Το CamFind φέρνει την εκπληκτική του αναζήτηση και αναγνώριση εικόνων στο Android

Η λήψη φωτογραφιών από το smartphone σας ακούγεται σίγουρα διασκεδαστική. Απλώς σημαδέψτε και τραβήξτε, και θα έχετε τη στιγμή αποθηκευμένη ως ψηφιακή εικόνα. Τι γίνεται όμως αν χρειαστεί να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα από την εικόνα; Το 2013, οι χρήστες iOS κυκλοφόρησαν μια καταπληκτική εφαρμογή κάμερας στο iTunes App Store με το όνομα CamFind που προσδιορίζει το θέμα στις φωτογραφίες και στη συνέχεια αναζητά στον ιστό σχετικά αποτελέσματα όπως παρόμοιες εικόνες, συγκρίσεις τιμών και περισσότερες πληροφορίες που αντλούνται από διάφορες πηγές . Το CamFind έφτασε επιτέλους στο Google Play Store, φέρνοντας την ισχυρή τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας στο Android.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 34 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Η απλή διεπαφή του CamFind είναι η λιγότερο εντυπωσιακή πτυχή του. Έχετε ένα κουμπί κάμερας στο κάτω μέρος για τη λήψη φωτογραφιών, ένα ρολόι δίπλα που σας μεταφέρει στο ιστορικό σας, καθώς και ένα άλλο κουμπί στα δεξιά που επιτρέπει την αλλαγή της γλώσσας ή την πρόσβαση στην επιλογή φωνητικής αναζήτησης.

Η δυνατότητα αναζήτησης με φωνή λειτουργεί βασικά όπως το Google Now, αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι πολύ ακριβής. Δεδομένου ότι το CamFind είναι μια μηχανή οπτικής αναζήτησης, μπορείτε είτε να τραβήξετε την εικόνα χρησιμοποιώντας το κουμπί της κάμερας είτε να εισαγάγετε μια υπάρχουσα που είναι ήδη αποθηκευμένη στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας. Όταν τραβάτε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την απλή διεπαφή της κάμερας, η διαδικασία αναγνώρισης εικόνας ξεκινά για λίγα δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων το CamFind ανακτά σχετικές πληροφορίες από διαφορετικές διαδικτυακές πηγές.

  Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις Android σε υπολογιστή με Windows 10

Μόλις η εφαρμογή αναγνωρίσει κάτι, αντί να σας μεταφέρει κατευθείαν στη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, το CamFind εμφανίζει το όνομα του θέματος που αναγνώρισε στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή «φωνή», σας διαβάζει επίσης το κείμενο. Μπορείτε να σύρετε τη γραμμή κειμένου επάνω δεξιά για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές, όπως αλλαγή κειμένου αναζήτησης ή εναλλαγή της λειτουργίας φωνής.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, προσπάθησα να τραβήξω πολλές φωτογραφίες από διάφορα αντικείμενα από διαφορετικές γωνίες και κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτός, και τα αποτελέσματα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από θεαματικά. Το CamFind δούλευε τις περισσότερες φορές όπως διαφημιζόταν. Η λήψη μιας φωτογραφίας ενός ειδώλου panda παρουσίασε παρόμοιες φιγούρες δράσης από διαφορετικές πηγές του Διαδικτύου. Η σελίδα αποτελεσμάτων παρουσιάζει εικόνες και αποτελέσματα κειμένου ξεχωριστά. Σε περίπτωση που τα επιστρεφόμενα αποτελέσματα είναι λανθασμένα, μπορείτε πάντα να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία.

  Διαβάστε νέα μηνύματα WhatsApp από ένα αιωρούμενο γραφικό στοιχείο [Android]

Το CamFind είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Google Play και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές με Android 2.2 και νεότερες εκδόσεις.

Εγκαταστήστε το CamFind από το Play Store