Εργαλεία ανίχνευσης και πρόληψης απάτης για διαδικτυακές επιχειρήσεις

Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες προχωρούν και γίνονται πιο διαδεδομένες, η απάτη εξελίσσεται, γίνεται πιο περίπλοκη και δύσκολο να εντοπιστεί.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των εσωτερικών και εξωτερικών υποθέσεων απάτης που στοχεύουν ιδιωτικούς, δημόσιους, κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς έχει ανοδική τάση. Ενώ οι τομείς των τραπεζών και της υγειονομικής περίθαλψης ευθύνονται για τις περισσότερες διαδικτυακές απάτες, άλλοι κλάδοι όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλοι είναι επίσης ευάλωτοι.

Καθώς η επιφάνεια της επίθεσης επεκτείνεται, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο νέες και εξελιγμένες τεχνικές για να εκμεταλλευτούν τα κενά ασφαλείας σε εφαρμογές, δίκτυα, έλεγχο ταυτότητας και άλλους τομείς.

Γενικά, οποιαδήποτε απάτη εκθέτει άσχημα την επιχείρηση και τους πελάτες και οδηγεί σε απώλεια χρημάτων, προϊόντων, φήμης, ευαίσθητων δεδομένων κ.λπ. Επίσης, οι πελάτες μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην επιχείρηση που έχει παραβιαστεί και να αναζητήσουν εναλλακτικούς παρόχους – και αυτό σημαίνει μειωμένα έσοδα και πιθανές απώλειες .

Η πρόληψη της απάτης μειώνει τις απώλειες, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία μιας εταιρείας και προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα της επιχείρησης και των πελατών. Στην ιδανική περίπτωση, μια λύση που εντοπίζει την απάτη σε πραγματικό χρόνο θα μειώσει τις δόλιες συναλλαγές, τις απώλειες, τον χρόνο ανάκτησης και το κόστος. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και τη διατήρηση των πελατών.

Διαδικτυακές στρατηγικές πρόληψης απάτης

Οι λύσεις ανίχνευσης απάτης επιτρέπουν στους οργανισμούς να εντοπίζουν συναλλαγές υψηλού κινδύνου, ψεύτικες ή παράνομες στο διαδίκτυο. Τα καλά εργαλεία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεχώς όλες τις συναλλαγές, τη συμπεριφορά των χρηστών, τις συσκευές και άλλες μετρήσεις. Στη συνέχεια αναλύουν και υπολογίζουν τις βαθμολογίες κινδύνου για να προσδιορίσουν ή να εντοπίσουν πιθανές δόλιες συναλλαγές, όπως παράνομες αγορές ή πρόσβαση, ανεπιθύμητα κλικ σε διαφημίσεις, bots, κλεμμένες κάρτες κ.λπ.

Αν και είναι αδύνατο να αποτραπεί 100% η απάτη, η χρήση μιας πολυεπίπεδης προσέγγισης που συνδυάζει βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία ασφάλειας, ισχυρό έλεγχο ταυτότητας και άλλες λύσεις μπορεί να μειώσει την πλειονότητα των παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενιαία λύση για την προστασία της επιχείρησής σας από κάθε είδους απάτη. Ως εκ τούτου, χρειάζεστε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση και μια ποικιλία εργαλείων ασφάλειας και πρόληψης απάτης σχετικά με τις δραστηριότητές σας. Αυτά θα πρέπει να παρέχουν επικαλυπτόμενη κάλυψη έναντι κάθε πιθανής απάτης που θα μπορούσε να στοχεύει την επιχείρηση και τους πελάτες σας. Οι οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν ένα ποικίλο μείγμα λύσεων με επικαλυπτόμενη κάλυψη για τον εντοπισμό και την πρόληψη διαφορετικών τύπων απάτης.

Στην ιδανική περίπτωση, ένα καλό εργαλείο ανίχνευσης και πρόληψης απάτης θα πρέπει να έχει δυνατότητες όπως:

  • Προληπτική παρακολούθηση όλων των συναλλαγών για τον εντοπισμό συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, κίνησης και δυνητικά δόλιες δραστηριότητες
  • Η δυνατότητα υπολογισμού των βαθμολογιών κινδύνου μιας συναλλαγής εξ ου και η νομιμότητά της.
  • Αυτόματος εντοπισμός και αποκλεισμός δόλιων δραστηριοτήτων
  • Υποστηρίξτε τη συμμόρφωση με τα πρότυπα και τους κανονισμούς απορρήτου
  • Ενημερώστε τις ομάδες για επικίνδυνες συναλλαγές
  Πώς να διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από τους ιστότοπους του People-Finder

Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την προστασία της επιχείρησής σας από διαδικτυακή απάτη. Ας τα εξερευνήσουμε… 👀

SEON

SEON είναι μια ισχυρή και γρήγορη πλατφόρμα ανίχνευσης και πρόληψης απάτης με τεχνητή νοημοσύνη, με προσαρμοσμένους κανόνες και έναν διαισθητικό πίνακα ελέγχου. Το εργαλείο επιτρέπει στους οργανισμούς να καθιερώνουν τα ψηφιακά αποτυπώματα των πελατών τους – επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν και να αφαιρούν παράνομους λογαριασμούς, να διακόπτουν τις δόλιες συναλλαγές και άλλες επιθέσεις.

Κατά συνέπεια, μειώνει την απώλεια χρημάτων, χρόνου και άλλων πόρων που προκύπτουν από απάτη. Συγκεκριμένα, το εργαλείο προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και απόκρισης, εκτέλεσης ελέγχων KYC και βελτίωσης της συμμόρφωσης.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Η μηχανή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο παρέχει ενημερωμένα δεδομένα και μηδενικά ψευδώς θετικά αποτελέσματα.
  • Εύκολη ενσωμάτωση με τα υπάρχοντα συστήματά σας μέσω ενός API
  • Αυτόματη αναγνώριση και αποκλεισμός ψεύτικων λογαριασμών και δόλιων συναλλαγών.
  • Φιλική προς τον χρήστη, αρθρωτή λύση με ευέλικτα προγράμματα πληρωμής. Χωρίς προκαταβολικά ή κρυφά κόστη, χωρίς μακροπρόθεσμα συμβόλαια ή κινδύνους κλειδώματος πωλητή.
  • Παρέχει πλήρη ορατότητα στη συμπεριφορά ενός πελάτη, μειώνει την απάτη, τις αντιστροφές χρεώσεων καθώς και την κατάχρηση μπόνους.
  • Φιλτράρισμα και μαύρη λίστα παράνομων και επικίνδυνων λογαριασμών και συσκευών.

Fraud.net

Fraud.net είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα προϊόντων ασφαλείας που επιτρέπει στους χρηματοοικονομικούς, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ταξίδια και άλλες βιομηχανίες να ανιχνεύουν και να αποτρέπουν ένα ευρύ φάσμα απατών. Η επεκτάσιμη πλατφόρμα SaaS συνδυάζει AI, βαθιά εκμάθηση, αναλυτικά στοιχεία ζωντανής ροής, ευφυΐα κινδύνου και μηχανές αποφάσεων που βασίζονται σε κανόνες για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό απάτης με υψηλή ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Χρησιμοποιεί μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη και οπτικοποίηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και να εντοπίσει γρήγορα και να εντοπίσει και να σταματήσει ανωμαλίες και δόλιες συναλλαγές.
  • Ανίχνευση δόλιων χρηματοοικονομικών συναλλαγών μέσω επαλήθευσης λογαριασμών πελατών, εσωτερικής παρακολούθησης απάτης, προσαρμοσμένων κανόνων και κατάλληλων για τραπεζικούς κλάδους, ηλεκτρονικό εμπόριο, ασφαλιστικούς τομείς και άλλους κλάδους
  • Εντοπίστε και αποτρέψτε την απάτη από κινητές συσκευές κερδίζοντας αναπτύσσοντας προφίλ συσκευών και αποκτώντας πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πελάτη.
  • Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, ελέγχους και ανίχνευσης ανωμαλιών για τον εντοπισμό και την πρόληψη της απάτης μάρκετινγκ και συνεργατών. Οι επιχειρήσεις, επομένως, δεν θα πληρώσουν για ψευδείς και άδικες προμήθειες σε θυγατρικές. Επίσης, εμποδίζει τους ανθρώπους να πληρώνουν για προϊόντα χρησιμοποιώντας κλεμμένες ταυτότητες και κάρτες.
  • Αυτοματοποιημένος έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για την εξάλειψη των bots και των ύποπτων χρηστών

Xceed

Nice Actimize Xceed είναι μια ολοκληρωμένη λύση που βασίζεται σε σύννεφο που προστατεύει τις επιχειρήσεις από διαδικτυακή οικονομική απάτη και έγκλημα, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συμμόρφωση με τις σχετικές πολιτικές και κανονισμούς. Το εργαλείο έχει προηγμένες ικανότητες αυτομάθησης για προσαρμογή σε εξελισσόμενους τρόπους επίθεσης και αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών.

  Πώς να παίξετε το μυστικό παιχνίδι σέρφινγκ του Microsoft Edge

Γενικά, το Xceed είναι κατάλληλο για περιφερειακές τράπεζες, πιστωτικές τράπεζες και παρόμοιους οργανισμούς όπου προσφέρει προηγμένη διαχείριση κινδύνου οικονομικού εγκλήματος που υποστηρίζεται από ευφυΐα δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη και αναλύσεις συμπεριφοράς.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Υψηλή ακρίβεια ανίχνευσης απάτης
  • Παρέχει αναλύσεις συμπεριφοράς σε πραγματικό χρόνο
  • Ανάλυση σε πραγματικό χρόνο Know-Your-Customer (KYC) και Customer Due Diligence (CDD),
  • Ολοκληρωμένη προστασία απάτης με τεχνητή νοημοσύνη και κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML).
  • Αναλύσεις συμπεριφοράς σε πραγματικό χρόνο που υποστηρίζονται από τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης.

Κουντ

Κουντ είναι μια ισχυρή λύση προστασίας απάτης και αξιοπιστίας βάσει της τεχνητής νοημοσύνης που αποτρέπει την απάτη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την εξαγορά λογαριασμού και τις επιθέσεις bot, ενώ σας επιτρέπει να μειώσετε τις αντιστροφές χρέωσης. Το αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης απάτης προστατεύει το πλήρες ταξίδι του πελάτη ενώ σας βοηθά να διαχειριστείτε τις διαφορές.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Αναλύστε και προσδιορίστε το επίπεδο εμπιστοσύνης της ταυτότητας πίσω από μια διαδικασία σύνδεσης, δημιουργίας λογαριασμού και πληρωμής.
  • Χρησιμοποιεί εποπτευόμενη και μη εποπτευόμενη μηχανική εκμάθηση για να αναλύσει δισεκατομμύρια σήματα εμπιστοσύνης και απάτης, βάσει των οποίων παρέχει άμεσα αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα.
  • Δημιουργήστε προσαρμοσμένα όρια κινδύνου με βάση τα πιθανά ποσοστά απάτης, το κόστος και τις λειτουργίες
  • Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και την πρόληψη της αναδυόμενης και υπάρχουσας απάτης.
  • Χρησιμοποιεί εποπτευόμενη μηχανική εκμάθηση για να μάθει από προηγούμενες υποθέσεις και χωρίς επίβλεψη για τον εντοπισμό αναδυόμενων απατών.

Προσαρμόζω

Προσαρμογή της σουίτας πρόληψης απάτης είναι μια ολοκληρωμένη λύση που μπλοκάρει προληπτικά ένα ευρύ φάσμα απάτης πριν συμβεί. Συγκεκριμένα, μπορεί να εντοπίσει και να αποτρέψει την απάτη σε διαφημίσεις σε πραγματικό χρόνο. Το εργαλείο σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε, να εντοπίζετε και να σταματάτε την απάτη σε διαφημίσεις, όπως αυτό που οδηγεί σε παραποιημένα σύνολα δεδομένων και κλεμμένους προϋπολογισμούς διαφημίσεων.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Βεβαιωθείτε ότι τα σύνολα δεδομένων σας είναι καθαρά και αξιόπιστα
  • Κρυπτογράφηση πολλαπλών επιπέδων που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν και να αποκλείουν τους απατεώνες
  • Χρησιμοποιεί ένα αυτοματοποιημένο και δυναμικό φίλτρο για να επιτρέπει μόνο τις γνήσιες εγκαταστάσεις ενώ απορρίπτει ανεπιθύμητα κλικ και απάτη
  • Προσδιορίζει και αποκλείει την κυκλοφορία ρομπότ, την εισαγωγή κλικ, τα ψεύτικα κλικ, τα ανεπιθύμητα μηνύματα, την πλαστογράφηση SDK και άλλα.
  • Αυτοματοποιημένη ανίχνευση και επισήμανση μη φυσιολογικών ρυθμών χρόνου κλικ για εγκατάσταση (CTIT).

IDVision

Το IDVision της TransUnion με iovation είναι μια αποτελεσματική σουίτα ασφάλειας απάτης και ταυτότητας που βοηθά στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό μιας μεγάλης ποικιλίας διαδικτυακών απειλών. Η ολοκληρωμένη λύση συνδυάζει τη μηχανική εκμάθηση και τα παραδοσιακά εργαλεία δεδομένων για να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις συναλλαγές.

Μπορεί να προβλέψει αυτόματα το επίπεδο κινδύνου κάθε συναλλαγής και να παρέχει την απαραίτητη προστασία. Για παράδειγμα, προστατεύει τις επιχειρήσεις από απάτη πιστωτικών καρτών, εξαγορά λογαριασμού, απάτη εφαρμογών και άλλα διαδικτυακά εγκλήματα.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Εύκολη διαμόρφωση, οι ευέλικτοι έλεγχοι ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων παρέχουν και ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες.
  • Χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας βάσει συσκευής για την προστασία των χρηστών και των επιχειρήσεων από διαδικτυακή απάτη και άλλους κινδύνους ασφάλειας
  • Δυνατότητα ανάλυσης της συμπεριφοράς χρήστη ή συσκευής και αποτροπή απάτης με τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό ύποπτων συναλλαγών, λογαριασμών και δραστηριοτήτων
  • Επαληθεύστε την ταυτότητα χρήστη με βάση ένα ευρύ σύνολο ψηφιακών και προσωπικών δεδομένων
  • Χρήσεις Truvalidate πληροφορίες συσκευής, αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες κινδύνου για τον εντοπισμό και τον τερματισμό ύποπτων και δόλιων δραστηριοτήτων σε πραγματικό χρόνο.
  • Ασφαλίστε κάθε σημείο επαφής με προσαρμοσμένο έλεγχο ταυτότητας ή λύση βάσει κινδύνου, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου
  Δημιουργήστε προσαρμοσμένα κλειδιά για εισαγωγή email, αριθμού τηλεφώνου και ονομάτων [Paid]

RSA

Προσαρμοστικός έλεγχος ταυτότητας RSA είναι μια ολοκληρωμένη λύση που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες βαθμολόγησης κινδύνου και μηχανικής εκμάθησης για την ανάλυση διαφόρων δεικτών κινδύνου και τον εντοπισμό της απάτης με ακρίβεια. Η ισχυρή λύση ανίχνευσης απάτης, κατάλληλη για εγκατάσταση εντός εγκατάστασης ή στο cloud, είναι εξαιρετικά ευέλικτη με ένα ευρύ φάσμα επιλογών ανάπτυξης και διαμόρφωσης.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνικές ελέγχου ταυτότητας βάσει κινδύνου για την προστασία των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές πύλες, ιστότοπους, εφαρμογές, συστήματα IVR, ATM κ.λπ.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Οικονομική και εύκολη διανομή και κατανομή των διακριτικών ελέγχου ταυτότητας σε πραγματικό χρόνο
  • Σας επιτρέπει να προστατεύετε ηλεκτρονικές συναλλαγές, λογαριασμούς και πληροφορίες.
  • Παρέχετε έλεγχο ταυτότητας βάσει κινδύνου με βάση τους πιθανούς κινδύνους και μετά τη σύνδεση χρήστη
  • Μηχανή κινδύνου αυτομάθησης που προστατεύει τα συστήματα από αναδυόμενες και υπάρχουσες απειλές απάτης
  • προφίλ συσκευής και συμπεριφοράς για την ανάλυση των συσκευών και των δραστηριοτήτων των χρηστών
  • Παρακολούθηση επισημασμένης δραστηριότητας χρήστη ή συσκευής χρησιμοποιώντας το εργαλείο διαχείρισης περιπτώσεων

AppsFlyer

AppsFlyer Protect360 είναι μια εξαιρετική σουίτα προστασίας που προστατεύει τις επιχειρήσεις από απάτη διαφημίσεων. Το εργαλείο χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσει την επισκεψιμότητα σε ολόκληρη τη διαδρομή του πελάτη κατά τη διάρκεια και μετά από μια εγκατάσταση, επομένως εντοπίζει και αποτρέπει ασυνήθιστα συμβάντα εφαρμογής από ύποπτες πηγές.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση που παρέχει εντοπισμό και πρόληψη απάτης σε πραγματικό χρόνο
  • Διασφαλίζει ότι πληρώνετε μόνο για τις πραγματικές εγκαταστάσεις, που βασίζονται στο χρήστη και επαληθεύονται.
  • Χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία συμπεριφοράς για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό bots και botnets σε πραγματικό χρόνο. Το επεκτάσιμο εργαλείο μπορεί να αναγνωρίσει bots, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως διανεμημένων και εξαιρετικά στοχευμένων.
  • Εντοπίστε αυτόματα μοτίβα μη ανθρώπινης συμπεριφοράς και σταματήστε τη δόλια κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο.
  • Ανίχνευση και αποκλεισμός εγκαταστάσεων υψηλής ανόδου, πλημμύρας κλικ, ρομπότ, φάρμες συσκευών και άλλα σε πραγματικό χρόνο.

συμπέρασμα

Σήμερα, κάθε οργανισμός με διαδικτυακή παρουσία ή μορφή δικτύου είναι ευάλωτος σε εξωτερικές ή εσωτερικές απόπειρες απάτης. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική στρατηγική για να σταματήσει το έγκλημα.

Οι οργανισμοί μπορούν να αναπτύξουν ένα συνδυασμό σχετικών εργαλείων και βέλτιστων πρακτικών για τον εντοπισμό και την πρόληψη της απάτης που προέρχεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς χρήστες ή συσκευές. Η χρήση των εργαλείων επιτρέπει στις ομάδες να ελέγχουν τις ευάλωτες περιοχές, να διασφαλίζουν ότι διέρχονται μόνο νόμιμες συναλλαγές και να αποκλείουν όλες τις δόλιες δραστηριότητες. Κατά συνέπεια, οι εταιρείες μπορούν να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις, τους πελάτες και όλα τα ευαίσθητα δεδομένα τους.