Πώς να ενημερώσετε τα παιχνίδια Nintendo Switch

Με την πάροδο του χρόνου, τα περισσότερα παιχνίδια Nintendo Switch λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις στο διαδίκτυο που διορθώνουν σφάλματα και προσθέτουν νέες δυνατότητες. Μερικές φορές, οι ενημερώσεις προσθέτουν ακόμη και σημαντικές δυνατότητες στο παιχνίδι, όπως νέα επίπεδα ή χαρακτήρες. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια σας είναι ενημερωμένα.

Πρώτα, δείτε εάν η αυτόματη ενημέρωση είναι ενεργοποιημένη

Από προεπιλογή, το Nintendo Switch ελέγχει αυτόματα για ενημερώσεις λογισμικού όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Εάν βρει μια ενημέρωση, το σύστημα θα την κατεβάσει και θα την εγκαταστήσει. Επειδή είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η Αυτόματη ενημέρωση είναι ενεργή.

Αρχικά, ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις συστήματος επιλέγοντας το εικονίδιο με το γρανάζι στην αρχική οθόνη του Nintendo Switch.

Στη λίστα στην αριστερή πλευρά της οθόνης, μεταβείτε στο Σύστημα. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα ρυθμίσεων μέχρι να εντοπίσετε την επιλογή “Αυτόματη ενημέρωση λογισμικού”. Ενεργοποιήστε το σε “Ενεργό”.

  Πώς να παρακάμψετε τους περιορισμούς Wi-Fi στο σχολείο (Λύσεις εργασίας για το 2020)

Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θέλετε να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη ενημέρωση—για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να εξοικονομήσετε εύρος ζώνης λήψης, να διατηρήσετε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης συστήματος ή να αποφύγετε τη λήψη μιας ενημερωμένης έκδοσης κώδικα παιχνιδιού κατά λάθος—αλλά, γενικά, είναι καλή ιδέα για τους περισσότερους ανθρώπους να διατηρήσουν αυτήν τη δυνατότητα ενεργοποιημένη.

Εάν προτιμάτε να διατηρείτε απενεργοποιημένη τη λειτουργία Αυτόματη ενημέρωση (ή αν δεν θέλετε να περιμένετε να κάνει τη δουλειά της η Αυτόματη ενημέρωση), μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις μη αυτόματα.

Ελέγξτε για μια ενημέρωση παιχνιδιού εκκινώντας το

Υπάρχουν τρεις τρόποι χειροκίνητου ελέγχου για ενημερώσεις παιχνιδιών Nintendo Switch. Το πρώτο είναι απλώς να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο κατά την εκκίνηση και υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα ενημέρωσης.

Επιλέξτε «Λήψη» και η ενημέρωση του παιχνιδιού θα γίνει αυτόματα λήψη και εγκατάσταση.

  Εφαρμογή λήψης σημειώσεων βάσει χειρονομιών με κείμενο, φωτογραφία, φωνητικό σημείωμα και υπενθύμιση

Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, το παιχνίδι θα ξεκινήσει. Εάν θέλετε να ελέγξετε άλλα παιχνίδια, μπορείτε στη συνέχεια να επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη και να επιχειρήσετε να τα εκκινήσετε επίσης, αλλά μπορεί να είναι πιο γρήγορο να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη μέθοδο ενημέρωσης.

Ελέγξτε με μη αυτόματο τρόπο για ενημέρωση παιχνιδιού από το μενού

Ο δεύτερος τρόπος για μη αυτόματο έλεγχο για ενημερώσεις είναι μέσω του μενού Επιλογές. Στην Αρχική οθόνη, τοποθετήστε τον κέρσορα επιλογής πάνω από το παιχνίδι που θέλετε να ενημερώσετε.

Πατήστε το κουμπί + (Συν) και θα εμφανιστεί η οθόνη Επιλογές λογισμικού. Μεταβείτε στην ενότητα “Ενημέρωση λογισμικού” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Μέσω του Διαδικτύου”.

Εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει “Έλεγχος για ενημερώσεις”. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, θα δείτε μια οθόνη που λέει, “Χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του λογισμικού”.

Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, το σύστημα θα ξεκινήσει τη λήψη του λογισμικού.

Επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη. Εκεί, μπορείτε να ελέγξετε την πρόοδο της λήψης της ενημέρωσης παρακολουθώντας τη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του εικονιδίου του παιχνιδιού.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα πινέλα στο Photoshop

Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, είστε ελεύθεροι να ξεκινήσετε να παίζετε.

Ενημέρωση παιχνιδιών από άλλο διακόπτη (Χωρίς Διαδίκτυο)

Στο λογισμικό συστήματος έκδοση 4.0.0, η Nintendo εισήγαγε μια τρίτη μέθοδο για τη μη αυτόματη ενημέρωση παιχνιδιών που ονομάζεται “Έκδοση αντιστοίχισης με τοπικούς χρήστες”. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει ότι δύο ή περισσότερα άτομα που παίζουν ένα παιχνίδι μέσω τοπικών επικοινωνιών εκτελούν όλα την ίδια έκδοση του παιχνιδιού.

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε από την Αρχική οθόνη και επισημάνετε το λογισμικό που θέλετε να ενημερώσετε. Πατήστε το κουμπί + (Συν) και θα εμφανιστεί η οθόνη Επιλογές. Μεταβείτε στην ενότητα “Ενημέρωση λογισμικού” και επιλέξτε “Αντιστοιχία έκδοσης με τοπικούς χρήστες”.

Θα δείτε μια οθόνη που δείχνει ένα καρτούν με τρία άτομα που παίζουν Switches. Επιλέξτε «Επόμενο».

Στην παρακάτω οθόνη, κάποιος στην ομάδα πρέπει να επιλέξει “Δημιουργία ομάδας”. Στη συνέχεια, οι άλλοι χρήστες μεταγωγής στην ομάδα πρέπει να μεταβούν στην ίδια οθόνη στις Επιλογές και να επιλέξουν “Συμμετοχή στην ομάδα”.

Μόλις εγγραφούν όλοι στην ομάδα, ο δημιουργός της ομάδας θα πρέπει να επιλέξει “Έναρξη επικοινωνίας”.

Εάν υπάρχει μια ενημέρωση που δεν έχει κάποιος, το παιχνίδι αυτού του ατόμου θα ενημερωθεί για να ταιριάζει με την πιο πρόσφατη έκδοση που υπάρχει στην ομάδα. Διασκεδάστε παίζοντας!