Αγαπητέ προγραμματιστή, Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα αγοράσω την εφαρμογή σας

Στη γραμμή εργασίας μου, δοκιμάζω πολλές εφαρμογές. Τα κυνηγάω, κρίνω τη χρησιμότητά τους, τα δοκιμάζω και, στη συνέχεια, όταν διαπιστώνω ότι μια εφαρμογή λειτουργεί αρκετά καλά ή αντιμετωπίζει ένα πραγματικό πρόβλημα, την εξετάζω για τους αναγνώστες μας. Ακούγεται σαν μια διασκεδαστική δουλειά και καθώς συνέχισα να δοκιμάζω και να εξετάζω όλο και περισσότερες εφαρμογές, έχω καταλάβει ενδεικτικές ενδείξεις για το τι κάνει μια καλή εφαρμογή. Αλλά δεν είμαι υπερβολικά έξυπνος για να καταλάβω αυτά τα σημάδια. είναι ένα υποπροϊόν της εμπειρίας και όπου μπορώ να προσδιορίσω εάν μια εφαρμογή είναι καλή ή κακή κοιτάζοντας απλώς τα στιγμιότυπα οθόνης και διαβάζοντας μια σύντομη περιγραφή, δεν είναι αλάνθαστος έλεγχος. Οι προγραμματιστές είναι εξίσου έξυπνοι (αν όχι περισσότεροι) στο παιχνίδι από μένα και μου δίνουν το παράπονο. Είναι τέτοιες στιγμές που η πραγματική δοκιμή μιας καλής εφαρμογής καταλήγει σε ένα πράγμα και μόνο σε ένα πράγμα. χαρακτηριστικά.

Πριν μπω στις λεπτομέρειες, θα μοιραστώ ποια είναι αυτά τα ενδεικτικά σημάδια μιας φαινομενικά καλής εφαρμογής. Οι αξιολογήσεις και οι κριτικές δεν αποτελούν μέρος της εξίσωσης, επειδή είναι δουλειά μου να εξετάζω τις νέες, τις μη ανακαλυφθείσες εφαρμογές, αυτές που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα και να ενημερώνω τους άλλους για αυτό, ώστε να μην χρειάζεται να ψάξουν και να πειραματιστούν οι ίδιοι με εφαρμογές.

Σχέδιο: Μην κάνετε λάθος ότι αυτό είναι που βάζει το πόδι σας στην πόρτα. Το σχέδιο δεν είναι το χρωματικό θέμα που χρησιμοποιείτε, δεν είναι πόσο φανταχτερά είναι τα γραφικά, πόσο ελάχιστη είναι η διεπαφή. Είναι όλα αυτά τα πράγματα. Όταν κοιτάζω τον καλό σχεδιασμό, κοιτάζω πόσο εύκολη είναι η χρήση, η πλοήγηση και η κατανόηση μιας εφαρμογής για τον μέσο χρήστη.

Τι προβλήματα λύνει; Αυτή είναι μια βασική ερώτηση που κάνω όταν κοιτάζω μια εφαρμογή, οποιαδήποτε εφαρμογή. Μια νέα εφαρμογή συντόμευσης διευθύνσεων URL κυκλοφορεί πιθανώς κάθε εβδομάδα, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές από αυτές τώρα που δεν είναι πλέον πρόβλημα για επίλυση. Πολλές υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων έχουν αναλάβει να προσφέρουν συντομευμένες διευθύνσεις URL και να αποκόψουν τον μεσάζοντα. Μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό πρόβλημα. Πρέπει να καλύψει μια πραγματική ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι. Ακριβώς επειδή κάποιος το ανέπτυξε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι χρήσιμο. Η χρησιμότητα είναι μια έννοια που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων. Αν πρέπει να σκέφτομαι για ώρες μόνο για να καταλήξω σε μια χρήση για μια εφαρμογή ή υπηρεσία, πραγματικά δεν είναι χρήσιμο.

Δοκιμάστε πριν αγοράσετε: Στο wdzwdz, σπάνια καλύπτουμε εφαρμογές ή υπηρεσίες που δεν διαθέτουν δωρεάν έκδοση για να τη δοκιμάσουν οι αναγνώστες μας. Συχνά, όταν βρίσκουμε μια επί πληρωμή εφαρμογή που αξίζει τον έλεγχο, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας δωρεάν αντίγραφα. Και είναι αυτό το τελευταίο κριτήριο που με οδηγεί στο γιατί θα αναβαθμίσω ή δεν θα αναβαθμίσω μια εφαρμογή.

SleepBetter – Μια μελέτη περίπτωσης

Πριν από λίγες μέρες εξέτασα μια εφαρμογή που ονομάζεται SleepBetter. Είναι μια εφαρμογή που υπόσχεται καλύτερο ύπνο και μόνο αυτός ο ισχυρισμός είναι αρκετός για να με κάνει να το δοκιμάσω τουλάχιστον. Όχι μόνο η εφαρμογή έχει εξαιρετικό σχεδιασμό, αλλά λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. κοιμάται άσχημα. Το κεράσι από πάνω είναι φυσικά το γεγονός ότι έχει μια δωρεάν έκδοση που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας. Αν σας αρέσει αυτό που προσφέρει η εφαρμογή, μπορείτε να αναβαθμίσετε και να ξεκλειδώσετε περισσότερες λειτουργίες (και επίσης να αφαιρέσετε αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις). Και αν θέλετε ακόμη περισσότερες αποδείξεις ότι αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική, δείτε την εταιρεία που την ανέπτυξε. Runtastic. Κατασκευάζουν εξαιρετικές εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης και αν αυτό δεν σας λέει πόσο υπέροχη εφαρμογή μπορεί να είναι αυτή, τι σημαίνει;

  Πώς να αλλάξετε τον οικοδεσπότη μιας σύσκεψης στο ζουμ

Το SleepBetter έχει τα πάντα για αυτό και ωστόσο, αποφάσισα ότι δεν θα αξίζει ποτέ τη μικρή τιμή των 1,99 $ για την αναβάθμιση. Μετά τη χρήση του για μια εβδομάδα, το SleepBetter δεν με βοηθά να κοιμάμαι καλύτερα. Με βοηθά να ξυπνάω σε μια συγκεκριμένη ώρα, κάτι που η εφαρμογή συναγερμού στο τηλέφωνό μου κάνει τέλεια.

Τι πήγε στραβά?

Όπου η εφαρμογή έλεγξε όλα τα πλαίσια που την καθιστούσαν καλή εφαρμογή, η απόλυτη ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου όταν σκέφτηκα την αναβάθμιση είναι τι αγοράζω πραγματικά εδώ; Η pro-έκδοση προσφέρει προσαρμογή συναγερμού, παρακολούθηση ονείρων, στατιστικά σε βάθος και την επίδραση του κύκλου της σελήνης στον ύπνο σας.

Έχω ήδη μια εφαρμογή ξυπνητήρι, λειτουργεί καλά και μπορώ να την προσαρμόσω όσο θέλω. Ονειρεύομαι ότι με κυνηγούν, πέφτω ή χάνω μια εξέταση. Απλώστε, ξεπλύνετε, επαναλάβετε. Στατιστικά; Σίγουρα, μου αρέσουν τα γραφήματα πίτας πάνω από τοίχους κειμένου, αλλά μου αρέσει επίσης να κοιμάμαι καλά.

Τώρα ο κύκλος του φεγγαριού και τα εφέ του είναι αυτά που φαίνονται ενδιαφέροντα. Η έρευνα έχει δείξει ότι η πανσέληνος ή οι μέρες γύρω από αυτήν μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο ύπνο για μερικούς ανθρώπους και λυκάνθρωπους. Πράγματι οδηγεί σε πτώση της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου σας και αυτό είναι σίγουρα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χαρακτηριστικό που αξίζει αναβάθμισης.

  Χρησιμοποιήστε συνταγές για να δημιουργήσετε τυχαίους κωδικούς πρόσβασης που δεν χρειάζεται να θυμάστε [Paid]

Η προ-έκδοση του SleepBetter θα μου πει πώς η άσκηση, το φαγητό αργά, η αγχωτική μέρα και η κατανάλωση καφεΐνης θα επηρεάσουν τον ύπνο μου. Η δωρεάν έκδοση τα επηρεάζει συνολικά και η έκδοση pro θα μου πει ποιο είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καθενός. Εδώ αποκαλώ μπλόφα της εφαρμογής.

Οι ρωγμές αρχίζουν να εμφανίζονται

Παρά την άσκηση, το να τρώω αργά ή να παραλείπω τελείως το δείπνο, να έχω μια αγχωτική μέρα, ακόμη και να καταναλώνω καφεΐνη μόνο μία ώρα πριν τον ύπνο ή να μην κάνω τίποτα από αυτά τα πράγματα, η εφαρμογή μου λέει μέρα με τη μέρα ότι έχω κοιμηθεί με 98% αποτελεσματικότητα. Η αποτελεσματικότητα του ύπνου μου δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι δραστηριότητές μου πριν πάω. Θα νόμιζες ότι η κατανάλωση καφέ θα μείωνε λίγο την αποτελεσματικότητα του ύπνου μου, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Τι ακριβώς μου λένε αυτά τα στατιστικά για την αποτελεσματικότητα του ύπνου;

Ούτε μια φορά η εφαρμογή αναφέρει τους κύκλους REM, αλλά συνεχίζει να μου λέει ότι κοιμήθηκα με 98% αποτελεσματικότητα με μόλις 5 ώρες ύπνου. Το ότι είμαι ξύπνιος δεν σημαίνει ότι είμαι καλά ξεκούραστος. Είναι πραγματικά αυτά τα στατιστικά στοιχεία, το γεγονός ότι είναι απίστευτα και ότι οι παράγοντες που θα έπρεπε να τους επηρεάζουν δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά σε αυτό, που με απομακρύνουν από την αναβάθμιση. Οι κύκλοι της Σελήνης μπορεί να άξιζαν την αναβάθμιση, αλλά τα στατιστικά του ύπνου που λαμβάνω με τη δωρεάν έκδοση είναι τόσο δύσκολο να τα πιστέψω που με κάνουν να σκέφτομαι ότι οι κύκλοι της σελήνης μπορεί να έχουν παρόμοια (ανάγνωση: μηδέν) επίδραση στον ύπνο μου.

Αυτό είναι κάτι που χρειάστηκαν 7 μέρες και 7 νύχτες για να καταλάβω, ανεξάρτητα από το τι μου προσφέρει η εφαρμογή μετά την αναβάθμιση σε αυτήν, η δωρεάν έκδοση είναι ήδη μια απογοήτευση. Τα χαρακτηριστικά δεν αποδίδουν. Και στο τέλος, πρόκειται για τα χαρακτηριστικά.

The Infinity Blade Series – Μια άλλη μελέτη περίπτωσης

Δεν παίζω πολύ. Τα παιχνίδια για κινητά για μένα είναι συνήθως τρόποι για να σκοτώσεις χρόνο ή ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγεις να μιλάς με ανθρώπους. Το τηλέφωνό μου έχει παιχνίδια όπως Candy Crush, Letterpress, Cut the Rope και Tall Chess. Απλά μικρά παιχνίδια που είναι χαλαρωτικά στο παιχνίδι και διανοητικά διεγερτικά (δεν περιλαμβάνεται το Candy Crush). Πριν από λίγο καιρό, πριν από δύο χρόνια, οι υπέροχοι άνθρωποι πίσω από τη σειρά Infinity Blade αποφάσισαν να κάνουν το Infinity Blade I δωρεάν για τις διακοπές του Πάσχα ή των Χριστουγέννων (ξεχνώ ποια). Τα ιστολόγια που καλύπτουν παιχνίδια ενθουσιάζονταν με αυτό το παιχνίδι και είναι δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αποφάσισα ότι δεν ήταν κακό στην προσπάθεια.

  9 δροσερά θέματα πλάσματος KDE

Μου άρεσε το παιχνίδι. ήταν διασκεδαστικό. Μου έδιωξε την γελοία αυτοεπινοημένη ιδέα ότι το παιχνίδι σε ένα iPhone 4 δεν θα ήταν ποτέ μια διασκεδαστική εμπειρία. Οι προγραμματιστές έκαναν καταπληκτική δουλειά με την ιστορία, τα όπλα, τις πανοπλίες, τα τέρατα, τις σκηνές, το παιχνίδι, τα πάντα. Τα γραφικά με έκαναν να σιχαίνομαι. Συνέχισα να αγόρασα και τον δεύτερο και τον τρίτο τόμο αυτού του παιχνιδιού και έχω ολοκληρώσει κάθε παιχνίδι περισσότερες από μία φορές. Ποτέ δεν βαρέθηκα ούτε ένιωσα ότι σπατάλησα τα χρήματα που ξόδεψα σε αυτό

Αυτό το παιχνίδι εκπλήρωσε την υπόσχεσή του για ψυχαγωγία και άξιζε την τιμή του. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή μου πούλησε τους επόμενους δύο τόμους. Καμία διαφήμιση δεν με ώθησε να αγοράσω το Infinity Blade II και το Infinity Blade III, δεν υπήρχαν προσφορές εκείνη την εποχή και σίγουρα δεν υπήρχε δοκιμαστική περίοδος. Δεν έχω τύψεις.

Μήλο και Πορτοκάλια;

Μόλις συνέκρινα μια εφαρμογή υγείας με ένα παιχνίδι. Μπορείτε να πείτε ότι είναι άδικο, αλλά επειδή και οι δύο προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα, προσπαθώντας να κάνουν τους χρήστες να τα αγοράσουν ή τις επόμενες/επαγγελματικές εκδόσεις τους, σημαίνει ότι και οι δύο έχουν τον ίδιο στόχο. Και η επίτευξη αυτού του στόχου και για τις δύο εφαρμογές σημαίνει ότι πρέπει να εκπληρώσουν αυτό που υπόσχονται. Αυτό μπορεί να είναι ψυχαγωγία ή μπορεί να είναι μια εικόνα για τη σωματική μας ευεξία και τρόπους για να τη βελτιώσουμε.

Το Infinity Blade είναι ένα παιχνίδι και το App Store είναι γεμάτο παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο για μια εφαρμογή να ξεχωρίσει εκτός κι αν είναι πραγματικά καλή εφαρμογή. Πρέπει να είναι διασκεδαστικό και το Infinity Blade είναι. Είναι τρελά καλό.

Το SleepBetter ανταγωνίζεται εφαρμογές υγείας που είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με τα παιχνίδια και ακόμη και την κατηγορία φωτογραφίας. Προέρχεται από μια επώνυμη εταιρεία και αυτό είναι μια εξαιρετική σύσταση. Δεν αποδίδει.

συμπέρασμα

Η έκδοση TL;DR αυτού του άρθρου είναι ότι μια εφαρμογή πρέπει να παραδοθεί διαφορετικά οι χρήστες δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν. Θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να καταλάβουμε ότι οι δυνατότητες είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αναβαθμίζουν, αλλά ορισμένοι προγραμματιστές εφαρμογών δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν είναι μια δύσκολη ιδέα ούτε είναι μυστικό, επειδή πολλοί προγραμματιστές το έχουν καταλάβει σωστά. Τα χαρακτηριστικά είναι αυτά που έχουν σημασία και κάνουν την εφαρμογή να αξίζει την αναβάθμιση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω αγοράσει εφαρμογές καιρού, παιχνίδια, μια εφαρμογή παρακολούθησης περιόδου, μια εξαιρετική εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων για τα δεδομένα 3G και Wi-Fi μου, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει κάποιο είδος εφαρμογών στις οποίες επιφυλάσσομαι δεδομένου ότι η εφαρμογή κάνει αυτό που υπόσχεται να κάνει.