Τα 5 καλύτερα GUI για MPV σε Linux

Το MPV είναι ένα εργαλείο αναπαραγωγής πολυμέσων που βασίζεται σε τερματικό για Linux. Είναι προσαρμόσιμο, ευέλικτο και γρήγορο. Το πρόβλημα είναι ότι το MPV δεν είναι φιλικό προς το χρήστη. Για να επιλύσετε τη φιλικότητα προς τον χρήστη σε MPV σε Linux, πρέπει να εγκαταστήσετε τη σωστή διεπαφή GUI. Εδώ είναι τα καλύτερα GUI για MPV!

1. SMPlayer

Για όσους αναζητούν μια διεπαφή για MPV σε Linux που να υποστηρίζει όλες τις προηγμένες λειτουργίες του, SMPlayer είναι ένα από τα καλύτερα.

Το SMPlayer έχει δεκάδες δυνατότητες, όπως τη δυνατότητα συνέχισης ενός αρχείου βίντεο στο σημείο που το αφήσατε, επιλογές απενεργοποίησης της προφύλαξης οθόνης, υποστήριξη για όλους τους κύριους κωδικοποιητές και πολλά άλλα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το SMPlayer λειτουργεί καλά με οθόνες αφής και προσφέρει μια λειτουργία tablet που διευκολύνει τον έλεγχο σε αυτήν τη λειτουργία.
Με το SMPlayer, οι χρήστες μπορούν να μεταδίδουν αναπαραγωγή βίντεο σε μια εξωτερική οθόνη, αντί να πρέπει να το κρατούν στην ίδια οθόνη με το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.
Το πρόγραμμα διαθέτει πρώτης τάξεως υποστήριξη υψηλού DPI και παίζει πολύ καλά με οθόνες 4K σε Linux.
Η αναπαραγωγή YouTube υποστηρίζεται στο SMPlayer μέσω της προσθήκης SMTube. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στο YouTube και να προσθέσουν βίντεο στη λίστα αναπαραγωγής του προγράμματος αναπαραγωγής.
Το SMPlayer διευκολύνει την αναπαραγωγή δίσκων οπτικών μέσων όπως DVD, Blueray και βίντεο CD.
Εάν κλείσετε το SMPlayer και επιστρέψετε αργότερα, το πρόγραμμα αναπαραγωγής θα συνεχίσει το αρχείο βίντεο ή ήχου ακριβώς εκεί που το αφήσατε, αμέσως.
Η εφαρμογή έχει υποστήριξη για online τηλεόραση από όλο τον κόσμο και μπορεί να αναπαραχθεί απευθείας στο SMPlayer.
Το SMPlayer είναι πλήρως προσαρμόσιμο και έχει υποστήριξη για πολλά διαφορετικά skins και προσαρμοσμένα θέματα εικονιδίων.
Η ενσωμάτωση διαδικτυακού ραδιοφώνου σημαίνει ότι οι θαυμαστές της εφαρμογής SMPlayer μπορούν να ακούσουν τους αγαπημένους τους σταθμούς Διαδικτύου.
Μπορεί να χειριστεί τα περισσότερα διαδικτυακά πρωτόκολλα ροής βίντεο.
Το SMPlayer έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες αναπαραγωγής βίντεο. Έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο σε πολλαπλές ταχύτητες, όπως 2x, 4x ή ακόμα και αργή κίνηση.

  Πώς να παίξετε το Gunfire Reborn στο Linux

2. Kawaii-Παίκτης

Ο παίκτης Kawaii είναι MPV εφαρμογή πολυμέσων που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Είναι ανοιχτού κώδικα και έχει δεκάδες εκπληκτικές δυνατότητες που θα ενθουσιάσουν τους περισσότερους χρήστες Linux.

Ο Kawaii-Player μπορεί πραγματικά να τα κάνει όλα. Μπορεί να διαχειριστεί τα αρχεία πολυμέσων σας, να παίξει YouTube, να μεταδώσει torrents, ακόμη και να λειτουργήσει ως διακομιστής πολυμέσων για άλλες συσκευές στο δίκτυό σας.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Kawaii Player έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για το YouTube. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν τα αγαπημένα τους βίντεο στο YouTube χωρίς να χρειάζεται να ασχολούνται με τον ιστότοπο.
Το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει ως διακομιστής ροής πολυμέσων. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον διακομιστή πολυμέσων σε οποιονδήποτε υπολογιστή στο δίκτυο και να αναπαράγουν περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησής τους.
Η δυνατότητα Kawai Player Media Server (μαζί με την πρόσβαση στον Ιστό) μπορεί να μεταδίδει περιεχόμενο απευθείας σε άλλον υπολογιστή που εκτελεί την εφαρμογή.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη ροή αρχείων torrent απευθείας στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.
Εκτός από την αναπαραγωγή βίντεο, το Kawaii λειτουργεί ως μινιμαλιστικό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, με πληροφορίες καλλιτέχνη.
Η λειτουργία του προγράμματος περιήγησης πλέγματος μικρογραφιών του Kawaii Player είναι εντυπωσιακή. Σαρώνει αρχεία βίντεο και εμφανίζει ένα στιγμιότυπο του περιεχομένου μέσα. Καθιστά εύκολη την ταξινόμηση τεράστιων ποσοτήτων αρχείων πολυμέσων.
Μπορεί να εξάγει βίντεο αναπαραγωγής σε εξωτερικούς παίκτες όπως το VLC, ακόμη και το Kodi.
Η λειτουργία προεπισκόπησης ζωντανής γραμμής αναζήτησης του Kawaii Player εμφανίζει γρήγορα στιγμιότυπα ενός βίντεο που παίζει την τρέχουσα ώρα που τονίζεται.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή seq στο Linux

3. xt7-player-mpv

Xt7 Player MPV είναι ένα ισχυρό front-end για MPV που εστιάζει στη χρηστικότητα και τις δυνατότητες. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά έχει ήδη μερικές εξαιρετικές δυνατότητες, όπως ενσωμάτωση YouTube-DL, διαχείριση βιβλιοθήκης πολυμέσων και πολλά άλλα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Ενσωματωμένη καρτέλα προγράμματος περιήγησης YouTube για εύκολη παρακολούθηση διαδικτυακών βίντεο.
Επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να διαχειρίζονται τα πολυμέσα τους, αλλά μπορούν επίσης να επεξεργάζονται τις ετικέτες πολυμέσων απευθείας από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.
Το Xt7-player-mpv έχει υποστήριξη για την online υπηρεσία ραδιοφώνου SHOUTcast.
Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν και να διαχειρίζονται τις συνδρομές τους στο podcast χάρη στη λειτουργία Podcast Manager.
Η αποκλειστική καρτέλα “περιήγηση” του Xt7 επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν και να παίζουν γρήγορα αρχεία βίντεο και ήχου απευθείας από την εφαρμογή, αντί να χρειάζεται να ασχολούνται με τη διαχείριση αρχείων.

4. Gnome-MPV

Gnome MPV είναι μια προσπάθεια λήψης του MPV (και κατ’ επέκταση του Mplayer) και η ευκολότερη χρήση του για τον μέσο χρήστη Linux.

Είναι μια πολύ γυμνή εφαρμογή, αλλά εξακολουθεί να τα καταφέρνει, και παρόλο που αυτή η εφαρμογή εστιάζει στους νέους χρήστες και την ευκολία χρήσης, είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στη βιβλιοθήκη προγραμμάτων οποιουδήποτε.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Gnome MPV έχει άμεση υποστήριξη για σενάρια χρηστών MPV. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσει χωρίς καμία απολύτως τροποποίηση.
Διαθέτει υποστήριξη για προσαρμοσμένα αρχεία δέσμης ενεργειών πληκτρολογίου, που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα κουμπιά του πληκτρολογίου για να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.
Το Gnome MPV χειρίζεται τους υπότιτλους αρκετά καλά και μπορεί να φορτώσει εξωτερικά αρχεία υποτίτλων για χρήση με βίντεο.
Ο διαχειριστής λίστας αναπαραγωγής του Gnome MPV επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν/εισάγουν γρήγορα αρχεία λίστας αναπαραγωγής ανά πάσα στιγμή.

  Πώς να παίξετε Splitgate (Beta) σε Linux

5. Baka MPlayer

Baka MPlayer είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο πολλαπλών πλατφορμών που βασίζεται εξ ολοκλήρου στο MPV και τις βιβλιοθήκες MPV. Διαθέτει ορισμένες συναρπαστικές λειτουργίες, όπως έξυπνες λίστες αναπαραγωγής, επιτάχυνση υλικού και υποστήριξη YouTube.

Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι πράγματι το πρώτο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο MPV GUI που υπάρχει σε Linux. Ωστόσο, εάν είστε μινιμαλιστής, ο σχεδιασμός του προγράμματος μπορεί να είναι μια αναζωογονητική αλλαγή.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Η δυνατότητα Dim Desktop του Baka MPlayer επιτρέπει στους χρήστες να «σβήσουν τα φώτα» για καλύτερη εμπειρία προβολής βίντεο.
Το Baka έχει μια εντυπωσιακή λειτουργία “χειρονομίας” που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το ποντίκι για να αναζητήσουν σε οποιοδήποτε σημείο ενός αρχείου πολυμέσων που παίζει.
Όπως πολλά άλλα MPV GUI, το Baka Mplayer έχει υποστήριξη για την αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube (μέσω του εργαλείου youtube-dl).
Το Baka MPlayer επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη γραμμή εντολών MPV απευθείας μέσα στην εφαρμογή, χάρη στο κουμπί “γραμμή εντολών”.
Χάρη στο ενσωματωμένο πλαίσιο αναζήτησης στην καρτέλα Playlist, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να ταξινομήσουν μεγάλες λίστες αναπαραγωγής.
Το Baka Mplayer λειτουργεί καλά με τους υπότιτλους και οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν τους εξωτερικούς εύκολα, χάρη στη δυνατότητα “προσθήκη υποτίτλων”.

συμπέρασμα

Το MPlayer είναι ένα σταθερό πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Linux, αλλά το γεγονός ότι βασίζεται σε κονσόλα καθιστά δύσκολο να το προτείνετε σε νέους χρήστες. Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικά προγράμματα εκεί έξω που χρησιμοποιούν τις καλύτερες δυνατότητες του MPlayer και το περικλείουν σε μια βολική, φιλική προς το χρήστη διεπαφή GUI.