Αποκλείστε τους συνδέσμους «Mailto:» και αντιγράψτε τη διεύθυνση email στο πρόχειρό σας [Chrome]

Θα βρείτε συχνά το κουμπί «Επικοινωνήστε μαζί μας» σε πολλούς ιστότοπους, ιδιαίτερα εκείνοι που προορίζονται να παρέχουν υποστήριξη ή να στείλουν σχόλια είναι στην πραγματικότητα σύνδεσμοι «Mailto:». Ο σύνδεσμος Mailto: ανοίγει αυτόματα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη email σας. Για χρήστες Windows, αυτό μπορεί να είναι το Outlook, το Thunderbird ή η νέα εφαρμογή Mail στα Windows 10. Για χρήστες macOS, αυτό μπορεί να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mail. Εάν προτιμάτε οι σύνδεσμοι Mailto: να μην ανοίγουν ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή προτιμάτε να μην σας ζητηθεί να επιλέξετε πώς να χειριστείτε το αίτημα σύνδεσης, το NoMailto: είναι μια επέκταση του Chrome που αξίζει να ελέγξετε. Κάνει δύο πράγματα. σταματά το Mailto: συνδέσμους από το άνοιγμα του προγράμματος-πελάτη email σας και σας δίνει την επιλογή να αντιγράψετε απλώς τη διεύθυνση email στο πρόχειρό σας. Ετσι δουλευει.

  Τρόπος μετάδοσης και ουράς αναρτήσεων Reddit στο Chromecast από το τηλέφωνό σας Android

Χρειάζεται μόνο να εγκαταστήσετε το NoMailto: και να συνεχίσετε την περιήγηση. Όταν τυχαίνει να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί ή έναν σύνδεσμο που είναι σύνδεσμος mailto:, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Το αναδυόμενο παράθυρο έχει δύο επιλογές. Αντιγραφή στο πρόχειρο και Άνοιγμα προεπιλογής.

Εάν κάνετε κλικ στο «Άνοιγμα προεπιλογής», η επέκταση θα επιτρέψει στον σύνδεσμο να ανοίξει την προεπιλεγμένη εφαρμογή email σας. Εάν κάνετε κλικ στο «Αντιγραφή στο πρόχειρο», η επέκταση θα αντιγράψει τη διεύθυνση email στο σύνδεσμο mailto: στο πρόχειρό σας.

NoMailto: δεν είναι τέλειο. Όσο φοβερή κι αν είναι η ιδέα πίσω από την επέκταση, έχει τα σφάλματα της. Φαίνεται ότι δεν λειτουργεί για όλους τους τύπους συνδέσμων mailto:. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν σε θέση να αποκλείσει ορισμένα mailto: συνδέσμους από το άνοιγμα του προγράμματος-πελάτη email ή να μας ζητήσουν να επιλέξουμε ποια εφαρμογή θα χειριζόταν το αίτημα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του Google Chrome στα Windows 10

Σε άλλες περιπτώσεις, το αναδυόμενο παράθυρο της επέκτασης δεν εμφανιζόταν στο κέντρο της σελίδας όπως θα έπρεπε. Αντίθετα, έπρεπε να κάνουμε κύλιση προς τα κάτω για να το δούμε και να το χρησιμοποιήσουμε. Εάν δεν ξέρετε πού να το αναζητήσετε, μπορεί απλώς να νομίζετε ότι η επέκταση δεν λειτουργεί.

NoMailto: είναι ανοιχτού κώδικα, οπότε όποιος θέλει να βοηθήσει στη διόρθωση αυτών των σφαλμάτων και ίσως να δημιουργήσει ένα πρόσθετο Firefox που κάνει το ίδιο πράγμα μπορεί να θέλει να ελέγξτε το στο Github.

Εγκαταστήστε το NoMailto: Από το Chrome Web Store

  Αποκλεισμός τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και αθλητικών spoiler στο Facebook και στο Twitter [Chrome]