Πώς να διατηρήσετε τη μορφοποίηση ενός εγγράφου κατά τη δημοσίευση από τα Έγγραφα Google


Τα Έγγραφα Google είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για συνεργασία ή/και δημιουργία εγγράφων όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος επεξεργαστής κειμένου για επιτραπέζιους υπολογιστές. Λειτουργούν εξαιρετικά καλά και ικανοποιούν κάθε μεμονωμένη απαίτηση και, στη συνέχεια, κάποιες που θα είχατε όταν χρησιμοποιείτε έναν επεξεργαστή κειμένου, αλλά η εφαρμογή Ιστού είναι επίσης ένα εργαλείο δημοσίευσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε έγγραφα στον Ιστό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα “Δημοσίευση στον Ιστό”, το έγγραφο που θα βρείτε είναι λιγότερο ελκυστικό. Η μορφοποίηση έχει καταστραφεί. Γνωρίστε το Google Doc Publisher, μια καταπληκτική μικρή εφαρμογή που θα διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε αρχείο Google Doc δημοσιεύετε διατηρεί τη μορφοποίησή του και φαίνεται καλό σε όποιον το ανοίξει.

  TN έναντι IPS έναντι VA: Ποια είναι η καλύτερη τεχνολογία πάνελ οθόνης;

Το Google Doc Publisher δεν είναι προϊόν της Google, ωστόσο είναι ανοιχτού κώδικα για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, απλώς επικολλήστε τον σύνδεσμο των Εγγράφων Google που δημιουργήθηκε όταν τη δημοσιεύετε στο υποδεικνυόμενο πεδίο. Η εφαρμογή θα σας δώσει έναν νέο σύνδεσμο για κοινή χρήση. Αυτός ο νέος σύνδεσμος θα είναι το έγγραφό σας με ανέπαφη τη μορφοποίηση.

Για σκοπούς δοκιμής, χρησιμοποιήσαμε ένα απλό έγγραφο word που είχε μια εικόνα ως πρώτο στοιχείο στη σελίδα ακολουθούμενη από κείμενο. Η εικόνα ευθυγραμμίστηκε προς τα αριστερά. Όταν δημοσιεύτηκε στον Ιστό, η εικόνα υποχώρησε στη δεξιά άκρη της οθόνης. Όσο μεγαλύτερο ήταν το μέγεθος του παραθύρου, τόσο πιο μακριά ήταν προς τα δεξιά.

  Πώς να δημιουργήσετε πρότυπα στα Έγγραφα Google

Σε πλήρη αντίθεση, το έγγραφο διατήρησε τη μορφοποίησή του πολύ καλύτερα μετά τη δημοσίευσή του στο Google Doc Publisher. Η εικόνα διατήρησε τη θέση της σε σχέση με το κείμενο και δεν ανέτρεψε τη σειρά των γραμμών με κανέναν τρόπο. Αυτή είναι η διαφορά που έκανε για ένα απλό έγγραφο με βασική μορφοποίηση και πιθανότατα θα βελτιώσει εξίσου καλά ένα πολύπλοκο μορφοποιημένο έγγραφο.

Το Google Doc Publisher κάνει επίσης το έγγραφο να εμφανίζεται ως μια συνεχής σελίδα όπως μια ιστοσελίδα. Είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό εργαλείο για όποιον χρησιμοποιεί τα Έγγραφα Google για να δημοσιεύσει οτιδήποτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό χειριστήριο GameCube ή Wiimote στο Dolphin

Επισκεφτείτε το Google Doc Publisher