Ποιο είναι ένα καλύτερο εργαλείο διαχείρισης έργου το 2022;

Τα εργαλεία διαχείρισης έργου είναι χρήσιμα καθώς μπορούν να εξορθολογίσουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής της διαχείρισης έργου από την αρχή μέχρι το τέλος. Βοηθούν κατά τον προγραμματισμό, την εκτέλεση του έργου, την παρακολούθηση της προόδου και την πραγματοποίηση βελτιώσεων.

Τα εργαλεία διαχείρισης έργων όπως το Asana και το Monday.com χρησιμοποιούνται ευρέως από ομάδες για τη διαχείριση των εργασιών και των έργων τους.

Δεδομένου ότι κάθε ομάδα έχει διαφορετικούς στόχους, απαιτήσεις και περιορισμούς, οι ομάδες αγωνίζονται να βρουν το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργου που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Αυτό έχει δημιουργήσει έναν συνεχιζόμενο πόλεμο – Asana εναντίον Δευτέρας.

Τα δύο μεγάλα εργαλεία διαχείρισης έργου προσφέρουν φανταστικές δυνατότητες και δυνατότητες στους χρήστες.

Επομένως, εάν βρίσκετε επίσης ένα καλό λογισμικό διαχείρισης έργου και/ή έχετε κολλήσει μεταξύ αυτών των δύο, αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε ποιος κερδίζει τη μάχη.

Τι είναι η Διαχείριση Έργου;

Διαχείριση έργου σημαίνει σχεδιασμός και οργάνωση των πόρων ενός οργανισμού για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου έργου εντός συμφωνημένων περιορισμών.

Περιλαμβάνει ομάδες που είναι υπεύθυνες για την ολοκλήρωση των εργασιών για την εφαρμογή κατάλληλων πόρων όπως δεξιότητες, διαδικασίες, μεθόδους, γνώσεις και εργαλεία για την επίτευξη του στόχου εντός του χρόνου, του προϋπολογισμού και του εύρους του έργου. Οι ομάδες προσπαθούν επίσης να βελτιστοποιήσουν τη σωστή κατανομή των πόρων για την επίτευξη του στόχου, διασφαλίζοντας ελάχιστη σπατάλη.

Και για να διευκολυνθεί για τις ομάδες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το έργο τους, χρησιμοποιούνται εργαλεία διαχείρισης έργου όπως το Monday και το Asana. Αυτές είναι αυτοματοποιημένες λύσεις λογισμικού που προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως:

  • Αβίαστος σχεδιασμός και εκτέλεση έργου
  • Αυτοματοποίηση στον προγραμματισμό, τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση, την παρακολούθηση κ.λπ. για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας
  • Αποτελεσματική κατανομή και διαχείριση των οργανωτικών πόρων
  • Βελτιωμένη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας

Asana εναντίον Δευτέρας: Τι είναι;

Τι είναι η Asana;

Asana είναι ένα εργαλείο διαχείρισης έργου που βασίζεται σε σύννεφο που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε τα πάντα στο έργο σας από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση με αποτελεσματικότητα και ποιότητα.

Είναι κατασκευασμένο για να εξορθολογίζει τον κύκλο ζωής της διαχείρισης του έργου σας, ώστε να μπορείτε να παραδίδετε γρήγορα ενώ ικανοποιείτε όλες τις απαιτήσεις του πελάτη. Σας εξοικονομεί επίσης από την ανακάτεμα μεταξύ διαφορετικών υπολογιστικών φύλλων, εργαλείων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντίθετα, μπορείτε να διατηρήσετε το έργο σας σε καλό δρόμο και να προχωρήσετε προς την επιτυχή ολοκλήρωση.

Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί εξαιρετικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και προσφέρει πολλές δυνατότητες για διαχείριση εργασιών, διαχείριση ροής εργασιών, συνεργασία, ελκυστικά πρότυπα και πολλά άλλα.

Επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, όπως η NASA, η General Electric, η Deloitte, το Spotify και οι New York Times, εμπιστεύονται το Asana για την ευκολία χρήσης, τις δυνατότητες και άλλα πλεονεκτήματα.

Τι είναι η Δευτέρα;

Το Monday Projects είναι ένα άλλο εξαιρετικό λογισμικό διαχείρισης έργων. Αυτή η πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο σάς βοηθά να σχεδιάζετε, να συνεργάζεστε και να διαχειρίζεστε τα έργα σας σε ένα μέρος με ευκολία.

Είτε οι απαιτήσεις του έργου σας είναι βασικές είτε σύνθετες, η Δευτέρα κάνει τα πάντα απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε το καλύτερο. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε τους πίνακες εργαλείων, τις στρατηγικές, τα αρχεία καταγραφής ζητημάτων και τις εργασίες σας.

Μπορείτε να εκχωρήσετε συμπαίκτες, να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων, να κατανοήσετε τα σημεία συμφόρησης και να τα λύσετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την απόδοση και να χρησιμοποιείτε λειτουργίες ευρείας εμβέλειας για να απλοποιήσετε τη διαχείριση του έργου σας και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Αυτή η πλατφόρμα είναι χρήσιμη για επιχειρήσεις διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, ειδικά για επιχειρήσεις. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 152.000+ πελατών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Canva, Coca-Cola, Hulu, HubSpot, NBCUniversal και άλλων.

Asana εναντίον Δευτέρας: Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά του Asana

  • Αναφορές και ενημερώσεις: Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο του έργου σας με αναφορές και ενημερώσεις κατάστασης σε πραγματικό χρόνο για να κατανοήσετε πώς λειτουργούν όλα και να λύσετε τα προβλήματα έγκαιρα.
  • Αυτοματοποίηση: Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε και να απλοποιήσετε τις ροές εργασιών σας και να μειώσετε τα σφάλματα, ενώ εξοικονομείτε χρόνο σε επαναλαμβανόμενες, μη αυτόματες εργασίες.
  • Συνεργασία: Ολόκληρη η ομάδα σας μπορεί να βρει λεπτομέρειες έργου, σχέδια, σχόλια, αρχεία κ.λπ., χρησιμοποιώντας εύκολα το ίδιο εργαλείο. Θα κάνει επίσης απρόσκοπτη την επικοινωνία μεταξύ των πελατών, των μελών της ομάδας, των ηγετών και των πωλητών.
  • Επισύναψη αρχείων: Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία και να προσθέσετε σχόλια χρησιμοποιώντας τις αναφορές @ στο Asana για να ενισχύσετε τη συνεργασία των εργαζομένων. Θα επισημάνει, θα ειδοποιήσει και θα ειδοποιήσει τους δέκτες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν ή/και να αναλάβουν δράση γρήγορα.
  • Φόρτοι εργασίας: Η Asana προσφέρει το “Workload”, μια δυνατότητα που αποτρέπει την εξάντληση των εργαζομένων, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ορίσετε περιορισμούς στον φόρτο εργασίας σε κάθε μέλος.
  • Φόρμες: Χρησιμοποιώντας τις “Φόρμες”, μπορείτε να τυποποιήσετε τη διαδικασία ανάληψης εργασίας και να επιτρέψετε σε άλλους να λαμβάνουν εύκολα τις λεπτομέρειες του έργου και να ζητούν εργασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείτε την εργασία, να εντοπίζετε προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα και να κάνετε προσαρμογές.
  • Χαρτοφυλάκιο: Οραματιστείτε την πρόοδο του έργου σας με το “Portfolio” σε πραγματικό χρόνο, αντιμετωπίστε τους κινδύνους και αναφέρετε ενημερώσεις του έργου στους ενδιαφερόμενους φορείς σας.
  • Επιλογές προβολής: Θα έχετε διαφορετικές επιλογές προβολής στο Asana, όπως πίνακες Gantt, ημερολόγιο και Kanban.
  • Πρότυπα: Χρησιμοποιήστε ελκυστικά πρότυπα για κοινές διαδικασίες αντί να τα δημιουργείτε από την αρχή για μάρκετινγκ, σχεδιασμό, λειτουργίες, προϊόντα, πωλήσεις, μηχανική, πληροφορική, ανθρώπινο δυναμικό κ.λπ.
  • Ασφάλεια και απόρρητο: Δημιουργήστε ένα ιδιωτικό και ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε και να διαχειριστείτε την ευαίσθητη εργασία σας. Μπορείτε επίσης να επιβάλλετε ελέγχους ασφαλείας για να γνωρίζετε πώς χρησιμοποιούν τα μέλη την πλατφόρμα και να προστατεύσετε δεδομένα.
  Αγαπητέ προγραμματιστή, Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα αγοράσω την εφαρμογή σας

  • Ενσωμάτωση: Το Asana υποστηρίζει 100+ ενσωματώσεις με εργαλεία όπως Gmail, Teams, Splunk, Okta, Adobe, PowerBI, Zapier, Zoho, Slack, Vimeo, Canva, Dropbox, Notion, GitHub, Trello, Miro και άλλα.

Χαρακτηριστικά της Δευτέρας

  • Πίνακες εργαλείων έργου: Δείτε και αποκτήστε πρόσβαση σε δεδομένα υψηλού επιπέδου σε πραγματικό χρόνο για τα χρονοδιαγράμματα, τους στόχους, τους πόρους, τους προϋπολογισμούς κ.λπ. και λάβετε γρήγορα έξυπνες αποφάσεις.
  • Επιλογές προβολής: Η Δευτέρα παρέχει διάφορες επιλογές προβολής, όπως πίνακες Kanban, χρονοδιαγράμματα, λίστες και γραφήματα Gantt για παρακολούθηση του εύρους του έργου, τα ορόσημα, τις μετρήσεις κ.λπ.
  • Βασική γραμμή: Δημιουργήστε μια γραμμή βάσης για να συγκρίνετε εύκολα τα προγραμματισμένα με τα πραγματικά χρονοδιαγράμματα και να κάνετε βελτιώσεις.
  • Προηγμένες ενσωματώσεις: Η Δευτέρα ενσωματώνεται εύκολα με πολλά εργαλεία χωρίς κώδικα για να επεκτείνει τη λειτουργικότητά της και να τη διευκολύνει. Περιλαμβάνει Jira, Salesforce, Dropbox, Slack, Teams, Sheets, Gmail, Calendar, Zoom κ.λπ.
  • Πρότυπα: Θα λάβετε μια ποικιλία προκατασκευασμένων προσαρμόσιμων προτύπων για να διαλέξετε για τα έργα σας.
  • Προσαρμοσμένος αυτοματισμός: Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τον προσαρμοσμένο αυτοματισμό με μερικά κλικ στο Monday.com και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για να ενημερώνεστε για προβλήματα και διακοπές και να τα διορθώνετε προτού οτιδήποτε πάει στραβά.
  • Ασφάλεια εταιρικού επιπέδου: Η Δευτέρα σάς βοηθά να προστατεύσετε την εργασία σας και τα δεδομένα χρήστη με τα απαραίτητα δικαιώματα ομάδας και χρηστών, αρχεία καταγραφής ελέγχου, SLA χρόνου λειτουργίας και πιστοποιήσεις GDPR και HIPAA.
  • Συνεργασία: Προωθεί την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας σας. Συγκεντρώνει κάθε αρχείο σε ένα μόνο μέρος, έτσι ώστε κανείς να μην χάνει δεδομένα. Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε σημαντικές σημειώσεις και εξασφαλίσεις σχετικά με τους πελάτες και τους πελάτες σας.

Asana εναντίον Δευτέρας: Διαφορές

Εδώ είναι οι διαφορές μεταξύ Asana και Δευτέρας με βάση τις ακόλουθες παραμέτρους.

Διαχείριση ροής εργασιών, εργασιών και έργου

Τόσο το Asana όσο και το Monday.com προσφέρουν διαχείριση έργου, εργασιών και εργασίας. Πώς όμως το κάνουν διαφορετικά; Τι κάνει το ένα να ξεπερνά το άλλο;

Ας ανακαλύψουμε.

Asana: Για να διαχειριστείτε τα τρέχοντα έργα και τις εργασίες σας και να τα προβάλετε σε ένα μόνο μέρος, η Asana προσφέρει μια λειτουργία χαρτοφυλακίου. Λειτουργεί εξαιρετικά για ένα πλήρες έργο και όχι για μεμονωμένες εργασίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 50+ πρότυπα ή να δημιουργήσετε ένα από την αρχή και να διαχειριστείτε τα έργα σας.

Θα λάβετε πολλές κατηγορίες προβολών, όπως λίστες, χρονοδιαγράμματα και πίνακες Kanban για να εμφανίσετε τη ροή εργασίας σας διαφορετικά. Το Asana σάς επιτρέπει επίσης να σύρετε και να σύρετε τις εργασίες σας σε μια επιλεγμένη προβολή για να οπτικοποιήσετε την εργασία για πληροφορίες.

Επιπλέον, μπορείτε να συμπεριλάβετε ημερομηνίες λήξης για να δώσετε προτεραιότητα στην εργασία και να επισημάνετε πίνακες από τις προσεχείς, σήμερα ή μεταγενέστερες. Η προβολή ημερολογίου σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε προβλήματα στα προγράμματά σας και να τα διορθώνετε, ενώ οι “Εταιρικοί στόχοι” χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των στόχων σας και την ευθυγράμμιση όλων με αυτούς.

Monday.com: Σας επιτρέπει να χωρίζετε τα έργα σε μικρότερες εργασίες για να διευκολύνετε την ολοκλήρωσή τους. Έρχεται με μια λειτουργία διαχείρισης έργου για τη δημιουργία πινάκων εργαλείων και τη διαχείριση των πολύπλοκων έργων σας σε όλα τα τμήματα. Θα έχετε επίσης μια πλήρη εικόνα του χαρτοφυλακίου σας με διάφορες επιλογές διάταξης και θα βρείτε ποιος εργάζεται σε τι.

Διαχωρίστε τις εργασίες ανά ώρα, κάντε μια γρήγορη συνομιλία με οποιοδήποτε μέλος της ομάδας στο πλοίο, αναθέστε ένα στοιχείο σε διαφορετικά μέλη και βελτιώστε τη συνεργασία. Όπως και το Asana, η Δευτέρα σάς βοηθά να διαχειρίζεστε τη ροή εργασίας σας χρησιμοποιώντας προβολές όπως χρονοδιαγράμματα, γραφήματα Gantt, πίνακες Kanban κ.λπ. Ωστόσο, η εναλλαγή από τη μια προβολή στην άλλη είναι ευκολότερη τη Δευτέρα σε σύγκριση με το Asana.

Το Monday.com προσφέρει πολλά προκατασκευασμένα πρότυπα για τον προγραμματισμό, την εκτέλεση και την παρακολούθηση των εργασιών σε ένα μόνο μέρος. Λαμβάνετε επίσης πίνακες για να παρακινήσετε την ομάδα σας και αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις για την επίτευξη ορόσημων και προθεσμιών για να κάνετε γρήγορες διορθώσεις. Μπορείτε ακόμη και να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες, να τις μετακινήσετε μέσω του αγωγού σας και να τις ιεραρχήσετε.

Νικητής: Δευτέρα, καθώς είναι πιο εύκολη η εναλλαγή μεταξύ των προβολών και παρέχει περισσότερες επιλογές για προβολές και πρότυπα για τη δημιουργία και τη διαχείριση ροών εργασίας.

Ευκολία στη χρήση

Asana: Το Asana έχει μια διαισθητική και ελκυστική διεπαφή χρήστη με πολλές επιλογές όπως πρότυπα και διατάξεις (λίστα, πίνακας, ημερολόγιο και χρονοδιάγραμμα). Δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε τα έργα σας, να προσθέσετε μέλη της ομάδας, να αναθέσετε εργασία και να ορίσετε τη ροή εργασίας.

Επιπλέον, για να διευκολύνετε τα πράγματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα 50+ πρότυπά τους με βάση την περίπτωση χρήσης σας και να ξεκινήσετε με τη διαχείριση του έργου σας. Αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πρότυπα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από την αρχή ή να τραβήξετε υπολογιστικά φύλλα από μια λύση τρίτου κατασκευαστή.

  Διαχειριστείτε έργα, χρόνο, τιμολόγια, διαδικτυακές πληρωμές και άλλα χρησιμοποιώντας το Paymo

Συνολικά, το Asana κάνει τη διαχείριση του έργου σας διασκεδαστική, αλλά μερικές φορές μπορεί να σας μπερδέψει με πολλές λειτουργίες. Και αν είστε νέος, μπορεί να δυσκολευτείτε να μάθετε και να προσαρμοστείτε σε αυτό.

Monday.com: Όπως και το Asana, έτσι και η Δευτέρα προσφέρει μια διαισθητική διεπαφή χρήστη και είναι όμορφη. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε πίνακες για ένα έργο, αγωγό πωλήσεων, σχέδιο μάρκετινγκ, οδικό χάρτη κ.λπ. Η Δευτέρα σάς επιτρέπει επίσης να αναθέσετε μια μεμονωμένη εργασία σε πολλά μέλη και ομαδικές φάσεις έργου, στάδια συμφωνίας και χρονικά πλαίσια.

Για εύκολη οπτικοποίηση, έχετε πολλές επιλογές – πίνακας, ημερολόγιο, Gantt, Kanban, χρονοδιάγραμμα, φόρμα και άλλα. Το πιο σημαντικό, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε διάφορα μέρη του πίνακα ελέγχου σας, όπως χρώματα, επιλογές προβολής, πλήθος αντικειμένων και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να προβάλετε και να φιλτράρετε δραστηριότητες ανά ομάδα, ώρα, στήλη, όνομα κ.λπ.

Επιπλέον, θα λάβετε έναν τεράστιο αριθμό προκατασκευασμένων προτύπων το καθένα για τη δημιουργία περιεχομένου, το μάρκετινγκ, το σχεδιασμό, τις πωλήσεις, τα έγγραφα και άλλα, για να κάνετε την εργασία σας πιο εύκολη και να τα κάνετε προεπισκόπηση πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Συνολικά, λόγω του συντριπτικού αριθμού επιλογών και λειτουργιών, η χρήση της Δευτέρας μπορεί να γίνει πραγματικά μπερδεμένη, ειδικά για τους νέους χρήστες. Η καμπύλη εκμάθησής του είναι επίσης αρκετά απότομη.

Νικητής: Δευτέρα, καθώς προσφέρει πολλές προσαρμογές, η καμπύλη εκμάθησής του μπορεί να συγκρατηθεί ευκολότερα από αυτή του Asana.

Αναφορές και Analytics

Οι καλές αναφορές και τα αναλυτικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται το έργο σας, εντοπίζουν προβλήματα και τα διορθώνουν για να το οδηγήσετε στην επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Asana: Το Asana προσφέρει 360 μοιρών στο έργο σας με αναλυτικές αναφορές, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο. Παρέχει διαφορετικούς τύπους αναφορών:

  • Πρόοδος: Αποκτήστε πλήρη κατάσταση σχετικά με την πρόοδο του έργου για τον μήνα με όλες τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρέπει να ξεκινήσουν.
  • Υγεία εργασίας: Μπορείτε να προβάλετε μια επερχόμενη εργασία ανά έργο και προσαρμοσμένο πεδίο, μαζί με καθυστερημένες εργασίες για κάθε έργο.
  • Πόροι: Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εργασίες που εκτελούνται από ένα μέλος της ομάδας για την εβδομάδα και τα έργα σε ένα μήνα και να προβάλετε τον συνολικό αριθμό.

Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, μπορείτε να προβάλετε τις αναφορές σε διαφορετικές διατάξεις με βάση τις προτιμήσεις σας. Το εργαλείο αναφοράς θα επαρκεί για να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες, τις εργασίες και τα έργα των υπαλλήλων σας σε ένα μόνο μέρος χωρίς να χρειάζεστε εργαλεία αναφοράς και να παρακολουθείτε την απόδοσή τους.

Δευτέρα: Παρόμοια με το Asana, μπορείτε να παρακολουθείτε τα έργα, τα χρονοδιαγράμματα και τους υπαλλήλους σας τη Δευτέρα. Διαθέτει το “My Section” για να παρακολουθεί τα πράγματα που θα χρειαστεί η ομάδα σας για να ολοκληρώσει ένα έργο. Επίσης συγκεντρώνει και διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα του έργου με βάση την προθεσμία. Ωστόσο, δεν διαθέτει προηγμένες δυνατότητες αναφοράς όπως το Asana.

Νικητής: Η Asana λόγω των λεπτομερών αναφορών της για τα καθήκοντα, τους υπαλλήλους και την πρόοδο του έργου.

Αυτοματισμοί και ενσωματώσεις

Αυτοματοποίηση

Asana: Σας επιτρέπει να αυτοματοποιείτε επαναλαμβανόμενες εργασίες για να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια και να επενδύσετε σε άλλες σημαντικές δραστηριότητες. Προσφέρει καθορισμένους κανόνες για την αυτοματοποίηση εργασιών, όπως η ανάθεση εργασιών, η παρακολούθηση προόδου, οι υπόλοιπες ειδοποιήσεις, η παρακολούθηση χρόνου κ.λπ. Εάν δεν βρείτε την ενέργειά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους κανόνες.

Δευτέρα: Προσφέρει άφθονο αυτοματισμό χωρίς κώδικα για ενημερώσεις κατάστασης, ειδοποιήσεις ημερομηνίας λήξης, ειδοποιήσεις μέσω email, εξαρτήσεις, ανάθεση εργασιών, δημιουργία ροών εργασιών, παρακολούθηση χρόνου, λήψη ενημερώσεων προόδου και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον αυτοματισμό για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Ενσωματώσεις

Asana: Το Asana ενσωματώνεται με ασφάλεια και απρόσκοπτα με 200+ λύσεις, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενιαία πλατφόρμα για να κάνετε τα πάντα χωρίς εναλλαγή εργαλείων. Μερικά από αυτά είναι τα Slack, Salesforce, Gmail, Zendesk, Zoom, Teams, Outlook, Zapier, Vimeo, Jira Cloud, Dropbox, Canva, Lucidchart, YouTube, Notion, GitHub, GitLab, Trello, Sentry, MailChimp και άλλα.

Δευτέρα: Η Δευτέρα ενσωματώνεται επίσης με πολλά εργαλεία χωρίς να απαιτεί από εσάς να γράψετε κώδικα. Περιλαμβάνει Teams, Outlook, Slack, Dropbox, Calendar, Zoom, Gmail, LinkedIn, Zapier, Adobe Creative Cloud, Twilio, Salesforce, PandaDoc, Shopify, Stripe, Pipedrive, SurveyMonkey, HubSpot, Jira, GitHub, Todoist, κι αλλα.

Νικητής: Είναι ισοπαλία

Ασφάλεια και Απόρρητο

Με την αύξηση των κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα σύστημα που παρέχει ασφάλεια στην επιχείρησή σας και στα δεδομένα των πελατών σας από επιθέσεις. Ας συγκρίνουμε το Asana με τη Δευτέρα με βάση την ασφάλεια και το απόρρητο.

Η Asana ενσωματώνει την ασφάλεια δεδομένων στις λειτουργίες και τα προϊόντα της και επενδύει στη δημιουργία μιας αξιόπιστης υποδομής για την υποστήριξη των αναπτύξεών σας, ανεξάρτητα από το αν είναι 100 ή 100 χιλιάδες. Χρησιμοποιεί βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση ασφαλών, διαθέσιμων και επεκτάσιμων εφαρμογών cloud. Περιλαμβάνει πρωτόκολλα όπως κατακερματισμός κωδικού πρόσβασης, πρόσβαση ελάχιστων προνομίων, τακτικές αξιολογήσεις ασφαλείας, ανάπτυξη με επίκεντρο την ασφάλεια, δημόσια προγράμματα που σχετίζονται με σφάλματα κ.λπ.

Επιπλέον, το τμήμα ασφάλειας πληροφοριών της Asana χρησιμοποιεί τους πιο πρόσφατους ελέγχους ασφαλείας και παρακολουθεί κακόβουλες δραστηριότητες σε συσκευές πληροφορικής, δίκτυα και κέντρα δεδομένων. Προσφέρει επίσης ελέγχους διαχειριστή και προστασία δεδομένων για την οπτικοποίηση των πάντων και την έγκαιρη λήψη γρήγορων ενεργειών.

  Τι είναι το Spotify Duo και είναι κατάλληλο για εσάς;

Το Asana προσφέρει Single Sign-Ons (SSO), έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, SAML 2.0. και 99,90% χρόνο λειτουργίας και διαφάνεια στα δεδομένα σας σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, θα λαμβάνετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, μεθόδους ανάκτησης και τοπικά αντίγραφα ασφαλείας για να προετοιμαστείτε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι επίσης συμβατό με κανονισμούς όπως GDPR και CCPA και διαθέτει πιστοποίηση από SOC 2, SOC 3, ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27017:2015, ISO/IEC 27018:2019, ISO/IEC 27701:201 , GLBA και HIPAA (προσεχώς).

Δευτέρα: Όπως το Asana, έτσι και η Δευτέρα ενδιαφέρεται επίσης για την ασφάλεια των δεδομένων, των εφαρμογών, των συσκευών και του δικτύου σας. Παρέχει χαρακτηριστικά ασφαλείας εταιρικού επιπέδου, όπως έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και SSO με εργαλεία όπως το Okta και το One Login. Η Δευτέρα προσφέρει επίσης προστασία δεδομένων με δικαιώματα ομάδας και χρήστη, SLA χρόνου λειτουργίας και αρχεία καταγραφής λεπτομερούς ελέγχου, μαζί με πιστοποιήσεις GDPR, HIPAA, AICPA SOC, ISO 27001 και ISO 27:27018.

Νικητής: Είναι ισοπαλία αφού τόσο το Asana όσο και η Δευτέρα προσφέρουν πολλές δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου σε κάθε σχέδιο.

Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών είναι επίσης αποφασιστικός παράγοντας, διότι εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα αναζητήσετε τη βοήθεια μιας υποστηρικτικής και φιλικής ομάδας για να λύσετε τα προβλήματά σας.

Asana: Προσφέρει υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω συνομιλίας και εισιτηρίων και πολλά βίντεο YouTube, οδηγούς, τεκμηρίωση και άρθρα. Είναι επαγγελματίες και φιλικοί στην επίλυση των προβλημάτων σας.

Δευτέρα: Η Δευτέρα προσφέρει υποστήριξη πελατών 24/7 σε όλα τα σχέδιά της μέσω email, συνομιλίας και τηλεφώνου. Παρέχει επίσης έναν αποκλειστικό διαχειριστή επιτυχίας πελατών στο Enterprise πλάνο της. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στη βάση γνώσεων και στην ενότητα Συνήθεις Ερωτήσεις για να βρείτε απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις, να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube, να παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια και να διαβάσετε άρθρα.

Νικητής: Δευτέρα.

Τιμολόγηση

Asana: Προσφέρει τέσσερα σχέδια για την κάλυψη ποικίλων αναγκών:

  • Βασικό: Δωρεάν για απεριόριστες εργασίες, μηνύματα, έργα, αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων, αποθήκευση αρχείων έως 100 MB ανά αρχείο, 15 μέλη, 100+ δωρεάν ενσωματώσεις και πολλά άλλα.
  • Premium: 10,99 $ ΗΠΑ χρεώνονται με μη αυτόματο τρόπο για λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο Βασικό πρόγραμμα συν το Εργαλείο δημιουργίας ροής εργασιών, χρονοδιάγραμμα, απεριόριστους πίνακες εργαλείων, σύνθετη αναζήτηση και άλλα.
  • Επιχειρήσεις: 24,99 $ ΗΠΑ χρεώνονται με μη αυτόματο τρόπο για όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Premium, καθώς και χαρτοφυλάκια, φόρτο εργασίας, προηγμένες ενσωματώσεις, πρόγραμμα δημιουργίας προσαρμοσμένων κανόνων, εγκρίσεις και άλλα.
  • Επιχείρηση: Λάβετε μια προσφορά για να λάβετε τα πάντα στο Επιχειρηματικό σχέδιο συν SAML, SCIM, διαγραφή και εξαγωγή δεδομένων, στοιχεία ελέγχου συνημμένων, υποστήριξη προτεραιότητας, προσαρμοσμένη επωνυμία και πολλά άλλα.

Δευτέρα: Προσφέρει πέντε πακέτα και σας επιτρέπει να τα δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ.

  • Ατομικό: Δωρεάν για έως 2 θέσεις, 20+ τύπους στηλών, εισαγωγές Excel, 200+ πρότυπα, έως και 1000 στοιχεία, 500 MB αποθηκευτικός χώρος, αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων 1 εβδομάδας, 1 πίνακας/πίνακας ελέγχου κ.λπ.
  • Βασικό: 9 $/μήνα, χρεώνεται ετησίως για απεριόριστες θέσεις, απεριόριστα αντικείμενα, 5 GB αποθηκευτικού χώρου, αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων 1 εβδομάδας, 1 πίνακα/ταμπλό κ.λπ.
  • Τυπικό: 12 $/χρήστης/μήνα για απεριόριστες θέσεις, απεριόριστα αντικείμενα, αποθηκευτικός χώρος 20 GB, αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων 6 μήνες, 5 ταμπλό/πίνακας εργαλείων, 250 ενέργειες/μήνα,
  • Επαγγελματικά: 20 $/χρήστης/μήνα, για απεριόριστες θέσεις και αντικείμενα, αποθηκευτικός χώρος 100 GB, αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων 1 έτους, 10 ταμπλό/πίνακας ελέγχου, 25 χιλιάδες ενέργειες/μήνα
  • Enterprise: Λάβετε προσφορά για απεριόριστες θέσεις και αντικείμενα, 1000 GB αποθηκευτικό χώρο, 5 χρόνια καταγραφής δραστηριοτήτων, 50 ταμπλό/ταμπλό, 250 χιλιάδες ενέργειες/μήνα

Νικητής: Η Δευτέρα είναι λίγο πιο προσιτή, αλλά όχι μεγάλη διαφορά.

Περίληψη

Ας συνοψίσουμε τις διαφορές μεταξύ Asana και Δευτέρας σε έναν πίνακα.

ParameterAsanaMondayFeaturesΗ λίστα δυνατοτήτων της Asana είναι μινιμαλιστική, όπως διαχείριση εργασιών, έργων και ροής εργασιών, πολλαπλές επιλογές προβολής, ενσωματώσεις, πρότυπα κ.λπ. Η λίστα δυνατοτήτων της Δευτέρας είναι ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα χρήσιμη για επαγγελματίες χρήστες. Περιλαμβάνει διαχείριση εργασιών, ροής εργασιών και έργων, ελκυστικά πρότυπα, 100+ ενσωματώσεις κ.λπ. Ευκολία στη χρήση Το Asana έχει μια διαισθητική διεπαφή χρήστη, αλλά πολλές δυνατότητες και λειτουργίες μπορεί μερικές φορές να μπερδέψουν τους χρήστες και να καθυστερήσουν την εκμάθηση και την προσαρμογή στο εργαλείο . Η Δευτέρα έχει επίσης μια διαισθητική διεπαφή χρήστη, αλλά είναι πιο ελκυστική και πολύχρωμη. Η καμπύλη εκμάθησής του είναι επίσης απότομη, αλλά οι επιλογές προσαρμογής μπορούν να υποτάξουν την καμπύλη. Αναφορές και AnalyticsΠαρέχει εκθέσεις σε βάθος και αναλυτικά στοιχεία για την παρακολούθηση της απόδοσης των έργων και των εργαζομένων σας. Δεν παρέχει τόσο λεπτομερείς αναφορές όσο η Asana. Προβολές και διατάξειςΘα λάβετε πολλές προβολές όπως πίνακας, ημερολόγιο, Gantt κ.λπ., στο Asana. Η Δευτέρα προσφέρει επίσης πολλές ενσωματωμένες προβολές όπως Kanban Board, List, Workload, Timeline και Calendar. Κατάλληλο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλες οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις και οι απομακρυσμένες. Το PricingIt προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, ενώ το επί πληρωμή πρόγραμμα ξεκινά από 10,99 $ ανά άτομο ανά μήνα. Η Δευτέρα προσφέρει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα, ενώ το επί πληρωμή πρόγραμμα ξεκινά από 8 $ ανά θέση ανά μήνα.

Asana εναντίον Δευτέρας: Ποιο να διαλέξω;

Από την παραπάνω σύγκριση Asana εναντίον Δευτέρας, η Δευτέρα φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι της Asana. Έχει μια διαισθητική και ελκυστική διεπαφή χρήστη, πολλές χρήσιμες λειτουργίες και είναι εύκολο στη χρήση με προσαρμόσιμες επιλογές.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Asana δεν είναι καλή. Και τα δύο εργαλεία διαχείρισης έργων έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και πρέπει να επιλέξετε ένα με βάση τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας, όχι απλώς να εξετάζετε τις μετρήσεις ματαιοδοξίας.

Εάν οι απαιτήσεις σας είναι ελάχιστες, το Asana μπορεί να σας ταιριάζει. Δεν θα σας μπερδέψει με πάρα πολλές επιλογές. Είναι καλύτερο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν ένα εργαλείο διαχείρισης έργου με εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας.

Αλλά αν οι απαιτήσεις σας είναι διαφορετικές και χρειάζεστε ένα εργαλείο πλούσιο σε δυνατότητες που να είναι και οπτικά ελκυστικό, μπορείτε να πάτε με τη Δευτέρα. Μπορεί επίσης να είναι η καλύτερη επιλογή για απομακρυσμένες ομάδες και επιχειρήσεις.