Πώς να αποθηκεύσετε ένα email στον σκληρό σας δίσκο

Τα email συνήθως παραμένουν στο πρόγραμμα email σας, αλλά περιστασιακά μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε ένα αντίγραφο ως αντίγραφο ασφαλείας εκτός σύνδεσης. Δείτε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα email στον σκληρό σας δίσκο, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμο και προσβάσιμο.

Αποθήκευση email από το Gmail

Για να αποθηκεύσετε ένα email από το Gmail, ανοίξτε το email και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία δίπλα στο κουμπί “Απάντηση”.

Στο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο «Λήψη μηνύματος».

ο

Το email σας θα αποθηκευτεί στην προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψης σε μορφή .eml. Αυτό μπορεί να ανοίξει από οποιοδήποτε πρόγραμμα-πελάτη email ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταυτόχρονα, επομένως εάν θέλετε να κάνετε λήψη πολλών μηνυμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Takeout της Google για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε VirtualBox Guest Additions για μια εικονική μηχανή Ubuntu

Αποθήκευση email από το Microsoft Outlook

Για να αποθηκεύσετε ένα email από το πρόγραμμα-πελάτη του Outlook, ανοίξτε το email και κάντε κλικ στο “Αρχείο”.

Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση ως”.

ο

Επιλέξτε την τοποθεσία όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το email και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί «Αποθήκευση».

ο

Το email σας θα αποθηκευτεί σε μορφή .msg, η οποία είναι μια μορφή Microsoft που θα πρέπει να ανοίξετε στο Outlook.

Μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε ένα email από το Outlook σε έναν φάκελο στα Windows. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε τα email που θέλετε να αποθηκεύσετε και σύρετέ τα σε έναν φάκελο στην Εξερεύνηση των Windows.

  Πόσο κοστίζει το Netflix ανά μήνα;

Δεν υπάρχει τρόπος λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εφαρμογή web του Outlook, επομένως θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα-πελάτη. Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι για το ίδιο το email, μπορείτε να εκτυπώσετε ένα email σε PDF από την εφαρμογή web του Outlook και να το αποθηκεύσετε στον σκληρό σας δίσκο.

Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει τόσο σε Windows (από Windows 8 και πάνω) όσο και σε Mac, επειδή το καθένα έχει μια ενσωματωμένη λειτουργία “Εκτύπωση σε PDF”.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το email στην εφαρμογή web του Outlook, κάντε κλικ στις τρεις τελείες επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Εκτύπωση”.

Στο παράθυρο που ανοίγει, κάντε κλικ στο «Εκτύπωση».

Στο παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση, επιλέξτε “Εκτύπωση σε PDF”.

  Κατάργηση διπλότυπων από την επιλογή "Άνοιγμα με" στο μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ [OS X]

Το παράθυρο διαλόγου Εκτυπωτής, με

Έχουμε χρησιμοποιήσει μια συσκευή Windows για αυτό, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια για Mac. Το email σας θα εκτυπωθεί σε PDF και θα αποθηκευτεί στην τοποθεσία της επιλογής σας.

Αποθήκευση email από την Apple Mail

Για να αποθηκεύσετε ένα email από το Apple Mail, ανοίξτε το email και κάντε κλικ στο Αρχείο > Αποθήκευση ως.

Επιλογή Αρχείο της Apple > Αποθήκευση ως.  width=”270″ ύψος=”340″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Στο πλαίσιο που ανοίγει, αλλάξτε το όνομα του email (εάν απαιτείται), επιλέξτε μια τοποθεσία για να το αποθηκεύσετε , και κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”.</p>
<p><img loading=

Το email θα αποθηκευτεί σε .rtf (Μορφή εμπλουτισμένου κειμένου) αντί για συγκεκριμένη μορφή email. Μπορείτε να το αλλάξετε όταν το αποθηκεύσετε, επιλέγοντας είτε “Ακατέργαστη πηγή μηνυμάτων” ή “Απλό κείμενο”.

ο

Όπως το Outlook, έτσι και το Apple Mail σάς επιτρέπει να μεταφέρετε και να αποθέσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως εάν έχετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να τα επιλέξετε όλα και να τα σύρετε στην τοποθεσία της επιλογής σας.