Ο έλεγχος των πιστωτικών αποτελεσμάτων είναι εύκολος με αυτά τα 8 εργαλεία

Γνωρίζετε ότι ο απλός έλεγχος της πιστωτικής σας βαθμολογίας είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε την πίστωσή σας;

Ναι, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να σημαίνει απάτη ή σφάλμα εάν παρατηρήσετε μια πτώση στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας χωρίς κανένα λόγο. Το να το γνωρίζετε αρκετά νωρίς θα σας βοηθήσει να το επιλύσετε έγκαιρα. Με αυτόν τον τρόπο, είστε καλύτεροι από τους Το 54% των ενηλίκων που ποτέ ελέγξτε το πιστωτικό αποτέλεσμά τους.

Σήμερα, είναι εύκολο να ελέγξετε ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομική σας ζωή – το πιστωτικό σας σκορ. Απαιτείται καλή γνώση της πιστωτικής σας βαθμολογίας για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για υποθήκη, δάνειο αυτοκινήτου ή οποιοδήποτε άλλο δάνειο. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για τέτοια δάνεια και τα επιτόκια που θα εφαρμοστούν. Εν ολίγοις, το πιστωτικό αποτέλεσμά σας δείχνει πόσο αξιόπιστος είστε.

Τι είναι το πιστωτικό σκορ;

Αυτός είναι ένας τριψήφιος αριθμός που κυμαίνεται συνήθως από 300-850 και προκύπτει από την ανάλυση του ιστορικού του πιστωτικού σας αρχείου. Αυτός ο αριθμός θα δώσει στους δανειστές μια ιδέα για το πόσο εύκολα μπορείτε να αποπληρώσετε δάνεια ή πόσο επικίνδυνο είναι να σας δανείσουν χρήματα. Διάφοροι παράγοντες θεωρούνται για να λάβετε το πιστωτικό σας σκορ, όπως πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποπληρώσετε τα δάνειά σας, ιστορικό πληρωμών, προηγούμενος πιστωτικός λογαριασμός, διάρκεια πιστωτικού ιστορικού και άλλα.

Εάν έχετε υψηλότερη βαθμολογία στην πίστωσή σας, η πιθανότητα οι δανειστές να συμφωνήσουν να σας δώσουν χρήματα είναι υψηλή. Από την άλλη πλευρά, εάν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι χαμηλό, ενδέχεται να μην εγκριθείτε για δάνειο ή υποθήκη και ακόμη και αν εγκριθείτε, θα πληρώσετε υψηλότερους τόκους. Το πιστωτικό σας σκορ δεν είναι μόνο σημαντικό για εσάς αλλά και για τον εργοδότη, τον ιδιοκτήτη και τις ασφαλιστικές εταιρείες σας.

Το εύρος βαθμολογίας ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του και επίσης το πιστωτικό γραφείο που χρησιμοποιείται. Υπάρχουν δύο μοντέλα που χρησιμοποιούνται συνήθως – τα μοντέλα FICO και VantageScore. Και πάλι, υπάρχουν τρία πιστωτικά γραφεία σε χρήση: Experian, Equifax και Transunion. Οι περισσότεροι δανειστές προτιμούν να χρησιμοποιούν το μοντέλο FICO. Τουλάχιστον έως και το 90% λαμβάνουν την απόφαση δανεισμού τους με βάση το μοντέλο FICO.

Και τα δύο μοντέλα έχουν πολλές ομοιότητες. Για παράδειγμα, το εύρος βαθμολογίας είναι 300-850 και στα δύο. Και πάλι, το ιστορικό πληρωμών είναι ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον καθορισμό της βαθμολογίας σας και στα δύο μοντέλα. Η διαφορά μεταξύ τους έγκειται στο πώς ζυγίζουν και κατατάσσουν τα πιστωτικά σας σκορ.

Πώς υπολογίζεται το Credit Score;

Για τον υπολογισμό της πιστωτικής σας βαθμολογίας, το μοντέλο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (FICO και VantageScore) χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που σχετίζονται με το πιστωτικό σας προφίλ. Το 1989, η Fair Isaac Corporation ξεκίνησε το μοντέλο βαθμολόγησης FICO για τους δανειστές, ενώ τα τρία κύρια γραφεία καταναλωτικής πίστης εισήγαγαν το μοντέλο VantageScore το 2006. Χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να λάβουν το πιστωτικό σας σκορ. Γι’ αυτό οι βαθμολογίες μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς.

Για την FICO, αυτοί είναι οι παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη κατά τον υπολογισμό της βαθμολογίας σας:

  • Διάρκεια πιστωτικού ιστορικού: Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που είχατε πίστωση και προσθέτει περίπου 15% στη συνολική βαθμολογία.
  • Ιστορικό πληρωμών: Αυτό δείχνει εάν έχετε πληρώσει τους προηγούμενους πιστωτικούς λογαριασμούς σας εγκαίρως και προσθέτει περίπου 35% στη βαθμολογία.
  • Πιστωτικό μείγμα: Αυτά είναι τα διάφορα πιστωτικά προϊόντα που έχετε και περιλαμβάνει τα δάνεια με δόσεις, τις πιστωτικές κάρτες, την εταιρεία χρηματοδότησης, τα στεγαστικά δάνεια και άλλα. Αυτός ο παράγοντας αντιστοιχεί στο 10% της βαθμολογίας σας.
  • Οφειλόμενα ποσά: Το συνολικό ποσό της πίστωσης και των δανείων που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή σε σύγκριση με το ποσοστό χρησιμοποίησής σας. Το επιτόκιο βασίζεται στο ποσό της διαθέσιμης πίστωσης που χρησιμοποιείτε και δίνει 30% στο συνολικό πιστωτικό σκορ.
  • Νέα πίστωση: Αυτό σημαίνει τη συχνότητα των νέων πιστωτικών λογαριασμών που ανοίγετε και για τους οποίους κάνετε αίτηση. Αποτελεί το υπόλοιπο 10% του πιστωτικού αποτελέσματός σας.
  10 RegEx Tester για JavaScript, Python, PHP, Golang, Ruby κ.λπ.

Για τα γραφεία που χρησιμοποιούν το μοντέλο VantageScore, αυτό θεωρούν ότι θα λάβουν τη βαθμολογία σας.

  • Εξαιρετική επιρροή: Το ιστορικό πληρωμών σας είναι η πιο σημαντική πτυχή της βαθμολογίας σας.
  • Μεγάλη επιρροή: Το ποσοστό του πιστωτικού ορίου που χρησιμοποιείται είναι το επόμενο πράγμα που εξετάζουν.
  • Μεγάλη επιρροή: Η ηλικία και το είδος της πίστωσης είναι άλλοι παράγοντες με μεγάλη επιρροή.
  • Μέτρια επιρροή: Εδώ έχουν προστεθεί τα συνολικά υπόλοιπα και το χρέος που έχετε.
  • Λιγότερη επιρροή: Η διαθέσιμη πίστωσή σας είναι ένα από τα πράγματα με μικρότερη επιρροή που θεωρούν.
  • Λιγότερη επιρροή: Ένα άλλο πράγμα που θεωρούν ότι έχει μικρότερη επιρροή είναι η πρόσφατη πιστωτική συμπεριφορά και τα ερωτήματά σας.

Ποιο λοιπόν πρέπει να ελέγξετε; Και τα δύο είναι σημαντικά και καλό είναι να τα ελέγχετε και τα δύο όταν θέλετε να μάθετε το πιστωτικό σας σκορ. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ξέρετε τι θα χρησιμοποιήσει ο πιθανός δανειστής σας, και έτσι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μια ακριβή εικόνα της βαθμολογίας σας είναι να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μοντέλα. Επιπλέον, είναι δωρεάν να ελέγξετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας, οπότε προχωρήστε και χρησιμοποιήστε τα δύο. Σας βοηθά να πάρετε καλύτερες αποφάσεις για τα οικονομικά σας.

Όπως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα, ο έλεγχος του πιστωτικού αποτελέσματός σας δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη βαθμολογία σας. Άλλα πράγματα που δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τη βαθμολογία σας είναι η φυλή, η ηλικία, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, το υπόλοιπο του λογαριασμού συνταξιοδότησης, η θρησκεία, τα ίδια δικαιώματα στο σπίτι, η εθνικότητα, η καθαρή αξία, η εκπαίδευση, το φύλο, οι πολιτικές πεποιθήσεις, το ιστορικό απασχόλησης, το επάγγελμα, η κατοικία, ο εργοδότης, κ.λπ. ή το σύνολο του ενεργητικού. Όλα αυτά είναι παρανοήσεις. Παρακολουθήστε συνεχώς τη βαθμολογία σας, καθώς έχει πολλά οφέλη.

Πώς ελέγχετε λοιπόν; Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν;

Χάρη στην τεχνολογία, έχετε πλέον εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε, να παρακολουθείτε και να ελέγχετε εύκολα την πιστωτική σας βαθμολογία. Εδώ είναι οκτώ εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στην κορυφή της πίστωσής σας.

Εμπειρικός

Αυτό το εργαλείο προέρχεται από τον οργανισμό Εμπειρικός, ένα από τα τρία κύρια πιστωτικά γραφεία που παρακολουθούν τις αλλαγές στο πιστωτικό σας προφίλ. Προσφέρουν συμβουλές για τις αλλαγές στην πιστωτική σας υγεία, αναλυτικά εργαλεία, πιστωτικές αναφορές και υπηρεσίες καταναλωτών για πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η Experian έχει την εταιρική της έδρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και προσφέρει δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις της εφαρμογής της. Με τη δωρεάν έκδοσή τους, που ονομάζεται Creditworks Basic, θα βλέπετε την πιστωτική αναφορά Experian και τις βαθμολογίες FICO μία φορά το μήνα. Στην πληρωμένη έκδοση, που ονομάζεται Creditworks Premium, θα σας παρέχεται ένα πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει παρακολούθηση πίστωσης.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Λαμβάνετε τη μηνιαία βαθμολογία FICO που ενημερώνεται κάθε 30 ημέρες με βάση τις πληροφορίες στην πιστωτική αναφορά Experian.

Equifax

Αυτό το εργαλείο είναι από Equifax, ένας από τους κορυφαίους παρόχους πιστωτικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια πελάτες. Με έδρα την Ατλάντα της Τζόρτζια, η Equifax έχει γραφεία σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται για πιστωτικές αναφορές παγκοσμίως. Με αυτό το εργαλείο, θα λαμβάνετε μια δωρεάν ετήσια έκθεση πίστωσης κάθε χρόνο. Έχουν άλλα προγράμματα που κυμαίνονται από δωρεάν έως 14,94 $ μηνιαίως.

Το Equifax σάς παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν αναφορές πίστωσης από καθένα από τα τρία κορυφαία πιστωτικά γραφεία κάθε εβδομάδα. Έχετε πρόσβαση στην πιστωτική σας αναφορά μία φορά κάθε τρεις μήνες ή όταν κάτι νέο έχει προστεθεί στην έκθεσή σας.

  Ελέγξτε τη συμβατότητα δικτύου 2G, 3G και 4G LTE για τηλέφωνο σε οποιαδήποτε χώρα

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Equifax για να ελέγξετε το πιστωτικό αποτέλεσμα μιας επιχείρησης μέσω των υπηρεσιών της γνωστές ως Business Credit Express.

Κυνηγητό

Το Chase προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο για να σας βοηθήσει με τη βαθμολογία σας που ονομάζεται το Chase Credit Journey. Με αυτό το εργαλείο, θα ειδοποιηθείτε εάν τα δεδομένα σας παραβιαστούν ή εκτεθούν στον σκοτεινό ιστό και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για να προστατεύσετε την ταυτότητα και την πίστωσή σας.

Το εργαλείο Chase σάς παρέχει επίσης πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε την πίστωσή σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο, πρέπει να συνδεθείτε στον διαδικτυακό λογαριασμό σας στο Chase και θα δείτε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας να εμφανίζεται ευδιάκριτα στην αρχική σελίδα. Η δωρεάν βαθμολογία στο Chase Credit Journey ενημερώνεται εβδομαδιαία. Η βαθμολογία που λαμβάνετε από το Chase είναι το VantageScore 3.0 από την TransUnion.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Σας παρέχουν προστασία κλοπής ταυτότητας χωρίς κόστος.

Πιστωτικά

Πιστωτικά είναι ένα δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την πίστωσή σας που προσφέρεται από το Capital One. Δεν χρειάζεται να είστε πελάτης του Capital One για να έχετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο. Είναι μια μοναδική υπηρεσία που παρέχει εβδομαδιαίο πιστωτικό αποτέλεσμα μέσω του Transunion, το οποίο είναι καλύτερο από τον προτεινόμενο μηνιαίο έλεγχο.

Με αυτό το εργαλείο, θα λάβετε επίσης ένα εργαλείο προσομοιωτή πίστωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε τα διάφορα σενάρια που μπορείτε να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας.

Με το Creditwise, σας παρέχεται ένα εβδομαδιαίο πιστωτικό σκορ VantageScore με βάση τις πληροφορίες στην πιστωτική αναφορά TransUnion. Παρόλο που αυτό δεν είναι βαθμολογία FICO, δεν είναι ιδανικό, ωστόσο είναι καλύτερο από το τίποτα, καθώς σας δίνει μια επισκόπηση της πιστωτικής σας ζωής.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Επικεντρώνονται αποκλειστικά στην παρακολούθηση του πιστωτικού αποτελέσματος και της πιστωτικής αναφοράς σας.

Πιστωτικό Κάρμα

Πιστωτικό Κάρμα είναι ένα δωρεάν εργαλείο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην πίστωση. Αυτό το εργαλείο σάς βοηθά να λάβετε το ποσοστό χρησιμοποίησης της πίστωσης, την ηλικία του πιστωτικού σας λογαριασμού και πολλά άλλα. Μπορεί επίσης να σας δώσει μερικές συμβουλές για το πού να κάνετε κάποιες θετικές αλλαγές και πώς να τις κάνετε. Αυτές οι θετικές αλλαγές μπορούν να αυξήσουν τη βαθμολογία σας και να σας πουν αρκετούς τρόπους για να αποφύγετε να το μειώσετε.

Το Credit Karma συνεργάζεται με δύο από τα τρία πιστωτικά γραφεία, τα Equifax και Transunion, για να σας παρέχει δωρεάν πιστωτικά αποτελέσματα και πιστωτικές αναφορές. Χρησιμοποιεί το μοντέλο βαθμολόγησης VantageScore 3. 0 για τον υπολογισμό της πιστωτικής σας βαθμολογίας.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Αυτή η εφαρμογή διαθέτει επίσης ένα εργαλείο διαφωνίας πίστωσης και εκτίμηση έγκρισης πίστωσης.

Πιστωτικό σουσάμι

Αυτό το εργαλείο έχει παραλλαγές τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή. Με τη δωρεάν λειτουργία, θα λαμβάνετε μηνιαίες ενημερώσεις παρακολούθησης πιστωτικού αποτελέσματος. Συγκριτικά, η συνδρομή επί πληρωμή σάς παρέχει πρόσθετα εργαλεία όπως ζωντανή υποστήριξη 24/7, παρακολούθηση κλοπής ταυτότητας και πιο συχνές βαθμολογίες πιστώσεων. Πιστωτικό σουσάμι θα σας δώσει πρόσβαση στο VantageScore απευθείας από το Transunion.

Σας δίνει εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τους πιστωτικούς στόχους και τα προφίλ σας. Υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τις πληρωμές εάν πληρώνετε περισσότερα τέλη και τόκους χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο. Αυτή η εφαρμογή παρέχει επίσης παρακολούθηση πιστώσεων και ειδοποιήσεις ασφαλείας σε περίπτωση που το προφίλ σας παραβιαστεί.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Το πιστωτικό σουσάμι έχει 50.000 $ σε ασφάλεια κλοπής ταυτότητας που καλύπτει έγγραφα και νομικές αμοιβές.

Etmoney

Αυτό είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το πιστωτικό σας σκορ δωρεάν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Etmoney για να μάθετε πόσο καλή είναι η βαθμολογία σας, λάβετε πληροφορίες, ξεκλειδώστε προσφορές δανείων που ταιριάζουν με τη βαθμολογία σας και ελέγξτε τη βαθμολογία σας σε 30 δευτερόλεπτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε το όνομά σας στην εφαρμογή, να επαληθεύσετε τον αριθμό του κινητού σας και η αναφορά σας είναι έτοιμη.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone

Αυτό το εργαλείο προέρχεται από τη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη πλατφόρμα προσωπικής χρηματοδότησης της Ινδίας και συνεργάζεται με το πιστωτικό γραφείο Experian. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τους για android για να ελέγξετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Λάβετε τη βαθμολογία σας μόνο με τον αριθμό του κινητού σας και το όνομά σας.

ClearScore

Με ClearScore, θα λάβετε δωρεάν προστασία ταυτότητας και θα μπορείτε να ελέγξετε το πιστωτικό σας σκορ δωρεάν. Θα μπορείτε επίσης να βρείτε εξαιρετικές προσφορές για πιστωτικές κάρτες και δάνεια για εσάς και επίσης να ελέγξετε πόσο πιθανό είναι να γίνετε αποδεκτοί πριν υποβάλετε αίτηση. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε τι βλέπουν οι δανειστές όταν κάνετε αίτηση για πίστωση.

Ενημερώνουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας κάθε μήνα ανάλογα με το πότε θα εγγραφείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του χρονοδιαγράμματος για να δείτε πόσο έχει αναπτυχθεί η βαθμολογία σας με την πάροδο του χρόνου.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό: Η αναφορά τους σάς παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τη βαθμολογία σας, στοιχεία πιστωτικού λογαριασμού και πολλά άλλα.

Πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας

Με αυτά τα παραπάνω εργαλεία, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας όποτε θέλετε. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συχνά τη βαθμολογία σας, καθώς σας βοηθά να διαχειριστείτε καλύτερα την οικονομική σας ζωή. Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν έλεγχο λόγω της εσφαλμένης πεποίθησης ότι ο έλεγχος του πιστωτικού αποτελέσματος προκαλεί πτώση της βαθμολογίας σας. Αντίθετα, ο έλεγχος της βαθμολογίας σας είναι ένα απαλό τράβηγμα, επομένως δεν επηρεάζει αρνητικά τη βαθμολογία σας. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

  • Μη αποπληρωμή ή καθυστερημένη αποπληρωμή της πίστωσής σας. Όταν χάσετε μια πληρωμή στην πίστωσή σας, ακόμη και αν είναι μόνο μία φορά, η βαθμολογία σας θα επηρεαστεί σημαντικά.
  • Ένας καλός συνδυασμός διαφορετικού χαρτοφυλακίου πιστωτικών λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων φοιτητικών δανείων, δανείων αυτοκινήτων, στεγαστικών δανείων, πιστωτικών καρτών και άλλων πιστωτικών προϊόντων, επηρεάζει τη βαθμολογία σας. Τα διαφορετικά πιστωτικά προϊόντα αυξάνουν τη βαθμολογία σας, υποδεικνύοντας ότι μπορείτε να διαχειριστείτε πολύ καλά μια σειρά πιστώσεων.
  • Το συνολικό ποσό της ανακυκλούμενης πίστωσης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή διαιρείται με το σύνολο όλων των ανακυκλούμενων πιστωτικών ορίων σας. Η αναλογία δίνει μια καλή ιδέα για το πόσα οφείλετε.
  • Ο αριθμός των νέων λογαριασμών που έχετε ανοίξει και ο αριθμός των σκληρών ερωτημάτων στον λογαριασμό σας είναι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη βαθμολογία σας. Πάρα πολλοί νέοι λογαριασμοί πιστώσεων υποδηλώνουν κίνδυνο και έτσι η βαθμολογία σας θα είναι χαμηλή.
  • Η ηλικία του παλαιότερου πιστωτικού λογαριασμού σας, η ηλικία του πιο πρόσφατου πιστωτικού λογαριασμού σας και η μέση ηλικία όλων των λογαριασμών σας χρησιμοποιούνται για να υποδείξουν πόσο καιρό διατηρούσατε έναν πιστωτικό λογαριασμό.
  • Η διατήρηση της χρησιμοποίησης της πίστωσής σας σε χαμηλά επίπεδα βοηθά το πιστωτικό σας σκορ, ενώ η υψηλή χρησιμοποίηση το επηρεάζει αρνητικά.
  • Πολλαπλές αιτήσεις δανείου σε μικρό χρονικό διάστημα επηρεάζουν επίσης τη βαθμολογία σας.

Μια λέξη προσοχής για τον έλεγχο των πιστωτικών αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο 👩‍🏫

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να γνωρίζετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Ένα καλό πιστωτικό σκορ είναι απαραίτητο για την οικονομική σταθερότητα και πρέπει να γνωρίζετε τη βαθμολογία σας προτού λάβετε μια σημαντική οικονομική απόφαση. Μπορείτε να λάβετε τη βαθμολογία σας δωρεάν από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία χρησιμοποιώντας τα παραπάνω εργαλεία.

Αν και είναι καλό να ελέγχετε συχνά το πιστωτικό σας σκορ, πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά όταν ελέγχετε στο διαδίκτυο. Δεν πρέπει να τοποθετείτε τα στοιχεία σας σε κάθε ιστότοπο που βλέπετε στο διαδίκτυο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σας βοηθά να ελέγξετε το πιστωτικό σας σκορ. Μπορεί εν αγνοία σας να θέσετε τα οικονομικά σας στοιχεία στα χέρια χάκερ ή κλέφτες ταυτότητας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα και αναγνωρισμένα εργαλεία όπως αυτά που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.