Ποιο είναι το καλύτερο Antivirus για iOS;

Ναι, διαβάσατε σωστά τον τίτλο. Αυτή είναι μια ανάρτηση για το καλύτερο antivirus για iOS. Εάν είστε μακροχρόνιος χρήστης του iOS, πιθανότατα μεταβαίνετε ήδη στο τέλος αυτής της ανάρτησης για να αφήσετε ένα σχόλιο. Εάν είστε μακροπρόθεσμος χρήστης Android, μάλλον το διαβάζετε μόνο από περιέργεια. Ίσως ανυπομονείτε για το τι θα πει η ενότητα σχολίων. Αν μόλις αποκτήσατε μια συσκευή iOS και δεν ξέρετε πολλά για αυτήν, αυτή μπορεί να είναι μια πραγματική ερώτηση στο μυαλό σας που φοβάστε πολύ να ρωτήσετε επειδή οι άνθρωποι θα γελάσουν μαζί σας. Ας βγάλουμε το κύριο πράγμα από τη μέση. δεν χρειάζεστε antivirus στο iOS. Απλώς δεν χρειάζεται και θα εξηγήσουμε γιατί.

Sandboxing

Εφαρμογές sandbox για iOS. Το Sandboxing είναι ένας τρόπος να κρατάτε τις εφαρμογές σε απομόνωση. Μια εφαρμογή ζητά ρητή άδεια πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή όπως το Whatsapp δεν μπορεί απλώς να έχει πρόσβαση στις επαφές σας εάν σας θέλει. Πρέπει να του δώσετε άδεια και μπορείτε να την ανακαλέσετε όποτε θέλετε.

Εκτός από αυτές τις ρητές άδειες που ζητά μια εφαρμογή, απλά δεν είναι δυνατό για μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε άλλες εφαρμογές. Κάθε εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας εκτελείται στο δικό της απομονωμένο περιβάλλον. Δεν είναι δυνατό να ξεφύγει από αυτό το περιβάλλον και να παρέμβει ή να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε άλλες εφαρμογές.

  Το Κέντρο Επικοινωνίας προσπαθεί να διευκολύνει την ανταλλαγή ομαδικών μηνυμάτων [iOS]

Κακόβουλες εφαρμογές εναντίον ιών

Με μια πλατφόρμα για κινητά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι ιός και τι κακόβουλη εφαρμογή. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε επιτραπέζιους υπολογιστές όπου ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι απολύτως απαραίτητο. Ένας επιτραπέζιος υπολογιστής μολύνεται όταν εκτελείτε μια εφαρμογή που με τη σειρά του τροποποιεί το σύστημά σας ή παραλαμβάνει άλλες εφαρμογές. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι εκείνα τα EXE που αντιγράφουν τον εαυτό τους και ζουν στον φάκελο των προσωρινών αρχείων σας ή εφαρμογές που παραβιάζουν το πρόγραμμα περιήγησής σας ή τροποποιούν το μητρώο. Τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατό στο iOS λόγω του sandboxing.

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να υπάρχουν κακόβουλες εφαρμογές. Μια κακόβουλη εφαρμογή λειτουργεί σαν μια συνηθισμένη εφαρμογή. Μένει στο μικρό του sandbox και προκαλεί τον όλεθρο εκεί. Για παράδειγμα, εάν επρόκειτο να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για τη διαχείριση των πιστωτικών καρτών σας, η εφαρμογή θα σας ζητούσε μόνο να εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Θα το έκανες. Εάν η εφαρμογή στη συνέχεια ανεβάσει αυτές τις πληροφορίες σε έναν διακομιστή όπου χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση χρημάτων από τις κάρτες σας, έχετε μια κακόβουλη εφαρμογή στα χέρια σας.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα φόρτισης με το iOS 15

Μια κακόβουλη εφαρμογή δεν θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε άλλες εφαρμογές. Αντίθετα, θα κάνει κατάχρηση των πληροφοριών που του δίνετε. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει μια εφαρμογή είναι να παραβιάσει το πρόγραμμα περιήγησής σας ή να εισαγάγει διαφημίσεις πάνω από το iOS.

Υπάρχουν Εξαιρέσεις

Πριν από μερικά χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι οι απολύτως καλές, αξιόπιστες εφαρμογές στο App Store ήταν «μολυσμένες». Για λίγο, ήταν ένα μυστήριο για το πώς έγινε αυτό. Αποδεικνύεται, ήταν Xcode αυτός ήταν υπεύθυνος.

Το Xcode είναι μια απαραίτητη εφαρμογή που χρειάζονται όλοι οι προγραμματιστές iOS για να δημιουργήσουν και να μεταγλωττίσουν εφαρμογές. Αυτή είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε από το App Store. Δυστυχώς, οι διακομιστές της Apple δεν είναι οι καλύτεροι. Είναι μάλλον αργοί, οπότε αυτό που κάνουν μερικές φορές οι προγραμματιστές είναι να κατεβάσουν το Xcode από ένα αποθετήριο ή μέσω torrent. Αυτό που κατέληγαν μερικές φορές οι προγραμματιστές ήταν το Xcode που είχε συνδυαστεί με κακόβουλα σενάρια. Όταν χρησιμοποιούσαν το Xcode, μόλυνε τις εφαρμογές. Αυτό ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά και πάλι, δεν επηρέασε ολόκληρη τη συσκευή. Παρείχε σε αυτές τις εφαρμογές πρόσβαση σε περιεχόμενο του προχείρου που είναι δυνητικά επικίνδυνο.

  Οδηγός απόλυτου αρχαρίου για την οθόνη κλειδώματος iOS

Το θέμα είναι ότι μια εφαρμογή προστασίας από ιούς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό. Αυτό ήταν φυσικά μια φορά και οι προγραμματιστές είναι πιο προσεκτικοί τώρα.

Συσκευές Jailbroken

Όταν κάνετε jailbreak μια συσκευή iOS, σπάτε ορισμένους από τους περιορισμούς στο iOS. Σε αντάλλαγμα, μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε αρχεία που είναι διαφορετικά κλειδωμένα και δεν μπορούν να τροποποιηθούν από άλλες εφαρμογές ή από έναν χρήστη. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μέσω μιας εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές ή μέσω ενός tweak jailbreak.

Το ερώτημα είναι, αφού παρακάμψετε μερικούς ελέγχους και σπάσατε ορισμένους περιορισμούς σε όλο το σύστημα, κινδυνεύει η συσκευή σας; Η σύντομη απάντηση είναι, Ναι. Εάν εγκαταστήσετε τροποποιήσεις από αναξιόπιστα repos ή πειρατικές εφαρμογές, η συσκευή σας μπορεί να μολυνθεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένα anti-virus εδώ.

Όταν εγκαθιστάτε ένα tweak, το αφήνετε να τρέχει στη συσκευή σας. Εάν αργότερα αποδειχθεί κακόβουλο, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Μπορεί να επικοινωνεί με άλλες εφαρμογές και να κλέβει πληροφορίες. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε ένα μολυσμένο iPhone με Jailbroken είναι να το επαναφέρετε.

Αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει από το jailbreaking. Απλώς θυμηθείτε να εγκαταστήσετε τροποποιήσεις από αξιόπιστα αποθετήρια και μην πειρατε τις εφαρμογές.