Πόροι εκμάθησης Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) για αρχάριους

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) κατευθύνει σε μια ομάδα συνδεδεμένων συσκευών που μπορεί να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου χωρίς να απαιτείται από άνθρωπο να ξεκινήσει την επικοινωνία.

Σύμφωνα με την αναφορά της Cisco, το IoT θα δημιουργήσει $14,4 τρισ σε έσοδα από όλες τις προσπάθειες τα επόμενα δέκα χρόνια. Οι εφαρμογές IoT γίνονται σταδιακά σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας.

Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα για το Internet of Things;

Πολλοί άνθρωποι είναι, αλλά η εύρεση πόρων που θα τους βοηθήσουν να πλοηγηθούν σε αυτό το περίπλοκο σύστημα μπορεί να είναι δύσκολη.

Ευτυχώς, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό με όλους τους κορυφαίους πόρους για την εκμάθησή σας στο IoT.

Επίσης, θα βοηθήσει έναν αρχάριο που δεν έχει πολλές γνώσεις για το πώς να ξεκινήσει μια καριέρα στο IoT.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, που κυμαίνονται από διαδικτυακά μαθήματα IoT μέχρι βιβλία και πολυάριθμους πόρους Ιστού.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT);

Λοιπόν, τι είναι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων;

Το IoT είναι ένα δίκτυο συσκευών που περιλαμβάνει μηχανικά και ψηφιακά μηχανήματα. Αυτές οι συσκευές μπορούν να στείλουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε πολλά δίκτυα IoT.

Σχεδόν τα πάντα μπορούν να γίνουν μια συνδεδεμένη συσκευή που χρησιμοποιεί WiFi και το διαδίκτυο για να μοιράζεται δεδομένα και πληροφορίες IoT χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα IoT.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι όλα μπορεί να συνδέονται και μπορείτε να λαμβάνετε απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο στις ερωτήσεις σας.

Εφαρμογή του Διαδικτύου των Πραγμάτων

Δεδομένου ότι το Internet of Things είναι ένα τεράστιο σύστημα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εφαρμογές του είναι ποικίλες. Το IoT περιλαμβάνει οτιδήποτε, από τον σχεδιασμό έξυπνων οικιακών προϊόντων έως την παρακολούθηση της υγείας και του περιβάλλοντος.

Προϊόντα για το σπίτι

Πολλοί φοιτητές μηχανολογίας γνωρίζουν ότι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων μπορεί να κατασκευάσει έξυπνα οικιακά αντικείμενα και, τελικά, έξυπνες πόλεις. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί έχουν παραγάγει τα αγαπημένα μας έξυπνα οικιακά προϊόντα, όπως κουδούνια, έξυπνο φωτισμό και έξυπνες θερμάστρες χρησιμοποιώντας αισθητήρες IoT και ασφάλεια IoT.

Συστήματα Μεταφορών

Ένα πρόγραμμα πολιτικού μηχανικού σίγουρα θα σας διδάξει πολλά για τα συστήματα μεταφορών. Οι πολιτικοί μηχανικοί μπορούν να δημιουργήσουν συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά συστήματα διοδίων και αυτόνομα συστήματα ελέγχου οχημάτων χρησιμοποιώντας το Internet of Things.

Παρακολούθηση Υγείας

Πολλά νοσοκομεία και οίκοι ευγηρίας χρησιμοποιούν συσκευές IoT για να παρέχουν απομακρυσμένη παρακολούθηση της υγείας. Νέα νοσοκομειακά έξυπνα κρεβάτια, βηματοδότες, πιεσόμετρα, ακόμη και βελτιωμένα ακουστικά βαρηκοΐας χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία.

Περιβαλλοντική παρακολούθηση

Η περιβαλλοντική παρακολούθηση είναι απαραίτητη για κάθε περιβαλλοντική ερευνητική σταδιοδρομία. Η συλλογή δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητα της άγριας ζωής, την ποιότητα του νερού, τις συνθήκες του εδάφους, την ποιότητα του αέρα, ακόμη και τις φυσικές καταστροφές εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Εκμάθηση Διαδικτύου των πραγμάτων

Παρόλο που η εκμάθηση του IoT μπορεί να είναι δύσκολη, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την πρόκληση.

Είτε ενδιαφέρεστε να μάθετε το IoT ως μέρος ενός μαθήματος μηχανικής εκμάθησης είτε ως προϋπόθεση για μια δουλειά ονειρεμένης μηχανικής, αυτό το σύστημα αξιών έχει πολλά να προσφέρει.

Συνιστούμε έναν συνδυασμό παρακολούθησης μαθημάτων, ανάγνωσης βιβλίων διδασκαλίας και χρήσης των πολλών διαδικτυακών πόρων που είναι προσβάσιμοι για να σας βοηθήσουν στην εκμάθηση του IoT. Μπορείτε να ακολουθήσετε πολλά μονοπάτια, αλλά η εκμάθηση του IoT απαιτεί σημαντικό όγκο έρευνας και προσπάθειας.

  Πώς να ακυρώσετε το Xbox Game Pass σε υπολογιστή

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνεις ειδικός στο IoT;

Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο χρόνο χρειάζεται για να κατανοήσουμε το IoT, επειδή η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική. Οι περισσότεροι ειδικοί του IoT θα σας πουν ότι χρειάζονται μερικούς μήνες για να κατανοήσετε πραγματικά το σύστημα, ενώ άλλοι λένε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια.

Εάν θέλετε να μάθετε γρήγορα το IoT, μπορείτε να αφιερώσετε σημαντικό χρόνο για να μελετήσετε και να παρακολουθήσετε μαθήματα. Συνιστούμε να θέσετε δευτερεύοντες μαθησιακούς στόχους και να μην βάζετε τη μάθησή σας σε ένα πρόγραμμα που δεν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εκμάθηση του IoT

Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να σπουδάσετε, ακολουθώντας αυτόν τον απλό οδηγό βήμα προς βήμα θα διασφαλίσετε την επιτυχία σας.

Αυτά τα τέσσερα στάδια είναι περισσότερο μια κατευθυντήρια γραμμή που πρέπει να ακολουθήσετε παρά οτιδήποτε άλλο, γι’ αυτό μη διστάσετε να τα αλλάξετε όπως χρειάζεται.

#1. Εξακριβώστε το απαραίτητο υλικό

Δυστυχώς, κανένα υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση έργων IoT. Πριν μάθετε κάτι νέο, ερευνήστε τι θέλετε να μάθετε και ποιο υλικό είναι καλύτερο για αυτό.

#2. Γνωρίστε τα βασικά

Μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε βάσεις IoT αφού έχετε επεξεργαστεί το υλικό που θα χρειαστείτε. Υπάρχουν πολλά σύντομα μαθήματα στο YouTube και σε άλλα μέρη που μπορούν να σας εκπαιδεύσουν σχετικά με τη χρήση του συστήματος. Πριν προχωρήσετε σε πιο απαιτητικό υλικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει σταθερά τα βασικά.

#3. Ανατρέξτε στα βιβλία IoT

Ακόμα κι αν δεν είστε καλός αναγνώστης, θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα βιβλίο που σχετίζεται με το IoT. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα βιβλία και αναμφίβολα θα μάθετε νέες έννοιες και προσεγγίσεις ως αποτέλεσμα.

#4. Ελέγξτε τους διαδικτυακούς πόρους

Υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουν. Είτε μόλις ξεκινήσατε με το IoT είτε το μελετάτε για χρόνια, θα υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε. Χρησιμοποιήστε τους πολυάριθμους διαδικτυακούς πόρους για βοήθεια στο IoT και μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε.

Μαθήματα και εκπαίδευση IoT

Υπάρχουν μαθήματα IoT για όλους, από αρχάριους έως ειδικούς.

Ωστόσο, με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές σε πολλές πλατφόρμες, καθορίστε ποια μαθήματα είναι κατάλληλα για εσάς. Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια γερή βάση, επιλέξαμε ορισμένα μαθήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για κάθε αρχάριο, αρχάριο ή έμπειρο.

Ας δούμε αναλυτικά!

Πλήρης οδηγός για τη δημιουργία πραγμάτων στο Internet of Things (IoT) από την αρχή στην αγορά

Αυτό Μάθημα IoT από την Udemy σας διδάσκει πώς να φτιάξετε εξαιρετικές λύσεις και προϊόντα IoT και να τα φέρετε στην αγορά. Μπορείτε να μάθετε πώς να φτιάχνετε συσκευές IoT για οικιακή αυτοματοποίηση και υποβοηθούμενη διαβίωση, καθώς και ασφάλεια για το σπίτι και το κτήριο σας.

Αυτό το μάθημα IoT κάνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να κατασκευάζουν προϊόντα IoT αμέσως. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να λειτουργείτε με όλο το υλικό και το λογισμικό που συνδέονται με το IoT. Για περισσότερες πληροφορίες, παρέχουν περισσότερο υλικό μελέτης.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Περίπου 70 επαγγελματικά συγγραφείς διαλέξεις με συμπληρωματικό περιεχόμενο.
  • Κατανοήστε το οικοσύστημα λογισμικού Arduino και εργαστείτε με το Arduino IDE.
  • Μάθετε για τις συσκευές IoT, το οικοσύστημα και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας.
  • Ξεκινήστε με την κατανόηση των βασικών στοιχείων της γραφής κώδικα.
  • Κατανοήστε πώς να συνδέσετε τα gadget IoT στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας Ethernet ή WiFi.
  • Μάθετε να αντέχετε δεδομένα σε μια πλατφόρμα cloud χρησιμοποιώντας τεχνικές API και HTTP.
  • Κατανοήστε πώς να δημιουργείτε ενεργοποιητές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα IoT.

Αυτό το μάθημα IoT στοχεύει σε όλα τα επίπεδα κοινού, είναι ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται να δημιουργήσει προϊόντα IoT για επαγγελματική χρήση ή ακαδημαϊκά έργα.

Το μάθημα περιλαμβάνει 5,5 ώρες βίντεο κατά παραγγελία, 32 πόρους με δυνατότητα λήψης και δια βίου πρόσβαση και πιστοποίηση.

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό της εξειδίκευσης του IoT

Αυτό Μάθημα IoT από την Coursera καλύπτει τα ενσωματωμένα συστήματα, την πλατφόρμα Raspberry Pi και το περιβάλλον Arduino για την ανάπτυξη συσκευών που μπορούν να ελέγχουν τον πραγματικό κόσμο. Στο Capstone Project, θα εφαρμόσετε όλα όσα έχετε μάθει σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και δοκιμάζοντας ένα ενσωματωμένο σύστημα που βασίζεται σε μικροελεγκτή.

Πρέπει να ολοκληρώσετε επιτυχώς το έργο(τα) για να ολοκληρώσετε το μάθημα και να λάβετε το πιστοποιητικό σας.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Arduino
  • Σχεδίαση ενσωματωμένου συστήματος
  • Προγραμματισμός Python
  • Διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API)
  • Εντοπισμός σφαλμάτων
  • Μικροελεγκτής
  • Raspberry Pi
  • C Προγραμματισμός
  • Wireshark
  • Προγραμματισμός υπολογιστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στο μάθημα δωρεάν. Το μάθημα διαρκεί περίπου έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για να ξεκινήσει.

  Χρειάζονται πραγματικά 60 δευτερόλεπτα για να παρακολουθήσετε μια τηλεφωνική κλήση;

Εισαγωγή στο Internet of Things (IoT)

Αφού τελειώσει εισαγωγικό μάθημα IoTοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές και τεχνικές τους γνώσεις σε ευθύνες που σχετίζονται με το IoT στο χώρο εργασίας τους.

Αυτό το μάθημα IoT θα καλύψει τα στοιχεία του IoT, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο συνδέονται, επικοινωνούν και προσθέτουν αξία στα δεδομένα που παρέχουν. Συζητά επίσης τους κινδύνους για το απόρρητο και την ασφάλεια και τον τρόπο με τον οποίο το Διαδίκτυο των πραγμάτων θα μπορούσε να εξορθολογίσει τις διαδικασίες.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Αναγνωρίστε τα στοιχεία ενός σχεδίου IoT.
  • Ξεκινήστε να φυτεύετε τους σπόρους των εννοιών του IoT στον τομέα εξειδίκευσής σας.
  • Το μάθημα διάρκειας έξι εβδομάδων είναι αυτόνομο και χωρίς κόστος.

Εισαγωγή στο IoT και στα ενσωματωμένα συστήματα

Αυτό Μάθημα IoT and Embedded Systems από την Coursera διδάσκει τη σημασία του IoT στην κοινωνία, τα τρέχοντα στοιχεία των συστημάτων IoT και τις μελλοντικές τάσεις. Καλύπτει τις βασικές αρχές δικτύωσης για να διασφαλίσει ότι οι μαθητές κατανοούν πώς να συνδέσουν τις συσκευές τους στο διαδίκτυο. Θα υπάρξει επίσης μια συζήτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς του IoT, τους περιορισμούς και την αλληλεπίδραση μεταξύ της συσκευής σας και του φυσικού κόσμου. Θα μάθετε επίσης να κάνετε αντισταθμίσεις μεταξύ του σχεδιασμού υλικού και λογισμικού.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Εξηγήστε τη διεπαφή χρήστη ενός ενσωματωμένου συστήματος.
  • Μάθετε τον ρόλο ενός λειτουργικού συστήματος στην υποστήριξη λογισμικού μιας συσκευής IoT.
  • Περιγράψτε τον κοινωνικό αντίκτυπο του IoT.
  • Εξηγήστε τι είναι τα MANET και πώς σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.
  • Μάθετε τις τεχνολογικές εξελίξεις που οδήγησαν στην ανάπτυξη του IoT.
  • Τα πολυάριθμα μέρη ενός ενσωματωμένου συστήματος πρέπει να παρατίθενται και να περιγράφονται.
  • Εξηγήστε πώς τα ενσωματωμένα συστήματα επικοινωνούν με το περιβάλλον τους.
  • Προσδιορίστε ποια στοιχεία υλικού βρίσκονται πιο συχνά σε συσκευές IoT.
  • Μάθετε πώς επικοινωνούν το λογισμικό και το υλικό μιας συσκευής Internet of Things.

Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για προχωρημένους μαθητές και διαρκεί περίπου 12 ώρες.

Εισαγωγή και προγραμματισμός με πίνακες IoT

Πτυχιούχοι και προπτυχιακοί φοιτητές και μηχανικοί που εργάζονται στον κλάδο θα βρουν αυτό το μάθημα Coursera Εισαγωγή και προγραμματισμός με πλακέτες IoT αρκετά πολύτιμο. Αυτό το μάθημα θα καλύψει τα βασικά των εφαρμογών IoT, τις τεχνολογίες δικτύωσης και τα κιτ ανάπτυξης IoT όπως το Arduino, το Raspberry Pi και το Samsung ARTIK και τον τρόπο προγραμματισμού τους. Αυτό το μάθημα θα είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά. Οι υπότιτλοι θα είναι διαθέσιμοι και στα αγγλικά και στα κορεατικά.

Αυτό το μάθημα σε επίπεδο αρχαρίου θα σας πάρει περίπου 13 ώρες για να ολοκληρώσετε.

Εισαγωγή στο IoT

Αυτό το δωρεάν μάθημα IoT από Simplile Learn θα σας διδάξει τα βασικά του IoT, την προέλευσή του, τον αντίκτυπό του, τη μεθοδολογία και πώς μπορεί να συνδεθεί με τρέχουσες επιχειρηματικές εφαρμογές για να ενισχύσει την απόδοση. Αυτό το διαδικτυακό μάθημα IoT απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει πώς να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την έξυπνη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ ενός ευρέος δικτύου συσκευών συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο.

Θα μάθεις:

  • Προέλευση του IoT
  • Επικοινωνία μεταξύ IoT
  • Σχέδια IoT
  • Δομικά στοιχεία του IoT
  • πλαίσια IoT
  • Θέματα ασφάλειας του IoT
  • Πραγματικές χρήσεις του IoT
  • Αναπτυξιακά ζητήματα
  • Αρχιτεκτονικές IoT
  • IoT στην επιχείρηση
  • Πώς να υιοθετήσετε το IoT

Θα έχετε 90 ημέρες πρόσβασης στο δωρεάν μάθημά σας.

Αναδυόμενες τεχνολογίες IoT Wireless & Cloud Computing

Αυτό Μάθημα IoT από την Coursera ολοκληρώνεται με έργα που διδάσκουν στους μαθητές πώς να αναλύουν ασύρματα δίκτυα Bluetooth και WiFi και να ρυθμίζουν και να χρησιμοποιούν έναν εικονικό υπολογιστή EC2 (Elastic Compute Cloud) στο AWS, την πιο σημαντική και δημοφιλή τεχνολογία Cloud στον κόσμο.

Η γνώση των βασικών τεχνολογιών και πλατφορμών του IoT και του Cloud θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τις δεξιότητες για να γίνετε πραγματικός ηγέτης στον μελλοντικό κόσμο προϊόντων και επιχειρήσεων, καθώς θα ζούμε σε έναν κόσμο IoT που υποστηρίζεται από το Cloud.

Δημιουργία έργων Internet of Things με το Arduino IoT Cloud

Αυτή η πορεία από Udemy θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε τη νέα πλατφόρμα Arduino IoT Cloud για τη δημιουργία εφαρμογών και έργων IoT που συνδέονται με το Cloud.

Μπορείς να μάθεις:

  • Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Arduino IoT Cloud για τη δημιουργία λειτουργικών έργων IoT που συνδέονται με το Cloud.
  • Κατανοήστε πώς να χρησιμοποιείτε το MKR WiFi 1010 στην πλακέτα Arduino.
  • Δημιουργήστε εφαρμογές Arduino IoT που βασίζονται σε σύννεφο.
  • Με λιγότερη κωδικοποίηση, μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες εργαλείων για εφαρμογές IoT.
  Πώς να επεξεργαστείτε βίντεο στο iPhone ή το iPad σας

Στο μάθημα περιλαμβάνονται 4,5 ώρες βίντεο κατ’ απαίτηση, 13 εργαλεία με δυνατότητα λήψης και πρόσβαση και πιστοποίηση εφ’ όρου ζωής.

Masterclass για αρχάριους στο Internet of Things

Αυτό το μάθημα Masterclass για αρχάριους στο IoT από την Udemy έχει δημιουργηθεί ειδικά για την εκμάθηση του IoT με το Raspberry Pi και το Microsoft Azure.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει:

  • IoT με το Microsoft Azure
  • PowerBI και Azure IoT Hub
  • Stream Analytics και Azure IoT Hub
  • Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα IoT Azure, δημιουργήστε μια προσαρμοσμένη εφαρμογή ιστού
  • Πλατφόρμα IoT: Thingspeak
  • Azure IoT Hub
  • Πλατφόρμα IoT: Adafruit IO
  • Προγραμματισμός Python
  • Διασύνδεση Raspberry Pi και αισθητήρα
  • Έλεγχος συσκευών με Python και IoT

Το μάθημα περιλαμβάνει 9 ώρες βίντεο κατά παραγγελία, 22 εργαλεία με δυνατότητα λήψης, δια βίου πρόσβαση και πιστοποίηση.

Ασφάλεια Internet of Things (IoT): Η μεγάλη εικόνα

Σε αυτό Μάθημα ασφάλειας IoT από την Pluralsight, θα μάθετε για τις ενσωματωμένες συσκευές στην καρδιά των λύσεων IoT και τις βασικές διαφορές μεταξύ της παραδοσιακής υποδομής πληροφορικής και των λύσεων IoT.

Εσύ θα:

  • Μάθετε σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια των ενσωματωμένων συσκευών, τον τρόπο εκμετάλλευσής τους και τις συνέπειες της χρήσης πλαισίων προϊόντων που δεν παρέχουν επαρκή υποστήριξη ασφαλείας.
  • Κατανοήστε πώς να χρησιμοποιείτε σύγχρονες τάσεις πληροφορικής, όπως μεγάλα δεδομένα, μοντελοποίηση απειλών και ασφαλή DevOps για να βελτιώσετε την ασφάλεια των συσκευών IoT στον κύκλο ζωής τους.
  • Μάθετε πώς να αναλύετε τον κίνδυνο από μη ασφαλείς συσκευές και να χρησιμοποιείτε πρότυπα και πλαίσια ασφαλείας και να δημιουργείτε και να ενισχύετε δυνατότητες ασφάλειας σε ολόκληρο το τοπίο.

Αυτό είναι ένα μάθημα για αρχάριους.

Μάθετε IoT σε 5 ώρες – YouTube

Θα μάθετε τα πάντα για το IoT σε αυτό το βίντεο πλήρους μαθήματος του Internet of Things από την Intellipaat, ξεκινώντας με μια εισαγωγή στο IoT, γιατί χρειάζεται το IoT, Αρχιτεκτονική IoT, Arduino, συσκευές αισθητήρων, Rasberry Pi και, τέλος, μια πρακτική επίδειξη.

Μάθετε IoT σε 4 ώρες – YouTube

Αυτό το βίντεο της Edureka για το “IoT Full Course” θα σας διδάξει πώς να ξεκινήσετε με το Internet of Things (IoT) του Raspberry Pi. Θα μάθετε τι είναι το Internet of Things και πώς λειτουργεί.

Πλήρη βιβλία IoT

Η ανάγνωση βιβλίων δεν είναι για όλους. Ακόμη και μια ματιά σε ένα ή δύο από αυτά τα εξαιρετικά βιβλία IoT μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο Internet of Things και να κατακτήσετε το σύστημα πιο γρήγορα.

Πρακτικός προγραμματισμός Python για IoT

Αυτό το βιβλίο από Γκάρι Σμαρτ ξεκινά με μια ανασκόπηση του στοιχείου «Διαδίκτυο» του IoT. Θα μάθετε πώς να δημιουργείτε μια εφαρμογή IoT από άκρο σε άκρο για τη λειτουργία ενός LED μέσω του Διαδικτύου. Καθώς πλησιάζετε στο τέλος, θα επικεντρωθείτε στο τμήμα «Things» του IoT, όπου θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την Python για τη σύνδεση και τον έλεγχο μιας ποικιλίας ηλεκτρονικών αισθητήρων και ενεργοποιητών. Θα μάθετε επίσης για τον έλεγχο κινητήρα, τη μέτρηση θερμοκρασίας και τους αισθητήρες υπερήχων, μεταξύ άλλων.

IoT Inc

Αυτό το βιβλίο του Bruce Sinclair είναι γραμμένο για CEOs και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πώς το IoT μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή τους. Καλύπτει όλες τις στρατηγικές και τις εφαρμογές IoT που απαιτούνται για να βοηθήσουν την εταιρεία σας να ευδοκιμήσει στο μέλλον του IoT.

Δημιουργήστε τη δική σας πλατφόρμα IoT

Ο Anand Tamboli σας οδηγεί στα στάδια και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία της δικής σας πλατφόρμας IoT.

Είτε είστε χρήστης IoT για πρώτη φορά είτε έμπειρος επαγγελματίας, αυτός ο οδηγός θα είναι πολύτιμος για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια λειτουργική πλατφόρμα IoT.

Mastering IoT

Αυτός είναι ένας οδηγός σε στυλ εγχειριδίου για την κατανόηση του IoT.

Αυτό το βιβλίο σας μεταφέρει σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το IoT με μια μέθοδο που μοιάζει πολύ με αυτό που θα μάθατε σε μια τάξη κολεγίου, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και πρακτική εκπαίδευση. Είναι μέρος της σειράς βιβλίων Learning Path των Colin Dow και Perry Lea.

Πιστοποιήσεις στο Internet of Things

Η απόκτηση πιστοποίησης IoT είναι ένας από τους πιο αποδεκτούς τρόπους για να ενισχύσετε τις επιλογές σταδιοδρομίας σας στο IoT. Κάθε εργοδότης που βλέπει μια πιστοποίηση IoT στο βιογραφικό σας θα εντυπωσιαστεί.

Πιστοποιητικό πτυχίου IoT

Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα Πιστοποιητικό πτυχίου IoT πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Αυτό το μάθημα πιστοποίησης IoT είναι παρόμοιο με ένα πτυχίο κολεγίου στο ότι απαιτεί πολλά μαθήματα. Ωστόσο, μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα έως δύο χρόνια και μπορεί να αποκτηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Πρέπει να έχετε πτυχίο πανεπιστημίου με ΣΔΣ 3.0 ή καλύτερο και κάποια εμπειρία εργασίας με πολλές γλώσσες προγραμματισμού πριν υποβάλετε αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα πιστοποιητικών.

Πιστοποιητικό AWS IoT

Η AWS προσφέρει μια βασική σειρά IoT με αποτέλεσμα να Πιστοποίηση AWS IoT. Αυτό το σύνολο μαθημάτων απευθύνεται σε όσους έχουν βασική κατανόηση του IoT και χρειάζονται περίπου 9,5 ώρες για να ολοκληρωθούν. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σειράς, θα λάβετε ένα διαπιστευτήριο AWS, το οποίο αναζητούν οι εργοδότες.

συμπέρασμα

Δεδομένου ότι το IoT υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει το μέλλον του Διαδικτύου, συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα οποιονδήποτε να μελετήσει το IoT. Για έναν αρχάριο ή έμπειρο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες καριέρας στο IoT. Μπορείτε να γίνετε κύριος του IoT παρακολουθώντας μερικά μαθήματα, διαβάζοντας μερικά βιβλία, χρησιμοποιώντας διαδικτυακούς πόρους και λαμβάνοντας πιστοποιήσεις.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο IoT.
Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε πώς να αποτρέψετε προβλήματα IoT.