Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας στο Facebook

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες μέσω της καθηλωτικής πρακτικής ή να προσθέσετε μια επιπλέον γλώσσα στο Facebook, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων παρέχει λεπτομερείς ρυθμίσεις γλώσσας και περιοχής που είναι προσβάσιμες με λίγα μόνο κλικ.

Πώς να επιλέξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα του Facebook

Για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις γλώσσας και περιοχής, μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας Ιστοσελίδα Facebook και μετά κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Σε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” ή “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά, επιλέξτε “Γλώσσα και περιοχή”. Εάν χρησιμοποιείτε τον επανασχεδιασμό του Facebook, κάντε κλικ στην επιλογή «Απόρρητο» από το αναδυόμενο μενού. Για να αλλάξετε τη γλώσσα της διεπαφής του Facebook για τον λογαριασμό σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία” στα δεξιά της επιλογής “Γλώσσα Facebook”.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση εικόνας προφίλ για την εφαρμογή Facebook

Κάντε κλικ στο πρώτο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για όλα τα κουμπιά, τους τίτλους, τα μενού του Facebook κ.λπ. Εάν επιλέξετε μια γλώσσα που δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως σε όλες τις εφαρμογές του Facebook, ένα δεύτερο αναπτυσσόμενο μενού θα εμφανιστει.

Χρησιμοποιώντας αυτό το μενού, μπορείτε να επιλέξετε μια δευτερεύουσα γλώσσα που θα χρησιμοποιεί το Facebook εάν η πρώτη σας επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε «Αποθήκευση αλλαγών».

Να θυμάστε ότι αυτό θα αλλάξει μόνο τη γλώσσα της διεπαφής του Facebook και δεν αλλάζει τις γλώσσες των αναρτήσεων που βλέπετε.

Επιπλέον, εάν θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες μορφές ημερομηνίας, ώρας, αριθμού και θερμοκρασίας που χρησιμοποιεί η διεπαφή του Facebook, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κατάλληλο κουμπί “Επεξεργασία” δίπλα σε οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές στην περιοχή “Μορφή περιοχής”.

  Πώς να αφαιρέσετε μια εφαρμογή ή υπηρεσία από τον λογαριασμό σας στο Facebook

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις μετάφρασης στο Facebook

Το Facebook μεταφράζει αυτόματα τη γλώσσα ορισμένων αναρτήσεων για εσάς. Από προεπιλογή, οι λογαριασμοί στα αγγλικά θα βλέπουν τις αναρτήσεις τους μεταφρασμένες στα Αγγλικά. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη γλώσσα και επίσης να εμποδίσετε το Facebook να μεταφράζει αυτόματα αναρτήσεις μιας επιλεγμένης γλώσσας.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτές τις ρυθμίσεις μεταβαίνοντας στην καρτέλα “Γλώσσα και περιοχή” από τη σελίδα Ρυθμίσεις Facebook. Για να αλλάξετε τη γλώσσα στην οποία το Facebook μεταφράζει αυτόματα τις αναρτήσεις, κάντε κλικ στο πρώτο κουμπί “Επεξεργασία” στην ενότητα “Αναρτήσεις από φίλους και σελίδες”.

Για να εμποδίσετε το Facebook να μεταφράζει αναρτήσεις και σελίδες μιας συγκεκριμένης γλώσσας, επιλέξτε το δεύτερο κουμπί «Επεξεργασία». Πληκτρολογήστε τις γλώσσες από τις οποίες δεν θέλετε να έχετε την επιλογή μετάφρασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών” όταν τελειώσετε.

  Αποθηκεύστε οποιαδήποτε ανάρτηση στο Facebook για μεταγενέστερη προβολή στο Google Chrome

Τέλος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο τρίτο κουμπί «Επεξεργασία» κάτω από «Αναρτήσεις από φίλους και σελίδες» για να εμποδίσετε το Facebook να μεταφράζει αυτόματα αναρτήσεις μιας δεδομένης γλώσσας. Όπως παραπάνω, πληκτρολογήστε σε οποιαδήποτε γλώσσα(ες) και κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών”.

Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να διευκολύνουν την περιήγηση σε αναρτήσεις και σελίδες στο Facebook για όσους μιλούν πολλές γλώσσες. Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις γλώσσας οπτικά, εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε τη γλώσσα στην οποία εσείς ή κάποιο άλλο άτομο μπορεί να έχετε αλλάξει το προφίλ σας.