Αποθηκεύστε οποιαδήποτε ανάρτηση στο Facebook για μεταγενέστερη προβολή στο Google Chrome

Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων, το Facebook, είναι γνωστός για το ότι διατηρεί αφοσιωμένη τη βάση των χρηστών του με νέες δυνατότητες και λειτουργίες, που παρουσιάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσα χαρακτηριστικά προσθέτουν σε αυτό, πάντα θα υπάρχει χώρος για περισσότερα. Εάν το κοινωνικό δίκτυο δεν προσφέρει επίσημα αυτό που ψάχνετε, μπορεί να υπάρχει ένα εργαλείο, μια εφαρμογή ή μια επέκταση προγράμματος περιήγησης τρίτου κατασκευαστή που προσθέτει την απαιτούμενη δυνατότητα σε αυτό. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα που συνάντησα πρόσφατα είναι το Facebook Favorite for Chrome, μια απλή και ελαφριά επέκταση που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αναρτήσεις στο Facebook για αργότερα. Είναι κάπως σαν το Pocket for Facebook.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα στο Chrome

Για να είμαστε ξεκάθαροι, μοιάζει μόνο με την πτυχή σελιδοδείκτη του Pocket και δεν επιτρέπει την αποθήκευση αναρτήσεων για ανάγνωση εκτός σύνδεσης. Εξακολουθεί να είναι αρκετά βολικό για χρήστες με εξαιρετικά απασχολημένες ή γεμάτες ροές ειδήσεων.

Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση (ο σύνδεσμος παρέχεται στο τέλος), ανανεώστε τη ροή σας στο Facebook και θα παρατηρήσετε ένα νέο κουμπί «Αγαπημένο» δίπλα στις συνήθεις επιλογές Like, Comment και Share κάτω από κάθε ανάρτηση. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί αποθηκεύεται η ανάρτηση στην επέκταση, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε αυτήν όποτε χρειάζεστε, χωρίς να χρειάζεται να την αναζητήσετε με μη αυτόματο τρόπο μέσω της ροής σας.

  Πώς να κάνετε σίγαση καρτελών στο Chrome 64 και νεότερη έκδοση

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποθηκευμένες αναρτήσεις αργότερα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργαλείων του Facebook Favorite. Το αναδυόμενο παράθυρο που ακολουθεί εμφανίζει όλες τις αναρτήσεις που έχετε ποτέ αποθηκεύσει και σας επιτρέπει επίσης να τις περιηγηθείτε σε προβολές «Λίστα» και «Ροή», που ανοίγουν και οι δύο σε ξεχωριστές καρτέλες.

Η προβολή λίστας προσφέρει μια γρήγορη και απλή ματιά στα αποθηκευμένα στοιχεία, ένα πλαίσιο αναζήτησης που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν τα αγαπημένα σας αυξάνονται σε αριθμό και την επιλογή κατάργησης ανεπιθύμητων αγαπημένων. Η προβολή Feeds, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζει τα πάντα με κομψό τρόπο που μοιάζει με Pinterest.

  Διαχωρίστε οποιαδήποτε καρτέλα Chrome σε ένα πλωτό πλαίσιο

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε γρήγορα όλα τα αγαπημένα πατώντας το κουμπί «Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης». Ωστόσο, αυτό αφαιρεί όλες τις αναρτήσεις που έχετε αποθηκεύσει ποτέ, γι’ αυτό προσέξτε να μην κάνετε κατά λάθος κλικ σε αυτό το κουμπί.

Το Facebook Favorite είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Chrome Web Store. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο Chrome από τον σύνδεσμο που παρέχεται παρακάτω.

Εγκαταστήστε το Facebook Favorite από το Chrome Web Store