Διαχειριστείτε το OBD του αυτοκινήτου σας από το Android με το Dash

Όλα τα σύγχρονα οχήματα – ή τουλάχιστον αυτά που κατασκευάστηκαν μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90 – είναι εξοπλισμένα με σύστημα OBD (On Board Diagnostic) που βοηθά τους μηχανικούς ή τους λάτρεις των DIY να αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Το OBD μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους αισθητήρες του αυτοκινήτου σας, την απόδοση του κινητήρα, την κατάσταση των φρένων, τη φθορά και ούτω καθεξής, διευκολύνοντας τον επισκευαστή του αυτοκινήτου σας να κοιτάξει στο σωστό μέρος όταν κάτι σπάσει. Η νεοϋορκέζικη startup, Dash, κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή Android που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε αυτές τις πληροφορίες μόνοι σας συνδέοντας το σύστημα OBD του αυτοκινήτου σας με το smartphone ή το tablet σας μέσω εξειδικευμένου υλικού για τη σύνδεση του τηλεφώνου σας με το OBD.

  Μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ iOS, Android και υπολογιστή με το PhotoSync

Ιδρύθηκε από τους Brian Langel και Jamyn Edis, η Dash στοχεύει να σας σώσει από τους βαρείς λογαριασμούς επισκευής αυτοκινήτου, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε την απόδοση του αυτοκινήτου σας μόνοι σας με τον απλούστερο τρόπο. Μην στεναχωριέστε, δεν θα χρειαστεί καν να ανοίξετε την κουκούλα.

Η λειτουργία του Dash βασικά περιλαμβάνει μια συσκευή σύνδεσης OBD που συνδέεται σε μια θύρα κοντά στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας, συνήθως κάτω από το τιμόνι. Ενώ πολλά φθηνά dongles OBD μπορούν να αγοραστούν διαδικτυακά από το Amazon για περίπου 10 $, το Dash προσφέρει επίσης το premium OBD LINK LX που είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο Bluetooth για τη σύζευξή του με το τηλέφωνό σας, μαζί με ορισμένες πρόσθετες εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες.

Η εφαρμογή θα λειτουργεί επίσης με τις περισσότερες συσκευές OBD, αλλά το να έχετε το OBD LINK LX θα σας δώσει το πάνω χέρι λόγω των καλύτερων δυνατοτήτων διαχείρισης ενέργειας, της ποιότητας κατασκευής και της αξιοπιστίας σύνδεσης με τα συστήματα OBD των περισσότερων αυτοκινήτων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εφέ Instagram σε iPhone και Android

Όταν πρόκειται για την ίδια την εφαρμογή, διαθέτει μια καθαρή και αξιοπρεπή διεπαφή. Όταν εκκινηθεί, σας ζητά να καταχωρίσετε έναν λογαριασμό στην υπηρεσία είτε μέσω email είτε συνδέοντας γρήγορα τον λογαριασμό σας στο Facebook με αυτήν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μεταφέρεστε σε μια οθόνη οδηγιών όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Dash ή πού να εντοπίσετε τη θύρα ODB στο αυτοκίνητό σας. Θα σας ζητηθεί επίσης να εισαγάγετε τα στοιχεία του οχήματός σας, όπως μάρκα, μοντέλο, έτος, τύπος κινητήρα κ.λπ.

Μόλις εμφανιστείτε στην αρχική οθόνη, μπορείτε να κάνετε όλα τα είδη διαφορετικών πραγμάτων, όπως να προσθέσετε περισσότερα αυτοκίνητα, να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας στο χάρτη, να παρακολουθείτε κοντινά βενζινάδικα και τα ταξίδια σας, να παρακολουθείτε την κατανάλωση βενζίνης και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Το φως Check Engine σας λέει.

  Τα καλύτερα παιχνίδια shooter για Android

Δυστυχώς, το τρέχον όχημά μου δεν υποστηρίζει θύρα OBD – πείτε με vintage συλλέκτη – αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους στο Dash, η εφαρμογή, όταν συνδεθεί επιτυχώς σε μια θύρα OBD μέσω Bluetooth, θα πρέπει να σας ενημερώσει για όλα τα είδη των λεπτομερειών απόδοσης που σχετίζονται με το όχημα από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

Το Dash είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για συσκευές Android, αλλά μια έκδοση iOS είναι ήδη υπό κατασκευή και θα είναι διαθέσιμη σύντομα. Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση Android μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Εγκαταστήστε το Dash από το Play Store