Πώς να ρυθμίσετε το Microsoft Teams

Το Microsoft Teams ανταγωνίζεται άμεσα το Slack και θα αντικαταστήσει το Skype για επιχειρήσεις, ως κορυφαία πλατφόρμα συλλογικής επικοινωνίας για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Δημιουργήστε έναν οργανισμό στο Teams και προσκαλέστε τους συναδέλφους σας να αρχίσουν να συνομιλούν, να μοιράζονται και να ενσωματώνονται.

Πώς να δημιουργήσετε έναν οργανισμό στο Microsoft Teams

Κατευθύνετε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο “teams.microsoft.com” και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό δωρεάν εάν δεν έχετε ήδη.

Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft, επιλέξτε “Λήψη της εφαρμογής Windows” για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή σας Windows, macOS, iOS, Android ή Linux.

Η έκδοση της εφαρμογής ιστού που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζει κλήσεις ή συσκέψεις σε πραγματικό χρόνο, αλλά μερικές φορές είναι πιο γρήγορη η πρόσβαση στο Teams μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Teams μέσω του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να κάνετε λήψη της εφαρμογής, κάντε κλικ στην επιλογή “Χρήση της εφαρμογής Ιστού Αντ’ αυτού”.

  Πώς να ανοίξετε συνδέσμους στο VLC Player από το μενού περιβάλλοντος στον Firefox

Όταν εγκατασταθεί για πρώτη φορά η εφαρμογή Teams στη συσκευή σας, ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εγγραφή για ομάδες” για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση του οργανισμού σας.

Θα ανοίξει μια νέα ιστοσελίδα όπου μπορείτε να διαβάσετε μια πλήρη λίστα λειτουργιών και να συγκρίνετε σχέδια τιμολόγησης. Το Teams είναι δωρεάν εάν το χρησιμοποιείτε χωρίς άλλες εφαρμογές του Microsoft Office 365.

Εάν γίνετε μέλος σε έναν υπάρχοντα οργανισμό, επιλέξτε «Ήδη χρησιμοποιείτε ομάδες; Συνδεθείτε.” Μόλις συνδεθείτε, θα είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε την υπάρχουσα υποδομή Ομάδων του οργανισμού σας και να αρχίσετε να συνομιλείτε με τους συναδέλφους σας.

Εάν ξεκινάτε έναν νέο οργανισμό, κάντε κλικ στην επιλογή «Εγγραφείτε δωρεάν».

Εισαγάγετε το email σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Επόμενο».

Εισαγάγετε το όνομα και το επώνυμό σας καθώς και το όνομα της εταιρείας ή του οργανισμού σας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρύθμιση ομάδων”.

  Τι σημαίνει «IANAL» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Αν υποθέσουμε ότι το όνομα του οργανισμού σας δεν έχει ήδη ληφθεί, οι ομάδες θα ξεκινήσουν να δημιουργούν τον οργανισμό σας και στη συνέχεια θα εμφανίσουν την εφαρμογή Ιστού. Μόλις συνδεθείτε στο Teams για πρώτη φορά, θα ζητήσει το όνομα και τη φωτογραφία σας (και τα δύο προαιρετικά) και στη συνέχεια θα σας καθοδηγήσει στη διεπαφή και τις δυνατότητες του.

Πώς να προσκαλέσετε άτομα στον οργανισμό σας στο Microsoft Teams

Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο που μπορείτε να στείλετε σε συναδέλφους για να τους προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στο νέο σας οργανισμό Teams. Οι ομάδες θα σας υποδεχτούν επίσης με αυτόν τον σύνδεσμο κατά την πρώτη είσοδο.

Μπορείτε πάντα να προσκαλέσετε νέα άτομα στον οργανισμό σας μέσα από την εφαρμογή Teams. Επιλέξτε την καρτέλα “Ομάδες” στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Πρόσκληση ατόμων”.

Σε αυτό το μενού, μπορείτε να αντιγράψετε έναν σύνδεσμο πρόσκλησης στο πρόχειρό σας, να προσκαλέσετε επαφές απευθείας από τη λίστα επαφών email σας ή να προσκαλέσετε άτομα με διαφορετικές διευθύνσεις email. Αυτές οι διευθύνσεις email δεν χρειάζεται να είναι διευθύνσεις email της Microsoft, αλλά θα ζητηθεί από τους προσκεκλημένους σας να χρησιμοποιήσουν τις διευθύνσεις email τους για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Microsoft.

  Πώς θα λειτουργήσει το νέο «Porn Block» του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι προσκεκλημένοι σας θα λάβουν ένα email όπως το παρακάτω. Για να εγγραφούν στον οργανισμό, οι συνάδελφοί σας πρέπει να κάνουν κλικ στην επιλογή “Συμμετοχή σε ομάδες” σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορούν επίσης να κάνουν κλικ στο “iOS” και “Androidκουμπιά ” για εγκατάσταση της εφαρμογής για κινητά για την αντίστοιχη συσκευή τους.

Εσείς και οι συνάδελφοί σας μπορείτε πλέον να συνεργάζεστε εξ αποστάσεως μέσω αυτού του οργανισμού στο Microsoft Teams. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια καλύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας δημιουργώντας νέες ομάδες στον οργανισμό σας, ενσωματώνοντας το Teams με το Office 365 και μοιράζοντας την οθόνη σας, τα αρχεία σας ή τις αγαπημένες σας φωτογραφίες γάτας.