Μπορώ να ανακτήσω δεδομένα από κάρτα SD Android ή μονάδα USB που έχει μορφοποιηθεί ως εσωτερική αποθήκευση;

Το Android εισήγαγε τη δυνατότητα χρήσης εξωτερικού χώρου αποθήκευσης ως εσωτερικής αποθήκευσης πριν από μερικά χρόνια, αλλά αυτό συνδέει την κάρτα SD και το τηλέφωνο μαζί. Εάν κάτι πάει στραβά, δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα που υπήρχαν στην κάρτα.

Γιατί να μορφοποιήσετε μια κάρτα SD ή μια μονάδα USB ως εσωτερικό χώρο αποθήκευσης;

Εάν μορφοποιήσετε την κάρτα SD ή τη μονάδα USB ως εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ο αρχικός χώρος αποθήκευσης του τηλεφώνου σας και ο προστιθέμενος αποθηκευτικός χώρος συγχωνεύονται σε μια τεράστια πισίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που συνήθως δεν υποστηρίζουν την αποθήκευση δεδομένων σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης μπορούν να επωφεληθούν από τον επιπλέον χώρο. Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να μετακινείτε μη αυτόματα εφαρμογές μεταξύ του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου σας και μιας κάρτας SD.

  Πώς να στείλετε μια αυτόματη απάντηση σε μηνύματα και κλήσεις όταν είστε απασχολημένοι [Android]

Αυτό ισχύει και για τα κουτιά Android TV. Η τηλεόραση SHIELD διατίθεται είτε με 16 GB είτε με 500 GB αποθηκευτικού χώρου, με τη μεγαλύτερη έκδοση να είναι 100 $ περισσότερο από τη μικρότερη. Προσωπικά χρειάζομαι λίγο περισσότερα από 16 GB, αλλά μου είναι φθηνότερο να αγοράσω μια μονάδα USB και να τη μορφοποιήσω ως εσωτερική αποθήκευση. Αυτό μου δίνει αρκετό χώρο για όλα τα παιχνίδια μου, αλλά εξακολουθεί να μου εξοικονομεί χρήματα σε σύγκριση με το μεγαλύτερο επίπεδο.

Όταν διαμορφώνετε τη μονάδα δίσκου ή την κάρτα ως εσωτερική αποθήκευση, κρυπτογραφείται και αντιμετωπίζεται ως μέρος του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου. Οτιδήποτε υπήρχε στη μονάδα διαγράφεται όταν μορφοποιηθεί και η προσπάθεια κατάργησης της μονάδας θα μπορούσε να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας της συσκευής και των εφαρμογών σας, καθώς ορισμένα από τα αρχεία που χρειάζονται δεν βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux από ένα τηλέφωνο Android με το DriveDroid

Μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από τον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης που έχει μορφοποιηθεί ως εσωτερικός χώρος αποθήκευσης;

Πιθανώς όχι. Εάν αφαιρεθεί η κάρτα SD ή η μονάδα USB, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα λέει ότι πρέπει να επανατοποθετήσετε την κάρτα ή τη μονάδα δίσκου στη συσκευή. Εάν τοποθετήσετε ξανά την κάρτα ή τη μονάδα δίσκου και η συσκευή σας την αναγνωρίσει σωστά, όλα θα πρέπει να επανέλθουν στο κανονικό. Οι εφαρμογές σας θα ανοίξουν όπως θα έπρεπε και όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας θα είναι εκεί.

Ωστόσο, δεν μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε τη μονάδα δίσκου ή την κάρτα SD σε άλλο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας για να δείτε όποια αρχεία μπορεί να υπάρχουν εκεί. Επειδή είναι κρυπτογραφημένο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο στη συσκευή με την οποία το ρυθμίσατε ως εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Η προσπάθεια σύνδεσης της μονάδας κάπου αλλού δεν θα λειτουργήσει και εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα σε άλλη συσκευή, θα πρέπει πρώτα να την επαναδιαμορφώσετε. Τέλος, εάν η κάρτα ή η μονάδα πεθάνει μέσα στη συσκευή σας (όπως είναι απίθανο), πιθανότατα θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας για να λειτουργήσει ξανά.

  Το Timehop ​​φέρνει την εφαρμογή Social Media & Photo Time Machine στο Android

Πώς να αποτρέψετε την απώλεια των δεδομένων σας

Ακόμα κι αν η κάρτα SD ή η μονάδα USB σας λειτουργεί καλά, αφιερώστε λίγα λεπτά για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πιο σημαντικών δεδομένων σας σε έναν πάροχο cloud. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο, ώστε να μην χρειάζεται καν να σκέφτεστε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτική βάση.

Μπορείτε πάντα να κατεβάζετε ψηφιακές αγορές όπως ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές ξανά στο μέλλον και αν το αγαπημένο σας παιχνίδι δεν υποστηρίζει αποθήκευση στο cloud, δεν είναι το τέλος του κόσμου για να το παίξετε ξανά.

Η χρήση κάρτας SD ως εσωτερικής αποθήκευσης είναι εξαιρετική, αλλά αφιερώστε λίγα λεπτά για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για να είστε ασφαλείς!