Προεπισκόπηση εικόνων και αλλαγή δεδομένων EXIF ​​με Photo Data Explorer

Από τότε που οι κάμερες έγιναν ψηφιακές, απελευθερωθήκαμε σχεδόν από όλους τους περιορισμούς σχετικά με το πόσες φωτογραφίες μπορούμε να τραβήξουμε. Οι περιορισμοί που προέκυψαν με το καρούλι της κάμερας και το κόστος ανάπτυξής του έχουν εξαφανιστεί, αφήνοντάς μας ελεύθερους να τραβήξουμε εκπληκτικές φωτογραφίες ή πολλές selfies στο μπάνιο. Κάποιος μπορεί να τραβήξει έναν τόνο φωτογραφιών και να τις αποθηκεύσει σε μια μικροσκοπική κάρτα μνήμης ή μονάδα αντίχειρα που μπορεί εύκολα να γλιστρήσει στην τσέπη του. Αλλά η αφαίρεση του καλύμματος από τον αριθμό των φωτογραφιών που μπορούμε να τραβήξουμε δεν ήταν το μόνο που έκανε η ψηφιακή φωτογραφία. έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να ενσωματώνουν διαφορετικούς τύπους πληροφοριών στις εικόνες, όπως την ημερομηνία και την ώρα λήψης των φωτογραφιών, συντεταγμένες GPS για γεωγραφικές ετικέτες, πληροφορίες μάρκας και μοντέλου κάμερας, ρυθμίσεις κλείστρου, χρόνο έκθεσης και οτιδήποτε άλλο. Αυτές οι πληροφορίες ονομάζονται δεδομένα EXIF ​​και μπορούν να προβληθούν χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα προβολής εικόνων. Το Photo Data Explorer είναι ένα τέτοιο εργαλείο των Windows που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα EXIF ​​που είναι αποθηκευμένα μέσα στις φωτογραφίες.

  Γιατί οι εφαρμογές iPhone και iPad ζητούν χρήση Bluetooth

Η εφαρμογή διαθέτει μια αρκετά αξιοπρεπή διεπαφή. Σας επιτρέπει να ανοίγετε μεμονωμένες ή πολλές φωτογραφίες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η διεπαφή αποτελείται από μια περιοχή προεπισκόπησης εικόνας, μια προβολή λίστας μικρογραφιών εικόνων στα αριστερά και τις ιδιότητες δεδομένων EXIF ​​σε ένα πλαίσιο στα δεξιά. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Άνοιγμα’ στη γραμμή εργαλείων για να επιλέξετε τις εικόνες που θέλετε να προσθέσετε και να προβάλετε δεδομένα. Εναλλακτικά, το κουμπί «Φάκελος» σάς επιτρέπει να προσθέσετε πολλά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα σε έναν κατάλογο. Και αφού προστεθεί, απλώς επισημάνετε το από την αριστερή πλευρά για προεπισκόπηση της εικόνας.

  Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στο Excel

Η γραμμή εργαλείων στην κορυφή του Photo Data Explorer διαθέτει διαφορετικά κουμπιά πλοήγησης, όπως Αποθήκευση, Πρώτη, Επόμενη, Προηγούμενη, Τελευταία, Περιστροφή (δεξιόστροφα και αριστερόστροφα), Αναστροφή, Προσαρμογή, Πραγματική, Μεγέθυνση και Σμίκρυνση και Έξοδος, καθένα από τα οποία είναι λίγο πολύ αυτονόητο. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης συντομεύσεις πληκτρολογίου. Το F2 σάς επιτρέπει να ανοίγετε τη φωτογραφία, το F5 ταιριάζει στη φωτογραφία στο μέγεθος παραθύρου, ενώ τα + και – μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του ζουμ.

Επεξεργασία δεδομένων EXIF

Ο πίνακας ιδιοτήτων δεδομένων EXIF ​​εμφανίζει έναν τόνο πληροφοριών σχετικά με την εικόνα. Όχι μόνο μπορείτε να προβάλετε αλλά και να επεξεργαστείτε αυτές τις πληροφορίες εάν χρειάζεστε. Για να επεξεργαστείτε κάτι, απλώς κάντε κλικ στο όνομα του στοιχείου από τη λίστα και εισαγάγετε τις πληροφορίες που θέλετε. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να αλλάξετε τη βαθμολογία ISOSpeed, απλώς κάντε κλικ σε αυτήν από τη λίστα και εισαγάγετε τα στοιχεία σας. Το παράθυρο ιδιοτήτων σάς επιτρέπει να προβάλλετε EXIF, δεδομένα Maker και Περίληψη των πληροφοριών χωριστά, επιτρέποντάς σας να πλοηγηθείτε μεταξύ τους μέσω καρτελών.

  Πώς να ανοίξετε τη λίστα εφαρμογών στα Windows 11

Το Photo Data Explorer είναι μια φορητή εφαρμογή που λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

Κατεβάστε το Photo Data Explorer