Παράβλεψη δικαιωμάτων και επιτρέψτε στα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο σε οποιονδήποτε ιστότοπο να εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη [Chrome]


Τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων που είναι ενσωματωμένα σε ιστότοπους έχουν όλα ένα κουμπί πλήρους οθόνης που επεκτείνει το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων έτσι ώστε να γεμίζει ολόκληρη την οθόνη σας. Κάθε φορά που επιτρέπετε σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων να εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη, ουσιαστικά επιτρέπετε στον ιστότοπο στον οποίο είναι ενσωματωμένος να εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη. Μπορεί να γίνει ενοχλητικό επειδή οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν το Vimeo, το YouTube ή σπάνια το DailyMotion για την ενσωμάτωση βίντεο και όλοι αυτοί είναι ιστότοποι των οποίων τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων έχουμε ήδη επιτρέψει την πρόσβαση σε πλήρη οθόνη. Ακριβώς επειδή το βίντεο είναι ενσωματωμένο σε διαφορετικό ιστότοπο, το Chrome μάς ζητά να επιτρέψουμε στον ιστότοπο να εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη, ακόμα κι αν το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων είναι αυτό του YouTube. Εάν το μήνυμα “Να επιτρέπεται η πλήρης οθόνη” σας ενοχλεί, ακολουθεί ένας απλός τρόπος για να το απενεργοποιήσετε.

  Πώς να τραβήξετε ένα βίντεο σε ένα Chromebook

Προειδοποιήστε ότι αυτό θα επιτρέψει σε όλες τις συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων σε οποιονδήποτε ιστότοπο που επισκέπτεστε να μεταβούν σε λειτουργία πλήρους οθόνης όταν κάνετε κλικ στο κουμπί. Δεν θα σας ζητηθεί να το επιτρέψετε ή να το απαγορεύσετε. Μεταβείτε στη Ρύθμιση Chrome κάνοντας κλικ στο κουμπί μενού χάμπουργκερ επάνω δεξιά. Κάντε κλικ στην Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων και στην περιοχή Απόρρητο κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις περιεχομένου. Αναζητήστε την επιλογή Πλήρης οθόνη και κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση εξαιρέσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να γράψετε chrome://settings/contentExceptions#fullscreen στη γραμμή διευθύνσεων.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια μακρά λίστα ιστότοπων στους οποίους έχετε επιτρέψει την πρόσβαση σε πλήρη οθόνη. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις καταχωρήσεις και επεξεργαστείτε την σε

*://*/*

Η καταχώριση που επεξεργαστήκατε δεν θα εμφανίζεται πλέον σε αυτήν τη λίστα και αυτό είναι το ενδεικτικό ότι επεξεργαστήκατε με επιτυχία τη λίστα. Προειδοποιήστε ότι δεν υπάρχει τρόπος να το αντιστρέψετε χωρίς να επαναφέρετε το Chrome, γι’ αυτό μην το κάνετε αν δεν είστε έτοιμοι να αναλάβετε τη δέσμευση. Μπορείτε να το επαναφέρετε επαναφέροντας το Chrome, ωστόσο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά όλων των cookie, των θεμάτων, της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης, της σελίδας της νέας καρτέλας μεταξύ άλλων. Οι επεκτάσεις και οι σελιδοδείκτες σας θα παραμείνουν ανέγγιχτοι.

  Πώς να διορθώσετε την τιμή που δεν είναι διαθέσιμη για επεκτάσεις στο Chrome Web Store