Πώς να αλλάξετε την εικόνα του προφίλ σας στο Gmail

Η Google διαθέτει πολλά προϊόντα ιστού που χρησιμοποιούνται όλα με τον ίδιο λογαριασμό Google. Υπάρχει ένα κεντρικό μέρος όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα προσωπικά στοιχεία που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας Google, αλλά φαίνεται ότι η εικόνα του προφίλ σας στο Gmail δεν είναι ένα από τα πράγματα που μπορείτε να διαχειριστείτε. Η εικόνα του προφίλ σας στο Gmail είναι σημαντική επειδή είναι αυτό που βλέπουν οι χρήστες όταν σας προσθέτουν ως επαφή Gmail ή Google.

Εικόνα προφίλ Gmail

Ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στον μικρό οδοντωτό τροχό πάνω δεξιά. Είναι κάτω από την τρέχουσα φωτογραφία προφίλ σας. Από το μενού που ανοίγει, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Στη σελίδα Ρυθμίσεις, επιλέξτε την καρτέλα Γενικά και μετακινηθείτε προς τα κάτω. Θα βρείτε μια ενότητα που ονομάζεται Η φωτογραφία μου, η οποία θα σας δείχνει την τρέχουσα εικόνα προφίλ σας στο Gmail. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή εικόνας από πάνω της.

  Πώς να προβάλετε τρισδιάστατους χαρακτήρες του Halloween σε AR χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας

Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας για μια νέα εικόνα, επιλέξτε και περικόψτε την όπως χρειάζεται, και τελειώσατε.

Η νέα σας εικόνα προφίλ στο Gmail θα πρέπει να συγχρονίζεται με όλους όσοι σας έχουν προσθέσει ως επαφή, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι χρήστες έχουν την επιλογή να ορίσουν τη δική τους εικόνα για μια επαφή. Η νέα σας εικόνα θα συγχρονιστεί τελικά, αλλά μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι η γραμμή στο επάνω μέρος του Gmail, αυτή που διαθέτει μια μικρογραφία της εικόνας του προφίλ σας, δεν αλλάζει όταν αλλάζετε τη φωτογραφία του προφίλ σας στο Gmail. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή είναι η εικόνα προφίλ σας στο Google+. Για να το αλλάξετε, πρέπει να κάνετε κλικ στην εικόνα και να επιλέξετε Προφίλ Google+.

  Μετακινήστε αρχεία από λήψεις σε διαφορετική τοποθεσία με βάση τον τύπο αρχείου

Στη σελίδα προφίλ σας στο Google+, κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας και, στη συνέχεια, αλλάξτε την εικόνα του προφίλ σας. Αυτή η εικόνα θα παρακάμψει την εικόνα του προφίλ σας στο Gmail και θα συγχρονιστεί με τις επαφές άλλων πολύ, πολύ πιο γρήγορα.

Εικόνα προφίλ Chrome

Εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας Google για να συγχρονίσετε τις προτιμήσεις του Chrome, η διαδικασία αλλαγής της εικόνας προφίλ του Chrome είναι λίγο μεγαλύτερη.

Αρχικά, επισκεφτείτε ξανά το προφίλ σας στο Google Plus. Κάντε κλικ στη μικρογραφία της εικόνας του προφίλ σας στη γραμμή στο επάνω μέρος (δείτε το προηγούμενο στιγμιότυπο οθόνης) και επιλέξτε μια εικόνα από τις διαθέσιμες φωτογραφίες προφίλ. Στη συνέχεια, αποσυνδεθείτε από το Chrome. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κανένα ίχνος του λογαριασμού σας σε ένα προφίλ Chrome. Ίσως χρειαστεί να διαγράψετε τον χρήστη που σχετίζεται με το Chrome και να δημιουργήσετε έναν νέο. Στον νέο χρήστη του Chrome, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Gmail και η νέα εικόνα προφίλ σας θα πρέπει να εμφανίζεται αντί της παλιάς.

  Εκκινήστε εφαρμογές και πραγματοποιήστε κλήσεις από το Κέντρο ειδοποιήσεων iPhone

Είναι αυτονόητο ότι όλο αυτό είναι πολύ περίπλοκο και περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Η παλιά εικόνα προφίλ δεν φαίνεται να θέλει να φύγει και είναι απίστευτα δύσκολο να καταλάβεις πώς να την ανανεώσεις.