Οι καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας

Θα νομίζατε ότι με τον τεράστιο όγκο πληροφοριών στο Διαδίκτυο, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας θα ήταν εύκολη. Αλλά η διαθεσιμότητα όλων αυτών των πληροφοριών είναι μέρος του προβλήματος. Ψάξαμε τα βάθη του Διαδικτύου για να συγκεντρώσουμε αυτήν τη λίστα με τους καλύτερους ιστότοπους για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας.

Duolingo: Το καλύτερο για τους περισσότερους ανθρώπους

Duolingo είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για δωρεάν εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Σχεδιασμένο κυρίως για χομπίστες, το Duolingo ξεκινά μαθαίνοντάς σας τις πιο βασικές λέξεις στη γλώσσα της επιλογής σας. Μόλις εξοικειωθείτε με τις λέξεις, ακολουθούν απλές προτάσεις. Είναι ο πιο φυσικός τρόπος εκμάθησης μιας γλώσσας σε σύγκριση με μια τυπική διαδικασία εκμάθησης.

Η δύναμη του Duolingo βρίσκεται στον τρόπο που παρουσιάζει το υλικό. Θα παρακολουθήσετε μαθήματα με φυσικούς ομιλητές, ακολουθούμενα από κουίζ που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη μάθησή σας. Η εφαρμογή σας ακούει να μιλάτε, ώστε να μπορεί να καθορίσει πώς προχωράτε. Χρησιμοποιεί ακόμη και την επανάληψη σε απόσταση (όπου εξετάζετε το προηγούμενο υλικό σε σταδιακά μειούμενα διαστήματα) για να ενισχύσει τη μάθησή σας. Η προσθήκη στοιχείων gamification, όπως οι σειρές μάθησης και η βαθμολόγηση στο μάθημα, βοηθούν τα πράγματα να διατηρούνται ενδιαφέροντα.

  Πώς να ορίσετε όρια εφαρμογών και παιχνιδιών στα Windows 10

Ωστόσο, το Duoling έχει τα μειονεκτήματά του. Αν και είναι εξαιρετικό για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με τα βασικά μιας νέας γλώσσας, δεν είναι εξαιρετικό για τα πιο προηγμένα πράγματα. Εάν επιθυμείτε οποιοδήποτε επίπεδο ευχέρειας, τελικά θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε άλλη υπηρεσία.

Το Duolingo είναι δωρεάν στο διαδίκτυο, iOS, Android και τηλέφωνο Windows.

FluentU: Μάθετε παρακολουθώντας ξενόγλωσσα βίντεο

FluentU σας διδάσκει νέες γλώσσες χρησιμοποιώντας βίντεο. Τα βίντεο δεν είναι εκπαιδευτικά, αλλά μάλλον κανονικά βίντεο με την ξένη γλώσσα. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε ένα κλιπ ταινίας, ένα μουσικό βίντεο ή ένα άτομο που μιλάει. Τα βίντεο έχουν διαδραστικούς λεζάντες για να σας βοηθήσουν να μάθετε τη γλώσσα. Οι υπότιτλοι παρουσιάζονται και στις δύο γλώσσες (αυτή που γνωρίζετε και αυτή που προσπαθείτε να μάθετε) και μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού σε οποιαδήποτε λέξη για να κατανοήσετε τη σημασία της. Τα διαδραστικά κουίζ σας βοηθούν να μετρήσετε την πρόοδό σας.

  Γιατί οι εφαρμογές iPhone και iPad ζητούν χρήση Bluetooth

Το FluentU δεν είναι δωρεάν, αλλά προσφέρει μια δοκιμή 15 ημερών, ώστε να μπορείτε να το ελέγξετε. Μετά από αυτό, υπάρχει ένα βασικό πρόγραμμα 10 $ το μήνα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές τους για κινητά (iOS και Android) και παρέχει απεριόριστη αναζήτηση λέξεων και απεριόριστα βίντεο. Ένα πρόγραμμα Plus 20 $ ανά μήνα προσθέτει απεριόριστες κάρτες flash και κουίζ, καθώς και επαναλήψεις σε απόσταση.

Rype: Αποκτήστε έναν προσωπικό εκπαιδευτή

Rype είναι ένας άλλος ιστότοπος εκμάθησης γλωσσών με ενδιαφέρον επιχειρηματικό μοντέλο. Αντί να χρησιμοποιείτε κουίζ ή βίντεο για τη διδασκαλία μιας νέας γλώσσας, μαθαίνετε από έναν προσωπικό εκπαιδευτή μέσω μιας βιντεοκλήσης. Προγραμματίζετε μια κλήση 30 ή 60 λεπτών με έναν εκπαιδευτή που θα σας διδάξει τη γλώσσα προσωπικά. Δεν προσφέρουν τόσες γλώσσες όπως άλλοι ιστότοποι, αλλά σχεδιάζουν να προσθέσουν περισσότερες στο μέλλον.

Εκτός από τις γλώσσες, μπορείτε να μάθετε και ακαδημαϊκά θέματα με τον ίδιο τρόπο.

Το Rype προσφέρει έναν συναρπαστικό και προσωπικό τρόπο μάθησης, αλλά έχει ένα τίμημα. Μετά από μια δοκιμή επτά ημερών, θα πληρώνετε σχεδόν 65 $ το μήνα για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

  Πώς να βελτιστοποιήσετε την αποθήκευση USB για καλύτερη απόδοση στα Windows 10

Memrise: Χρησιμοποιήστε παιχνίδια λέξεων για να σας βοηθήσουν να μάθετε

Memrise είναι ένας άλλος ιστότοπος εκμάθησης γλωσσών που έχει σχεδιαστεί περισσότερο για να ξεκινήσετε με μια γλώσσα παρά για πραγματική ευχέρεια. Παρόμοια με το Duolingo, μαθαίνετε μια γλώσσα παίζοντας παιχνίδια με λέξεις που σας βοηθούν να απομνημονεύσετε τη γλώσσα με ευκολία. Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές, μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε εν κινήσει—υποστηρίζεται επίσης η λειτουργία εκτός σύνδεσης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι δωρεάν για χρήση. η έκδοση Pro κοστίζει 4,95 $ το μήνα. Η έκδοση Pro σάς δίνει πρόσβαση σε Grammarbot, ασκήσεις δεξιοτήτων ακρόασης, λειτουργία βίντεο και αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την απόδοσή σας στη μάθηση.

Babbel: Επιλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει

Babbel ακολουθεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση για να σας διδάξει νέες γλώσσες. Αντί να ξεκινάτε με τις ίδιες λέξεις όπως όλοι οι άλλοι, μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα για το οποίο θέλετε να μάθετε. Μερικά παραδείγματα θεμάτων περιλαμβάνουν τα ζώα, τα τρόφιμα, τα ταξίδια και τον τρόπο ζωής. Μόλις επιλέξετε ένα θέμα, θα μάθετε πρώτα το λεξιλόγιο για αυτό το θέμα, το οποίο διατηρεί τα μαθήματα ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Μια συνδρομή στο Babbel κοστίζει 12,95 $ το μήνα και το κόστος μειώνεται εάν αγοράσετε μεγαλύτερη συνδρομή. Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή, αλλά προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 20 ημερών.

Πίστωση εικόνας: Φωτογραφία εξωφύλλου από Πάτρικ Τομάσο επί Ξεβιδώστε