Οι 7 καλύτερες Beat-Making εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα

Είτε είστε επίδοξος παραγωγός μουσικής είτε απλώς απολαμβάνετε να πειραματίζεστε με ήχους, δεν χρειάζεστε ένα ακριβό DAW για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε μουσική. Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία δημιουργίας beat που παρέχουν ένα ευρύ φάσμα δειγμάτων και βρόχων. Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας.

Πίνακας περιεχομένων

1. Groovepad

Το Groovepad είναι μια εφαρμογή δημιουργίας ρυθμών που σας επιτρέπει να δημιουργείτε πιασάρικους ρυθμούς σε ένα ευρύ φάσμα ειδών. Από την αρχική σελίδα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε είδη όπως house, drum and bass και dubstep, και κάθε κατηγορία είδους προσφέρει μια σειρά οργάνων που σχετίζονται με αυτό το στυλ.

Το Groovepad χρησιμοποιεί χρωματική κωδικοποίηση για όργανα με βάση τον ρόλο τους, όπως το lead, το backing και τα κρουστά, γεγονός που απλοποιεί τη διαδικασία. Μπορείτε να προσθέσετε όργανα στη μίξη σας πατώντας απλά τα τετράγωνα σε κάθε κατηγορία.

Υπάρχουν επιπλέον εργαλεία για να βελτιώσετε τη μουσική σας στην καρτέλα Εφέ. Εδώ, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφέ όπως αντήχηση και καθυστέρηση και να τα εφαρμόσετε σε ομάδες οργάνων ή σε ολόκληρη τη μίξη. Υπάρχει επίσης ένα βασικό εργαλείο φιλτραρίσματος EQ, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε τον ήχο σας χρησιμοποιώντας ισοσταθμιστές.

Το Groovepad προσφέρει μια εμπειρία δημιουργίας μουσικής φιλική για αρχάριους, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε ελκυστικά beat σε χρόνο μηδέν.

Λήψη: Groovepad για Android | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

2. Drum Pads 24

Η εφαρμογή Drum Pads 24 διαθέτει πακέτα μουσικής που μπορείτε να εξερευνήσετε αναζητώντας συγκεκριμένα είδη. Μπορείτε να αποθηκεύσετε πακέτα μουσικής στην καρτέλα Αγαπημένα ή ακόμα και να τα κατεβάσετε για πρόσβαση εκτός σύνδεσης. Κάθε πακέτο ήχου διαθέτει μια περιγραφή και μια προεπισκόπηση πακέτου δείγματος, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του ήχου του πριν κάνετε beats.

Το Drum Pads 24 σάς επιτρέπει να συνθέσετε σε δύο στυλ. σε ζωντανό χρόνο ή χρησιμοποιώντας βρόχους. Η επιλογή Live Time είναι ιδανική για να πειραματιστείτε και να βρείτε ποιοι ήχοι λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε έναν αγαπημένο ρυθμό, δημιουργήστε έναν βρόχο κρατώντας παρατεταμένα οποιοδήποτε μαξιλαράκι.

  13 Μαθήματα και πόροι για την καθιέρωση μιας καριέρας στη μηχανική λογισμικού

Ο επεξεργαστής βρόχου είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμος, κάνοντας το beat-making απλό. Μπορείτε να αλλάξετε το BPM και να πατήσετε τα βέλη για μια επιλογή προεπιλογών ρυθμού. Για να δημιουργήσετε μουσική από την αρχή, μπορείτε να πατήσετε τα τετράγωνα για να προσθέσετε ηχητικά εφέ και να δημιουργήσετε εξελιγμένους ρυθμούς.

Λήψη: Drum Pads 24 για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Το Creator είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας beat που δημιουργήθηκε από την LANDR, μια πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής που διαθέτει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη δειγμάτων μουσικής. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν δείγματα στη βιβλιοθήκη δειγμάτων του LANDR κατανεμημένα σε πολλές κατηγορίες, όπως φωνητικά, μπάσα και FX—και μπορείτε να φορτώσετε έως και οκτώ δείγματα ταυτόχρονα στο πρόγραμμα επεξεργασίας.

Βρείτε εύκολα συγκεκριμένους ήχους αναζητώντας έναν βρόχο με βάση το όργανο, το είδος, το BPM ή το πλήκτρο του. Έχετε επίσης την επιλογή να αναζητήσετε παρόμοια δείγματα με βάση τα τρέχοντα κομμάτια σας, τα οποία μπορούν να ζωντανέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ιδέες σας.

Τα εργαλεία προσαρμογής του Creator βρίσκονται στην κορυφή του παιχνιδιού του. Μπορείτε να αλλάξετε το πλήκτρο και το ρυθμό ανά πάσα στιγμή και τα δείγματα θα προσαρμοστούν αυτόματα, δίνοντάς σας λιγότερη χειρωνακτική εργασία. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε εύκολα τις μουσικές σας ιδέες σε συλλογές και να μοιραστείτε τα κομμάτια σας.

Η λήψη ρυθμών στο DAW είναι εύκολη—μπορείτε να κατεβάσετε τη μουσική σας ως ένα αρχείο ή να κατεβάσετε κάθε δείγμα ξεχωριστά.

4. Remixlive

Αν αναζητάτε μια εμπειρία δημιουργίας μουσικής για φορητές συσκευές που μοιάζει με DAW, το Remixlive είναι μια τέλεια επιλογή. Η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά από δωρεάν πακέτα, συμπεριλαμβανομένων των Massive Bass, Latin Trap και Funky Pop, το καθένα με μια σειρά από εντυπωσιακούς ήχους. Κάθε κατηγορία ήχου είναι χρωματικά κωδικοποιημένη και οργανωμένη σε μια απλή δομή πλέγματος.

Μπορείτε να αλλάξετε την ένταση για κάθε ήχο και να προσθέσετε εφέ όπως EQ και αντήχηση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το ρυθμό και την υπογραφή πλήκτρων των βρόχων σας από το banner του επάνω μενού, καθώς και να πατήσετε το ρυθμό που θέλετε.

  The Web3 Stack: Αναφορά για προγραμματιστές

Εάν αναζητάτε μια πιο προηγμένη εμπειρία δημιουργίας beat, μπορείτε να οργανώσετε το τραγούδι σας σε προβολή χρονολογίου με τη λειτουργία τραγουδιού πληρώνοντας για τη συνδρομή. Αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε απλά και αποτελεσματικά beats χρησιμοποιώντας ήχους υψηλής ποιότητας, η δωρεάν έκδοση του Remixlive κάνει εξαιρετική δουλειά.

Λήψη: Remixlive για Android | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

5. Beat Machine

Το Beat Machine προσφέρει μια απλή προσέγγιση στη δημιουργία ρυθμών, καθιστώντας το μια προσβάσιμη πλατφόρμα για αρχάριους λάτρεις της μουσικής. Μπορείτε να εξερευνήσετε μια ποικιλία από φωνητικά εφέ, προκατασκευασμένα τύμπανα, leads, synths και πολλά άλλα.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε ένα πακέτο ήχου και πατήστε ένα όργανο για να το προσθέσετε στη μίξη σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και τέσσερις προεπιλογές για κάθε όργανο, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε εύκολα τον ρυθμό όποτε θέλετε. Χάρη στα σεμινάρια του Beat Machine, μπορείτε να μάθετε τα βασικά και να ξεκινήσετε να φτιάχνετε μουσική αμέσως.

Υπάρχουν επίσης εργαλεία για πιο λεπτές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας BPM και ενός μετρητή έντασης για κάθε όργανο. Όταν είστε ευχαριστημένοι με τη μίξη σας, μπορείτε να ηχογραφήσετε τη μουσική σας και να τη μοιραστείτε.

Λήψη: Beat Machine για Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Το PatternSketch είναι ένα online drum machine και sequencer με διάφορα εντυπωσιακά όργανα και εφέ. Υπάρχουν πολλές προεπιλογές για να επιλέξετε από πολλά είδη ή μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας μοτίβα. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να εξάγετε τα αγαπημένα σας beats για να τα χρησιμοποιήσετε απευθείας στο DAW της επιλογής σας.

Η διεπαφή σχεδόν αναπαράγει ένα φυσικό sequencer, που διαθέτει 16 κανάλια ήχου για αναπαραγωγή. Κάθε κανάλι προσφέρει χειριστήρια έντασης ήχου, καθώς και κουμπί σίγασης και σόλο, καθιστώντας το Patternsketch ένα από τα καλύτερα εικονικά όργανα που μπορείτε να παίξετε στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης ένας ισοσταθμιστής 3 ζωνών, ώστε να μπορείτε εύκολα να αναδείξετε διαφορετικές συχνότητες στο μείγμα σας.

  Πώς να δημιουργήσετε γρήγορα μια σημείωση σε iPhone ή iPad

Τα χειριστήρια του PatternSketch είναι πολύ διαισθητικά—η προσθήκη ήχων στον βρόχο είναι τόσο εύκολη όσο το κλικ σε ένα κελί ή η χρήση των ενσωματωμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου. Στο κάτω μέρος της διεπαφής, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε καθολικές ρυθμίσεις, όπως το ρυθμό του κομματιού και τον αριθμό των βημάτων.

Το PatternSketch είναι ένα εξαιρετικό πειραματικό εργαλείο για την παραγωγή ήχων στα πρώτα στάδια της σύνθεσής σας.

Το BandLab είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις GarageBand για επίδοξους μουσικούς παραγωγούς. Διαθέτει εκατοντάδες εικονικά όργανα και εφέ που θα βρείτε σε premium DAW. Σε αντίθεση με το GarageBand που είναι ειδικά για Mac, το BandLab λειτουργεί άψογα σε οποιαδήποτε συσκευή, με ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας ιστού και εφαρμογές για κινητά που ενημερώνονται συχνά.

Το BandLab προσφέρει μια εμπειρία που ταιριάζει σε όλους τους μουσικούς. Μπορείτε να εγγράψετε ήχο, να συνδεθείτε σε ένα πληκτρολόγιο MIDI ή να συνδέσετε την κιθάρα σας για να χρησιμοποιήσετε το BandLab ως ενισχυτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας για να εισάγετε σημειώσεις MIDI.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε καθαρούς ήχους, το BandLab προσφέρει κορυφαία εργαλεία μίξης. Μπορείτε να εφαρμόσετε δεκάδες εφέ και προεπιλογές, συμπεριλαμβανομένων βασικών τρεμόλων, φωτεινών ρεφρέν και πολλών προεπιλογών αντήχησης. Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο αυτοματισμού, ώστε να μπορείτε να τροποποιείτε εύκολα την ένταση και άλλες παραμέτρους σε όλη τη μουσική σας.

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο δημιουργίας beat που δεν απέχει πολύ από ένα επαγγελματικό DAW, το BandLab σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Λήψη: BandLab για Android | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μουσική χωρίς να κατακλύζεστε από την πολυπλοκότητα ενός DAW, αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν μια φιλική προς τους αρχάριους προσέγγιση για τη δημιουργία ελκυστικών ρυθμών. Επομένως, γιατί να μην παραλείψετε τη φόρτωση ενός DAW όταν σας έρχεται η έμπνευση και να δώσετε αντ’ αυτού αυτές τις εφαρμογές.