Πιστοποίηση AWS – Ποιες είναι οι επιλογές και πώς να γίνετε Πιστοποίηση;

Γίνετε ειδικός με πιστοποίηση AWS για καλύτερη ανάπτυξη σταδιοδρομίας!

Η Amazon Web Services (AWS) είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης cloud που διατίθεται στον κλάδο εδώ και λίγο καιρό. Το AWS διαθέτει μια μεγάλη δεξαμενή πόρων και υπηρεσιών που βοηθούν στη ρύθμιση και την έναρξη και εκτέλεση πολλών ζωντανών σεναρίων χωρίς κανένα πρόβλημα εγκατάστασης υλικού.

Το AWS παρέχει ένα μοντέλο pay-as-you-go που σημαίνει ότι πληρώνετε για τους πόρους που χρησιμοποιείτε. Αυτό απαιτεί να χρησιμοποιείτε τους πόρους προσεκτικά για να αποτρέψετε περιττές χρεώσεις στη τιμολόγηση.

Για να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιούνται οι σωστοί πόροι και ότι η ρύθμιση είναι τέλεια σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης cloud, οι οργανισμοί αναζητούν συνεχώς ειδικούς στον τομέα τους. Η εύρεση και η εξακρίβωση ενός ειδικού στην ευρεία δεξαμενή ανθρώπινων πόρων μπορεί να είναι δύσκολη. Ως εκ τούτου, η AWS παρέχει μια ποικιλία πιστοποιήσεων για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να συνδεθούν με το άτομο που έχει τις σωστές δεξιότητες.

Διαδρομές πιστοποίησης AWS

Η παραπάνω εικόνα είναι η τέλεια απεικόνιση της διαδρομής πιστοποίησης και των επιλογών που είναι διαθέσιμες με το AWS. Ας καταλάβουμε κάθε βήμα, εν συντομία, για να σας βοηθήσουμε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση.

  7 καλύτερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο για εγγραφή οθόνης και κάμερας

Cloud Practitioner – Θεμελιώδης Πιστοποίηση

Αυτό είναι το κύριο βήμα πιστοποίησης για τη λήψη περαιτέρω πιστοποιήσεων AWS. Αυτή η πιστοποίηση περιλαμβάνει μελέτη σχετικά με τα βασικά στοιχεία του cloud AWS. Ασχολείται με την κατανόηση των παρακάτω στοιχείων:

  • Κάθε υπηρεσία AWS που είναι διαθέσιμη για χρήση
  • Μηχανισμός χρέωσης για τις υπηρεσίες
  • Κατανόηση του πίνακα ελέγχου χρέωσης και πλοήγηση στον πίνακα ελέγχου χρέωσης
  • Γίνεστε αρκετά ικανοί για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες AWS για μια βασική εγκατάσταση

Διάρκεια εξέτασης: 1,5 ώρα

Κόστος εξέτασης: 100 $ ανά εξέταση

Πιστοποίηση Συνεργάτη

Το επίπεδο πιστοποίησης συνεργατών στο AWS αποτελείται από τρεις διαφορετικές ειδικότητες στις οποίες κάποιος θα μπορούσε να λάβει πιστοποίηση. Οι διαθέσιμες ειδικότητες περιλαμβάνουν:

  • Αρχιτέκτονας Λύσεων
  • Προγραμματιστής
  • Διαχειριστής SysOps

Το αναμενόμενο επίπεδο εμπειρίας ενός πιστοποιημένου συνεργάτη AWS είναι τουλάχιστον ένα έτος. Υποτίθεται ότι η εμπειρία ενός έτους στους παραπάνω ρόλους θα επέτρεπε στον υποψήφιο να αποκτήσει συνολική εμπειρία στους σχετικούς πόρους. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική απαίτηση.

AWS Certified Solutions Architect – Associate

Η πιστοποίηση AWS Associate Solutions Architect επικεντρώνεται κυρίως στις δεξιότητες χρήσης πόρων AWS σε μεγάλη κλίμακα. Η πιστοποίηση διαπιστώνει ότι ο υποψήφιος έχει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την κατασκευή τεχνολογικών αρχιτεκτονικών χρησιμοποιώντας AWS για έργα μικρής έως μεσαίας κλίμακας. Ένας Associate Solutions Architect επιδεικνύει τις παρακάτω δεξιότητες:

  • Αποτελεσματική διαμόρφωση και αρχιτεκτονική σχεδίασης για επεκτάσιμες λύσεις cloud
  • Καθορίστε κανόνες σχεδίασης για τις λύσεις που αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας το AWS cloud
  • Παρέχετε κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησης και βασικής ασφάλειας για τη δημιουργία εξαιρετικής στοίβας τεχνολογίας

Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες 10 λεπτά

Κόστος εξέτασης: 150 $ ανά εξέταση

  Τα 13 καλύτερα ποδήλατα κάτω από το γραφείο για το γραφείο του σπιτιού σας, για να είστε υγιείς

AWS Certified Developer – Associate

Η πιστοποίηση AWS Associate Developer ασχολείται με την ικανότητα του υποψηφίου να αναπτύσσει, να αναπτύσσει και να διορθώνει λύσεις που βασίζονται σε cloud στο AWS. Η πιστοποίηση κρίνει τις παρακάτω ικανότητες του υποψηφίου:

  • Δυνατότητα αξιοποίησης του AWS SDK για χρήση του AWS μέσω προγραμματισμού
  • Ικανότητα στην ανάπτυξη αρχιτεκτονικών χωρίς διακομιστή χρησιμοποιώντας AWS SDK
  • Απαραίτητες δεξιότητες αρχιτεκτονικής για εργασία με πόρους AWS

Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες 10 λεπτά

Κόστος εξέτασης: 150 $ ανά εξέταση

AWS Certified SysOps Administrator – Associate

Αυτή η πιστοποίηση ασχολείται με την αξιολόγηση των δεξιοτήτων διαχείρισης των λειτουργιών του συστήματος AWS για έργα μεγάλης κλίμακας. Το AWS είναι μια μεγάλη δεξαμενή πόρων για τους οποίους η διαχείριση των πόρων και η βελτιστοποίησή τους είναι πρόκληση. Ένας διαχειριστής SysOps είναι εξειδικευμένος στην ανάπτυξη, τη διαχείριση και τις συνολικές λειτουργίες των πόρων που χρησιμοποιούνται. Η πιστοποίηση βαθμολογεί τον υποψήφιο για τις παρακάτω δεξιότητες:

  • Η δυνατότητα ανάπτυξης κλιμακούμενων λύσεων cloud
  • Δυνατότητα διαχείρισης της χρήσης πόρων στο βέλτιστο επίπεδο χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση
  • Δυνατότητα εντοπισμού και εξάλειψης λειτουργικών προβλημάτων σε επίπεδο δικτύου και συστήματος στη στοίβα πόρων AWS

Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες 10 λεπτά

Κόστος εξέτασης: $150

Επαγγελματική Πιστοποίηση

Το επίπεδο επαγγελματικής πιστοποίησης έχει δύο σημαντικές πιστοποιήσεις που μπορούν να επιλεγούν.

  • Αρχιτέκτονας Λύσεων
  • Μηχανικός DevOps

Οι πιστοποιήσεις στοχεύουν να κρίνουν ότι οι υποψήφιοι κατανοούν σε βάθος τη λειτουργία των πόρων AWS και τη σχέση τους. Επίσης, κλιμακώνει την ικανότητα του υποψηφίου να αναπτύξει ή να διαχειριστεί ένα πλήρες έργο από άκρο σε άκρο στη στοίβα τεχνολογίας AWS.

  Βρείτε φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού ειδικά για παιχνίδια, προγραμματισμό ή γενική χρήση

Πιστοποίηση AWS Solution Architect – Επαγγελματίας

Αυτή η πιστοποίηση προορίζεται για επαγγελματίες πληροφορικής με τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρίας στη χρήση AWS. Η πιστοποίηση σημαίνει ότι ο υποψήφιος είναι κατάλληλος για το σχεδιασμό κλιμακούμενων λύσεων υπολογιστικού νέφους για σχεδόν οποιοδήποτε τομέα. Ένας πιστοποιημένος αρχιτέκτονας λύσεων αναμένεται να είναι εξειδικευμένος σε:

  • Σχεδιασμός λύσεων για διαδικτυακές εφαρμογές
  • Ανάπτυξη λύσεων στον τομέα μηχανικής μάθησης
  • Σχεδιάζοντας πλατφόρμες υπολογιστών AI υψηλής απόδοσης σε AWS
  • Σε βάθος κατανόηση της λειτουργίας των πόρων AWS

Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες 50 λεπτά

Κόστος εξέτασης: $300

AWS Certified DevOps Engineer – Επαγγελματίας

Ένας Μηχανικός DevOps είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της βάσης ανάπτυξης για κάθε έργο καθώς και μιας επιχειρησιακής βάσης χρησιμοποιώντας τους πόρους AWS. Ένας μηχανικός DevOps με πιστοποίηση AWS επαγγελματικού επιπέδου δεξιοτήτων αναμένεται να έχει τις παρακάτω δεξιότητες:

  • Δυνατότητα παροχής της σωστής ποσότητας πόρων για οποιοδήποτε συγκεκριμένο έργο
  • Ικανότητα διαχείρισης και διατήρησης των πόρων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου
  • Δυνατότητα λειτουργίας των πόρων με βελτιστοποιημένο τρόπο

Η εξέταση θα πρέπει να δίνεται ιδανικά από άτομο που έχει τουλάχιστον 2,5 χρόνια να κάνει τις παραπάνω δραστηριότητες. Αυτό διασφαλίζει ότι το άτομο έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να λάβει πιστοποίηση.

Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες 50 λεπτά

Κόστος εξέτασης: $300

συμπέρασμα

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια διαδοχική διαδρομή με κατευθυνόμενο τρόπο για την επίτευξη του επαγγελματικού επιπέδου πιστοποίησης για το AWS. Η AWS έχει καθορίσει το επιθυμητό επίπεδο εμπειρίας για κάθε μάθημα πιστοποίησης. Το AWS το αποφασίζει αναλύοντας τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει το επίπεδο δεξιοτήτων. Ως εκ τούτου, οι εξετάσεις πιστοποίησης θα πρέπει να διεξάγονται μόνο μετά από σχετική πρακτική εμπειρία στο AWS.

Εκτός από τις παραπάνω πιστοποιήσεις, μπορείτε επίσης να επιλέξετε περαιτέρω εξειδικεύσεις σε πολλούς τομείς τεχνολογίας. Μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες αυτών των πιστοποιήσεων ειδικότητας εδώ.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;