Είναι καλή η νέα λειτουργία τραγουδιού AI του TikTok;

Βασικά Takeaways

  • Το TikTok κυκλοφόρησε μια λειτουργία AI Song που δημιουργεί τραγούδια με βάση τις προτροπές των χρηστών.
  • Τα τραγούδια που προκύπτουν από αυτό το χαρακτηριστικό αναμειγνύονται στην καλύτερη περίπτωση, με τις δημιουργίες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη να ακούγονται συχνά ρομποτικά.
  • Σε σύγκριση με άλλα εργαλεία δημιουργίας μουσικής τεχνητής νοημοσύνης, η λειτουργία τραγουδιού AI του TikTok είναι λιγότερο εντυπωσιακή και πολύ γενική για να την προτείνουμε.

Αν πάντα θέλατε να δοκιμάσετε μουσική που δημιουργείται από AI, το TikTok κυκλοφόρησε μια λειτουργία AI Song που μπορεί να δημιουργήσει τραγούδια από μια προτροπή λέξης. Λοιπόν, πώς έχετε πρόσβαση σε αυτό, και το πιο σημαντικό, είναι το χαρακτηριστικό καλό; Ας ανακαλύψουμε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα τραγουδιού AI του TikTok

Η λειτουργία AI Song του TikTok σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο τραγούδι που δημιουργήθηκε από AI και να το χρησιμοποιήσετε για το soundtrack του βίντεό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το θέμα για το τραγούδι και το TikTok θα κάνει τα υπόλοιπα.

Τη στιγμή της γραφής, το TikTok εξακολουθεί να διαθέτει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες του ως πείραμα. Εάν δεν βλέπετε τη λειτουργία AI Song, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσει στην εφαρμογή σας.

  Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση σε Tiktok, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn [2022]

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία AI Song, ανοίξτε το TikTok και πατήστε το εικονίδιο Plus στο κάτω μέρος της οθόνης για να δημιουργήσετε ένα νέο βίντεο.

Όταν ανοίξει η συσκευή εγγραφής, ελέγξτε πάνω από το κουμπί λήψης. θα πρέπει να λέει Φωτογραφίες. Για να εγγράψετε ένα βίντεο, πατήστε 10m, 60s ή 15s. Αυτό ρυθμίζει το TikTok να εγγράφει βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, ενός λεπτού ή 15 δευτερολέπτων. Το εργαλείο AI Song λειτουργεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, επομένως επιλέξτε αυτή που θέλετε.

Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε ένα βίντεο. Ξεκινήστε πατώντας το κόκκινο κουμπί Εγγραφή. Εάν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε τη λειτουργία AI Song, εγγράψτε ένα βίντεο που πετάμε. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε το τραγούδι AI σε μια σκηνή, χρησιμοποιήστε αυτή τη φορά για να ηχογραφήσετε σε τι θέλετε να ρυθμίσετε το τραγούδι που δημιουργείται από AI.

Αφού εγγράψετε ένα βίντεο, πατήστε το εικονίδιο με το σημάδι επιλογής για να δείτε το βίντεό σας. Στο επάνω μέρος, θα δείτε τον ήχο για το βίντεό σας. Το TikTok μερικές φορές εκχωρεί αυτόματα έναν ήχο στο βίντεό σας. Εάν δεν γράφει Προσθήκη ήχου στο επάνω μέρος, πατήστε το X στα δεξιά του ήχου. Στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη ήχου.

Το TikTok θα ανοίξει μια βιβλιοθήκη ήχων για να δοκιμάσετε. Στην κορυφή της λίστας, αναζητήστε το AI Song. Εάν δεν μπορείτε να το δείτε, δεν είναι διαθέσιμο για εσάς αυτήν τη στιγμή. Εάν το κάνετε, πατήστε πάνω του για να ανοίξετε τη λειτουργία AI Song.

  Πώς να στείλετε μηνύματα στο TikTok χωρίς αριθμό τηλεφώνου

Στο νέο παράθυρο, πληκτρολογήστε ποιο τραγούδι θέλετε να δημιουργήσει το TikTok. Η λειτουργία μπορεί να λειτουργήσει με όποια προτροπή θέλετε να της ρίξετε, γι’ αυτό αποκτήστε φαντασία. Ακολουθούν παραδείγματα ορισμένων προτροπών που λειτουργούν καλά:

  • Φτιάξτε ένα τραγούδι για τις γάτες.
  • Φτιάξτε ένα τραγούδι για μια πορτοκαλί γάτα που ονομάζεται Jonesy.
  • Κάντε ένα τραγούδι γενεθλίων για την καλύτερη μου φίλη Jennifer.

Το AI Song μπορεί να δημιουργήσει μόνο τραγούδια pop, EDM και hip-hop. Ως εκ τούτου, το να του ζητήσετε να «φτιάξει ένα χέβι μέταλ τραγούδι» ή «να κάνει ένα τραγούδι για τα σκυλιά χρησιμοποιώντας τρομπέτες» δεν θα λειτουργήσει επίσης. Απλώς επικεντρωθείτε στο να δώσετε στο AI Song μια προτροπή να γράψει στίχους και αφήστε το να κάνει τα υπόλοιπα.

Υποβάλετε την προτροπή σας και περιμένετε να δημιουργήσει το τραγούδι το TikTok. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών ειδών χρησιμοποιώντας τις καρτέλες του είδους. Κάθε είδος τραγουδιού συνοδεύεται από μοναδικούς στίχους που ταιριάζουν καλύτερα στο τραγούδι, οπότε περιηγηθείτε σε όλους για να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Μόλις βρείτε το τραγούδι που σας αρέσει, πατήστε Τέλος για να το προσθέσετε ως ήχο στο βίντεό σας.

Είναι καλή η λειτουργία τραγουδιού AI του TikTok;

Δοκίμασα τη λειτουργία για τον εαυτό μου και ανέβασα τα ευρήματά μου παραπάνω. Διάλεξα ένα από τα προτεινόμενα μηνύματα που σας δίνει το TikTok και μετά δημιούργησα άλλα τρία τραγούδια με βάση προσαρμοσμένα μηνύματα. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά απογοητευτικά.

  Υπάρχει παιδική έκδοση του TikTok;

Όταν του ζήτησα να δημιουργήσει ένα τραγούδι για τις γάτες, το αποτέλεσμα έμοιαζε περισσότερο με λυρική λέξη σούπα παρά με πραγματικό τραγούδι. Στο τραγούδι που εμπνεύστηκε από τον Eminem, η τεχνητή νοημοσύνη φαινόταν να προσηλώνει τον cheesy στίχο «είχε το παιχνίδι στο lock σαν κλειδαράς», όπως εμφανιζόταν σε δύο από τα είδη του τραγουδιού.

Σε κάθε μία από τις προτροπές, το τραγούδι ακουγόταν αρκετά απαίσιο και ρομποτικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο πρώτο τραγούδι του MakeUseOf όπου το AI ξεχνά πώς προφέρεται η λέξη “επιτυχία”. Και όταν η τεχνητή νοημοσύνη καταφέρνει να κάνει σωστά τις λέξεις, είναι τρομερά ασυντόνιστο και δεν είναι ευχάριστο να ακούγεται.

Σε σύγκριση με τα τραγούδια που δημιούργησα όταν εξερεύνησα το εργαλείο δημιουργίας μουσικής του Copilot, τα τραγούδια του TikTok ακούγονταν πολύ πιο γενικά και οι στίχοι δεν έτρεχαν το ίδιο. Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ της χρήσης του εργαλείου AI Song του TikTok και του εργαλείου Suno του Copilot, θα πήγαινα με το τελευταίο κάθε φορά.

Ενώ το νέο πείραμα τραγουδιού TikTok AI διευκολύνει την προσθήκη παραγόμενου περιεχομένου στα πολυμέσα σας, προσωπικά θα συνιστούσα να μην το χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία δημιουργίας μουσικής τεχνητής νοημοσύνης που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, οπότε ελέγξτε τα εάν χρειάζεστε μουσική για τα βίντεό σας.