Ο καλύτερος SSD για PS5 το 2024

Ενώ το PS5 υποστηρίζει επίσημα την επέκταση αποθήκευσης, δεν παίζουν καλά όλοι οι SSD με την κονσόλα. Αυτοί οι SSD συμβατοί με PS5 προσφέρουν όχι μόνο εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης, αλλά μια ασυμβίβαστη εμπειρία παιχνιδιού και εγγυημένη συμβατότητα.

Western Digital

Ο WD_BLACK SN850X είναι ένας high-end M.2 SSD που αντικαθιστά το δημοφιλές SN850 του. Φέρνει εξαιρετικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτερης διαδοχικής απόδοσης και ενός νέου μοντέλου χωρητικότητας 4 TB. Είναι επίσης ένας από τους λίγους δίσκους M.2 που υποστηρίζουν το Microsoft DirectStorage για συμβατά παιχνίδια υπολογιστή.

Το SN850X διαθέτει εκπληκτικές ταχύτητες ανάγνωσης έως και 7.300 MB/s, υπερβαίνοντας τις απαιτήσεις ταχύτητας 5.500 MB/s της Sony. Όχι μόνο προσφέρει παρόμοια απόδοση gaming με τον ενσωματωμένο SSD του PS5, αλλά παραμένει επίσης μια σταθερή επιλογή για τον χειρισμό μελλοντικών απαιτητικών παιχνιδιών. Ρίξτε την ψύκτρα χαμηλού προφίλ και την εξαιρετική διαχείριση θερμότητας της Western Digital και θα αποκτήσετε τον τέλειο SSD για την κονσόλα PS5 σας.

WD_BLACK SN850X

Καλύτερο Συνολικά

118 $ 130 $ Εξοικονομήστε 12 $

Το WD_BLACK SN850X επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ απόδοσης και τιμής. Αν και δεν είναι η φθηνότερη μονάδα δίσκου, προσφέρει μελλοντικές επιδόσεις για το PS5 με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 7.300 MB/s και η ενσωματωμένη ψύκτρα διατηρεί τα πάντα δροσερά κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων παιχνιδιού.

Πλεονεκτήματα

  • Στερεές ταχύτητες
  • Εξαιρετική ψύκτρα
  • Καλή τιμή για την απόδοσή του

Κρίσιμος

Οι SSD PCIe 4.0 M.2 τείνουν να είναι ακριβοί, αλλά το καλό είναι ότι δεν χρειάζεστε SSD 7.000 MB/s για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του PS5. Το φιλικό προς τον προϋπολογισμό Crucial P3 Plus, ικανό για διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως και 5.000 MB/s, προσφέρει ισχυρή απόδοση gaming στο PS5 ισοδύναμη με premium, ακριβότερες μονάδες M.2.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του SSD M.2 είναι η ψύκτρα που λείπει. Ακόμα κι αυτό δεν είναι κάτι που αποκλείει, καθώς μπορείτε να το συνδυάσετε με μια ψύκτρα τρίτων κατασκευαστών σε λογικές τιμές, όπως η ψύκτρα MHQJRH M.2 2280 SSD, και το συνολικό κόστος θα εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από τους περισσότερους SSD συμβατούς με PS5. Το Crucial P3 Plus διατίθεται σε τέσσερις επιλογές χωρητικότητας, από 500GB έως 4TB.

  Πώς να αποθηκεύσετε άρθρα από τη ροή σας στο LinkedIn

Crucial P3 Plus

Καλύτερος προϋπολογισμός

70 $ 108 $ Εξοικονομήστε 38 $

Το Crucial P3 Plus προσφέρει έναν φθηνό τρόπο για να αναβαθμίσετε τον χώρο αποθήκευσης στο PS5 σας. Συνδυάστε το με μια προσιτή ψύκτρα και μπορείτε να προσθέσετε έως και 4 TB χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

Πλεονεκτήματα

  • Προμηθευτός
  • Αξιόπιστη απόδοση
  • Επιλογές χωρητικότητας 500 GB έως 4 TB

SAMSUNG

Η Samsung δεν είναι ξένη όταν πρόκειται για λύσεις αποθήκευσης υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μερικούς από τους καλύτερους φορητούς SSD που έχει να προσφέρει η αγορά. Το Samsung 980 PRO με ψύκτρα είναι ένας από τους ταχύτερους και πιο αξιόπιστους SSD M.2 που μπορείτε να συνδυάσετε με το PS5. Έχει εξαιρετική απόδοση και παίζει καλά με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο PS5 και το PlayStation OS, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε ομαλά παιχνίδια και εφαρμογές από και προς τον εσωτερικό SSD και να εκκινείτε παιχνίδια πιο γρήγορα χωρίς προβλήματα.

Η Samsung σχεδίασε την ψύκτρα για να ταιριάζει τέλεια στη θήκη SSD του PS5. Με πάχος μόλις 8,6 mm, είναι πολύ κάτω από το μέγιστο πάχος των 11,25 mm που επιτρέπεται από το PS5, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν τη μονάδα με την ψύκτρα της και να κλείσετε με ασφάλεια όλα τα πάνελ χωρίς προβλήματα. Προσθέστε σε αυτό τη διάσημη θερμική σχεδίαση και τη βελτιστοποίηση της Samsung και θα αποκτήσετε έναν SSD PS5 που μπορεί να χειριστεί εκτεταμένες περιόδους παιχνιδιού χωρίς καμία πτώση απόδοσης.

Samsung 980 PRO με ψύκτρα

Καλύτερο Premium

Εάν θέλετε ένα SSD M.2 μακράς διαρκείας και υψηλής απόδοσης για το PS5 σας, σκεφτείτε το 980 PRO της Samsung με ψύκτρα. Εκτός από τις εξαιρετικές ταχύτητες, αυτός ο SSD ανταποκρίνεται στη φήμη της μάρκας για αξιοπιστία με τη σταθερή ποιότητα κατασκευής, την πρωτοποριακή θερμική λύση και την υψηλή αντοχή.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής
  • Στιβαρή και κομψή ψύκτρα
  • Premium ποιότητα κατασκευής
  • Λειτουργεί δροσερά κάτω από βαριά φορτία

Μειονεκτήματα

  • Διατίθεται μόνο σε 1TB και 2TB

Κουρσάρος

Θέλετε ακόμα περισσότερο χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών PS5; Η Corsair προσφέρει έναν από τους SSD μεγαλύτερης χωρητικότητας επίσημα συμβατούς με την κονσόλα, φτάνοντας τα 8 TB. Το MP600 PRO LPX διαθέτει εκπληκτικές ταχύτητες (έως και 7.100 MB/s ανάγνωσης) για σχεδόν άμεση φόρτωση παιχνιδιών και μεταξένια ομαλή απόδοση. Επιπλέον, η ενσωματωμένη ψύκτρα διατηρεί τα πράγματα δροσερά ακόμα και κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων παιχνιδιού.

  Βρείτε ποιος μένει στη γειτονιά σας;

Αν και δεν είναι η πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή, η τιμή ανά gigabyte του MP600 PRO LPX γίνεται όλο και πιο ελκυστική σε υψηλότερες χωρητικότητες, καθιστώντας το μοντέλο των 8 TB μια συναρπαστική επιλογή για τους σκληροπυρηνικούς παίκτες. Το MP600 PRO LPX διατίθεται επίσης σε κομψό λευκό φινίρισμα και μικρότερες χωρητικότητες έως 500 GB.

Corsair MP600 PRO LPX

Καλύτερη υψηλής χωρητικότητας

Εάν δίνετε προτεραιότητα στην καθαρή χωρητικότητα αποθήκευσης και την κορυφαία απόδοση, αυτός ο SSD 8TB M.2 της Corsair θα σας επιτρέψει να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο του PS5, αλλά να είστε έτοιμοι να επενδύσετε στην κορυφαία τιμή του.

Πλεονεκτήματα

  • Τεράστια χωρητικότητα αποθήκευσης 8 TB
  • Υπερβαίνει τις απαιτήσεις ταχύτητας της Sony για PS5
  • Στιβαρή ψύκτρα
  • Διατίθεται σε μικρότερες χωρητικότητες

Silicon Power

Το Silicon Power XS70 σημειώνει όλα τα πλαίσια για τον τέλειο SSD PS5. Πληροί τις απαιτήσεις ταχύτητας της Sony, παρέχοντας αναγνώσεις έως και 7.300 MB/s, αλλά αυτό που πραγματικά λάμπει είναι η θερμική του απόδοση. Η στιβαρή ψύκτρα, με μοναδικό αερισμό που μοιάζει με βράγχια, διατηρεί τη μονάδα δροσερή ακόμα και κατά τη διάρκεια έντονων συνεδριών, εξασφαλίζοντας σταθερή απόδοση και αξιοπιστία.

Παρά την έντονη ψήκτρα του, το XS70 ταιριάζει άψογα στην υποδοχή επέκτασης του PS5, προσθέτοντας έως και 4 TB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ανταγωνιστική τιμή, ειδικά για την έκδοση 4 TB, γεγονός που το καθιστά φιλικό προς τον προϋπολογισμό δύναμη. Η Silicon Power προσφέρει επίσης το XS70 σε μια παραλλαγή 8 TB, αλλά συχνά είναι εκτός αποθέματος. Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη χωρητικότητα, το 8TB Corsair MP600 PRO LPX είναι μια ωραία εναλλακτική λύση.

Silicon Power XS70

Καλύτερη ψύκτρα

$68 $75 Εξοικονομήστε $7

Το Silicon Power XS70 είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για την αναβάθμιση του PS5 σας, δίνοντας μεγάλη δύναμη στα τμήματα ταχύτητας και ψύξης. Προσφέρει επίσης χαμηλότερο κόστος ανά GB από τους περισσότερους δίσκους M.2.

  Χάσατε την καρτέλα Αναζήτηση του Outlook; Δείτε πώς να το επαναφέρετε

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική απόδοση για λιγότερο
  • Στιβαρή ψύκτρα για μέγιστη ψύξη
  • Αποθηκευτικός χώρος έως 8 TB
  • Ταιριάζει άψογα στο PS5

Μειονεκτήματα

  • Έκδοση 8 TB σπάνια διαθέσιμη

FAQ

Ε: Τι σημαίνει SSD;

Ο SSD σημαίνει Solid-State Drive, έναν τύπο συσκευής αποθήκευσης δεδομένων που αποθηκεύει δεδομένα σε διασυνδεδεμένα τσιπ μνήμης flash, καθιστώντας το πολύ πιο γρήγορο, πιο ανθεκτικό και πιο αθόρυβο από τους σκληρούς δίσκους, οι οποίοι χρησιμοποιούν περιστρεφόμενες πλάκες και κινούμενη κεφαλή.

Ε: Τι τύπο SSD χρησιμοποιεί το PS5;

Το PS5 χρησιμοποιεί οποιοδήποτε συμβατό PCIe 4.0 NVMe SSD με ελάχιστη ταχύτητα ανάγνωσης 5.500 MB/s για επέκταση εσωτερικής αποθήκευσης. Ενώ μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια εξωτερική μονάδα USB στο PS5, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την αναπαραγωγή παιχνιδιών PS4 και εφαρμογών πολυμέσων, όχι για παιχνίδια PS5.

Ε: Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος SSD που μπορεί να χρησιμοποιήσει το PS5;

Το PS5 υποστηρίζει τώρα έως και 8 TB SSD για επέκταση εσωτερικής αποθήκευσης, χάρη σε μια ενημέρωση υλικολογισμικού συστήματος που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023. Το Corsair MP600 PRO LPX είναι μια σταθερή επιλογή για έναν SSD 8TB συμβατό με PS5.

Ε: Χρειάζομαι ψύκτρα στον SSD του PS5 μου;

Ναι, η Sony συνιστά τη χρήση ψύκτρας για αποτελεσματική απαγωγή της θερμότητας, ειδικά με SSD υψηλής απόδοσης ή έντονες συνεδρίες παιχνιδιών. Οι περισσότερες μονάδες M.2 διαθέτουν ψύκτρα, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια προσιτή μονάδα M.2 και να τη συνδυάσετε με μια ψύκτρα συμβατή με PS5, όπως η ψύκτρα MHQJRH M.2 2280 SSD, για μια οικονομική αναβάθμιση.

Ε: Πώς μπορώ να εγκαταστήσω έναν SSD στο PS5 μου;

Η εγκατάσταση ενός SSD στο PS5 σας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που περιλαμβάνει την αφαίρεση του πίσω καλύμματος της κονσόλας σας για να αποκαλυφθεί η θήκη της μονάδας M.2. Για να αποφύγετε την καταστροφή της κονσόλας σας ή του SSD, ακολουθήστε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας για την εγκατάσταση ενός SSD M.2 στο PS5 σας.