Κλήσεις συνδιάσκεψης με έως και 5 άτομα από το Chrome ή το τηλέφωνό σας

Το Skype είναι η υπηρεσία μετάβασης όταν θέλουμε να κάνουμε κλήσεις μέσω Διαδικτύου. Με την προϋπόθεση ότι έχετε μια αρκετά αξιοπρεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να έχετε καλή ποιότητα βίντεο και φωνής από αυτό. Ως δωρεάν χρήστης, το Skype είναι ιδανικό για κλήσεις ένας προς έναν, όπως συνεντεύξεις για δουλειά ή επαφή με την οικογένεια. Εάν, ωστόσο, θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήσεις συνδιάσκεψης, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο Skype και το Speek είναι μία από αυτές. Αυτή η υπηρεσία απευθύνεται στην επιχειρηματική κοινότητα και έχει σκοπό να κάνει τις κλήσεις συνδιάσκεψης εξαιρετικά εύκολες. Για να είμαστε σαφείς, πρόκειται για φωνητικές κλήσεις και όχι για βιντεοκλήσεις. Μόνο εσείς πρέπει να έχετε λογαριασμό για να ξεκινήσετε μια κλήση συνδιάσκεψης και άλλα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν. Η υπηρεσία διαθέτει εφαρμογές για κινητά για Android, iPhone και Windows Phone, ώστε να πραγματοποιείτε ή να συνδέετε κλήσεις από τον υπολογιστή σας ή εν κινήσει.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στη σελίδα νέας καρτέλας του Chrome

Εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και θα λάβετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL για τον χρήστη την οποία θα μοιραστείτε με οποιονδήποτε θέλετε να προσκαλέσετε σε μια κλήση. Είναι φιλικό προς τον χρήστη, ώστε να μπορείτε εύκολα να το στείλετε μήνυμα. Ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί στην κινητή συσκευή του ή από το πρόγραμμα περιήγησής του, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιεί Chrome. Δεν υποστηρίζονται άλλα προγράμματα περιήγησης αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους είτε δίνοντάς τους τη διεύθυνση URL του λογαριασμού σας είτε προσκαλώντας τους μέσω αριθμού τηλεφώνου, αν και φαίνεται ότι αυτή η δυνατότητα έχει ορισμένους γεωγραφικούς περιορισμούς. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα συνομιλίας καθώς και να μοιράζεστε αρχεία στην κλήση συνδιάσκεψης. Μπορείτε να κάνετε σίγαση του μικροφώνου σας και να προσθέσετε άλλα άτομα στην κλήση συνδιάσκεψης χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου τους κατά τη διάρκεια της κλήσης.

  Αποκλείστε τους συνδέσμους «Mailto:» και αντιγράψτε τη διεύθυνση email στο πρόχειρό σας [Chrome]

Ως άτομο που ξεκίνησε την κλήση, μπορείτε να αφαιρέσετε έναν συμμετέχοντα από την κλήση συνδιάσκεψης ή να τον θέσετε σε σίγαση, δηλαδή να θέσετε σε σίγαση τον ήχο από το μικρόφωνό του για όλους τους άλλους συμμετέχοντες. Στο δωρεάν πρόγραμμα, λαμβάνετε ένα αρχείο καταγραφής του ιστορικού κλήσεων, το οποίο σας δείχνει πόσες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν, πότε πραγματοποιήθηκε μια κλήση, τυχόν αρχεία που κοινοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της κλήσης και πόσα άτομα συμμετείχαν σε αυτήν. Το δωρεάν πρόγραμμα έχει όριο 5 ατόμων.

Τα προγράμματα επί πληρωμή περιλαμβάνουν προγράμματα για προσωπική και επαγγελματική χρήση. Εάν αναζητάτε λειτουργίες κοινής χρήσης οθόνης, πρόκειται να προστεθούν σύντομα στο επιχειρηματικό σχέδιο. Ένα πρόγραμμα premium σάς επιτρέπει επίσης να καταγράφετε τις κλήσεις σας. Η ποιότητα φωνής της υπηρεσίας είναι αρκετά καλή και συναντήσαμε ελάχιστη έως καθόλου καθυστέρηση στη μετάδοση μηνυμάτων.

  Αποκλεισμός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail ανά θέμα, αποστολέα ή τομέα [Chrome]

Εφόσον ξεκινήσαμε με τη σύγκριση του Speek με το Skype, ας επιστρέψουμε στην αρχική μας σύγκριση. Το Speek δεν είναι το ίδιο με το Skype, καθώς δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις. Αυτό που κάνει είναι να σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις συνδιάσκεψης και εάν πραγματοποιείτε συνδιάσκεψη με πελάτες που είναι πιθανό να έχουν λογαριασμό Skype, η συμμετοχή σε μια κλήση Speek είναι κυριολεκτικά μόνο μερικά κλικ και χωρίς σύνδεση ή εγγραφή.

Επισκεφθείτε το Speek