Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων από την οθόνη Firefox του Mozilla

Η ασφάλεια των δεδομένων και το απόρρητο γίνονται όλο και περισσότερο το επίκεντρο του προγράμματος περιήγησης Firefox της Mozilla. Ενώ η Mozilla συνεχίζει να εξερευνά υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές που στοχεύουν στο απόρρητο, όπως το Mozilla VPN, ορισμένα εργαλεία ενσωματώνονται δωρεάν στο πρόγραμμα περιήγησης.

Παρακάτω, θα δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα από τα ενσωματωμένα εργαλεία ασφαλείας του Firefox: Μια υπηρεσία παρακολούθησης παραβίασης δεδομένων που ονομάζεται Firefox Monitor.

Τι είναι το Firefox Monitor;

Το Firefox Monitor είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από τη Mozilla, σε συνδυασμό με Με έχουν πιάσει, για να παρακολουθείτε εάν τα δεδομένα σας έχουν εκτεθεί σε διαδικτυακή παραβίαση δεδομένων.

Η υπηρεσία Firefox Monitor της Mozilla λαμβάνει τη διεύθυνση email σας και τη σαρώνει σε μια βιβλιοθήκη γνωστών παραβιάσεων δεδομένων για να δει αν έχετε επηρεαστεί. Μια σάρωση από το Firefox Monitor θα αναζητήσει παραβιάσεις δημόσιων δεδομένων που χρονολογούνται από το 2007.

  Πώς να κάνετε αυτόματη σίγαση ήχου σε ιστότοπους στον Firefox

Ομοίως, μπορείτε να εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε σε περίπτωση που η διεύθυνση email σας παραβιαστεί σε μελλοντική παραβίαση. Το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox για να επωφεληθείτε από το Firefox Monitor.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την οθόνη Firefox

Το να ξεκινήσετε με το Firefox Monitor είναι μια απλή διαδικασία. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να επισκεφτείτε το Ιστότοπος Firefox Monitor. Θα λάβετε μια πρόσκληση να ελέγξετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για γνωστές παραβιάσεις δημοσίων δεδομένων. Προχωρήστε και πληκτρολογήστε μια διεύθυνση email.

Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, με οποιαδήποτε διεύθυνση email.

Μόλις υποβάλετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβετε γρήγορα τα αποτελέσματα που υποδεικνύουν πόσα —αν υπάρχουν— παραβιάζουν δεδομένα στη διεύθυνση που εμφανίστηκε.

ο

Τώρα, από τη σελίδα αποτελεσμάτων σάρωσης, κάντε κλικ στο κουμπί που λέει “Ειδοποίηση για νέες παραβιάσεις” και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Firefox. Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τον Firefox για να εγγραφείτε για λογαριασμό Firefox.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 39 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Τούτου λεχθέντος, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Firefox εάν θέλετε να εγγραφείτε για συνεχή παρακολούθηση και ειδοποιήσεις. Ο ιστότοπος θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός.

Αφού συνδεθείτε, θα μεταβείτε σε μια σελίδα σύνοψης παραβίασης που σας ενημερώνει με πόσες παραβιάσεις δεδομένων έχει συσχετιστεί ο λογαριασμός email. Αυτή η σελίδα θα επιβεβαιώσει επίσης πόσες διευθύνσεις email παρακολουθούνται ενεργά για μελλοντικές παραβιάσεις δεδομένων.

Θα σας σταλεί επίσης μέσω email μια αναφορά σχετικά με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιλέξατε να παρακολουθήσετε.

Αυτό είναι. Σε περίπτωση που η διεύθυνση email που παρείχατε εντοπιστεί σε παραβίαση δεδομένων, θα ειδοποιηθείτε. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να εντοπιστούν, να επαληθευτούν και να προστεθούν σε δημόσιες βάσεις δεδομένων παραβιάσεων δεδομένων.

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να υπάρχει μια πάροδος χρόνου μεταξύ του χρόνου που σημειώθηκε η πραγματική παραβίαση και του χρόνου που σας ειδοποιεί το Firefox Monitor.

Κατάργηση εγγραφής από το Firefox Monitor

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να είστε μέλος του Firefox Monitor, η απεγγραφή είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Firefox Monitor και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Firefox.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 35 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε το εικονίδιο του προφίλ σας στην δεξιά γωνία της οθόνης, δίπλα σε ένα εικονίδιο μενού πλέγματος. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας για πρόσβαση σε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Από το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στο “Προτιμήσεις” για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις για το Firefox Monitor.

Κάντε κλικ

Εδώ, θα δείτε μερικές επιλογές για το πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το Firefox Monitor, καθώς και μια επιλογή προσθήκης άλλης διεύθυνσης email. Προς το κάτω μέρος της σελίδας, θα δείτε μια επιλογή για “Κατάργηση οθόνης Firefox” που θα σας επιτρέψει να εξαιρεθείτε από τη λήψη τυχόν μελλοντικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Firefox Monitor.

Κάντε κλικ

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση οθόνης Firefox”, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Αφού το κάνετε αυτό, θα εξαιρεθείτε και θα μεταφερθείτε πίσω στην αρχική σελίδα του Firefox Monitor. Ο λογαριασμός σας στο Firefox θα παραμείνει ενεργός και μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή.