Ένας οδηγός για αρχάριους για να ξεκινήσετε την καριέρα του ελεύθερου επαγγελματία

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά δεν έχετε πολλές ιδέες, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα πάντα για την καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας και πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Το να ξεκινήσετε το ταξίδι του ελεύθερου επαγγελματία δεν είναι τόσο εύκολο όσο θα μπορούσε κανείς να το κάνει. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις γωνίες της καριέρας του ελεύθερου επαγγελματία πριν προχωρήσετε.

Πριν ξεκινήσετε μια καριέρα ελεύθερου επαγγελματία, ενημερώστε μας «Τι σημαίνει ελεύθερος επαγγελματίας;», «Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές του;», «Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε την καριέρα σας;» και ούτω καθεξής.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι ένα άτομο που αμείβεται με βάση την εργασία και τη βάση εργασίας. Προσφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ελεύθεροι να εργάζονται από έναν μη παραδοσιακό χώρο εργασίας ή από το σπίτι με ένα ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας.

Το καλύτερο είναι ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι για τον επαγγελματία κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής περιεχομένου, SEO, ανάπτυξης ιστοσελίδων, σχεδίασης κ.λπ. Προσφέρει:

  • Ελευθερία επιλογής πελατών χωρίς υποχρέωση έργου ή εργασίας.
  • Ρύθμιση της δικής σας αξίας με βάση τα σετ δεξιοτήτων.
  • Ευέλικτο φόρτο εργασίας που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της εργασίας και του έργου.

Ωστόσο, η εργασία μόνος, η ανασφάλεια και οι ακανόνιστες ταμειακές ροές μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για αυτό, αλλά μετά τη δημιουργία της, γίνεται ευκολότερο να ακολουθήσετε μια καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Εργασίες ελεύθερου επαγγελματία

Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσουμε και ποια είναι τα πεδία που μπορεί κανείς να εξερευνήσει για να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας. Ακολουθούν μερικοί από τους κορυφαίους τομείς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σύνολα δεξιοτήτων σας:

Συγγραφέας

Είναι μια δουλειά κυρίως για συγγραφείς περιεχομένου, μεταφραστές και μεταγραφείς που είναι οι καλύτεροι για τη συγγραφή περιεχομένου που συναρπάζει. Οι συγγραφείς είναι κυρίως υπεύθυνοι για τη σύνταξη ηλεκτρονικών βιβλίων, αναρτήσεων ιστολογίου, σχολίων, κριτικών, περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιγραφών ηλεκτρονικών καταστημάτων, περιεχομένου ιστού κ.λπ., κάτω από το όνομά τους ή την επωνυμία της εταιρείας.

  Πώς να δημιουργήσετε υπότιτλους για ήχο και βίντεο; [9 Best Tools]

Χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία όπως Grammarly, Amberscript, Copy.AI, SimilarWeb, SmallSEO Tools κ.λπ., για να γράφουν γρήγορα ποιοτικό περιεχόμενο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα δουλεύοντας στη σύνταξη εργασιών ή εργασιών για πελάτες.

Γραφίστας & Web Designer

Εάν είστε κολλητοί σε εξαιρετικούς γραφίστες και σχεδιαστές, γιατί να μην ακολουθήσετε μια παρόμοια καριέρα. Πρόκειται για τη δημιουργία κινούμενων βίντεο, GIF, εικόνων, λογότυπων, ισχυρών παρουσιάσεων κ.λπ. Οι δεξιότητες στο σχεδιασμό μπορεί να είναι μια καλή αρχή που μπορεί να εμφανιστεί στα περιοδικά και τις εφημερίδες. Εργαλεία όπως τα Canva, Filmora και Adobe μπορούν να βοηθήσουν τους σχεδιαστές να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Web Developer

Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι είναι ο πυρήνας για όλους καθώς η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από αυτά. Είτε πρόκειται για συνομιλία, κλήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο και γυμναστική, όλα είναι online τώρα. Οι εταιρείες πρέπει να προσλάβουν έναν προγραμματιστή ιστού (με πλήρη απασχόληση και πλήρη απασχόληση) υπεύθυνο για τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, την ανάλυση στατιστικών στοιχείων και την ανάπτυξη ιστότοπου, εφαρμογής ή λογισμικού.

Οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν JavaScript, CSS και HTML μπορούν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα πιστοποίησης προγραμματιστών.

Οικονομική υποστήριξη

Οι εταιρείες προσλαμβάνουν χρηματοοικονομική υποστήριξη μερικής απασχόλησης ή ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται στην τιμολόγηση, το μέγεθος της αγοράς, τη συγκέντρωση κεφαλαίων, τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, την ανάλυση δεδομένων, το Excel, την προσωρινή εργασία CFO, την ακίνητη περιουσία κ.λπ., που επικεντρώνονται στην επίλυση επιχειρηματικών προκλήσεων. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ειδικούς ή τους πτυχιούχους χρηματοοικονομικών να τείνουν προς την ευελιξία.

Σύμβουλος δημοσίων σχέσεων

Ο πρωταρχικός ρόλος του συμβούλου δημοσίων σχέσεων είναι να διατηρεί τη δημόσια εικόνα της μάρκας. Ωστόσο, οι μικροί οργανισμοί συνήθως αναζητούν ανεξάρτητους συμβούλους δημοσίων σχέσεων για να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Το αποκορύφωμα μιας τέτοιας καριέρας είναι ότι οι σύμβουλοι μπορούν να επιλέξουν ταυτόχρονα έργα και να κερδίσουν χρήματα από τις εταιρείες.

Φωτογράφος

Η τυπική ανεξάρτητη δουλειά που επιλέγουν οι επαγγελματίες στις μέρες μας είναι η φωτογραφία. Υπάρχουν διαφορετικοί τομείς που μπορούν να καλύψουν, όπως γάμους, συντακτικά, αθλητικά, μόδα κ.λπ., χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Shutterstock. Οι ανεξάρτητοι φωτογράφοι μπορούν να διευθύνουν την επιχείρηση, να επιλέξουν τις προτιμώμενες θέσεις εργασίας, να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα και να εκπληρώσουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του πελάτη.

Μάρκετινγκ & SEO

Μία από τις σημαντικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις στον παρόντα κόσμο είναι η εμπορία της επωνυμίας τους. Ωστόσο, το μάρκετινγκ και το SEO είναι οι τομείς που απαιτούν ειδικούς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους στον τομέα για να ωφελήσουν τις επωνυμίες. Υπάρχουν εργαλεία όπως το SEMrush, το Ahrefs κ.λπ., που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να εργαστεί σε έναν τομέα (μερικής ή πλήρους απασχόλησης).

  Πώς να βρείτε και να ανοίξετε αρχεία χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Διαδικτυακό Φροντιστήριο

Με την πανδημία, η έννοια της διαδικτυακής εκπαίδευσης ή της ηλεκτρονικής μάθησης έχει περάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Νωρίτερα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι μόνο η Udemy και η Coursera πρόσφεραν μαθήματα και πιστοποιήσεις στους επαγγελματίες, αλλά τώρα οι μαθητές του σχολείου μπορούν να λάβουν διαδικτυακή διδασκαλία.

Ωστόσο, οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν διαδικτυακή διδασκαλία στο νέο κανονικό. Έχει γίνει ευκολότερο να παραδίδονται διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές που το χρειάζονται.

Φωνή

Το Voiceover δεν είναι απλώς μια αφήγηση αλλά και μια τηλεοπτική παραγωγή, ραδιόφωνο, θέατρο, κινηματογραφική παραγωγή κ.λπ. Το άτομο διαβάζει το σενάριο και εργάζεται ως ειδικός ηθοποιός φωνής, κάτι που μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Εργαλεία όπως το Murf – AI Voice Generator επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να επιμελείται την ψηφιακή φωνή χωρίς καμία δεξιότητα και εμπειρία.

Καλύτερες πρακτικές ελεύθερου επαγγελματία

Το Διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν διευκολύνει τα άτομα να συνδέονται εύκολα με τις επιχειρήσεις. Η οικονομία των συναυλιών αυξάνεται με τον καιρό, ειδικά την τελευταία δεκαετία. Ο κόσμος πιστεύει ότι η τεχνολογία έχει κάνει πολλές θέσεις εργασίας ξεπερασμένες, τόσο πολλές ευκαιρίες εισάγονται στην αγορά.

Ωστόσο, εδώ είναι μερικές πρακτικές που πρέπει να έχει κανείς κατά νου όταν κάνει καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Κατανοήστε την επιχειρηματική δομή ή τη θέση

Το πρώτο και κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κάθε ελεύθερος επαγγελματίας είναι να κατανοήσει τη θέση και τη δομή της εταιρείας με την οποία θέλετε να εργαστείτε. Γνωρίστε την εργασία, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, τον ατομικό έμπορο και άλλες επιλογές, όπως επιχειρηματικές συνεργασίες, κοινωνικές επιχειρήσεις και εταιρείες στο εξωτερικό. Θα βοηθήσει τις εταιρείες να κατανοήσουν τι είδους δουλειά θέλουν να αναλάβουν και να προχωρήσουν.

Να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Ακριβώς όπως ένας σχεδιαστής απαιτεί τα εργαλεία και ένα σύστημα διαμόρφωσης ήχου που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας, είναι ζωτικής σημασίας να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πρέπει να έχει κανείς όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για να είναι ευκολότερο να ακολουθήσει μια καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μπορεί να είναι το smartphone, ο φορητός υπολογιστής, το λογισμικό κ.λπ.

  Πώς να αποκλείσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανεκπαίδευση

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να έχουν τις δεξιότητες για να τους βοηθήσουν να βάλουν τα έργα στις τσέπες τους. Είτε πρόκειται για τη συγγραφή περιεχομένου, τη γραφιστική, τη μεταγραφή ενός podcast κ.λπ., χρειάζεται κάποιος να αποκτήσει τις επιθυμητές δεξιότητες. Πρέπει να γυαλίσει κανείς τις δεξιότητές του, να μάθει τα βασικά, να χρησιμοποιήσει διαφορετικά στυλ μορφοποίησης και γραφής για να πληρωθεί.

Ετοιμάστε ένα χαρτοφυλάκιο

Βοηθά στην οικοδόμηση μιας φήμης μπροστά στους πελάτες όταν πρόκειται για χαρτοφυλάκια. Επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες να επιδείξουν τα έργα για να αποκτήσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν την πληρωμή με το χρόνο. Το χαρτοφυλάκιο βοηθά τον νέο πελάτη να κατανοήσει το είδος της δουλειάς που έχετε κάνει, μια ιδέα που γνωρίζει κάποιος, οι δεξιότητες κ.λπ. βοηθούν στην οικοδόμηση της φήμης. Δημοσίευσε την απασχόληση και τις χειροτεχνίες σε ένα μόνο μέρος, επιτρέποντας στους ελεύθερους επαγγελματίες να μοιράζονται τον σύνδεσμο χαρτοφυλακίου του πελάτη.

Γνωρίστε τη σωστή πρόταση

Το να πηδάς και να λες ναι σε κάθε έργο δεν είναι καλή ιδέα. Κάποιος πρέπει να επιλέξει ένα έργο και να καταλάβει ότι κάθε έργο δεν αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνδέονται με τους πελάτες, όπως η άμεση προσέγγιση και η χρήση της αγοράς ελεύθερου επαγγελματία. Ωστόσο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες των πελατών πρέπει να έχουν πλήρεις πληροφορίες για το έργο και τις πληρωμές πριν πουν ναι.

Εγγραφείτε στη σωστή πλατφόρμα ελεύθερου επαγγελματία

Υπάρχουν πολλές αγορές ανεξάρτητων επαγγελματιών που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει εργαζομένους με μερική απασχόληση ή να βρει μια εργασία ελεύθερου επαγγελματία. Ωστόσο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να κατανοήσουν την αξία της ποιότητας και της απασχόλησης των πελατών προτού μεταβούν στο Freelancer.com και στο UpWork. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την προσγείωση μιας εργασίας στο επιθυμητό μέρος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να συμμετάσχουν σε πολέμους προσφορών για να αποκτήσουν το έργο.

Βγείτε από τη νοοτροπία 9 προς 5

Οι θέσεις ελεύθερου επαγγελματία και πλήρους απασχόλησης διαφέρουν, καθώς οι θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι κυρίως περίπου 9 έως 5 ώρες, ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει να κάνει με την ευελιξία. Είναι απαραίτητο να βγούμε από αυτή τη νοοτροπία και να θέσουμε τα όρια. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ορίσουν την ώρα ή να απογειωθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, εκτός εάν βλάψει το έργο του πελάτη.

συμπέρασμα

Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Συμβαίνει αργά και μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Πρέπει να ξεκινήσει κανείς με έργα χαμηλών αποδοχών και σταδιακά να ανέβει στη σκάλα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να έχουν παράλογες προσδοκίες, αλλά στην αρχή, πρέπει κανείς να έχει κατά νου την αγορά πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε έργο.