Πώς να στείλετε GIF και να μετατρέψετε σύντομα βίντεο σε GIF στο Whatsapp

Το Whatsapp πρόσθεσε επιτέλους υποστήριξη για GIF. Η εφαρμογή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι διαθέσιμες για Android και iOS και δεν υποστήριζε μέχρι τώρα αναπαραγωγή GIF. Όταν στέλνετε και λαμβάνετε GIF μέσω ενός νήματος συνομιλίας σε GIF, θα δείτε ένα σήμα «GIF» στην εικόνα για να τονίσετε τον τύπο της εικόνας. Τα GIF δεν παίζονται αυτόματα. Πρέπει να πατήσετε ένα GIF για να το παίξετε. Μοιάζει πολύ με την υποστήριξη GIF στις εφαρμογές του Facebook. Το Whatsapp εισήγαγε επίσης έναν μετατροπέα βίντεο εντός εφαρμογής σε GIF και μετατροπέα ζωντανής φωτογραφίας σε GIF. Όταν στέλνετε ένα βίντεο, έχετε την επιλογή να το στείλετε ως GIF. Η επιλογή είναι διαθέσιμη για βίντεο διάρκειας 6 δευτερολέπτων ή μικρότερης διάρκειας.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια συνομιλία στο WhatsApp

Το Whatsapp υποστηρίζει αναπαραγωγή GIF. Όταν το Whatsapp πρόσθεσε αρχικά υποστήριξη GIF, δεν είχε τη δική του βιβλιοθήκη GIF. Έκτοτε, η εφαρμογή έλαβε μια άλλη ενημέρωση.

Ένα GIF έχει ένα σήμα “GIF” να εμφανίζεται σε αυτό. Πατήστε το για αναπαραγωγή του GIF και πατήστε το ξανά για να σταματήσετε την αναπαραγωγή του GIF.

Αναζήτηση για GIF μέσα στο Whatsapp

Ανοίξτε το Whatsapp και πατήστε το μικρό κουμπί συν δίπλα στο πεδίο εισαγωγής κειμένου. Στο μενού που εμφανίζεται, πατήστε «Βιβλιοθήκη φωτογραφιών και βίντεο» στο iOS ή «Επισύναψη» στο Android. Αναζητήστε το κουμπί “GIF” για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη GIF. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα GIF, ακόμη και να αγαπήσετε αυτά που σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε συχνά. Απλώς πατήστε το GIF για να το εισαγάγετε στο πεδίο εισαγωγής κειμένου και πατήστε αποστολή.

  Πώς να επαληθεύσετε έναν κωδικό ασφαλείας Whatsapp για μια επαφή

Χρήση πληκτρολογίων τρίτων και εφαρμογών GIF

Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε GIF από άλλες δημοφιλείς εφαρμογές GIF όπως το Giphy και να τα στείλετε μέσω Whatsapp. Για να το κάνετε αυτό, βρείτε το GIF που θέλετε και απλώς αντιγράψτε το στο πρόχειρό σας. Επικολλήστε το μέσα στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου και πατήστε αποστολή.

Μετατροπή βίντεο σε GIF

Πατήστε το μικρό κουμπί συν στα αριστερά της γραμμής εισαγωγής κειμένου. Επιλέξτε «Βιβλιοθήκη φωτογραφιών και βίντεο». Επιλέξτε ένα βίντεο από τη βιβλιοθήκη σας. Εάν είναι 6 δευτερόλεπτα ή μικρότερο, θα δείτε έναν διακόπτη ‘GIF’ στο επάνω μέρος. Πατήστε το και το βίντεό σας θα μετατραπεί σε GIF. Μπορείτε να το περικόψετε, να σχεδιάσετε πάνω του, να προσθέσετε ένα smiley και να γράψετε κείμενο πριν το στείλετε. Η μετατροπή GIF είναι αρκετά γρήγορη.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp από την επιφάνεια εργασίας

Αποστολή ζωντανών φωτογραφιών ως GIF

Εάν διαθέτετε συσκευή iOS που υποστηρίζει Live Photos, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε GIF επίσης όταν τα στέλνετε. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί συν δίπλα στη γραμμή εισαγωγής κειμένου. Επιλέξτε Βιβλιοθήκη φωτογραφιών και βίντεο και αγγίξτε 3D μια ζωντανή φωτογραφία. Επιλέξτε την επιλογή «αποστολή ως GIF» από το μενού αφής 3D για να στείλετε τη ζωντανή φωτογραφία ως GIF.

Πρέπει να εκτελείτε το Whatsapp έκδοση 2.16.15 σε iOS και την έκδοση 2.16.310 σε Android για να λάβετε υποστήριξη GIF.