Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office

Ενώ το Microsoft Office εξακολουθεί να είναι η πανταχού παρούσα επιλογή για επεξεργασία κειμένου, παρουσιάσεις slideshow, υπολογισμούς υπολογιστικών φύλλων και πολλές άλλες ψηφιακές εργασίες, υπάρχουν ακόμα πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις. Αποφύγετε δωρεάν λογισμικό γεμάτο διαφημίσεις και ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις δωρεάν σουίτες παραγωγικότητας.

Το Microsoft Office αποτελείται κυρίως από Microsoft Word για έγγραφα, Microsoft PowerPoint για παρουσιάσεις και Microsoft Excel για υπολογιστικά φύλλα. Το Microsoft Office είναι διαθέσιμο μέσω μιας συνδρομής στο Microsoft 365 που κοστίζει 69,99 $/έτος ή 6,99 $/μήνα για έναν μόνο λογαριασμό. Οι οικογενειακοί λογαριασμοί με έως και έξι χρήστες τρέχουν λίγο υψηλότερα στα 99,99 $/έτος ή 9,99 $/μήνα. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να κατεβάσετε μία από αυτές τις υπέροχες σουίτες δωρεάν και να αρχίσετε να είστε παραγωγικοί αμέσως.

LibreOffice: Εφαρμογές επιφάνειας εργασίας ανοιχτού κώδικα

Όπως το καλύτερο δωρεάν λογισμικό, LibreOffice είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα από το The Document Foundation που ήταν αρχικά μέρος μιας άλλης εναλλακτικής λύσης του Office, του OpenOffice. Μπορείς κατεβάστε το LibreOffice για δωρεάν προσωπική χρήση σε Windows, Mac και Linux. Απλώς έχετε κατά νου ότι, ως εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, το LibreOffice δεν παρέχει τη δική του υποστήριξη ή βοήθεια.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την εναλλακτική μπορεί να θέλουν να το εξετάσουν επαγγελματική υποστήριξη από εγκεκριμένα τρίτα μέρη πριν από τη συμμετοχή του LibreOffice σε εταιρικό επίπεδο. Ενώ οι επιχειρήσεις μπορεί να εξοικονομούν χρήματα πληρώνοντας για αξιόπιστες λύσεις, πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιλέγουν το LibreOffice για να ξεφύγουν από τις δαπανηρές εταιρικές συμφωνίες της Microsoft.

  Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) το 2020

Τα LibreOffice Writer, Calc και Impress είναι οι κύριες προσφορές που συσχετίζονται με το Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, αντίστοιχα. Αυτά τα εργαλεία είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδίκτυο μέσω εκδόσεων που βασίζονται στον ιστό που ονομάζονται LibreOffice Online. Όπως παραπάνω, αυτά τα εργαλεία προορίζονται σε μεγάλο βαθμό για προσωπική χρήση, αν και οι επιχειρήσεις μπορούν να τα δεσμεύσουν με την κατάλληλη υποστήριξη. Το LibreOffice προσφέρει επίσης εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία εικόνας (Draw), τύπους (Math) και διαχείριση βάσεων δεδομένων (Base). Μπορείτε να ξεκινήσετε λήψη της σουίτας LibreOffice δωρεάν από την ιστοσελίδα της.

Google Drive: Εφαρμογές εργασίας που βασίζονται στον ιστό από την Google

Το Google Drive είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για το Microsoft Office επειδή προέρχεται από έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Microsoft. Η Google προσφέρει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που ταιριάζουν με αυτές του Microsoft Office. Δημοφιλείς φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές όπως τα Έγγραφα Google, οι Παρουσιάσεις, τα Φύλλα και τα Σχέδια είναι όλες διαθέσιμες δωρεάν.

Όλες αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν την υπηρεσία αποθήκευσης cloud της Google, το Google Drive. Εκτός από αυτές τις κύριες εφαρμογές G Suite, η Google προσφέρει εφαρμογές όπως το Forms και το Classroom που μπορούν να καλύψουν μοναδικές ανάγκες όπως αυτές των δασκάλων. Ένας τεράστιος αριθμός εργαλείων τρίτων όπως το Zoho, το LucidChart, το Slack και άλλα παρέχουν εγγενή ενοποίηση με τις πολλές εφαρμογές της Google.

Το να έχετε τη σουίτα παραγωγικότητας που βασίζεται αποκλειστικά στο cloud προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια, καθώς είναι πιο δύσκολο να χάσετε την παρακολούθηση των αρχείων σας. Ενώ οι επιχειρήσεις μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν στην Google ένα μικρό ποσό για υποστήριξη σε επίπεδο επιχείρησης, η σουίτα παραγωγικότητας της Google είναι μια εξαιρετική δωρεάν επιλογή για κάθε προσωπική προσπάθεια. Ξεκινήστε σήμερα δημιουργώντας έναν δωρεάν λογαριασμό Google. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τις εφαρμογές σας ή να τις χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά, μπορείτε να εξερευνήσετε την υπηρεσία G Suite της Google, η οποία παρέχεται με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, δυνατότητες και υποστήριξη.

  Πώς να συνδυάσετε έγγραφα του Word

iWork: Όχι μόνο για χρήστες Mac πια

Εάν διαθέτετε Mac, ίσως γνωρίζετε ήδη τη σουίτα παραγωγικότητας της Apple, το iWork. Διαθέτει εναλλακτικές λύσεις για τις κύριες εφαρμογές του Microsoft Office: Pages (Word), Numbers (Excel) και Keynote (PowerPoint).

Ενώ αυτές οι εφαρμογές ήταν προηγουμένως αποκλειστικές για Mac, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τώρα δωρεάν μέσω του iCloud καθώς και στο iPad και το iPhone. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το Microsoft Office, μπορεί να υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης. Ωστόσο, οι συχνοί χρήστες Mac μπορεί να βρουν ότι η διεπαφή είναι πιο παρόμοια με άλλες εφαρμογές της Apple. Για να ξεκινήσετε, πλοηγηθείτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης τον ιστότοπο iCloud και εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό.

Σε αντίθεση με άλλες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office που προσπαθούν σκληρά να μιμηθούν την εμπειρία, το iWork δεν θα είναι αμέσως εξοικειωμένο εάν χρησιμοποιείτε τη σουίτα παραγωγικότητας της Microsoft. Το iWork χρησιμοποιεί το iCloud για την ασφαλή κοινή χρήση εγγράφων. Όλοι οι τύποι αρχείων της Microsoft είναι τελικά συμβατοί και με το iWork.

WPS Office: Οικείες διεπαφές σε όλες τις πλατφόρμες

Μία από τις πιο πρόσφατα αναπτυγμένες δωρεάν σουίτες παραγωγικότητας που δημιουργήθηκαν για να ανταγωνιστούν το Microsoft Office, Γραφείο WPS προέρχεται από τον Κινέζο προγραμματιστή Kingsoft και προσφέρει λογισμικό που θα είναι άμεσα γνωστό στους περισσότερους χρήστες του Microsoft Office. Το WPS σημαίνει Writer, Presentation, Spreadsheets, τα οποία είναι τα ονόματα των κύριων προσφορών της σουίτας. Η σουίτα είναι πλήρως συμβατή με όλα τα προγράμματα της Microsoft, τους τύπους αρχείων, ακόμη και με ορισμένες επεκτάσεις.

Το WPS Office προσφέρει επίσης δωρεάν εκδόσεις των εφαρμογών του για επιτραπέζιους καθώς και για κινητές συσκευές. Αν και δεν είναι όλες οι εφαρμογές διαθέσιμες σε κάθε πλατφόρμα, οι βασικές εφαρμογές WPS είναι διαθέσιμες σε Windows, Linux, Android και σε όλες τις σύγχρονες συσκευές Apple. Θα συναντήσετε ορισμένες διαφημίσεις όταν χρησιμοποιείτε το WPS, αλλά σπάνια παρεμβαίνουν στην παραγωγικότητα. Διαθέτει ασφαλή υποστήριξη cloud με όριο μεταφόρτωσης 200 MB και 1 GB ελεύθερου χώρου, μαζί με προσβάσιμες εφαρμογές ιστού και φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία PDF.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα γραφικά στοιχεία στο iPhone

FreeOffice: Ευέλικτη παραγωγικότητα στις περισσότερες συσκευές

Είτε χρησιμοποιείτε Windows, Mac ή Linux, FreeOffice από το SoftMaker είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του: μια δωρεάν εναλλακτική λύση του Office. Η διάταξή του θα είναι αμέσως εξοικειωμένη στους χρήστες του Microsoft Office, ειδικά με την ικανότητά του να αλλάζει μεταξύ μοντέρνων και κλασικών διατάξεων που θα είναι χρήσιμες για νέους χρήστες και βετεράνους. Αυτές οι εύκολα διαμορφωμένες διατάξεις περιλαμβάνουν επίσης λειτουργία αφής που διευκολύνει τη χρήση σε tablet και κινητές συσκευές.

Το FreeOffice είναι πλήρως συμβατό με αρχεία του Microsoft Office και διαθέτει τα ίδια είδη εργαλείων που θα περιμένατε από μια σύγχρονη σουίτα παραγωγικότητας. Το SoftMaker προσφέρει TextMaker (Word), PlanMaker (Excel) και Παρουσιάσεις (PowerPoint), καθώς και ένα περιβάλλον προγραμματισμού και μια γλώσσα σεναρίου για προγραμματιστές που ονομάζεται BasicMaker. Υπάρχουν επίσης εκδόσεις premium αυτών των εφαρμογών, με περισσότερες δυνατότητες όπως διαχείριση αρχείων και υποστήριξη δέσμης ενεργειών, με εφάπαξ κόστος 79,95 $ ή συνδρομητική υπηρεσία που ξεκινά από μόλις 2,99 $/μήνα. Αυτό είναι επιπλέον του πλήρως χαρακτηρισμένου εφαρμογές παραγωγικότητας για Android.

Microsoft Office Online: Λιγότερες δυνατότητες αλλά χωρίς κόστος

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν ικανοποιεί τις μοναδικές σας ανάγκες ή απλώς θέλετε ή πρέπει να παραμείνετε με τα προϊόντα της Microsoft, οι βασικές εκδόσεις των απανταχού εφαρμογών παραγωγικότητας είναι διαθέσιμες δωρεάν μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ιστού. Από οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας ή φορητή συσκευή, μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό Microsoft και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ελαφρώς περιορισμένες εκδόσεις του Word, του Excel και του PowerPoint. Μπορείτε να ξεκινήσετε με πλοήγηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Office.com, και να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό Microsoft.

Υπάρχουν αμέτρητες άλλες εφαρμογές παραγωγικότητας εκεί έξω, αλλά αυτές οι έξι είναι οι καλύτερες από τις καλύτερες όταν πρόκειται να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα και το πιο σημαντικό, δωρεάν.