Κλείστε τα παράθυρα όταν κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας

Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή με Windows, έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε τη λειτουργία του κουμπιού λειτουργίας. Έχετε επίσης την επιλογή να προσαρμόσετε τι συμβαίνει όταν κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας. Αυτή η δυνατότητα είναι μέρος των Windows εδώ και πολύ καιρό. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να θέσουν τον φορητό υπολογιστή τους σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή σε κατάσταση αδρανοποίησης. Εάν, ωστόσο, προτιμάτε να τερματίσετε τη λειτουργία του συστήματός σας στο τέλος της ημέρας και θέλετε έναν πιο γρήγορο τρόπο για να το κάνετε, μπορείτε να κλείσετε τα Windows κλείνοντας το καπάκι του φορητού υπολογιστή. Αυτό φυσικά λειτουργεί μόνο για φορητούς υπολογιστές και όχι για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά είναι ένας τρόπος χωρίς κλικ για να τερματίσετε τη λειτουργία των Windows. Είναι επίσης πολύ απλό στη ρύθμιση. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Τρόπος προσθήκης, προσαρμογής και χρήσης γραφικών στοιχείων σε Mac

Δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να το ρυθμίσετε. Εάν έχετε διαμορφώσει πολλούς χρήστες στον φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε να ρυθμίσετε την ενέργεια κλεισίματος του καπακιού του φορητού υπολογιστή ξεχωριστά για κάθε χρήστη.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας στο δίσκο συστήματος. Επιλέξτε Επιλογές ενέργειας από το μενού περιβάλλοντος.

Η εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου θα ανοίξει στη θέση: Control PanelHardware and SoundPower Options. Στην αριστερή στήλη, επιλέξτε «Επιλέξτε τι κάνει το κλείσιμο του καπακιού».

Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε επιλογές για την προσαρμογή των κουμπιών τροφοδοσίας και ύπνου, καθώς και για το κλείσιμο του καπακιού του φορητού υπολογιστή. Μπορείτε να ορίσετε μια διαφορετική ενέργεια για το πότε ο φορητός υπολογιστής σας λειτουργεί με μπαταρία και όταν είναι συνδεδεμένος.

  Τι είναι ένα Botnet και πώς να παραμείνετε ασφαλείς από ένα

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή “Όταν κλείνω το καπάκι”. Επιλέξτε «Τερματισμός» και στο «Σε μπαταρία» και στο «Συνδεδεμένο».

Κάντε κλικ στην «Αποθήκευση αλλαγών» για να εφαρμόσετε την αλλαγή. Όταν κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας, τα Windows θα ξεκινήσουν τον τερματισμό λειτουργίας. Τα Windows δεν θα αναγκάσουν το σύστημα να τερματιστεί. Εάν έχετε εφαρμογές που εκτελούνται, τα Windows θα βγουν πρώτα από αυτές και στη συνέχεια θα κλείσουν το σύστημα. Είναι πιθανό μια εφαρμογή να μπλοκάρει τον τερματισμό λειτουργίας με μια προτροπή για αποθήκευση της εργασίας σας. Είναι επίσης πιθανό τα Windows να τερματιστούν και να χάσετε οποιαδήποτε μη αποθηκευμένη εργασία. Ο κίνδυνος υπάρχει, γι’ αυτό φροντίστε να αποθηκεύσετε την εργασία σας προτού κλείσετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας.

  Λάβετε ειδοποιήσεις για τηλεοπτικές εκπομπές, συναυλίες, παιχνίδια, βροχή και άλλα

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Αυτά είναι τα καλύτερα VPN για Windows, τα οποία θα βοηθήσουν στην προστασία του απορρήτου σας και θα σας κρατήσουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Αν συνηθίζετε να κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας κάθε φορά που σηκώνεστε από το γραφείο σας, αυτή δεν είναι μια επιλογή που θέλετε να ενεργοποιήσετε. Εάν, ωστόσο, κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας μόνο στο τέλος της ημέρας, τότε αυτός είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να τερματίσετε τη λειτουργία των Windows.

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τη λειτουργία τερματισμού λειτουργίας στο κουμπί λειτουργίας, εάν το κλείσιμο του καπακιού του φορητού υπολογιστή δεν σας βολεύει ή εάν βρίσκεστε σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Ένα επιτραπέζιο σύστημα δεν έχει καπάκι για κλείσιμο, αλλά έχει κουμπί λειτουργίας.