Η εφαρμογή Parental Control TimeAway σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη συσκευή των παιδιών σας [Android]

Όταν οι υπολογιστές έγιναν κοινός για πρώτη φορά, οι γονείς ήταν απρόθυμοι να αφήσουν τα παιδιά τους να τους χρησιμοποιούν, φοβούμενοι το γεγονός ότι θα περνούσαν όλο τον χρόνο τους παίζοντας παιχνίδια ή σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Σήμερα, τα smartphones έχουν την ίδια κακή φήμη. Προφανώς, τα παιδιά σήμερα έχουν κινητές συσκευές με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από όλη την παιδική μας τεχνολογία μαζί και είναι ανησυχητικό για πολλούς γονείς που δεν είναι σίγουροι πώς να περιορίσουν τη χρήση των κινητών. Το TimeAway είναι μια νέα εφαρμογή Android που στοχεύει να περιορίσει τη χρήση του κινητού σας για τα παιδιά και να επαναφέρει αυτόν τον έλεγχο στα χέρια σας. Η δωρεάν εφαρμογή προσφέρει πολλές δυνατότητες, όπως παρακολούθηση του χρόνου που αφιερώνουν τα παιδιά σας σε εφαρμογές, ανίχνευση της τρέχουσας τοποθεσίας τους και απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα του τηλεφώνου τους.

  Οθόνη κλειδώματος Android εμπνευσμένη από το iOS 7 με υποστήριξη Pebble

Το TimeAway μπορεί να ληφθεί από το Google Play Store και απαιτεί πρώτα να το ενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό TimeAway ως γονέας και παιδί.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή εκτελεί όλες τις λειτουργίες της εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να την εγκαταστήσετε τόσο στη συσκευή σας όσο και στη συσκευή του παιδιού σας και επίσης να βεβαιωθείτε ότι η υποστηριζόμενη συσκευή διαθέτει ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Κατά την εγγραφή, θα χρειαστεί να καθορίσετε έναν 5ψήφιο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος προφανώς χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της χρήσης της συσκευής, καθώς και για την αποτροπή της απεγκατάστασης της εφαρμογής από ένα τηλέφωνο. Μπορείτε να προσθέσετε έως και έξι συσκευές σε έναν δωρεάν λογαριασμό. Στη συνέχεια, η εφαρμογή παρουσιάζει ένα mini tutorial, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες και την κύρια λειτουργικότητά της.

  Το AVG Wifi Assistant Αυτόματη εναλλαγή Wi-Fi σε Android για εξοικονόμηση μπαταρίας

Τα περισσότερα πράγματα γίνονται φυσικά από τη συσκευή των γονέων. Για παράδειγμα, συνδέοντας ένα τηλέφωνο γονέα, μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο χρόνο μπορεί να ξοδεύει το παιδί σας στο YouTube ή στο Snapchat και μπορείτε ακόμη και να το αποκλείσετε για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ομοίως, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις ώρες ύπνου ή σχολείου, οι οποίες κλειδώνουν αυτόματα τη συσκευή.

Μια άλλη εξαιρετική λειτουργία είναι η δυνατότητα του TimeAway να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις τοποθεσίες του παιδιού σας στους Χάρτες Google όταν είναι εν κινήσει, μέσω των κινητών του τηλεφώνων. Επιπλέον, λαμβάνετε μια ημερήσια σύνοψη του πόσο χρόνο έχουν αφιερώσει τα παιδιά σας στη συσκευή του/της, καθώς και τις κορυφαίες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Το TimeAway σάς προσφέρει επίσης να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε αμέσως τη συσκευή. Αυτές οι ενέργειες εφαρμόζονται άμεσα και η σχετική συσκευή μπορεί να ξεκλειδωθεί μόνο μέσω του πενταψήφιου κωδικού πρόσβασης.

  Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο, συνδέσμους και φωτογραφίες στο Android

Συνολικά, το TimeAway είναι σίγουρα μια χρήσιμη εφαρμογή. Παρόλο που υπάρχουν άλλες παρόμοιες εφαρμογές στο Google Play, οι περισσότερες από αυτές είτε πληρώνονται είτε προσφέρουν premium λειτουργίες με μικρή χρέωση.

Εγκαταστήστε το TimeAway από το Play Store