Πώς λειτουργούν τα ακουστικά VR χωρίς κουμπί ενεργειών;

Το Google Cardboard ήταν ένας από τους πρώτους γελοία φθηνούς τρόπους για τους ανθρώπους να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα. Το υλικό του από χαρτόνι μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αντοχή και τη μακροχρόνια χρήση του, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συσκευή έκανε τις εφαρμογές VR πιο προσιτές σε όλους. Έκτοτε, πολλά άλλα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας κατασκευασμένα από μικρότερους κατασκευαστές σε μεγάλα ονόματα όπως η Samsung έχουν εισέλθει στην αγορά. Με μερικά από αυτά τα άλλα ακουστικά, μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή διαφορά σχεδιασμού και χαρακτηριστικών, π.χ. ορισμένα ακουστικά δεν διαθέτουν κουμπί δράσης. Αυτό μπορεί να εγείρει το ερώτημα πώς θα «πλοηγηθείτε» σε μια εφαρμογή VR εάν το ακουστικό σας δεν διαθέτει κουμπί δράσης, κάτι που, ειλικρινά, αρκετοί δεν έχουν. Ίσως ακόμη και να αναρωτιέστε αν αυτό που παίρνετε είναι μια υποτυπώδης συσκευή. Δείτε πώς λειτουργεί ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού εικονικής πραγματικότητας χωρίς κουμπί δράσης και τις συνέπειες της αγοράς ενός.

  Τι είναι το HBO Max και αξίζει να το πληρώσετε;

Για όσους δεν ξέρουν τι κάνει το κουμπί δράσης στο Google Cardboard, είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με μια εφαρμογή VR όταν τοποθετείτε το τηλέφωνο μέσα στα ακουστικά. Το κουμπί σάς επιτρέπει να κάνετε «κλικ» ή «πατήστε» στοιχεία στην εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε το τηλέφωνό σας από τα ακουστικά. Είναι ένα μαγνητικό κουμπί που βρίσκεται στο πλάι (η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Google Developers), το οποίο, όταν περιστρέφετε, θα στείλει ένα σήμα στο τηλέφωνό σας.

Ελλείψει αυτού του κουμπιού, πώς αλληλεπιδρά ένας χρήστης με ακουστικά VR; Η λύση ανήκει στην εφαρμογή VR που χρησιμοποιείτε. Οι εφαρμογές VR χρησιμοποιούν «εστίαση κίνησης κεφαλιού» για να επιτρέπουν στον χρήστη να αλληλεπιδρά με στοιχεία μέσα σε μια εφαρμογή VR. Ένα στοιχείο με το οποίο μπορεί να αλληλεπιδράσει ένας χρήστης επισημαίνεται στη διεπαφή χρήστη και όταν ο χρήστης εστιάζει σε αυτό, συνήθως με έναν δρομέα χιαστί που μοιάζει με ελεύθερο σκοπευτή που εμφανίζεται στην οθόνη, η εφαρμογή το καταγράφει ως είσοδο. Ένας χρήστης πρέπει να εστιάσει στο σημείο για ένα μικρό διάστημα για να εγγραφεί ως είσοδος. Πάρτε για παράδειγμα την ακόλουθη οθόνη από το παιχνίδι iOS Zombie Shooter VR.

  Τα πλήκτρα πολυμέσων του πληκτρολογίου σας λειτουργούν σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης Ιστού

Παρατηρήστε το σταυρό που στοχεύει στον κύκλο μέσα στην πόρτα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, η πόρτα ανοίγει. Ο χρήστης πρέπει να παραμείνει εστιασμένος σε αυτό το σημείο έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος ώστε η εφαρμογή να το καταχωρήσει ως είσοδο.

Το παιχνίδι, όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένα παιχνίδι σκοποβολής. Για να το παίξει, ο χρήστης πρέπει να επικεντρωθεί στον στόχο του. Η εφαρμογή προσομοιώνει το περπάτημα και τους πυροβολισμούς από μόνη της.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν το σετ μικροφώνου-ακουστικού VR δεν διαθέτει κουμπί δράσης, θα εξακολουθεί να λειτουργεί τέλεια. Θα υπάρξουν όμως κάποιες εξαιρέσεις. Για εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν έλεγχο εστίασης κεφαλής, έχετε μια μικρότερη εμπειρία. Είναι πιθανό ότι απλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή με τα ακουστικά VR. Τα καλά νέα είναι ότι τέτοιες εφαρμογές είναι σπάνιες. Οι περισσότεροι θα σας επιτρέψουν να εστιάσετε και να στείλετε στοιχεία με τις κινήσεις του κεφαλιού σας, καθώς οι κατασκευαστές εφαρμογών θα θέλουν οι χρήστες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή τους ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό ή φθηνό είναι το ακουστικό VR τους. Συνολικά, αν το ακουστικό σας δεν διαθέτει κουμπί δράσης, δεν χάνετε πάρα πολλά.

  Πώς να διατηρήσετε τη μορφοποίηση ενός εγγράφου κατά τη δημοσίευση από τα Έγγραφα Google