Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0x800f081e στην Ενημέρωση Spring Creators των Windows 10

Το Windows 10 Spring Creators Update είναι ζωντανό στο κανάλι παραγωγής. Μπορείτε να λάβετε την Spring Creators Update τώρα είτε μέσω των Windows Updates είτε μέσω του Media Creation Tool. Δεδομένου ότι υπάρχει μια σημαντική νέα ενημέρωση που σημαίνει μόνο ένα πράγμα. σφάλματα και σφάλματα. Προφανώς θα τα καλύψουμε και τις λύσεις τους καθώς περισσότερα από αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια. Αυτήν τη στιγμή, ορισμένοι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 0x800f081e όταν προσπαθούν να κάνουν ενημέρωση στην Ενημέρωση Spring Creators. Αυτό το σφάλμα έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία της ενημέρωσης. Εδώ είναι μια πιθανή διόρθωση.

Ελέγξτε το μήνυμα λάθους

Τα Windows χρησιμοποιούν γενικούς κωδικούς σφάλματος, επομένως, εάν δείτε το σφάλμα 0x800f081e, πρέπει πρώτα να ελέγξετε το αρχείο καταγραφής σφαλμάτων. Μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία στον υπολογιστή σας και ελέγξτε το αρχείο TXT με το όνομα setuperr.log. θα ανοίξει με το Σημειωματάριο.

C:$WINDOWS.~BTSourcesPanther

Εάν το σφάλμα που αναφέρεται είναι το εξής ή κάτι παρόμοιο, π.χ., σχετίζεται με το πακέτο Windows Media Player, τότε η παρακάτω επιδιόρθωση θα κάνει το κόλπο για εσάς.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet στα Windows 10

Η λειτουργία απέτυχε: Προσθήκη [1] πακέτο C:$WINDOWS.BTFODsDUf5d394a9-b4f4-457c-b5f8-438a6b8e72a0Microsoft-Windows-MediaPlayer-Package31bf3856ad364e35~amd64~~.cab. Σφάλμα: 0x800F081E[gle=0x000000b7]

Το αρχείο καταγραφής ενδέχεται να περιέχει άλλα μηνύματα σφάλματος και άλλους κωδικούς σφάλματος. Εάν αναφέρεται το σφάλμα 0x800f081e, δοκιμάστε αυτήν την επιδιόρθωση.

Διορθώστε το σφάλμα 0x800f081e

Το σφάλμα 0x800f081e σχετίζεται με το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει στο σύστημά σας ή ίσως, εάν εκτελείτε Windows N, το πακέτο είναι προεγκατεστημένο. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να απαλλαγείτε από το πακέτο, να ενημερώσετε τα Windows 10 στην Ενημέρωση Spring Creators και, στη συνέχεια, να το εγκαταστήσετε ξανά.

Για να καταργήσετε το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων, επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή τοποθεσίας στην Εξερεύνηση αρχείων.

Control PanelPrograms

Κάντε κλικ στην επιλογή «Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λειτουργιών των Windows».

  Πώς να αναζητήσετε όλες τις υπηρεσίες ροής για μια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή

Θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο. Περιμένετε να συμπληρωθεί η λίστα με τις δυνατότητες και αναζητήστε τις δυνατότητες πολυμέσων στη λίστα. Καταργήστε την επιλογή, κάντε κλικ στο Ok και για καλό μέτρο, επανεκκινήστε το σύστημά σας. Ίσως πιστεύετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την επανεκκίνηση, αλλά να γλιτώσετε από τον μελλοντικό σας πόνο και να επανεκκινήσετε το σύστημά σας.

Μετά την επανεκκίνηση, εκτελέστε ξανά την ενημέρωση και θα έπρεπε να περάσει χωρίς προβλήματα, εάν αυτό το σφάλμα ήταν το μόνο πράγμα που το εμπόδιζε. Εάν υπάρχουν άλλα σφάλματα που προκαλούν την αποτυχία της ενημέρωσης, θα πρέπει να τα επιλύσετε επίσης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την προστασία από παραβίαση για την ασφάλεια των Windows στα Windows 10

Αξίζει επίσης να διαβάσετε την ανάρτησή μας σχετικά με την προετοιμασία του συστήματός σας για μια ενημέρωση, η οποία περιγράφει τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι μια ενημέρωση δεν θα αποτύχει. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να ξεκινήσετε την πυρηνική ενέργεια και να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση.