Πώς να ανοίξετε τη λίστα εφαρμογών στα Windows 11

Η Microsoft δεν έχει τελειώσει τον πειραματισμό με το μενού Έναρξη. Το μενού Έναρξη στα Windows 8 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια καταστροφή και έγινε μια από τις χειρότερες επικρίσεις για το λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft έπρεπε τελικά να το “διορθώσει”, αλλά τα Windows 11 έχουν ένα νέο μενού “Έναρξη”, το οποίο είναι διαφορετικό από το μενού “Έναρξη” στα Windows 10, Windows 8 και Windows 7. Για τους χρήστες, θα υπάρξει μια καμπύλη εκμάθησης και, ενδεχομένως, κάποια οργή.

Λίστα εφαρμογών στα Windows 11

Λίστα εφαρμογών στα Windows 11

Το μενού Έναρξη στα Windows 11 είναι διαφορετικό, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει μια λίστα εφαρμογών, δηλαδή μια λίστα με κάθε μεμονωμένη εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο σύστημα. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ και να το ανοίξουν με εφαρμογή. Το κόλπο είναι να βρείτε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα εφαρμογών.

  Πώς να διορθώσετε μια παγωμένη οθόνη στα Windows 10

Ανοίξτε τη λίστα εφαρμογών στα Windows 11

Η πρόσβαση στη λίστα εφαρμογών είναι εύκολη, αλλά δεν είναι τόσο εύκολη η εύρεση, επειδή το νέο παράθυρο του μενού Έναρξη 11 εξακολουθεί να εμφανίζει καρφιτσωμένες εφαρμογές (τα πλακίδια δεν είναι πλέον ένα πράγμα).

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη ή στα Windows στη γραμμή εργασιών για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.
Κάντε κλικ στην επιλογή Όλες οι εφαρμογές στην επάνω δεξιά γωνία.
Θα δείτε τη λίστα εφαρμογών. Κάντε κύλιση σε αυτό και επιλέξτε μια εφαρμογή για άνοιγμα.

Γρήγορη κλήση λίστας εφαρμογών

Το μενού “Έναρξη” στα Windows 11 είναι διαφορετικό, αλλά εξακολουθεί να έχει δυνατότητες από το μενού “Έναρξη” των Windows 10. Η γρήγορη κλήση έχει μεταφερθεί. Εάν κάνετε κλικ σε ένα γράμμα στη λίστα εφαρμογών, π.χ., A, θα μεταφερθείτε στην ταχεία κλήση. Κάντε κλικ σε ένα διαφορετικό γράμμα, π.χ. F και θα μεταβείτε στην ενότητα των εφαρμογών που ξεκινούν με το γράμμα F. Κάνει την περιήγηση πολύ πιο εύκολη.

  Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από μια παρουσίαση PowerPoint πριν από την κοινή χρήση

Αποκτήστε το μενού “Έναρξη” των Windows 10 στα Windows 11

Υπάρχει μια εισβολή μητρώου που μπόρεσε να επαναφέρει το μενού έναρξης των Windows 10 στα Windows 11. Ενώ λειτουργούσε εκείνη την εποχή, έχει αποκλειστεί από τη Microsoft. Αυτό δεν είναι απροσδόκητο και είναι πιθανό να το δείτε να συμβαίνει με πολλές άλλες τροποποιήσεις που σχετίζονται με το μητρώο που θα ανακαλυφθούν ενώ τα Windows 11 είναι σε έκδοση beta.

Μέχρι τη στιγμή που τα Windows 11 είναι διαθέσιμα στο κοινό, θα λειτουργούν πολύ διαφορετικά από ό,τι λειτουργεί τώρα κατά το στάδιο προεπισκόπησης.

  Πώς να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας από το δίσκο συστήματος στα Windows 10

συμπέρασμα

Το μενού “Έναρξη” στα Windows 11 χωρίζεται σε ενότητες με καρφιτσωμένες εφαρμογές που εμφανίζονται στο επάνω μέρος με δυνατότητα κύλισης. Αυτή η ενότητα έχει δυνατότητα κύλισης, πράγμα που σημαίνει ότι το καρφίτσωμα μιας εφαρμογής στο μενού Έναρξη θα χάσει κάπως τη χρησιμότητά της. Όταν έχετε καρφιτσωθεί μία πάρα πολλές εφαρμογές στο μενού Έναρξη, θα εμφανιστούν στην επόμενη «σελίδα» και οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν κύλιση για να τις ανοίξουν. Φάκελοι ή ομάδες εφαρμογών καταργήθηκαν επίσης. Ας ελπίσουμε ότι η γραμμή αναζήτησης λειτουργεί αρκετά καλά ώστε να ανταγωνιστεί το Spotlight στο macOS. Εάν το κάνει, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να το χρησιμοποιεί για να ανοίξει εφαρμογές.