρχείου. Ακυρώστε την αυτόματη εκτέλεση και διαγράψτε το αρχείο αμέσως.
Ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι ότι οι ιστοσελίδες κακόβουλου λογισμικού δεν σας επιτρέπουν να τις κλείσετε χρησιμοποιώντας Javascript. Μπορείτε να σκοτώσετε το πρόγραμμα περιήγησης στη διαχείριση εργασιών, αλλά όταν ανοίξετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης, οι καρτέλες σας θα απομνημονευθούν και η σελίδα κακόβουλου λογισμικού θα ανοίξει ξανά. Για να αποφύγετε αυτό να συμβεί, ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα περιήγησής σας ενώ είστε ακόμα αποσυνδεδεμένοι από το Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κλείσετε την καρτέλα με τον ιστότοπο κακόβουλου λογισμικού προτού μπορέσει να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να εμφανίσει το επιβλαβές Javascript.
Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη σας. Για να απαλλαγείτε από τυχόν καθυστερημένα αρχεία από την επίσκεψη στον ιστότοπο κακόβουλου λογισμικού, διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας.
Εκτελέστε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού. Για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και να το καθαρίσετε εάν έχει, χρησιμοποιήστε αμέσως ένα βοηθητικό πρόγραμμα σάρωσης κακόβουλου λογισμικού. Υπάρχουν πολλές επιλογές για σαρωτές κακόβουλου λογισμικού εκεί έξω, αλλά το Malwarebytes είναι ένα δημοφιλές εργαλείο που μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν.
Χρήστες Android: Εκτελέστε έναν σαρωτή root kit. Εάν χρησιμοποιείτε Android, ίσως θελήσετε να κάνετε το επιπλέον βήμα της εκτέλεσης ενός σαρωτή root kit, απλώς για να είστε σίγουροι ότι έχετε εντοπίσει όλο το πιθανό κακόβουλο λογισμικό.
Χρησιμοποιήστε προστασία από κακόβουλο λογισμικό σε πραγματικό χρόνο. Για να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον, θα πρέπει να λάβετε λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού με προστασία σε πραγματικό χρόνο που θα εκτρέψει τις περισσότερες προσπάθειες εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού. Ωστόσο, να θυμάστε ότι το λογισμικό σας είναι τόσο ακριβές όσο η πιο πρόσφατη ενημέρωση. Φροντίστε να ενημερώνετε τακτικά τόσο το λειτουργικό σας σύστημα όσο και το λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού για να σας προστατεύει από τις πιο πρόσφατες απειλές.

  Τι είναι ένας δρομολογητής δικτύου και πλέγματος

Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο

Μια άλλη καλή πρακτική ασφάλειας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να χρησιμοποιείτε ένα VPN κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο. Αυτό λειτουργεί κρυπτογραφώντας όλα τα δεδομένα που στέλνει η συσκευή σας μέσω του Διαδικτύου, έτσι ώστε άλλα άτομα να μην μπορούν να δουν ή να κλέψουν τα δεδομένα σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα wifi όπως αυτά που βρίσκετε σε βιβλιοθήκες ή στο αεροδρόμιο, καθώς ορισμένοι τύποι κακόβουλου λογισμικού έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν άτομα που χρησιμοποιούν αυτά τα διαδικτυακά σημεία πρόσβασης. Επίσης, ένα VPN θα σας προστατεύσει από ζητήματα όπως η κλοπή ταυτότητας προστατεύοντας τα δεδομένα σας έτσι ώστε να μην είναι διαθέσιμα σε άλλους.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι γενικά ένα VPN δεν θα σας προστατεύσει από κακόβουλο λογισμικό εάν κάνετε κλικ σε συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού. Είναι καλύτερο να έχετε και λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο και ένα VPN που χρησιμοποιείτε μαζί για τη βέλτιστη διαδικτυακή προστασία.

Τα προτεινόμενα VPN μας

Υπάρχουν δύο πάροχοι VPN που συνιστούμε ιδιαίτερα για να σας κρατούν ασφαλείς όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο:

1. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές VPN που καλύπτει όλες τις βασικές βάσεις: ταχύτητα, ευκολία χρήσης και υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή και ιδιωτικά, η υπηρεσία χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση 256-bit και πολιτική μη καταγραφής, καθώς και περισσότερες επιλογές ασφαλείας στο λογισμικό, όπως προστασία από διαρροές DNS, διακόπτης kill και έλεγχος διεύθυνσης IP.

Οι συνδέσεις είναι εξαιρετικά γρήγορες και το δίκτυο διακομιστών είναι μεγάλο, καλύπτοντας 1500 διακομιστές σε 94 διαφορετικές χώρες. Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση και είναι διαθέσιμο για συσκευές με Windows, Mac OS, Linux και Android, καθώς και για ορισμένες κονσόλες παιχνιδιών και έξυπνες τηλεοράσεις. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που είναι διαθέσιμες για το Google Chrome, το Mozilla Firefox και το Apple Safari.

Πλεονεκτήματα
Ξεμπλοκάρει το Netflix των ΗΠΑ, το iPlayer του BBC και άλλες υπηρεσίες ροής
Γρήγορα σερβίρει με ελάχιστη απώλεια ταχύτητας
Πολύ απλό και εύκολο στη χρήση
Αυστηρή πολιτική μη καταγραφής για προσωπικές πληροφορίες
Μεγάλη υποστήριξη (24/7 συνομιλία).

Μειονεκτήματα
Επιλογές διαμόρφωσης Power-users.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN εδώ.

2. NordVPN

Το NordVPN είναι ένα κορυφαίο VPN για απόρρητο και ασφάλεια. Το VPN έχει τα σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως η χρήση κρυπτογράφησης 256-bit και μια πολιτική μη καταγραφής, καθώς και ειδικούς διακομιστές που σας προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες ασφαλείας όπως anti DDoS, διπλό VPN και onion over VPN. Αυτή η υπηρεσία είναι ειδική γιατί εκτός από το VPN, υπάρχει και μια επιλογή CyberSec που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Αυτή η σουίτα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα σας προστατεύσει από κακόβουλο λογισμικό, phishing και άλλες απειλές. Απλώς πρέπει να ενεργοποιήσετε τον διακόπτη CyberSec στις Ρυθμίσεις και θα προφυλαχτείτε από κακόβουλο λογισμικό ενώ χρησιμοποιείτε το VPN σας.

Οι συνδέσεις είναι αρκετά γρήγορες για λήψη ή ροή μεγάλων αρχείων και υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι διακομιστές – περισσότεροι από 3500 σε 60 διαφορετικές χώρες. Το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές με Windows, Mac OS, Linux, iOS, Chrome OS, Android ή Windows Phone.

Πλεονεκτήματα
Διακομιστές βελτιστοποιημένοι για ξεμπλοκάρισμα του Netflix
Εκτεταμένο πάρκο διακομιστών με περισσότερους από 5.400 διαφορετικούς διακομιστές
Επιτρέπει πολλαπλές συνδέσεις (6 συσκευές)
«Διπλή» προστασία δεδομένων
Υποστήριξη συνομιλίας 24/7.

Μειονεκτήματα
Ορισμένοι διακομιστές μπορεί να είναι αργοί και αναξιόπιστοι
Οι εφαρμογές μπορεί κάποια στιγμή να καθυστερήσουν να συνδεθούν.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN εδώ.

συμπέρασμα

Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει οτιδήποτε, από τη μικρή ενόχληση της εμφάνισης πρόσθετων διαφημίσεων σε ιστοσελίδες έως τον πλήρη όλεθρο της κρυπτογράφησης και εξαγοράς όλων των αρχείων σας. Ωστόσο, εάν λάβετε κάποια βασικά μέτρα ασφαλείας, τότε μπορείτε να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές και μην κάνετε λήψη άγνωστων αρχείων – ειδικά αν πρόκειται για προγράμματα εγκατάστασης όπως ένα αρχείο .exe. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο κακόβουλου λογισμικού κατά λάθος, αποσυνδεθείτε από το Διαδίκτυο, σκοτώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και απορρίψτε τυχόν λήψεις που επιχειρούν να ξεκινήσουν και εκτελέστε μια σάρωση για κακόβουλο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε επίσης λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό σε πραγματικό χρόνο και ένα VPN σε συνδυασμό για την καλύτερη ασφάλεια.

Είχατε εμπειρία με μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας; Πώς το ξεφορτώθηκες; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα σχόλια παρακάτω.