Κατανόηση της Διαχείρισης Κύκλου Εσόδων Επιχειρήσεων (RCM)

Η διαχείριση του κύκλου εσόδων ή RCM είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης ιατρικής πρακτικής.

Κάθε οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης χρειάζεται αυστηρό έλεγχο στη ροή των εσόδων. Το RCM σάς επιτρέπει να έχετε τη δύναμη των εσόδων από την ιατρική σας πρακτική.

Ας βουτήξουμε σε μια εις βάθος ανάλυση του RCM, των στοιχείων του, των πλεονεκτημάτων, των προκλήσεων και του τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ο κύκλος εσόδων και η διαχείρισή του;

Ένας κύκλος εσόδων σημαίνει όλες τις διοικητικές και κλινικές λειτουργίες που είναι απαραίτητες για τη συλλογή και τη διαχείριση των εσόδων από την εξυπηρέτηση των ασθενών. Συνήθως, περιλαμβάνει εγγραφή και προγραμματισμό, επαλήθευση δεδομένων, κωδικοποίηση και συλλογή πληρωμών.

Εκτός από αυτά, καθήκοντα όπως η υποβολή αξίωσης στις ασφαλιστικές εταιρείες, η παρακολούθηση πληρωμών, η αξιοποίηση αναθεώρησης και η επεξεργασία εμβασμάτων αποτελούν επίσης μέρος. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και εταιρείες logistics και κατασκευαστικές εταιρείες.

Διαχείριση κύκλου εσόδων (RCM) αναφέρεται στην οικονομική διαδικασία που χρησιμοποιείται από τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης για την παρακολούθηση διαφόρων σταδίων της περίθαλψης των ασθενών.

Για να γίνει αυτό, ενοποιεί τις κλινικές και εμπορικές πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης με τη βοήθεια διοικητικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος ασθενούς, της δημογραφίας, άλλων προσωπικών δεδομένων, της θεραπείας που έλαβε και του ονόματος του παρόχου ασφάλισης.

Οφέλη από τη διαχείριση του κύκλου εσόδων

#1. Η εφαρμογή RCM βοηθά τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να εντοπίσουν τον τόπο του σφάλματος που συνέβη στον κύκλο εσόδων και να εντοπίσουν τα τεχνικά ζητήματα που μπορούν να αποφευχθούν.

#2. Το RCM μειώνει τον διοικητικό φόρτο εργασίας ενός νοσοκομείου αποτρέποντας τις αρνήσεις αξιώσεων και απλοποιεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των ασθενών και του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, οδηγώντας σε μια ικανοποιητική εμπειρία.

#3. Ένα εξελιγμένο σύστημα RCM σάς δίνει τη δυνατότητα να αποτρέψετε την απάτη και την κατάχρηση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η απόκτηση ακριβούς χρέωσης και η διευκόλυνση της σωστής κωδικοποίησης σταματά τόσο τις σκόπιμες όσο και τις ακούσιες απάτες.

#4. Η ανεντιμότητα των ασθενών μπορεί να ευθύνεται για απάτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που μπορεί να λάβει χώρα για δύο λόγους. Είτε εμπλέκονται σε κλοπή ιατρικής ταυτότητας είτε παρέχουν ψευδείς πληροφορίες. Και τα δύο αυτά μπορούν να αποφευχθούν κατά τη φάση της προέγκρισης με τη βοήθεια του RCM.

#5. Τέλος, το RCM ωφελεί τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αυξάνοντας τα συνολικά έσοδα των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης βοηθώντας τους να αποφύγουν αρνήσεις αξιώσεων, τεχνικά λάθη, έρευνες απάτης και καθυστερημένες αποζημιώσεις.

Κύρια μέρη της διαχείρισης του κύκλου εσόδων

#1. Πρώτα απ ‘όλα, ένας ασθενής πρέπει να περάσει από τον προγραμματισμό. Εδώ, τα νοσοκομεία συλλέγουν δημογραφικά και ασφαλιστικά δεδομένα των ασθενών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα.

#2. Η ηλεκτρονική επαλήθευση της καταλληλότητας ασφάλισης μέσω ασφαλών καναλιών είναι ένα άλλο στάδιο του RCM που συχνά γίνεται στη συνέχεια. Τα νοσοκομεία το κάνουν για να επαληθεύσουν εάν κάποιος είναι επιλέξιμος για ένα συγκεκριμένο επίδομα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες λήψεις του Netflix

#3. Η κωδικοποίηση είναι ένα άλλο ζωτικό μέρος της διαχείρισης του κύκλου εσόδων, καθώς απαιτείται για πληρωμές, αποζημίωση γιατρού, μέτρηση συγκριτικής αξιολόγησης, αξιολόγηση ποιότητας και γενική συλλογή ιατρικών δεδομένων. Τα νοσοκομεία κωδικοποιούν σωστά τους ασθενείς για επιτυχημένη δημιουργία εσόδων.

#4. Για να διασφαλιστεί η άμεση και αβίαστη αποζημίωση, τα νοσοκομεία πρέπει να υποβάλουν και να υποβάλουν τις αξιώσεις σωστά. Το προσωπικό της RCM πρέπει να υποβάλει αξίωση χωρίς σφάλματα για να διασφαλίσει ότι ο πληρωτής θα επιστρέψει τα χρήματα εγκαίρως.

#5. Μερικές φορές, το πρόγραμμα υγείας δεν καλύπτει όλες τις ιατρικές υπηρεσίες που έλαβε ένας ασθενής. Οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στο RCM πρέπει να επικοινωνήσουν με την Ασφαλιστική Εταιρεία, να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές και να καταθέσουν τα λάθη κατά τη διάρκεια της τιμολόγησης.

#6. Η διαχείριση άρνησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του RCM. Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε απόρριψης αξίωσης, οι επαγγελματίες του RCM πρέπει να επέμβουν για να επιλύσουν τα σφάλματα κωδικοποίησης και να υποβάλουν ξανά τις αξιώσεις εγκαίρως.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία RCM;

Το σύστημα διαχείρισης κύκλου εσόδων λειτουργεί με τα ακόλουθα βήματα:

Χρονοδρομολόγηση

Για κάθε κύκλο εσόδων, ο προγραμματισμός παίζει ζωτικό ρόλο. Μια βελτιωμένη διαδικασία προγραμματισμού που περιλαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω email και SMS θα δημιουργήσει έσοδα για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο προγραμματισμός πρέπει να είναι ευέλικτος και να εστιάζεται στην ευκολία του ασθενούς. Διαφορετικά, θα υπάρξουν υψηλές μη εμφανίσεις και σημαντικά αρνητικές παραπομπές ιατρών.

Προεγγραφή ασθενούς

Η προεγγραφή διασφαλίζει ότι ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης, το νοσοκομείο, μπορεί να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία στους ασθενείς του. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο χειριστής λογισμικού RCM εισάγει ζωτικά δεδομένα όπως όνομα, διεύθυνση, τρόπος πληρωμής, όνομα ασφαλιστή και ιατρικό ιστορικό.

Η φάση της προεγγραφής βοηθά το νοσοκομείο να μετρήσει την ικανότητα ρευστότητας του ασθενούς.

Εγγραφή Ασθενούς

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συλλέγονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα για έναν ασθενή. Σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους στη φόρμα που έχει συμπληρώσει κάποιος ασθενής, το προσωπικό του ζητά αμέσως να το διορθώσει. Χωρίς να το διορθώσουν, τα νοσοκομεία ενδέχεται να υποστούν μεγάλες καθυστερήσεις ενώ προσπαθούν να λάβουν αποζημίωση από τους πληρωτές.

Καταχώρηση λήψης και φόρτισης

Σε αυτή τη φάση της ιατρικής χρέωσης, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης τεκμηριώνουν τις υπηρεσίες που θα πρόσφεραν στους ασθενείς και στη συνέχεια στέλνουν τις αμοιβές στις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό το βήμα, γνωστό και ως ακεραιότητα εσόδων, είναι απαραίτητο από την άποψη της διαχείρισης του κύκλου εσόδων, καθώς διασφαλίζει ότι τα νοσοκομεία λαμβάνουν συνολική αποζημίωση.

Διαχείριση Αξιοποίησης

Στη συνέχεια, οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας επιθεωρούν το αίτημα των νοσοκομείων για ιατρική περίθαλψη. Αυτή η ανασκόπηση στοχεύει να επιβεβαιώσει εάν ο ασφαλιστής παρέχει κάλυψη για τις ζητούμενες ιατρικές υπηρεσίες. Επιπλέον, αυτό το βήμα βοηθά τα νοσοκομεία να αξιολογήσουν εάν η προτεινόμενη θεραπεία είναι κατάλληλη.

Ιατρική Κωδικοποίηση

Ένα κέντρο υγείας παρέχει χιλιάδες υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, η αποστολή εντύπων ασφαλιστικών απαιτήσεων σε γραπτές περιγραφές είναι αδύνατη. Αντίθετα, οι επαγγελματίες ιατρικών λογαριασμών χρησιμοποιούν αλφαριθμητικούς κωδικούς για να αναπαραστήσουν διάφορες διαδικασίες, εργαστηριακές εξετάσεις, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.λπ.

Δεδομένου ότι η κωδικοποίηση σχετίζεται άμεσα με την αποδοχή της αξίωσης, ο χειριστής RCM πρέπει να λάβει επιπλέον προφυλάξεις.

Επαλήθευση καταλληλότητας και οφελών

Οι καθυστερημένες πληρωμές, η μη πληρωμή και τα σφάλματα κατά τη τιμολόγηση σχετίζονται άμεσα με τα οφέλη και την επαλήθευση καταλληλότητας. Κατά τη στιγμή της προεγγραφής, το στέλεχος διαχείρισης κύκλου εσόδων θα πρέπει να επαληθεύσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο χειριστής θα πρέπει να ζητήσει από τον ασθενή να κάνει πληρωμές με μετρητά εάν είναι άκυρη.

  Πώς να μετατρέψετε την εικόνα σε Grayscale Paint

Υποβολή αξίωσης

Σε αυτή τη φάση, η ομάδα τιμολόγησης ενός νοσοκομείου υποβάλλει αιτήσεις πληρωμής στον ασφαλιστή των χορηγούμενων ασθενών. Οποιοδήποτε λάθος στην αξίωση θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο από την πραγματική πληρωμή τιμολογίου, άρνηση του λογαριασμού, εκτεταμένο έλεγχο κ.λπ.

Διαχείριση άρνησης

Είναι η φάση που οι ασφαλιστικές εταιρείες είτε αποδέχονται είτε απορρίπτουν τις εισπραχθέντες απαιτήσεις. Το προσωπικό των λογαριασμών αναλύει την πληρωμή του ασφαλιστικού παρόχου ή του πληρωτή για να ελέγξει για έγκριση ή ασυμφωνία.

Εάν υπάρχει λάθος, η αξίωση μπορεί να ανακατευθυνθεί στο γραφείο συμψηφισμού για πρόσθετη αξιολόγηση και εκκαθάριση.

Ασφαλιστική παρακολούθηση

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) λέει ότι η μέση ακρίβεια υποβολής και διεκπεραίωσης της αξίωσης είναι μόνο 80%. Τα νοσοκομεία πρέπει να απασχολούν επιπλέον προσωπικό για έλεγχο και παρακολούθηση με τους ασφαλιστικούς παρόχους για την αντιμετώπιση μη πληρωμών, υποπληρωμών και αρνήσεων πληρωμών.

Χρέωση και εισπράξεις ασθενών

Μόλις ο ασθενής ολοκληρώσει τις θεραπείες του, συντάσσεται μια κατάσταση με βάση τον υπολογισμό των υπολοίπων και των υποχρεώσεων των ασθενών. Σε περίπτωση τυχόν εκκρεμών λογαριασμών, είναι απαραίτητη η προσεκτική παρακολούθηση. Δεδομένου ότι ο αριθμός των προγραμμάτων υγείας με υψηλή έκπτωση αυξάνεται, οι πληρωμές των ασθενών γίνονται πιο καθοριστικές για τα κέρδη των νοσοκομείων.

Καταχώριση μετρητών

Η ομάδα διαχείρισης και λογιστικής του νοσοκομείου μπορεί να γνωρίζει για την αποτελεσματικότητα του συστήματος ιατρικής χρέωσης του νοσοκομείου μόνο όταν τα μετρητά εμφανίζονται στα βιβλία. Το σύστημα ανάρτησης θα μπορούσε να είναι αυτοματοποιημένο και χειροκίνητο. Τα μεγάλα νοσοκομεία χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική καταχώρηση μετρητών για να αποφύγουν ανθρώπινα λάθη.

Αναφορά

Με την υποβολή εκθέσεων, τα νοσοκομεία μπορούν να παραμείνουν σε καλό δρόμο αποφεύγοντας δαπανηρά λάθη. Ωστόσο, οι οργανισμοί θα πρέπει να διαθέτουν εργαλεία ποιοτικής αναφοράς στο RCM τους. Αυτές οι εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στο σύστημα χρέωσης μπορούν να εντοπίσουν γρήγορα τα κοινά λάθη που επηρεάζουν τα έσοδα μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, διευκολύνει την αποτελεσματική λειτουργία της διαδικασίας διαχείρισης του κύκλου εσόδων.

Βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησης με το RCM

Ακριβής συλλογή δεδομένων

Καθώς ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε το σύστημα RCM στην ιατρική σας εγκατάσταση, η συλλογή δεδομένων ξεκινά κατά τον προγραμματισμό. Τα ίδια δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ακόλουθες φάσεις υγειονομικής περίθαλψης: εγγραφή, χρέωση και πληρωμή.

Αποφύγετε τις αρνήσεις αξιώσεων

Η χρήση RCM θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των απορριφθέντων αξιώσεων. Καθώς αυτό το σύστημα μπορεί να εντοπίσει τη βασική αιτία και τα ποσά που απορρίφθηκαν, τα νοσοκομεία μπορούν εύκολα να βρουν τα ποσοστά άρνησης και τα πρότυπα για έλεγχο και συμμόρφωση.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία EHR

Το σύστημα EHR προωθεί την ακριβή επεξεργασία δεδομένων και απλοποιεί πρόσθετες διαδικασίες, όπως κωδικοποίηση και αξιώσεις. Η διαχείριση του κύκλου εσόδων περιλαμβάνει τη χρήση ΗΜΥ. Έτσι, οι επαγγελματίες και τα νοσοκομεία μπορούν να απολαμβάνουν γρήγορη επεξεργασία δεδομένων ασθενών.

Εφαρμόστε τις κατευθυντήριες γραμμές ICD-11

Το ICD 11, η Διεθνής Ταξινόμηση Νοσημάτων από τον ΠΟΥ, τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022. Το RCM θα σας βοηθήσει να το υιοθετήσετε απρόσκοπτα στο σύστημά σας και να μειώσετε το εύρος των σφαλμάτων.

Σημαντικές προκλήσεις της διαδικασίας RCM

#1. Για να υιοθετήσετε σωστά το σύστημα RCM στον οργανισμό σας, οι υπάλληλοί σας πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρή εκπαίδευση με απότομη καμπύλη μάθησης.

#2. Παρόλο που μπορείτε να συλλέξετε δεδομένα ασθενών μέσω του συστήματος διαχείρισης εσόδων, είναι άχρηστο εάν δεν τα αναλύσετε. Επιπλέον, χρειάζεστε έναν εκπαιδευμένο αναλυτή δεδομένων για αυτόν τον σκοπό.

#3. Η τήρηση των προτύπων συμμόρφωσης HIPAA είναι απαραίτητη για τα νοσοκομεία που θέλουν να εφαρμόσουν τη στρατηγική RCM. Διαφορετικά, μπορεί να πέσουν θύματα αγωγών απάτης και κατάχρησης.

#4. Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του νοσοκομείου προέρχεται από άμεσες πληρωμές ασθενών αποκλειστικά για ασφάλειες. Η συλλογή του υπολοίπου του ασθενούς γίνεται συχνά μια χρονοβόρα διαδικασία για διάφορους λόγους. Ωστόσο, πολλά νοσοκομεία εφαρμόζουν σχέδια εκ των προτέρων πληρωμής και πολιτικές για γρήγορη πληρωμή.

  Διορθώστε το σφάλμα εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων 0x800704DD

#5. Για το RCM, τα νοσοκομεία χρειάζονται μια ισχυρή υποδομή βασισμένη στην τεχνολογία για τιμολόγηση και άλλες διαδικασίες. Απαιτεί επίσης ενοποίηση με ΗΜΥ και δυνατότητα διαχείρισης εγγραφής, χρέωσης, πληρωμών και αναφοράς κάτω από μία ομπρέλα.

#6. Μόλις γίνετε μέρος ενός συστήματος RCM, πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά ορισμένα πράγματα. Διαφορετικά, οι επιστολές είσπραξης, οι προσφυγές και τα σχέδια πληρωμών δεν θα απαντηθούν εγκαίρως.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαχείριση του κύκλου εσόδων

Λογισμικό RCM

Η χρήση αυτοματοποιημένου λογισμικού RCM απλοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία και μειώνει τις πιθανότητες σφαλμάτων. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να αναπτύξουν ειδικά συστήματα RCM για να φέρουν όλα τα βήματα κάτω από μια στέγη — από τη δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (EHR) έως την αποθήκευση ιατρικών λογαριασμών.

Διαδικτυακά συστήματα

Με υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο, τα νοσοκομεία μπορούν να βελτιώσουν απρόσκοπτα τις διαδικασίες χρέωσης και πληρωμής, καλύπτοντας παράλληλα άλλες απαιτήσεις των ασθενών. Η χρήση του διαδικτυακού RCM σημαίνει έλεγχο της επαλήθευσης καταλληλότητας ασφάλισης σε πραγματικό χρόνο, μείωση των κινδύνων άρνησης και καλύτερη επικοινωνία ασθενή-παρόχου.

Ενημερωμένοι Κανονισμοί

Οι κανονισμοί του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου για να αντικατοπτρίζουν τις ενημερωμένες κυβερνητικές και διεθνείς πολιτικές. Ως εκ τούτου, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει επίσης να είναι ευέλικτοι για να συμβαδίζουν με αυτό. Έτσι, μπορούν να παρέχουν την καλύτερη φροντίδα των ασθενών και να εισπράττουν ομαλά έσοδα.

Εσωτερικοί και Εξωτερικοί Παράγοντες

Εκτός από τα παραπάνω σημεία, διάφοροι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν πάντα την είσπραξη των εσόδων. Παρόλο που είναι δυνατός ο έλεγχος του εσωτερικού παράγοντα, όπως ο όγκος των ασθενών και οι αμοιβές υπηρεσιών, η διαχείριση εξωτερικών δυναμικών όπως η εξέταση των ασφαλιστικών απαιτήσεων μπορεί να είναι δύσκολη.

Βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση του κύκλου εσόδων

Εγγραφή

Το προσωπικό θα πρέπει να ελέγξει την επιλεξιμότητα ασφάλισης και άλλων παροχών ενός ασθενούς σε αυτό το στάδιο. Είναι επίσης απαραίτητο να συζητηθεί ο τρόπος πληρωμής και να ληφθεί προηγούμενη έγκριση για συγκεκριμένες διαδικασίες.

Υποβολή αξίωσης

Θα πρέπει να γίνεται ακριβής κωδικοποίηση μέσω λογισμικού RCM πριν από την υποβολή αξιώσεων στους ασθενείς για παρεχόμενες υπηρεσίες. Επίσης, αναζητήστε ασυνέπειες κωδικοποίησης για να μειώσετε τις πιθανότητες απόρριψης αξιώσεων.

Χρέωση

Χρησιμοποιήστε το λογισμικό RCM για να δημιουργήσετε έναν ακριβή λογαριασμό και να προσφέρετε έναν τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής στον ασθενή.

Διαχείριση άρνησης

Η ομάδα RCM πρέπει να εξετάσει όλες τις αξιώσεις που δεν έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία. Θα πρέπει να δώσει μερικά μοτίβα που μπορείτε να αποφύγετε στο μέλλον.

Συλλογές

Το καθορισμένο προσωπικό πρέπει να παρακολουθεί με συνέπεια τις εκκρεμείς πληρωμές τόσο του ασφαλιστή όσο και του ασθενούς. Για να μειώσουν το βάρος είσπραξης του ασθενούς, τα νοσοκομεία πρέπει να προσφέρουν εύκολες επιλογές πληρωμής και να θέτουν εκ των προτέρων σαφείς προσδοκίες.

Αναφορά

Το προσωπικό πρέπει να δημιουργεί εξατομικευμένες αναφορές για KPI, οικονομικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες διαχείρισης για να βοηθήσει τα νοσοκομεία να επιλύσουν προβλήματα εσόδων και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Διαχείριση κύκλου εσόδων: το μέλλον

Σύμφωνα με Becker’s Healthcare’s Η πρόσφατη αναθεώρηση eBook, η Healthcare IT και η CorroHealth ανέφεραν ότι έως το 2025, το RCM δεν θα παραμείνει πλέον ως λειτουργία back office. Αντίθετα, θα γίνει αναπόσπαστο μέρος του τομέα παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Το eBook προτείνει επίσης τις ακόλουθες εξελίξεις στη διαδικασία ή τα εργαλεία RCM:

  • Υψηλότερο ποσοστό υιοθέτησης τεχνητής νοημοσύνης (AI).
  • Περισσότερα νοσοκομεία θα αντικαταστήσουν τις μη αυτόματες εγκρίσεις με ηλεκτρονικές εγκρίσεις
  • Ενσωμάτωση νέων τρόπων πληρωμής
  • Οι προγραμματιστές εργαλείων RCM θα κερδίσουν μερίσματα από επενδύσεις όπως AI, προσαρμοσμένες διαδικασίες και ταλαντούχο προσωπικό

Μια άλλη αναφορά από Συμμαχική Έρευνα Αγοράς υποδηλώνει ότι το ανώτατο όριο της αγοράς για τη διαχείριση του κύκλου εσόδων θα μπορούσε να ανέλθει στα 329,71 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

συμπέρασμα

Ένα σύστημα διαχείρισης κύκλου εσόδων επιτρέπει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προσφέρουν μια ολιστική υπηρεσία στους ασθενείς τους χωρίς να χάνουν τα έσοδά τους. Ανοίγει επίσης το δρόμο για την ομαλή επικοινωνία μεταξύ των ασθενών και των παρόχων.

Αυτό το άρθρο εξέτασε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το RCM, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση πριν επιλέξετε οποιοδήποτε εργαλείο RCM για τον οργανισμό σας. Επιπλέον, η γνώση των λύσεων CRM υγειονομικής περίθαλψης για νοσοκομεία θα είναι επίσης επωφελής για εσάς.