Πώς να αλλάξετε το χρώμα των συνδέσμων που έχετε επισκεφτεί στην Αναζήτηση Google στον Firefox

Όταν αναζητάτε κάτι στο Google, όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης έχουν μπλε τίτλους σελίδων. Μόλις ανοίξετε έναν σύνδεσμο όμως, γίνεται μωβ. Αυτό είναι τυπικό σε όλο τον ιστό. Οι σύνδεσμοι που επισκέπτεστε αποκτούν διαφορετικό χρώμα, συνήθως μωβ. Είναι ένας απλός, οπτικός τρόπος να ενημερώνετε τους χρήστες ποιους συνδέσμους έχουν ήδη επισκεφτεί, ώστε να μην τους ανοίξουν ξανά. Σε μια σελίδα με πυκνή σύνδεση, όπως η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google, αυτό είναι απίστευτα χρήσιμο. Όχι μόνο βοηθά στον εντοπισμό συνδέσμων που έχετε επισκεφτεί, αλλά μπορεί επίσης να κάνει την κύλιση σε μια σελίδα πιο εύκολη. Αν και το μωβ χρώμα για τους συνδέσμους που έχετε επισκεφθεί είναι βασικό, μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους. Μπορεί να είναι δύσκολο να το δεις, ειδικά αν έχεις προβλήματα όρασης. Το Custom Google Visited Link Color είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να αλλάξετε το χρώμα των συνδέσμων που επισκέπτεστε στο Google.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης του Firefox

Προσαρμοσμένο χρώμα συνδέσμου επίσκεψης Google λειτουργεί μόνο για συνδέσμους που έχετε επισκεφτεί στο Google, επομένως ιστότοποι όπως το Reddit που ακολουθούν την ίδια σύμβαση χρωμάτων για συνδέσμους που έχετε επισκεφθεί δεν θα εφαρμοστούν.

Αλλάξτε το χρώμα των συνδέσμων που έχετε επισκεφτεί στην Αναζήτηση Google

Εγκαταστήστε το Προσαρμοσμένο Χρώμα Συνδέσμου Επισκεπτών Google. Ανοίξτε τη διαχείριση πρόσθετων Firefox με τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+A. Αναζητήστε το πρόσθετο που μόλις εγκαταστήσατε και κάντε κλικ στο κουμπί «Επιλογές» δίπλα στα συνηθισμένα κουμπιά Απενεργοποίηση και Κατάργηση.

Στην οθόνη Επιλογές, εισαγάγετε έναν κωδικό χρώματος για το χρώμα στο οποίο θέλετε να αλλάξετε τους συνδέσμους που έχετε επισκεφτεί. Μπορείτε να εισαγάγετε ένα χρώμα με κωδικό HEX ή RGB ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ονόματα χρωμάτων μεταξύ του προγράμματος περιήγησης, όπως κόκκινο ή κίτρινο. Εάν χρησιμοποιείτε ονόματα χρωμάτων μεταξύ του προγράμματος περιήγησης, θα έχετε λιγότερες επιλογές όσον αφορά το χρώμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό HEX ή RGB. Εάν δεν ξέρετε πού μπορείτε να αναζητήσετε το χρώμα για έναν κωδικό, απλώς χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Paint στα Windows. Διαθέτει έναν επιλογέα χρώματος και ένα εργαλείο επιλογής χρώματος που σας δίνει τον κωδικό RGB για ένα χρώμα.

  Το Clean Up Google Music αφαιρεί όλες τις κάρτες προτάσεων από τη Μουσική Google [Firefox]

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι που έχετε επισκεφτεί θα αλλάξουν αυτόματα το χρώμα που τους έχετε ορίσει.

Περιορισμοί

Υπάρχει μόνο ένας περιορισμός με αυτό το πρόσθετο. λειτουργεί αποκλειστικά για αναζήτηση Google. Παραβλέπει το γεγονός ότι εάν κάποιος χρειάζεται συνδέσμους που έχουν επισκεφτεί για να εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα στο Google, μπορεί να χρειάζονται το ίδιο σε όλους τους άλλους τομείς. Σε κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ανόητη, επιπόλαιη τροποποίηση, αλλά τα άτομα που πάσχουν από αχρωματοψία ή έχουν διαφορετικά προβλήματα όρασης χρειάζονται μικρά εργαλεία όπως αυτό για να κάνουν καθημερινά κοινά πράγματα. Τα προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές δεν έχουν μεγάλες επιλογές προσβασιμότητας, επομένως οι άνθρωποι συνήθως πρέπει να κάνουν να κάνουν με πρόσθετα όπως αυτό.

  Πώς να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες του Twitter στον Firefox