Δημιουργήστε προσαρμοσμένα κλειδιά για εισαγωγή email, αριθμού τηλεφώνου και ονομάτων [Paid]

Καθώς τα τηλέφωνα εξελίχθηκαν, το γενικό πληκτρολόγιο που χρησιμοποιούσαμε για την πληκτρολόγηση κειμένων αντικαταστάθηκε σύντομα. Πρώτα από φυσικά πληκτρολόγια QWERTY και μετά από πληκτρολόγια οθόνης που, καθώς οι οθόνες του τηλεφώνου μας μεγαλώνουν, κάνουν την πληκτρολόγηση πιο άνετη. Με την εμφάνιση των πληκτρολογίων οθόνης και των ανοιχτών συστημάτων όπως το Android, εφευρέθηκαν νεότεροι τρόποι για να διευκολύνετε την πληκτρολόγηση, σηματοδοτώντας την έναρξη των πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών. Οι προγραμματιστές δημιούργησαν πληκτρολόγια που είχαν πρόσθετα χαρακτηριστικά για να διευκολύνουν την πληκτρολόγηση και το OftenType είναι μια εξαιρετική προσπάθεια δημιουργίας ενός πληκτρολογίου που διευκολύνει την εισαγωγή περιττών πληροφοριών, όπως τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση. Είναι μια εφαρμογή iOS 1,99 $ (απαιτείται iOS 8.1 ή νεότερη έκδοση) που σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα κλειδιά για αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις, ονόματα και άλλα. Ένα απλό πάτημα στο πλήκτρο θα σας επιτρέψει να εισαγάγετε μια διεύθυνση email ή μια διεύθυνση δρόμου χωρίς να χρειάζεται να τα πληκτρολογήσετε όλα.

  Πώς να αλλάξετε τη χώρα ή την περιοχή για το Apple ID σας

Το OftenType πρέπει να έχει πλήρη πρόσβαση από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Γενικά> Πληκτρολόγιο μόλις εγκατασταθεί. Στη συνέχεια, πρέπει να ρυθμιστεί, δηλαδή πρέπει να δημιουργήσετε τα προσαρμοσμένα κλειδιά σας από τη διεπαφή της εφαρμογής. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης τη δημιουργία πολλαπλών επεκτάσεων του ίδιου email, δηλαδή εάν έχετε μια διεύθυνση email με διαφορετικές υπηρεσίες με το ίδιο αναγνωριστικό αλλά διαφορετικούς τομείς, μπορείτε να τις προσθέσετε όλες σε ένα κλειδί.

Πατήστε «προσθήκη κλειδιού» και, στη συνέχεια, επιλέξτε τι είδους πληροφορίες θέλετε να εισαγάγετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε email, ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις οδών και να τα εκχωρήσετε σε προσαρμοσμένα κλειδιά. Πατήστε το πλήκτρο για τις πληροφορίες που θέλετε να αποθηκεύσετε, εισαγάγετε το και πατήστε Τέλος. Μόνο τα πλήκτρα που έχουν πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό εμφανίζονται στο πληκτρολόγιο όταν αλλάζετε σε αυτό.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Cinnamon And Nemo στο Ubuntu

Το OftenType είναι αρκετά καλό. είναι κάτι σαν επέκταση κειμένου για σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να εισαγάγετε αλλά σε πολύ πιο εκλεπτυσμένη μορφή. Τούτου λεχθέντος, το πληκτρολόγιο θα μπορούσε να κάνει μικρές βελτιώσεις. Δεδομένου ότι σας επιτρέπει να αποθηκεύετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου, ακόμη και διευθύνσεις σε πολλά πλήκτρα, θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να διακρίνετε ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα κλειδί, απλώς κοιτάζοντάς το στο πληκτρολόγιο. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το πάτημα και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο για προεπισκόπηση των πληροφοριών. Εκτός από αυτό, το OpenType είναι αρκετά εκπληκτικό και ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι κάνει τα πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών τόσο σημαντικά για smartphone.

  Πώς να δείτε εάν μια εφαρμογή εκτελείται σε M1 Mac με Apple Silicon

Εγκαταστήστε το OftenType από το App Store