Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συσκευής μέσω Siri στο iOS

Το Siri μπορεί να δημιουργήσει υπενθυμίσεις, να στείλει μηνύματα, να πραγματοποιήσει κλήσεις, να ενεργοποιήσει συναγερμούς και να σας ενημερώσει για τον καιρό. Από το iOS 10, μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να στείλετε ένα μήνυμα μέσω μιας εφαρμογής τρίτου μέρους όπως το Whatsapp ή το Skype. Η Apple ανοίγει σιγά σιγά το Siri στους προγραμματιστές, αλλά από μόνο του, το Siri μπορεί ακόμα να κάνει αρκετά πράγματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, π.χ. να αλλάξετε τη φωτεινότητα, να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή βάρδια, να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση της συσκευής μέσω μιας εντολής Siri και μια λίστα με τις ρυθμίσεις της συσκευής που μπορείτε να αλλάξετε.

  Πώς να δείτε τη χρήση μπαταρίας ανά ώρα στο iOS 12

Για να αλλάξετε μια ρύθμιση συσκευής, απλώς κρατήστε πατημένο το κουμπί Home για να ενεργοποιήσετε το Siri. Όταν το Siri αρχίσει να ακούει, δώστε του μία από τις ακόλουθες εντολές.

Αυξήστε τη φωτεινότητα
Μοιάζει η οθόνη μου
Ενεργοποιήστε το Bluetooth
Απενεργοποιήστε το Bluetooth
Ενεργοποίηση Night Shift
Απενεργοποιήστε το Night Shift
Ενεργοποιήστε το Μην ενοχλείτε
Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε
Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης
Ποιο είναι το ποσοστό της μπαταρίας μου;
Ενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας
Απενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας
Απενεργοποιήστε το Wifi
Μειώστε την ένταση (πρέπει να παίζετε κάτι)
Αυξήστε την ένταση (πρέπει να παίζετε κάτι)
Ενεργοποιήστε τη φωνή
Απενεργοποιήστε τη φωνή

  Πώς να διορθώσετε το iPhone που εμφανίζει «καμία υπηρεσία» με το iOS 15

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένες εντολές, όπως η εντολή ‘Ενεργοποίηση λειτουργίας πτήσης’ θα το κάνουν έτσι ώστε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri. Το Siri απαιτεί ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο και η λειτουργία πτήσης απενεργοποιεί τόσο τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όσο και το WiFi. Στη λειτουργία πτήσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Η Siri φυσικά κάνει πολλά περισσότερα. Μπορεί να συνδεθεί με τις εφαρμογές Ημερολόγιο και Υπενθύμιση για τη δημιουργία υπενθυμίσεων και συμβάντων. Μπορεί επίσης να σας δώσει μια ενημέρωση για τον καιρό, μια αθλητική ενημέρωση και να στείλει ένα email. Οι εντολές που αναφέρονται παραπάνω προορίζονται αποκλειστικά για την αλλαγή των ρυθμίσεων της συσκευής και δεν αφορούν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Siri.

  Πώς να διαγράψετε και να επαναφέρετε τις εφαρμογές Stock στο iOS 10

Αν ψάχνετε για μια πλήρη, περιεκτική και σωστά κατηγοριοποιημένη λίστα εντολών για όλα όσα μπορεί να κάνει το Siri, το Hey Siri είναι μια μικρή εφαρμογή Ιστού που τις παραθέτει όλες για εσάς.

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην εφαρμογή web για μια συγκεκριμένη εντολή ή μπορείτε να περιηγηθείτε στις κατηγορίες για υποστηριζόμενες εντολές Siri.

Επισκεφθείτε το Hey Siri